Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    razigrana
    28. Lipanj 2021. 14:46

Nikolina, ti si kod dr.L. Jesi i ti mirovala 3 dana?

30 g. oboje
    OTP 9.11.

Joka95
    28. Lipanj 2021. 14:50

T_Ivy

Joka mnogo mi je zao. Znam tacno kako se osecas. Ja mogu da ti prenesem moje iskustvo, mozda malo pomogne.
    Generalno, ne postoji takva stvar kao prazan folikul, osim ako se ne radi o cisti. Svaki folikul sadrzi j.s. i ona se kao semenka u zrnu grozdja, drzi za malu pantljiku koja je vezana za zid folikula. Kada je j.s. zrela, ona se lako odvaja od te pantljike prilikom procesa 'ispiranja' folikula, jer je zrela za 'branje'. Kada nije zrela, ili su j.s. slabijeg kvaliteta/stare (kako je kod mene slucaj), onda je ta pantljika rigidnija i suvlja i teze se odvaja, cak i kada je j.s. zrela. E, sad - postoje razlicita istrazivanja po kojima kod takvih slucajeva pomaze dupla 'stoperica' - da j.s. dobro sazri i da se odvoji od zida folikula, ali jos uvek ne postoje 100% dokazi da je to tako. Ja sam do sada imala 6 pokusaja i u svih tih sest sam dobijala duplu stopericu i uvek su mi sve j.s. koje smo dobili tom prilikom bile zrele i svaki folikul je imao j.s.
    U mojoj klinici ovde ne verjux u to, pa sam u 7. pokusaju dobila samo jednu stopericu i kod mene je tada jedini folikul kojeg sam imala bio prazan, prvi put u zivotu. U ovom, osmom pokusaju sada, ja sam insistirala da dobijem dve stoperice, malo se natezala sa doktorima da mi daju recept za dve, jer oni ne veruju u to, ali na kraju su mi dali i imala sam iz tri folikula dve zrele j.s. Taj treci folikul ni ne racunam jer je bio svega 13mm pri aspiraciji i j.s. jednostavno nije mogla da sazri.
    Ne kazem da mi je sigurno dupla stoperica pomogla, ali tako situacija izgleda kod mene. Koliko si folikula imala? Koju si ti stopericu dobila i koliko su ti bili veliki folikuli?
    Samo hrabro, vdlim te mnogo!!!!

Pozdrav  T_Ivy, kod mene su bila samo 3 folikula od 19 mm. A za stopericu sam dobila ovitrelle i decapeptyl. Jeli to dupla stoperica? 
    Mene sve strah da nije mozda kasno bilo za aspiraciju 12i dan il je to u oraksi inace tako da se radi 12i dan? 
    Znam da ima cura sa istim iskustvom pogotovo vidjevsi ovdje. Nadam se da cu uspit ispravit "prazne folikulr" sa jacim vitaminima i dodacima 🙈 
    1i je pokusaj IVFa pa na sve sam bila spremna al na ovo bas i ne. Al izdrzat cu. Inam najboljeg MM koji mi je podrska da bolju ne mogu ni izmislit ❤ 
    I vas ovdje cure. Puno znaci imat nekog ko razumije❤

👩‍🦰 - 30, AMH 5.5 ,endometrioza l.jajnika,MTHFR 🧬
    👦 -43, zdrav ko dren
    Poliklinika CITO - 2021./2022. 4 postupka, 3ET ❌️❌️❌️
    Kbc Split :
    1.04/23- ET 1 🍀- biokemijska trudnoća 💔
    2.ET 3/24 - beta 👎,2 ❄️❄️
    1/25- 1.FET beta 👎
    Vjeruj, i sve što treba doći, doći će ... 🩷

Arnoldica
    28. Lipanj 2021. 14:51

J_b baš mi je drago da je stalo krvarenje, a za test ne trebaju nikakvi filteri ❤️
    Cure sa transfera držim 🤞 da se lijepo ugnijezde 💓🤗 
    Meni su uvijek nakon transfera rekli da se ponašam normalno kao i inače samo da ne dižem nešto teško ili se ubijam od vježbanja. Ako osjetim da sam u nečemu pretjerala da stanem i odmorim i to je to. 

