Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    GPgirl
    16. Rujan 2021. 17:09

SeniRemmus

GPgirl meni ti je obrada hematologa na Sv.Duhu 2019. dosta brzo išla - naručili me za 2 tjedna, došla s tim genetičkim testovima, odmah me hematologica uputila što još sve trebam vaditi i to sam u roku par dana izvadila, nalazi kroz par dana i onda sam opet za kontrolu kod hematologice s tim nalazima čekala 10 tjedna. Na kontroli mi je napisala preporuku za heparin na temelju koje ti MPO daje privatni recept ili ti bolnička komisija odobrava heparin preko HZZO. Od genetičkih testova do preporuke terapije mjesec dana samo. Ovo je bilo prije korone pa ne znam jesu li liste čekanja duže sad - možda jedino da ti LOM ili MPO odmah preko maila na temelju ovih nalaza izda uputnicu za bolničkog hematologa pa da se naručiš čim prije za taj prvi pregled, da ti se ne odgodi postupak u 12.mjesecu 😔🤞🏻

Hvala puno na svim informacijama! Vidjeti cemo kako brzo to ide u Ri. Javim😁

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

Sunny_🐣
    16. Rujan 2021. 17:19

E cure kad ste vec pokrenule temu stolice, da vas pitam za svoju situaciju. Ako je neko gadljiv moze preskocit post 🤪
    Ja zadnjih 15ak dana bas imam problema sa stolicom. U smislu da imam osjecaj da izbacujem kamen, sve me boli, pogotovo kad izlazi, a na kraju izade nest skroz malo i meke konzistencije. Kad se brisem bude i krvi na papiru, onak skroz svijetlo crvene boje. U stolici mislim da nema krvi, nego samo kod brisanja. Tako da mislim da mi se nesto unutra ostecuje kod izlaza 🤦‍♀️ e sad naravno svasta sam citala i sve mi upucuje na neki unutarnji hemeroid 🤷‍♀️ jel to moze bit od stimulacije? i dalje imam redovitu stolicu, svaki dan, ali mi je to bas postao najgori dio dana. Pijem dosta vode i jogurta i uvela sam probiotik. Uopce ne znam sta da radim i kome da se javim s tim problemom. Jel neko bio u slicnoj situaciji? 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Anči 💕
    16. Rujan 2021. 17:22

Sunny_

E cure kad ste vec pokrenule temu stolice, da vas pitam za svoju situaciju. Ako je neko gadljiv moze preskocit post 🤪
    Ja zadnjih 15ak dana bas imam problema sa stolicom. U smislu da imam osjecaj da izbacujem kamen, sve me boli, pogotovo kad izlazi, a na kraju izade nest skroz malo i meke konzistencije. Kad se brisem bude i krvi na papiru, onak skroz svijetlo crvene boje. U stolici mislim da nema krvi, nego samo kod brisanja. Tako da mislim da mi se nesto unutra ostecuje kod izlaza 🤦‍♀️ e sad naravno svasta sam citala i sve mi upucuje na neki unutarnji hemeroid 🤷‍♀️ jel to moze bit od stimulacije? i dalje imam redovitu stolicu, svaki dan, ali mi je to bas postao najgori dio dana. Pijem dosta vode i jogurta i uvela sam probiotik. Uopce ne znam sta da radim i kome da se javim s tim problemom. Jel neko bio u slicnoj situaciji?

Identično kod mene..kao da sam ja pisala...samo ja nisam htjela tolko detaljno pisat bilo mi glupo 🙈 al drago mi je da si napisala ovako opširno..mozda nam neko pomogne 🙏🤞

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

GPgirl
    16. Rujan 2021. 17:27

Sunny_

Kao netko sa deseljecima staza kod gastrica sto zbog zeludca, sto zbog crijeva, molim te da se javis doktoru. Krv moze biti od ostecene sluznice, hemeroida, polipa ali i drugih stvari. Postoje tbl za oporavak sluznice i njih daje specijalist. Ja cesto imam krvi u stolici ali zbog ostecene sluznice (kolonoskopija bila ok). Ako imas jos gastro pitanja javi se na gpgirl@gmail.com

