Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kacusha
    07. Ožujak 2021. 16:18

Nikitta

Cure, svakoj hvala na toliko lijepih riječi, podrške i na koncu ljubavi. Ne poznajemo se, pitanje je bi li se ikad družile da se osobno poznajemo. No, na ovoj temi povezale su nas bolne rane neplodnosti, pa sve druge razlike padaju u vodu. Ovdje se uvijek osjećam dobro i prihvaćeno, što nekad nije slučaj u mom životu, ali prihvaćanje počinje od nas samih, jednom kad prihvatim cijelu sebe i zavolim bolesne dijelove sebe i kad si dozvolim da u redu biti bolesna, (a ne da stalno osjećam krivnju, bijes i prezir spram same sebe zbog bolesti), vjerojatno će krenuti put mog oporavka. Do tada, pokušavam iz ovog mulja izvući bisere i kroz ovu katarzu na svim razinama rasti kao osoba, u spoznaji tko sam i što mi je zaista važno u životu. Trenutno smatram da je zbog mojeg psihičkog zdravlja važno maknuti se od teme trudnoće, jer mi to nanosi dodatnu bol i otvara ranu, duboku kao najdublji vulkan. Želim da znate da, iako se nisam javljala, sam mislila na sve vas, nikad vas neću zaboraviti. Kad budem imala više snage, sigurna sam da ću vas doći pozdraviti, vidjeti kako rastu vaše bebe, kako idu novi postupci. Osjetila sam ljubav iz vaših postova i pokušala sam je potpuno uliti u svoje srce koje nije naviklo da je prima u tim količinama, suze samo teku niz obraze. Hvala vam. Čuo vas Bog i vratio vam u najljepšim malim rukama koje će vas grliti oko vrata i reći MAMA. ❤️

❤️❤️❤️

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Ožujak 2021. 16:19

Ana26

MTB bolne grudi nisu siguran znak,ali promjena boje bradavica i uvećane bradavice jesu, trudnice naša! 🥰

Nemam pojma jesu li promijenile boju 
    Mislim da nisu, ali stvarno ih toliko inače ne proučavam. Ne bih ni ovo povećanje primijetila da nije drastično. 
    A, kao što rekoh, MM nije od pomoći. Muškarac. 

💔💔💔

• Ana26
    07. Ožujak 2021. 16:21

MTB i to je obećavajuće. Gić bi sigurno prijetio. 😅

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• Ana26
    07. Ožujak 2021. 16:22

primjetio*

👨‍💼 31 OAT
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Ožujak 2021. 16:25

Ana26

MTB i to je obećavajuće. Gić bi sigurno prijetio. 😅

Teško, nije ih nikad vidio. Ne znam zašto, ali za sad nije iskazao interes za taj dio moje anatomije, on odmah ide na pravu stvar 
    Ali frajer koji mi je radio mamografiju bi sigurno primijetio 
    Koliko mi ih je milovao i natezao, čudno bi bilo da ih nije zapamtio u detalj 

💔💔💔

Emma05
    07. Ožujak 2021. 16:31

manemoj

Emma05

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sad čitam malo unazad, dosad bilo sunce, riba, proučavanje bradavica i spavanac.

Emma05, da, što je bliže test, to se minus faza povećava. Zadnjih par dana je najgore, suosjećam.stani, da, bit ćemo uočljivi. Meni isto Hvar predivan.Nina92, naravno da se ne možeš opustiti, nisi od kamena. Samo si skreni pozornost kako god - serije, društvo, spavanje… što god ti odgovara.D_Štoperica, vadila sam onu betu koju sam prijavila. Imam točno tri testa, neću kupovati novi. Novu betu vadim u subotu.Aura, Samara, Tiki, ma znam da bradavice potamne kasnije u trudnoći (pripremaju se na dojenje), ali ovo je puno prerano za to. I uglavnom se piše o tamnjenju, a ne povećavanju. Gugl kaže da je tumor dojke, naglo debljanje ili trudnoća u pitanju (ali isto priča o kasnijim tjednima). Gugl je divan

Ma ja sve mislim da to mene apaurin unervozi naredni dan jer mi je tako znalo biti od njega. Danas evo situacija poprilicno mirna nakon 2ipo dana tuluma doli u maternici. Mozda me i to malo buni jer kao lakse mi je psihi kad me sve zivo boli i probada😄. Sad mi je samo osjetljivo..doduse i je me u jednom trenu 3x zaredom zažigalo bas "tamo" di je i ovih dana kad bi me probolo. Uzasno mi je hladno🥶 (temp ne mjerim nikad🤷‍♀️), i blagu glavobolju imam par dana vec.. valjda je to sve ok…😏Boze sto sam nesigurna danas🥴🧐🤣😂..mrzim se takva…aaaaa!!!

