Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emma05
    07. Ožujak 2021. 11:38

Kod prve vanmaternicne sam imala bol iskljucivo samo u jednoj tocki..i to tamo s desne strane gdje mi je nekad bio jajovod..i krenulo je sa smeđarenjem..beta rasla pa padala.
    Kod druge vanm.sam imala onako tupljikavu bol..ali ne bas po sredini nego desnije..ne skroz desno kao prvi put..svakako me bolio i kuk tu..i kompletna granica maternice. Beta mi je tada bila skolska i duplala se skolski..razlog je bio taj jer plod nije bio zagušen kao u jajovodu nego se slobodno razvijao. Tako da ja uopce nisam skuzila do cak drugog uzv-a da nesto nije u redu. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

MISS
    07. Ožujak 2021. 11:40

Manemoj joj tocno se sjecam tog osjecaja straha,neizvjesnosti i tjeskobe.  Smeđarenje je deff bolje od svjeze krvi,ja sam imala oboje pa je dobro zavrsilo ..znam da te strah ali bit ce sve ok 🙏🙏 samo miruj.

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

manemoj
    07. Ožujak 2021. 11:42

Emma05

Kod prve vanmaternicne sam imala bol iskljucivo samo u jednoj tocki..i to tamo s desne strane gdje mi je nekad bio jajovod..i krenulo je sa smeđarenjem..beta rasla pa padala.
    Kod druge vanm.sam imala onako tupljikavu bol..ali ne bas po sredini nego desnije..ne skroz desno kao prvi put..svakako me bolio i kuk tu..i kompletna granica maternice. Beta mi je tada bila skolska i duplala se skolski..razlog je bio taj jer plod nije bio zagušen kao u jajovodu nego se slobodno razvijao. Tako da ja uopce nisam skuzila do cak drugog uzv-a da nesto nije u redu.

Znači sve može biti 🤦
    Mene boli više kao menstrualna bol ali lagano i kratko, znam osjetiti oba jajnika, nije mi s ni jedne strane posebno...
    A čekamo utorak pa ćemo vidjeti sve 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Tuma
    07. Ožujak 2021. 11:44

Mila kako su ti cure rekle, na lijevi bok, izmijenjuj s desnim kad boli i pojačan utrogestane ili duphaston. I ne brini, to stvarno nije ništa zabrinjavajuće, beba si očito radi mjesta. 
    Manemoj iskreno, stvarno ne vjerujem da je vanmaternicna jer je tvoja beta fkt visoka sad i da je, mislim da bi imala stvarno jake jake bolove. Bit će sve oke❤️
    Meto testovi lijepo tamne 🥰🥰 bit će to super🥳 
    Bajo odlično, brzo će svakako. Javi nam se kad krenu trudovi. Moja frendica je isti dan rodila kad je ispao, ali opet neke rode i tjedan dana kasnije.. Nadam se da ćeš ti u dan, dva 🥰 sretno. I hvala za sliku, meni je zadnjih par dana pojačan iscjedak pa mi je prošlo kroz glavu da nije sluzni čep 😅
    Women_name tako i ja, čekam sad 30 tt, pa 34 i onda sa 37 mogu odahnuti. Ali sam si isto podijelila. Prvi mi je bio 27tt, već sad mi je malo lakše, ali još taj 30.da prođe, pa valjda će biti još lakše i opušteni je čekati termin 😊
    Btw mene kukovi i rame ubijaju od ležaja na lijevom boku, pa kombiniran lijevi i desni. Na leđima ionako ne mogu ležati jer na leđima dobivam te kontrakcije.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Emma05
    07. Ožujak 2021. 11:47

manemoj

Emma05

Znači sve može biti 🤦
    Mene boli više kao menstrualna bol ali lagano i kratko, znam osjetiti oba jajnika, nije mi s ni jedne strane posebno…
    A čekamo utorak pa ćemo vidjeti sve

To je onda u redu.. ne brini

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

• Tiinaa
    07. Ožujak 2021. 11:55

D_Štoperica 🐼

Tiinaa

D_Štoperica 🐼

Tiinaa

Cure koje ste isle na Fet , koliko prije transfera ste poceli koristiti progesteron u obliku vaginaleta ? 17.3 mi je transfer a od 15.3 ih trebam koristit 3×2 svaki dan..

Ja mislim da to računaju koliko je dana star zametak, pa po tome. Ja sam počela 5 dana pred transfer jer su mi vraćali blasticu, cure kojima vraćaju trodnevni većinom tako kao ti 3 dana pred transfer… Neka me netko ispravi ako je imao drugačije 😁😁😘

Hvala ti puno na odgovorima… nesto su spominjali da cu morat primit inekciju dva dana il dan prije, to nisam dobro razumjela… sa njemackim sam ok al nekad upotrjebe neke rijeci s kojoma nisam dolazila u susret 🤫
    Zanima da li si ti primila inekciju prije transfera ili ? Sorri puna sam pitanja 😁😘
    Tiinaa primila sam hcg inekciju tjedan dana pred transfer. Netko ih prima i 2 dana prije ili na sam dan transfera , ovisno o dozi… Ja sam primila brevactid 5000 i on sadrži u sebi hcg zato sam pratila tu štopericu sve dok…… (ma nisam ju ni ispratila) 😁
    Tako želim i tebi 🤗🥰
    Nije da ovdje u Njemačkoj rade nešto drugačije nego drugdje, čak i svaka klinika ima svoja pravila. Ali da su malo čudni po nekim pitanjima i stavovima, to svakako jesu 😁😁😁

Ja budem dala inekciju dva dana prije transfera sad od koliko ce biti to neznam 😊

Ja 32g, muz 31g
    Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
    23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
    17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
    FET 23.4.2021 🤩
    Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
    Sljedeci uzv》 13.12.2021

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    07. Ožujak 2021. 12:00

Tiinaa

D_Štoperica 🐼

Tiinaa

D_Štoperica 🐼

Tiinaa

Cure koje ste isle na Fet , koliko prije transfera ste poceli koristiti progesteron u obliku vaginaleta ? 17.3 mi je transfer a od 15.3 ih trebam koristit 3×2 svaki dan..

