Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    djetelina13
    28. Studeni 2024. 14:28

Xoxo23

Xoxo23

Djetelina zašto misliš da je gonal od 450 jedinica blago ? jeli ti to dobivaš jednom ili se pikas na dnevnoj bazi ?

meni ti je isto AMH visok, i krenila sam sa dozom od 200 od 2dc, na kraju su mi od 6 dc smanjili na 150, pa od 8 dc na 100 jer imam previše folikula. Svak je različit ali mislim da ti to nije mala doza, nemoj se brinit.

Sad vidim da si ovo napisala ispod. To je puna stimulacija? Cini mi se to dosta toga. Ja uzimam od večeras, a danas mi je 6.dan ciklusa. Trebala bi 6.,7. I 8.dan ciklusa. Ali vjerujem doktoru da zna šta treba 😊 večeras idem na prvu folikulometriju pa cu vidjeti kakvo je stanje. 

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

djetelina13
    28. Studeni 2024. 14:33

Anda

djetelina13

Anda, da bila je prerana aspiracija. Odnosno, doktor je procijenio da aspiracija treba biti 16.dan ciklusa, jer sam imala 6 folikula lijepe veličine na zadnjem pregledu i sve su bile preko 14 mm. Ali kad sam dosla na dan aspiracije nakon 2 dana, imala sam samo 4 folikula, od toga 3 cistična a taj jedan folikul koji je bio 13 mm je bio ispunjen jajnom stanicom koja se jos 2, 3 dana trebala razvijati da postane zrela. Taj prvi put nam je bas ispao fijasko.
    Imam redovite mentruacije, skoro ko švicarski sat. Sad mi se zadnja 2 mjeseca malo poremetilo zbog tih hormona pa mi dolazi 29.dan umjesto 26.ali to je sve ok.
    Kad ideš u sljedeći postupak? Ja sam napravila 1 mj pauze i u međuvremenu smo pokušali tempirane odnose koji su također zavrsili neslavno. Sutra idem na prvu folikulometriju pa cemo vidjeti šta je Femara napravila. I od sutra 3 dana uzimam Gonal F. Cini mi se to premala doza (450 ij) ali vidjet cemo.

Mislila sam da ženama s urednom menstruacijom to točno izračunaju kad je vrijeme za aspiraciju😐, a da je kod mene problem to što su mi jako neredovite postale ove godine (lipanj pa sljedeća u listopadu). Znači postoji šansa da aspiracija bude prerana😔
    Ne znam za sljedeći postupak, nemam ništa dogovoreno jer ne želim opet u ovu kliniku, idem na konzultacije za tjedan dana pa ćemo vidjeti.

U kojoj si ti klinici? Kako si zadovoljna?

Anda, mislim da to nema veze jer je prirodni ciklus skroz drugaciji od ciklusa sa stimulacijom i oni prema veličini folikula procjene kada bi bilo idealno za aspiraciju. Meni su ovi veci folikuli koji u izgledali odlicno zapravo bili cistični a ovi manji u kojima su bile jajne stanice nisu dovoljno narasli. A doktor ne želi riskirati ove vece zbog manjih jer jednostavno ne zna kakav je sadrzaj unutra. 
    Ja sam u poliklinici IVF. Znat cu ti reći vise nakon ovog ciklusa nešto vise o zadovoljstvu jer mi je prvi bio neuspješan ali zbog promjene postupka. Jednostavno nije islo od pocetka onako kako je trebalo.

10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀

djetelina13
    28. Studeni 2024. 14:41

Ajme u koliko navrata ja pisem poruke . Ne zamjerite.
    Riamarooooooo čestitkeeeeeeeeee. 🥰🥰🥰🥰🥰