Ma da je drugačije ne bi bile normalne. Pa ja sam dan prije testa dušu isplakala muzu kako opet ništa a ne možeš znati.. ali eto.. hormoni i sve

Hahahaa ma luđakinje🤣..danas mi je muz bia kriv za sve. Odvea me u setnju uz more, sunce lipo, kava..ma divota dan al ne..mene je SVE zivciralo! I ona masa ljudi i on i ono malo vitra sto je zapuhalo itd...🤣🤣🤣

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

• Ana26
    07. Ožujak 2021. 16:36

MTB muž je zbog apstinencije sigurno zaboravio i kako ona stvar izgleda, a kamoli sise.
    Čitala sam Tumin potpis da vidim kad je ona imala betu, 12 dnt dvodnevnog, što bi značilo da je to meni bilo u subotu. Ne znam zašto je dr meni stavila tek 17.3. 
    Tuma jesi ti ranije vadila ili ti je dr tad odredila? 

👨‍💼 31 OAT
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Ožujak 2021. 16:39

Ana26

MTB muž je zbog apstinencije sigurno zaboravio i kako ona stvar izgleda, a kamoli sise.
    Čitala sam Tumin potpis da vidim kad je ona imala betu, 12 dnt dvodnevnog, što bi značilo da je to meni bilo u subotu. Ne znam zašto je dr meni stavila tek 17.3.
    Tuma jesi ti ranije vadila ili ti je dr tad odredila?

Moje pravilo je da vadim 14DNO, neovisno o tome što dr kaže.
    Rijeka npr ima drugačiju logiku, oni traže i kasnije bete i kasnije prve UZVove.

💔💔💔

vuky
    07. Ožujak 2021. 16:40

Emma razumijem te, tako i ja budem nervozna, a on sve radi da me usreći 🤣🤣🤣 nije njima nekad lako sa nama 🤣🤣🤣🤣🤣
    MTB i mi bili na Hvaru u lipnju, zahvaljujući koroni super prosli :) mislili ostati 5, ostali 10 dana... bilo nam je bas jako lijepo/.. za cice ne znam, ali sam uglavnom kroz ova 4 postupka procitala sve simptome-ne simptome i sto ocekivati/a sto ne... i sve sto osjetimo nakon tranafera je do progesterona :/ svi ti simptomi trudnoce dolaze poslje.... ali je dobro da to osjetis- znaci da razina progesterona raste i uvjeti za bebe su dobri, tako da ❤️❤️❤️❤️
    MilaSt meni je od progesterona krenuo zatvor pa sam krenula sa smoothiima odmah ujutro - smiksam voce, kefira/jogurta, malo zobenih i popijem kavu poslje toga i to mi pomogne- probaj! 
    I tak, ja se jos nadam pozitivnoj beti 🤣🤣🤣🤣 kako cu sutra biti razocarana .... 😱

Ruska1986
    07. Ožujak 2021. 16:43

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ana26

MTB bolne grudi nisu siguran znak,ali promjena boje bradavica i uvećane bradavice jesu, trudnice naša! 🥰

Mislim da nisu, ali stvarno ih toliko inače ne proučavam. Ne bih ni ovo povećanje primijetila da nije drastično.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ana26

Ja se svojih prepadnem svaki put kad ih vidim! To sve nest tamno, pjegasto, ... ocekivala sam vene, kojih bas i nemam, ali pjege nisam...  i to nisu pjege neg neke tamne fleke 🤷🏻‍♀️ I nadala sam se da cu bit sisata ko Pamela Anderson, ali sam samo debela i bez nekih gigantskih sisa 😭😭😭😭 sad sam se sjetila kad bi sa svojim curama u ducanu pricala nest i uvijek kazem Pamela Anderson za neku sisatu, a one me pitaju ko je to? 😱 Ah, ta mladez.. A jos kad ni za Mitcha nisu cule... 😔

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.