Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Didii3
    06. Ožujak 2021. 00:04

Opet ja drage cure, puno hvala svima na dobrodoslici i savjetima na prvom postu. Nazalost, moj pozitivan test je zavrsio biokemijskom. Bio mi je to prvi postupak pa mi je trebalo malo vremena da to prihvatim i javim  Sad sam spremna za dalje. Doktorica D (Beta plus) me salje na vadenje jajovoda, koji su zacepljeni s dijagnozom hydrosalpinx. Ono sto mene zanima da li postoji netko tko je ipak uspio zatrudniti sa slicnom dijagnozom? Jako me strah operacije, ne mogu si nikako pomoci, a plus u bolnici cu cekati termin tko zna koliko, a Privatno samo Podobnik radi te operacije, medutim nakon poziva i 2 maila i dalje se nisu povratno javili  u Beti me cekaju 2 smrznute blastociste, i sad nisam pametma sta raditi, iako je doktorica protiv vracanja dok ne sredim jajovode,ja se ipak premisljam.. ako je netko prosao tu operaciju da me malo utjesi  p.s svim trudnicama zelim dosadnu trudnocu, a vama koje cekate pozitivne testove (vecinu sam upratila,ali nisam jos sve nickove pohvatala)  

👧🏼- 27 god, neprohodni jajovodi,hydrosalpinx.
    👱🏻‍♂️- 29 god, sve odlicno
    Pokusavamo 5 godina

BetaPlus
    1 ICSI (puregon,cetrotide) 02/2021 - biokemijska

• Dia85
    06. Ožujak 2021. 00:19

Manemoj drz se, teško je sigurno naći mira i znaj da je baš često to krvarenje..

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

• Inter
    06. Ožujak 2021. 04:57

Didii3

Opet ja drage cure, puno hvala svima na dobrodoslici i savjetima na prvom postu. Nazalost, moj pozitivan test je zavrsio biokemijskom. Bio mi je to prvi postupak pa mi je trebalo malo vremena da to prihvatim i javimSad sam spremna za dalje. Doktorica D (Beta plus) me salje na vadenje jajovoda, koji su zacepljeni s dijagnozom hydrosalpinx. Ono sto mene zanima da li postoji netko tko je ipak uspio zatrudniti sa slicnom dijagnozom? Jako me strah operacije, ne mogu si nikako pomoci, a plus u bolnici cu cekati termin tko zna koliko, a Privatno samo Podobnik radi te operacije, medutim nakon poziva i 2 maila i dalje se nisu povratno javiliu Beti me cekaju 2 smrznute blastociste, i sad nisam pametma sta raditi, iako je doktorica protiv vracanja dok ne sredim jajovode,ja se ipak premisljam.. ako je netko prosao tu operaciju da me malo utjesip.s svim trudnicama zelim dosadnu trudnocu, a vama koje cekate pozitivne testove (vecinu sam upratila,ali nisam jos sve nickove pohvatala)

Zao mi je zbog biokemijske, nazalost cesto se događa. 
    Nisam prosla tu operaciju pa te ne mogu savjetovati sto da napravis, ali nije tako dugo cekanje termina u bolnicama. Meni je otkriven polip u 6.mj, a u 8.mj sam imala histeroskopiju u Petrovoj. Taman sam imala jedan ciklus da pribavim sve nalaze koje su trazili, od krvne slike, ekg.a do anesteziologa. Kad mi nisu odgovorili na mail sam zvala i zvala dok ih nisam dobila jer nisam iz Zg pa mi se nije islo tamo samo da se narucim. Jesi pitala dr D. koga bi ona preporucila za tu operaciju? Kao u svakom poslu, oni su svi zajedno ili studirali ili bili na specijalizaciji i poznaju se, sigurno ima neki savjet da budes mirna da si u dobrim rukama. Ako se odlucis za Petrovu, ja imam super iskustva sa njima, toliko te svi paze i sve sestre su divne da ti idu malo i na zivce😄 i bila sam na onkoloskom koji je renoviran, sobe su super, full nove. 
    Na Merkuru sam radila HSG i tamo imam pozitivna iskustva, termin sam dobila odmah iduci ciklus.. Tako da ja ne bi otpisala drzavne bolnice bez da provjerim prije..