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    28. Studeni 2024. 15:27

Verbena11

Sanjushka, mislim na tebe i nadam se da će sve otići uskoro i bez komplikacija 🙏💙
    Možda se jednom desi čudo, baš mi je drago da ipak idete dalje i da imate uz sebe takvog liječnika. Svu sreću želim 🤞🤞☺️ Po pitanju koenzima Q10, preporuča se UBIQUINOL ali svakako pročitaj prve stranice ove teme - cure su tamo jako lijepo napisale osnove za sve suplemente 🙂
    Sage, koliko sam ja shvatila, CoQ10 se preporuča prekinuti nakon transfera pa ja tako i radim. Nastavim samo folnu, vitamine i Omega3. Ispravite me ako griješim?
    Blondie, hahaha, a žao mi je da je tako ispalo 🙈 stvarno je bilo naglo i neočekivano pa se iskreno nisam ni snašla. A i nekako sam potonula u zadnje vrijeme jer me prati neki snažan osjećaj da MPO za mene nikad neće biti uspješan.. ne mogu reći jel dramim, jel samo projiciram strahove ili je to neka intuicija.. Zapravo mi je neugodno ovdje i pisati takvo nešto kad vidim koliko su toga neke članice prošle, al s druge strane znam da s mojom dobi i nalazima imam realan razlog za brigu i stalno mi stoji nad glavom taj imaginarni pješčani sat koji curi i curi.. 🤷🏼‍♀️ Eto, to je uglavnom razlog zato nisam ništa puno spominjala. Hvala vam svejedno svima na podršci 💖
    Nego, kako si ti?? Imaš već neki datum pregleda? ☺️☺️🍀
    E sad, imam jedno pitanje.. da li je tko dobivao HCG boost nakon FET-a? Ja sam nakon transfera dobila 1500 ij Brevactida i.m., a slijedi mi još jedna doza i u nedjelju. Nisu mi zapravo objasnili zašto pa sam poslije malo guglala i vidjela da se nekad može davati u prirodnom FET-u kao potpora lutealnoj fazi, valjda da poveća šansu za implantaciju? Jedino je problem što se zbog toga neću moći testirati doma već čekati betu 14 dana… 🙄🙄

Da bravo na prvi stranicama piše sve upute i to moram pročitati i ja nekaf bez obzira kooiko sam prošla zaboravim ,meni ostalo feagmina od postupka ja cu se sada ovo 6,7 sta ostalo  bocnuti pa za ovi peirosnjak nikad neznas radi moji trombocita cu a onda lad nestane andol 075 prodok hematologica ne donese svoju odluku❤️ sta vi mislitw o tim fragminima oni su protiv zgrušavanja itd ne može mi odmoć samo pomoć.😁

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Rolica
    28. Studeni 2024. 17:40

sanjushka

Verbena čestitam pupo! Neka se mrvica čvrsto ugnijezdi! 🤞🏻❤️
    Riamaro čestitam na plusiću, neka bude lijepa beta!🤞🏻❤️
    Teich čestitam na pozitivnoj beti, neka se lijepo podupla u petak!🤞🏻❤️
    Lunolina ❤️🫂
    Rolica još uvijek u komadu. Jučer bila na pregledu i popila prvu tabletu, uvjeravali me da bi to moglo krenuti prije petka jer je ona hematomčina još uvijek tu i da bi trebao prsnut svaki čas (iako on i dalje krvari unutra ali meni ništa ne izlazi) pa valjda to povući sa sobom ali ništa se ne događa tako da čekam sutra i nastavak tabletica.. 🤷🏻‍♀️

Sanjushka aaaa Boze, ajde nadam se da ce sto prije krenuti van... uzas vise... drzi se draga, javi novosti 🥰♥️🥰

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

lalaland1991
    28. Studeni 2024. 19:21

Bok cure, zao mi je sto ovako upadam. Zadnjih 10 dana sam hospitalizirana radi kasnog ohssa (uzrokovanog porastom bete 🥰). Jako je gadno, vec su me 2x punktirali po 2-3l tekucine iz abdomena, no to se stalno vrati u roku 24h. Ima li mozda neka takvo iskustvo, ili nekog bliskog, da podijeli samnom?
    I doktori su vec u cudu zasto se vraca, preplasena sam kad ce to stati..
    Hvala i sretno svima u postupcima 🙏🏽

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

riamaro
    28. Studeni 2024. 19:48

Djetelina, hvala 😘 nadam

Lalaland želim ti da se sto prije rijesis ohss-a. Jedna poznanica je bila hospitalizirana u Vinogradskoj zbog iste stvari i ležala je 3 tjedna, navodno je dr Bolanča bio od velikog značaja u toj priči, ako ti što znači. Sretno

29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
    30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia

mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️

KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl- 9🥚1❄️
    - 11/2024 FET🐧 - biokemijska 😔
    - 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️