Ja mislim da to računaju koliko je dana star zametak, pa po tome. Ja sam počela 5 dana pred transfer jer su mi vraćali blasticu, cure kojima vraćaju trodnevni većinom tako kao ti 3 dana pred transfer… Neka me netko ispravi ako je imao drugačije 😁😁😘

Hvala ti puno na odgovorima… nesto su spominjali da cu morat primit inekciju dva dana il dan prije, to nisam dobro razumjela… sa njemackim sam ok al nekad upotrjebe neke rijeci s kojoma nisam dolazila u susret 🤫
    Zanima da li si ti primila inekciju prije transfera ili ? Sorri puna sam pitanja 😁😘
    Tiinaa primila sam hcg inekciju tjedan dana pred transfer. Netko ih prima i 2 dana prije ili na sam dan transfera , ovisno o dozi… Ja sam primila brevactid 5000 i on sadrži u sebi hcg zato sam pratila tu štopericu sve dok…… (ma nisam ju ni ispratila) 😁
    Tako želim i tebi 🤗🥰
    Nije da ovdje u Njemačkoj rade nešto drugačije nego drugdje, čak i svaka klinika ima svoja pravila. Ali da su malo čudni po nekim pitanjima i stavovima, to svakako jesu 😁😁😁

Ja budem dala inekciju dva dana prije transfera sad od koliko ce biti to neznam 😊

Jesi ti rekli koju? 

endometrioza

❤️J_0209_b😺
    07. Ožujak 2021. 12:11

Nakapaka

Ja sam od 7 jutros (od kad sam ustala zbog utrogestana) u suzama, da iskoristim dok MM spava 🤣 spucalo me sve: Pa zasto samo dvije? Ako se ni jedna ne primi znaci morace sigurno pauza jer je ovo bio stimulirani, pa onda sve ponovo… dokle cu ovako, zasto ja?? U medjuvremenu bice jos stotinu bolestina da nadju… 🤯🤯🤯🤯🤣🤣🤣 jedno divno jutro sve u svemu 🤣

Ja nedavno isla na prvi postupak. Imala "samo" 4 stanice, od toga se dvije oplodile i uzela obje, kao dvije su.. Primit ce se bar jedna.. Šipak.. I eto.. Sad čekam do 6.mj kad cu ic na slijedeći postupak.. U startu sam slično razmisljala, žašto baš ja, žašto neće meni.. Sigurno sam ja nešto krivo napravila. Tako da te razumijem..Al to je samo moja situacija. Pomirila se s tim i guram dalje. .ne znači da će tebi tako bit.. Dan po dan.. I bit će to sve ok..😘

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

• *.Women_name.*
    07. Ožujak 2021. 12:39

Tuma

Mila kako su ti cure rekle, na lijevi bok, izmijenjuj s desnim kad boli i pojačan utrogestane ili duphaston. I ne brini, to stvarno nije ništa zabrinjavajuće, beba si očito radi mjesta.
    Manemoj iskreno, stvarno ne vjerujem da je vanmaternicna jer je tvoja beta fkt visoka sad i da je, mislim da bi imala stvarno jake jake bolove. Bit će sve oke❤️
    Meto testovi lijepo tamne 🥰🥰 bit će to super🥳
    Bajo odlično, brzo će svakako. Javi nam se kad krenu trudovi. Moja frendica je isti dan rodila kad je ispao, ali opet neke rode i tjedan dana kasnije.. Nadam se da ćeš ti u dan, dva 🥰 sretno. I hvala za sliku, meni je zadnjih par dana pojačan iscjedak pa mi je prošlo kroz glavu da nije sluzni čep 😅
    Women_name tako i ja, čekam sad 30 tt, pa 34 i onda sa 37 mogu odahnuti. Ali sam si isto podijelila. Prvi mi je bio 27tt, već sad mi je malo lakše, ali još taj 30.da prođe, pa valjda će biti još lakše i opušteni je čekati termin 😊
    Btw mene kukovi i rame ubijaju od ležaja na lijevom boku, pa kombiniran lijevi i desni. Na leđima ionako ne mogu ležati jer na leđima dobivam te kontrakcije….

Pa da, kad dođem do 30 tt onda će mi psihički bit lakše, a kad pređem 34tt ili 37 ako Bog da 🙏 onda bome i fizicki 😂 mislim u smislu da me neće bit strah radit neke stvari kao sad, jer neće bit straha da ću se prijevremeno otvorit. Sad sam jako oprezna sa svim. Ja ovih dana imam munjice samo neke 😂 prvo su bile u preponi, pa prestale, sad su pak od pupka prema dole. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Ožujak 2021. 12:53

Brancin i povrće u pećnici, mama i bebe u birtiji na suncu ❤️❤️❤️

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.