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

razigrana
    28. Lipanj 2021. 14:51

Joka95

T_Ivy

Joka mnogo mi je zao. Znam tacno kako se osecas. Ja mogu da ti prenesem moje iskustvo, mozda malo pomogne.
    Generalno, ne postoji takva stvar kao prazan folikul, osim ako se ne radi o cisti. Svaki folikul sadrzi j.s. i ona se kao semenka u zrnu grozdja, drzi za malu pantljiku koja je vezana za zid folikula. Kada je j.s. zrela, ona se lako odvaja od te pantljike prilikom procesa 'ispiranja' folikula, jer je zrela za 'branje'. Kada nije zrela, ili su j.s. slabijeg kvaliteta/stare (kako je kod mene slucaj), onda je ta pantljika rigidnija i suvlja i teze se odvaja, cak i kada je j.s. zrela. E, sad - postoje razlicita istrazivanja po kojima kod takvih slucajeva pomaze dupla 'stoperica' - da j.s. dobro sazri i da se odvoji od zida folikula, ali jos uvek ne postoje 100% dokazi da je to tako. Ja sam do sada imala 6 pokusaja i u svih tih sest sam dobijala duplu stopericu i uvek su mi sve j.s. koje smo dobili tom prilikom bile zrele i svaki folikul je imao j.s.
    U mojoj klinici ovde ne verjux u to, pa sam u 7. pokusaju dobila samo jednu stopericu i kod mene je tada jedini folikul kojeg sam imala bio prazan, prvi put u zivotu. U ovom, osmom pokusaju sada, ja sam insistirala da dobijem dve stoperice, malo se natezala sa doktorima da mi daju recept za dve, jer oni ne veruju u to, ali na kraju su mi dali i imala sam iz tri folikula dve zrele j.s. Taj treci folikul ni ne racunam jer je bio svega 13mm pri aspiraciji i j.s. jednostavno nije mogla da sazri.
    Ne kazem da mi je sigurno dupla stoperica pomogla, ali tako situacija izgleda kod mene. Koliko si folikula imala? Koju si ti stopericu dobila i koliko su ti bili veliki folikuli?

Pozdrav T_Ivy, kod mene su bila samo 3 folikula od 19 mm. A za stopericu sam dobila ovitrelle i decapeptyl. Jeli to dupla stoperica?
    Mene sve strah da nije mozda kasno bilo za aspiraciju 12i dan il je to u oraksi inace tako da se radi 12i dan?
    Znam da ima cura sa istim iskustvom pogotovo vidjevsi ovdje. Nadam se da cu uspit ispravit "prazne folikulr" sa jacim vitaminima i dodacima 🙈
    1i je pokusaj IVFa pa na sve sam bila spremna al na ovo bas i ne. Al izdrzat cu. Inam najboljeg MM koji mi je podrska da bolju ne mogu ni izmislit ❤

Jako mi je zao i napuni baterije sad preko ljeta!🤞🥰
    Ako mozes napisati, u kojoj si klinici bila?

30 g. oboje
    OTP 9.11.

Arnoldica
    28. Lipanj 2021. 14:53

Joka95

T_Ivy

Pozdrav T_Ivy, kod mene su bila samo 3 folikula od 19 mm. A za stopericu sam dobila ovitrelle i decapeptyl. Jeli to dupla stoperica?

Ja sam sva 3 puta imala aspiraciju na 14 dan.

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

razigrana
    28. Lipanj 2021. 14:54

Ja sam doslovno lezala 3 dana i gledala Netflix jer su mi tako rekli, a i dobro mi je doslo jer je tad bilo 37.
    Kazem, prvi i dr.put sam nazalost isla i na sahranu,  i na krizmu i svuda me bilo... ma, ako ce se primiti, primit ce se.