Ja 35 - početak adenomioze, on 34 - savršen
    4. AIH - ❌
    1. IVF - ET - ❌
    1.FET - ✅ missed.ab. 9tt - kiretaza
    2. FET - ❌
    2. IVF - ET - ✅ 18tt and counting, Nifty super, čekamo curku!!

• Inter
    06. Ožujak 2021. 05:13

Danas je nesanica na redu pa se nemojte ljutiti sto puno tipkam😘
    Ugl, Didii3, ne znam jos uvijek staviti sliku pa sam kopirala tekst koji sam sad googlala..
    Pa kaze:
    Začepljeni ili oštećeni jajovodi kao uzrok ženske neplodnosti
    Kod začepljenih ili jako oštećenih jajovoda, onemogućen je susret spermija i jajne stanice, odnosno transport embrija u maternicu.
    Razlozi za to su višestruki:  upale, ranije tubarne trudnoće, operativni zahvati, endometrioza. Česte su asimptomatske infekcije.
    Dijagnoza začepljenog jajovoda postavlja se uglavnom HSG-om, no ta metoda ne daje 100% točan rezultat. Ova se dijagnoza sa sigurnošću može postaviti tek laparoskopskim zahvatom.
    Začepljeni jajovod se može dijagnosticirati i ultrazvukom, no to je moguće vidjeti  tek kada je jajovod zahvaćen sactosalpinxom.
    Sactosalpinx je začepljeno i prošireno stanje jajovoda uslijed zadržavanja vlastitog sekreta.
    Dijeli se na:
    hydrosalpinx – vodenasta tvorba
    hematosalpinx
     – krvava tvorba
    pyosalpinx
     – gnojna tvorba
    Kod tubarne opstrukcije najčešće je u pitanju hydrosalpinx.
    Ukoliko je jajovod začepljen na svom vanjskom kraju, smatra se da tekućina koja iz jajovoda kaplje u maternicu može djelovati embriotoksično, stoga se prije IVF postupka uglavnom savjetuje otklanjanje zahvaćenog jajovoda.
    Iako je praksa pokazala da otklanjanje jajovoda s hydrosalpinxom udvostručuje šanse za IVF trudnoću, liječnici još uvijek dvoje o nužnost tog zahvata. Naime, neka istraživanja govore da otklanjanje jajovoda može smanjiti  prokrvljenost jajnika, posljedica čega jest slabiji odgovor na hormonsku stimulaciju.
    Oštećeni jajovodi također drastično povećavaju mogućnost izvanmaternične trudnoće.
    Kod tubarnog faktora nisu moguće manje invazivne metode liječenja kao što su ciljani odnosi ili inseminacija, međutim, ako  je u pitanju isključivo tubarni faktor ova se dijagnoza smatra jednom od lakših budući da postoji samo fizička prepreka začeću koju se lako zaobilazi IVF postupkom.