ŠKVORC
    - 4-5/2025 Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle - 10🥚 1 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 19.5. ⏳
    Terapija: Eurhyrox, Cyclogest, Decortin, Folbella, Aspirin, Omega 3

riamarro@hotmail.com

• Dee87
    28. Studeni 2024. 20:07

Simbalija

Riamaro čestitam!!! lijepi plusić! neka betica rasturi!
    Drugim curama sretno
    Netko je pitao za Rijeku, KBC ne radi još unatoč silnom optimizmu zadnjih 3 mjeseca da će evo sad krenuti. Neslužbeno su odmah imali loše uvjete za embriogenezu zbog silne prašine od građenja što bolnice što svih pristupnih cesta, parkinga i sl. Za proces moraju biti sterilni uvjeti, koje oni očito još nemaju. Bez toga nema dopusnice ministarstva, a bez dopusnice ne mogu ni FETovi.
    S druge strane, bila sam u privatnoj poliklinici Mii i ako imate priliku odite barem na konzultacije, znači bila sam na privatnim pregledima i u Medicu i u Croatii i u Suncu i kod Finderlea, ali ovi ljudi, tu toplinu i dragost ne mogu glumiti. Baš su sunca, pristupačni, normalni, uljudni, puni podrške. Nemaju još sporazum sa Zavodom, ali nadaju se da će dobiti u idućoj 

Simbalija, baš sam jucer poslala mail u Mia polikliniku, razmišljam da odem bar na konzultacije i vidim okvirno koliko bi me kostalo da idem u postupak kod njih, jer čekajući KBC RI, bojim se da ne bude prekasno... Zna li netko okvirno o kojim se ciframa radi ? Znam da su prve konzultacije 80 eura.

👩‍🦰 37 🧑 39
    Pokušavamo 2 godine
    Čekamo da krenu sa radom u KBC Ri

• blondie_145
    28. Studeni 2024. 20:44

Verbena ❤️
    .
    Nekad je bolje da nas tako “sokira”, da ne stignemo overthinkati. Samo pomalo, dan po dan ❤️ nemoj se nikome ispricavati niti gledati jesu li ti osjecaji validni, dozvoli ih imati i na i sigurno okruzenje za “izbaciti ih”
    .
    Ovo za Bretvacid ti ne znam reci, vidjela sam ti u potpisu pa sam mislila da si ga dobila da ti kontrolira kad ces ovulirati (i kad ce onda biti FET), ovo za poslije mi je prvi glas. Kako su ti pratili onda kad si ovulirala da znaju tempirati FET?
    .
    Ja sam malo zbunjena. Ovo mi je prvi ciklus nakon stimulacije, ovulirala sam kao i inace (pratila trakice i bazalnu temperaturu), a menga mi sad kasni vec 2 dana. Grci me vec 4 dana kao da cu svaki cas dobiti, ali jos niti ne smedjarim, a bazalna mi je tek danas pocela malo padati (vidjet cemo sutra jel slucajno ili nastavlja). Testirala sm se 3x i negativni su testovi pa mi stvarno nije jasno zasto mi ne krece menga…ljuti me jer imam sluzbeni put 19.-21.12. i ovo mi sada radi rizik da necemo uspjeti imati FET u 12.mj 😔 vagala sam zelim li si to uopce raditi za/oko Bozica, ali sam htjela imati opciju odluciti…

👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
    👱🏻‍♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
    06/2023 - missed ab 8tt
    12/2023 - HYS septum maternice
    09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
    12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙

Ani32
    28. Studeni 2024. 21:04

Ženice drage 🤗💗 Nisam bila neko vrime tu. Zanima me dali je realno da nakon 5,6 mjeseci nakon stimuliranog IVF, sada idemo u prirodni s Klomifenima, s mojim AMH 8,7 pmol/L? To je moja ideja😄
    Neda mi se sad ponovo stimulirani, to bi tek tamo u 3,4 mjesecu ove godine ako bude trebalo. Konkretno me zanima za KBC Split? Kako da dođem do nekog Dr., itd? Moram tražit svog ginekologa uputnicu za humanu reprodukciju i daju mi termin i čekam i to je to? 
    Koliko ste čekale na prvi razgovor za postupak u KBC Split? Dali trebam nalaze neke prije pripremit ili da ne radim nista do tog prvog razgovora? 

👰33 - oba jajovoda✂️ AMH 6,18 pmol/l,
    TSH ➡️1,4 (Euthyrox)
    🙎‍♂️41 - hipospermia ➡️
    5/2024 hipospermia (Fertilup)
    💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
    Aspiracija 18.7.2024. - 12 🥚5 oplođenih
    Transfer 23.7.,vraćena 2 zametka 3.dan ➡️Beta 1,2 ❌
    🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.