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

Sunny_🐣
    16. Rujan 2021. 18:13

GPgirl, Avocado hvalaaaaaa ❤❤❤ odma sam otisla po ovaj hemoclin gel. Probat cu sad s tim i kamilicom. Obloge kamilice radim kako? 😅 napravim caj od kamilice, gazu natopim i stavim na mjesto? Narucit cu se i na pregled za iduci tjedan negdje privatno da bar saznam što je. GPgirl mail sam si spremila ❤ kad na pregledu saznam sto je tocno cu bit pametnija, ali imas pravo cim ima krvi treba reagirat 🤦‍♀️ 
    Anči nadam se da cemo riješit ❤ kako zdravo za gotovo uzimamo urednu stolicu 😅 dok se ovak nest ne javi.

poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Sunny_🐣
    16. Rujan 2021. 18:14

E i sad sam u ljekarni htjela podić Bromergon tablete (za prolaktin) i nemaju ih vise. Povucene su sa tržišta i ne postoji zamjena 🤦‍♀️ eto da znate ako ste pri kraju s njima da na vrijeme kontaktirate dr i vidite kako dalje sa terapijom.

poliklinika Repromed
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Asli 🌱
    16. Rujan 2021. 18:28

Sunny_

E i sad sam u ljekarni htjela podić Bromergon tablete (za prolaktin) i nemaju ih vise. Povucene su sa tržišta i ne postoji zamjena 🤦‍♀️ eto da znate ako ste pri kraju s njima da na vrijeme kontaktirate dr i vidite kako dalje sa terapijom.

Baš sam sinoć pročitala članak o Bromergonu i bio mi je poznat naziv lijeka, nedavno si ga spomenula. Pisali su o tome kako se povlači.

🙋🏻‍♀️ '92 ✔️ 🙋🏻‍♂️'81 teratozoo.
    3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
    1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
    2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
    3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
    12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
    9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
    14 + 6 💙 mirovanje doma
    2/2022. 👶🏻💙

elle 🙋‍♀️
    16. Rujan 2021. 18:29

Sunny_

Imam jedan neotvoreni Bromergon koji sam prije 3 mjeseca podigla i vrijedi do 10mj. 2022. S obzirom na to da sam ostala trudna mi ne treba  pa ako si u Zg možemo se dog. da ti dam. 

💁‍♀️32g.- nizak amh (1,6)
    💁‍♂️30g.-sve ok
    BETAPLUS
    1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
    12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
    27.02.2022. 💕💕💕

• Tess88
    16. Rujan 2021. 18:31

Anči 💕

E sad cure jedino me muči probava 😖 već danima imam problema s tim..bas mi je tvrda stolica i moram se puno naprezat…zanima me jel to moze sta stetit ovako nakon trsnsfera…ne znam sta sve nisam probala ali jednostavno ne pomaze nista..

I ja sam sa zatvorom imala problema, Dulcolax je pomogao kao čepić. Od ostalih stvari, veeelika preporuka čisti sok od šljive u dm, košta 15/17kn i stoji di je zdrava hrana. Doslovno čaša tog soka i na wc moraš

MPO: ICSI Čekamo curku i dečka 💙❤️
    Sluzbeni termin 13.05. 🤩

Anči 💕
    16. Rujan 2021. 18:38

Tess88

Anči 💕

E sad cure jedino me muči probava 😖 već danima imam problema s tim..bas mi je tvrda stolica i moram se puno naprezat…zanima me jel to moze sta stetit ovako nakon trsnsfera…ne znam sta sve nisam probala ali jednostavno ne pomaze nista..

I ja sam sa zatvorom imala problema, Dulcolax je pomogao kao čepić. Od ostalih stvari, veeelika preporuka čisti sok od šljive u dm, košta 15/17kn i stoji di je zdrava hrana. Doslovno čaša tog soka i na wc moraš

Jel se smije dulcolax nakon transfera? Pitala san ginićku al ona bas nema puno iskustva s mpo pa ne zeli pametovat...mislim ima pacijenata ali ne zna sta se smije, a sta ne...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.