4. AIH - ❌
    1. IVF - ET - ❌
    2. FET - ❌

Ruska1986
    06. Ožujak 2021. 06:43

Inter

Ugl, Didii3, ne znam jos uvijek staviti sliku pa sam kopirala tekst koji sam sad googlala..
    Pa kaze:
    Kod začepljenih ili jako oštećenih jajovoda, onemogućen je susret spermija i jajne stanice, odnosno transport embrija u maternicu.
    Razlozi za to su višestruki: upale, ranije tubarne trudnoće, operativni zahvati, endometrioza. Česte su asimptomatske infekcije.
    Dijagnozazačepljenog jajovoda postavlja se uglavnom HSG-om, no ta metoda ne daje 100% točan rezultat. Ova se dijagnoza sa sigurnošću može postaviti tek laparoskopskim zahvatom.
    Začepljeni jajovod se može dijagnosticirati i ultrazvukom, no to je moguće vidjeti tek kada je jajovod zahvaćen sactosalpinxom.
    Sactosalpinxje začepljeno i prošireno stanje jajovoda uslijed zadržavanja vlastitog sekreta.
    Dijeli se na:
    hydrosalpinx– vodenasta tvorba
    hematosalpinx
    – krvava tvorba
    pyosalpinx
    – gnojna tvorba
    Ukoliko je jajovod začepljen na svom vanjskom kraju, smatra se da tekućina koja iz jajovoda kaplje u maternicu može djelovati embriotoksično, stoga se prije IVF postupka uglavnom savjetuje otklanjanje zahvaćenog jajovoda.
    Iako je praksa pokazala da otklanjanje jajovoda s hydrosalpinxom udvostručuje šanse za IVF trudnoću, liječnici još uvijek dvoje o nužnost tog zahvata. Naime, neka istraživanja govore da otklanjanje jajovoda može smanjiti prokrvljenost jajnika, posljedica čega jest slabiji odgovor na hormonsku stimulaciju.
    Oštećeni jajovodi također drastično povećavaju mogućnost izvanmaternične trudnoće.
    Kod tubarnog faktora nisu moguće manje invazivne metode liječenja kao što su ciljani odnosi ili inseminacija, međutim, ako je u pitanju isključivo tubarni faktor ova se dijagnoza smatra jednom od lakših budući da postoji samo fizička prepreka začeću koju se lako zaobilazi IVF postupkom.

Sto znaci da za IVF nema prepreka 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    06. Ožujak 2021. 06:47

Dobro jutro, cure! Po listama mi se cini da danas nema nista... Nina, ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Inter
    06. Ožujak 2021. 07:09

Ruska1986

Inter

Pa kaze:
    Razlozi za to su višestruki: upale, ranije tubarne trudnoće, operativni zahvati, endometrioza. Česte su asimptomatske infekcije.
    Dijagnozazačepljenog jajovoda postavlja se uglavnom HSG-om, no ta metoda ne daje 100% točan rezultat. Ova se dijagnoza sa sigurnošću može postaviti tek laparoskopskim zahvatom.
    Začepljeni jajovod se može dijagnosticirati i ultrazvukom, no to je moguće vidjeti tek kada je jajovod zahvaćen sactosalpinxom.
    Sactosalpinxje začepljeno i prošireno stanje jajovoda uslijed zadržavanja vlastitog sekreta.
    Dijeli se na:
    hydrosalpinx– vodenasta tvorba
    hematosalpinx
    – krvava tvorba
    pyosalpinx
    – gnojna tvorba
    Iako je praksa pokazala da otklanjanje jajovoda s hydrosalpinxom udvostručuje šanse za IVF trudnoću, liječnici još uvijek dvoje o nužnost tog zahvata. Naime, neka istraživanja govore da otklanjanje jajovoda može smanjiti prokrvljenost jajnika, posljedica čega jest slabiji odgovor na hormonsku stimulaciju.
    Kod tubarnog faktora nisu moguće manje invazivne metode liječenja kao što su ciljani odnosi ili inseminacija, međutim, ako je u pitanju isključivo tubarni faktor ova se dijagnoza smatra jednom od lakših budući da postoji samo fizička prepreka začeću koju se lako zaobilazi IVF postupkom.

Sto znaci da za IVF nema prepreka 🙂

Ma ja sam se ulovila za recenicu da moze biti embriotoksicno, za mene dovoljno da vise naginjem operaciji.

4. AIH - ❌
    1. IVF - ET - ❌
    2. FET - ❌

BAJOMA
    06. Ožujak 2021. 07:11

Manemoj 🤗🥰😍🤞

BAJOMA
    06. Ožujak 2021. 07:11

Nina🤞🤞🤞🤞🤞🙏🙏🙏🙏🙏🙏😘❤️

BAJOMA
    06. Ožujak 2021. 07:13

Manemoj i od hematona zna ti bit svježa krv ,nemora to ništa znaćit😘😘❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.