Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    wildflower
    17. Listopad 2024. 11:03

Medena33

Wildflower i ja sam racunala 2 tjedna prije aspiracije, ali dr M mi je rekao da oni to korigiraju sukladno uzv do 12 tjedna trudnoce. Tako da racunajuci i meni su jos dana nadodali, sto mi je bilo cudno ali tako je.
    Ja sam dns 26+6, a aspiracija mi je bila 29.04.

Meni dr M nije nista korigirao.
    Kako god, ja cu i dalje racunati da sam danas 28tt :D, mada je beba malo veca. Ima 1300 g.
    Kako si ti? kako vas maleni?
    Jesi se cijepila protiv gripe/hripavca?
    Skuzila sam da se u Splitu malo zena cijepi za razliku od Zg :D

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

Kawa
    17. Listopad 2024. 11:10

wildflower, medena, meni je dr M skroz nesto pobrkao sa terminom. po transferu/aspiraciji je na zadnjem uzv bilo 10+3, termin 05.05.2024. dr M je rekao da velicina bebe odgovara tih 10 ipol tjedana, ali zbog transfera mi je pomaknuo termin na 11.05.2024., što je 6 dana kasnije, što bi bilo onda po danu transfera -2tj a ne aspiracija -2tj. svakako cu mu to jos jednom napomenuti na anomalyu iduci tjedan.
    sanjuska, simptomi zvuce super, vjerujem da ce ti se svi ti isti progesteron simptomi samo pojacavati kako trudnoca odmice  ja sam odlicno , hvala ti na pitanju, jako puno spavam i malo me zgaravica muci ali ne zalim se, pijem gazirano i puno podrigujem ,nemam mucnine tako da sam super 

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

wildflower
    17. Listopad 2024. 11:25

Kawa

wildflower, medena, meni je dr M skroz nesto pobrkao sa terminom. po transferu/aspiraciji je na zadnjem uzv bilo 10+3, termin 05.05.2024. dr M je rekao da velicina bebe odgovara tih 10 ipol tjedana, ali zbog transfera mi je pomaknuo termin na 11.05.2024., što je 6 dana kasnije, što bi bilo onda po danu transfera -2tj a ne aspiracija -2tj. svakako cu mu to jos jednom napomenuti na anomalyu iduci tjedan.
    sanjuska, simptomi zvuce super, vjerujem da ce ti se svi ti isti progesteron simptomi samo pojacavati kako trudnoca odmiceja sam odlicno , hvala ti na pitanju, jako puno spavam i malo me zgaravica muci ali ne zalim se, pijem gazirano i puno podrigujem ,nemam mucnine tako da sam super

Joooj ne mogu vjerovati da nema konsenzusa nego doslovce svi racunaju drugacije u postupku :D ili od ZM ili vezano uz aspiraciju ili transfer.
    Mada meni, ko laiku, je najlogicnije 2 tjedna prije aspiracije (jer to i je prosjek za ovulaciju kod zena), odnosno da se gleda aspiracija kao dan ovulacije.

'86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

RužaFT

Amy test izgleda obecavajuce, bit ce sutra beta uduplana 🤗
    I ja se brinem oko duplanja...prije sam imala pritisak u donjem dijelu stomaka danima, grudi su bile osjetljivije..a sad skoro nista od simptoma..
    Sanjuska i kod mene je sutra beta2 na redu 😁🙈
    Pixi cestitam na toliko oplođenih 💪
    Kawa, Čokoladica, Wildflower, Leona89 sretno i dalje 🥰🤗
    Lunolina ne znam jesam li promasila ili nisi napisala, zanimaju me koliko se razlikuju vrijednosti u beti od klinike do klinike?----- 
    Ako me pamcenje dobro sluzi na prvi UZV nakon pozitivne bete se narucuje sa 6 + tt ???

36 👩
    41👦
    • Endometrioza, adenomioza
    ● Poliklinika Škvorc ●
    4/17 - ICSI, 4 🥚, ET - 2 osmostanične vracene, 💙💙
    6/24 - IVF, 8 🥚, nema oplođenih, nema transfera
    9/24 - ICSI, 5 🥚, 1 ET blastice, 1 ❄️,
    🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402 🤰 stiže nam curica 💜

Medena33

Wildflower kad je tebi termin? Meni je 18.01.ili 22.01. Rekao je drzati cemo se ovoga 22.01. 
    Maleni mi je bas aktivan, stalno lupa, osjecam ga stalno i bas mi je super osjecaj iako kad krenem spavati i on aktivan pozelim da je mirniji hahha. Na stomaku vidim di je, lijevo ili desno, stalno je negdi izbocina. Sutra sam na pregledu pa cu viditi koliko je tezak i velik, jedva cekam. 
    Trebala sam imati pregled prosli tjedan, ali me uhvatila viroza pa mi je odgodjen. 
    Ja sam sad super, ne povracam vise i odlicno se osjecam. Nisam se cjepila, ne planiram se cjepiti. 