Andela, drzim 🤞🥰

30 g. oboje
    OTP 9.11.

Joka95
    28. Lipanj 2021. 14:55

Pami

Cure sretno danas!!
    J_b vidi se crtica itekako! 🤞🤞 da tamni i da bude lijepa velika beta!
    Sbjelis 🥰😘Joka ja sam ti prošla stimulaciju bez stanice. Bila sam na Menopuru 150iU, i od početnih 6-8 folikula koliko su mi izmjerili rastao je samo jedan koji je bio prazan. Meni je na Gonal bila bolja reakcija, ali to je sve individualno i ti bi možda bolje reagirala na drugi lijek. Znam kako je grozno proći stimulaciju a ne doći do transfera, želim ti samo pružiti podršku i savjet da ne odustaješ!! Iskoristi ljeto za odmoriti se i nabildati stanice- imaš popis korisnih dodataka na prvim stranicama teme, meni osobno se najbolje pokazala svježa matična mliječ koju sam uzimala i prije zadnjeg dobitnog postupka uz vitamin d, q10, omegu, prenatal, nama je i spermiogram bio lošiji pa je i mm uzimao matičnu. Ako ne budeš zadovoljna sa trenutnom klinikom/liječnikom, probaj otići još negdje na konzultacije. Uvijek je dobro čuti više mišljenja. Želim ti svu sreću 🍀🙂

Draga Pami vise od iceg znace ove rijeci podrske. Nazalost si i ti sama prosla kroz ovakvu situaciju. Preko ljeta "bildanje" vitaminima i dodacima, hvala na savjetima sigurmo cu nesto jos dodat sa popisa. ❤🥰

👦 -43, zdrav ko dren
    Kbc Split :
    1/25- 1.FET beta 👎

Joka95
    28. Lipanj 2021. 15:00

razigrana

Ja sam doslovno lezala 3 dana i gledala Netflix jer su mi tako rekli, a i dobro mi je doslo jer je tad bilo 37.
    Kazem, prvi i dr.put sam nazalost isla i na sahranu, i na krizmu i svuda me bilo… ma, ako ce se primiti, primit ce se.

Andela, drzim 🤞🥰

Razigrana 

U Cita kod dr. P sam i prezadovoljna sam. Em sto sve objadni em sto je podrska. Ne bi ga ni za sta minjala🥰🤞

👦 -43, zdrav ko dren
    Kbc Split :
    1/25- 1.FET beta 👎

Joka95
    28. Lipanj 2021. 15:01

Maslačakxx

JOKA95 meni je uvik aspiracija 12.dan ciklusa.
    Iza spontanog sam uzela pauzu 6 mj i pila omegu, vit D, željezo, melatonin, coq10, vit e i vit c. Probaj neke suplemente koristit kroz lito da popraviš stanje organizma, a vj će ti prominit dr stimulaciju za drugi put.. U kojoj si ti polikl?

Bas sam napisala da sam u Cita. Tako ce i bit. Sad mi je vec propiso klomid i letrazol od 2 do 6 dana ciklusa u 9 mj i 7i dan ciklusa uzv 
    Tako da pretpostavljam da idemo na zesce 

👦 -43, zdrav ko dren
    Kbc Split :
    1/25- 1.FET beta 👎

• Lorena3009
    28. Lipanj 2021. 15:05

Josipab

Draga Lorena, da,pregled nam je bio isti dan. Tad sam Nila tocno 6 tjedana,znaci danas je 8+4 😊

Aaaa baš mi je drago da je neko ka i ja, ja sam danas 8+5. Meni je iduci pregled u 12 tt, spada me od 12.7. Tada cu radit i nifty, po savjetu mpo doktora i moje ginekologice. Kako se osjecaš? 

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.