• blondie_145
    17. Listopad 2024. 11:27

Butterfly 🦋

imam pitanjce, sto su vam inace govorili dr ili sestre za treniranje nakon pozitivne bete? ne znam jel to opce glupo pitanje smijem li ici na treninge ili se treba paziti u pocetku i nista aktivnosti takve prakticirati ? mislim inace idem na kruzne zenske treninge 2xtjedno, umjereni su nista strasno ali nebi htjela zeznuti i ici ako moze naskoditi? misljenja? :D tnx!

Ja sam pitala na vise strana i svi su imali (politicki) odgovor da osluskujes svoje tijelo i sto mu treba. Ako nema specificnih problema ili zapreka, vjezbanje je dobrodoslo, pogotovo ako ti je tijelo naviklo na iste. Ne valja jedino sad odjednom ici naglo kretati/dizati intenzitet i treba izbjegavati “high-impact” vjezbe koje ukljucuju puno skakanja i naprezanja trbusnog zida.
    Ja sam prekjucer, 4dnt otisla na trening jer mi je tijelo zudilo za strechingom i razbistravanjem glave. Meni je to osobno trebalo za fizicko i mentalno zdravlje i jako mi je drago da sam otisla.

👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
    👱🏻‍♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
    06/2023 - missed ab 8tt
    12/2023 - HYS septum maternice
    09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
    12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️

RužaFT
    17. Listopad 2024. 11:28

Medena33 sretno i tebi do kraja trudnoce 🤞 i svim ostalim trudnicama i one koje su to tek postale i koje ce to postati uskoro 🤗🤗🤗🤗 

36 👩
    41👦
    • Endometrioza, adenomioza
    ● Poliklinika Škvorc ●
    4/17 - ICSI, 4 🥚, ET - 2 osmostanične vracene, 💙💙
    6/24 - IVF, 8 🥚, nema oplođenih, nema transfera
    9/24 - ICSI, 5 🥚, 1 ET blastice, 1 ❄️,
    🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402 🤰 stiže nam curica 💜

wildflower
    17. Listopad 2024. 11:30

Medena33

Wildflowerkad je tebi termin? Meni je 18.01.ili 22.01. Rekao je drzati cemo se ovoga 22.01.
    Maleni mi je bas aktivan, stalno lupa, osjecam ga stalno i bas mi je super osjecaj iako kad krenem spavati i on aktivan pozelim da je mirniji hahha. Na stomaku vidim di je, lijevo ili desno, stalno je negdi izbocina. Sutra sam na pregledu pa cu viditi koliko je tezak i velik, jedva cekam.
    Trebala sam imati pregled prosli tjedan, ali me uhvatila viroza pa mi je odgodjen.
    Ja sam sad super, ne povracam vise i odlicno se osjecam. Nisam se cjepila, ne planiram se cjepiti.

Odlicno, drago mi je da su mucnine iza tebe :)
    Ja sam isto super, mali je isto poprilicno aktivan. Ali je je uglavnom s desne strane.. Jos uvijek je na zadak ali se nadam da se se okrenuti.
    Jos jedan pregled kod dr R i onda krecem u bolnicu na preglede.. Ajme bas je proletilo.
    Malo mi nedostaje Split haha. Mislili smo se, ali ipak je na kraju pala odluka da rodim u Zg.
    Joj ja se za cijepljenje mislim samo protiv hripavca....
    Nisam jos odlucila a trebala bi sto prije ako planiram, da se stignu antitijela razviti.
    Beba je ona zasticena do 6mj, kad svakako dobije i sama cjepivo protiv hripavca.
    A kao prosle godine je bila epidemija...

'86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌

wildflower
    17. Listopad 2024. 11:32

Meni je termin po mom racunanju 09.01.
    Ali sad kako mi je sestra Matija makla za 4 dana, onda je 13.01. 
    Racunam od sredine 12 mj do sredine 1 mj cu valjda roditi.😁

'86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌

Medena33
    17. Listopad 2024. 12:04

A nazadak je jeli? Stigne se on jos uvik okreniti.
    Od kojeg tjedna ces raditi pregled u bolnici? Jesi sta pripremala za bebu? Ja racunam to kreniti u 11.mjesecu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.