Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AuroraB
    15. Veljača 2021. 22:21

Ela 👱🏼‍♀️

Mogu li napomenuti da mi je danas telefonom sestra iz klinike rekla da ne prekidam terapiju i da u srijedu ponovim betu 🤷🏼‍♀️
    Ja već sva u suzama dok mi je saopštila rezultat s upitnikom iznad glave ??? Naravno da sam na svoju ruku prekinula s utogestanom i estrofemom i mislim da nema poente ponavljati betu od 1,2 😞
    Šta vi mislite ?

Zaista ne razumijem zašto ti je rekla na nastaviš sa terapijom kod tako niske bete... Meni kad je bila beta 2.3 su mi rekle da odmah prekinem terapiju... No, ti napravi kako smatraš da trebaš. Napravi doma testić za dan dva, da provjeriš situaciju. Taman da beta i nastavi rasti, to ne može ispasti na dobro i u takvom slučaju je najpametnije tijelu prestati davati podršku. 😶

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Nina92
    15. Veljača 2021. 22:21

AuroraB kod koje si ti doktorice? 

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Ela 👱🏼‍♀️
    15. Veljača 2021. 22:27

AuroraB
    Istog sam razmišljanja. Zašto da dodatno opterećujem organizam terapijom kada je sve jasno kao dan . U ovih par dana ću sigurno dobiti mengu pa ću otići svom ginekologu da vidimo stanje ali iskreno ne vidim poentu da nastavim sa terapijom i ponavljanjem bete . 

🙋🏼‍♀️ 32 🙋🏻‍♂️ 31
    3 godine braka
    03/2020 hydrosalpinx operacija (odstranjen lijevi jajovod)
    09/2021 missed ab 💔

MaloTele
    15. Veljača 2021. 22:28

Sanjich odlicna beta,nismo nista manje ni ocekivali 🤞🤞🎉 Ce da bude bebaaa 🥰🥰
    Marinela87 mislim da se ne moras brinuti oko bete,ni mene nisu slali ponavljat,ja bi nekako rekla da je to njima praksa,oni se ne uzbuđuju puno oko svega toga kad je u pitanju rana trudnoca, barem sam ja takvog dojma, i kad malo bolje razmislim nije to uopce tolko lose, ionako trenutno nemos nista napraviti osim vjerovati da ce sve biti u redu,a nema razloga da ne bude, tako da, draga,trenutno si trudna, i drzimo fige i vjerujemo da ces tako i ostati 🥰🥰 meni su rekli da se vidi gv i da srceko kuca i svjesna sam da ne mora dobro zavrsiti ali ne zelim tako razmisljati, ako treba bit lose bit ce,nece me zaobic lose vijesti, nacimce me gdje god da se sakrijem, ali trenutno nema razloga za to,i bolje sto manje brinuti, kad ionako nemozes utjecat na rezultat.. btw i ja sam u pon tamo,u kolko si narucena?😊

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

MaloTele
    15. Veljača 2021. 22:31

Aurora 💖 drago mi je da se osjecas tolko dobro sa svojom dokt, mislim da bez toga je stvarno grozno, vidim da si puma povjerenja prema njoj i to je ono sto se trazi u ovim postupcima 😊 zelim ti svu sreću i da ti ovaj postupak bude najdobitniji, nekako se poklopilo sve do sad pa drzimfige da tako bude i dalje 🤞

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

15. Veljača 2021. 22:35

AuroraB

Manemojkad MTB glasa, onda ću i ja glasati da bih ja radije da si ti zdrava i da samo čekaš da se poklopi prava terapija i embrij! ☺️ Nije mi žao što sam pitala, sve smo mi u istoj kaši i slične misli nam prolaze kroz glavu! 😉
    MTBdakleM, nije bilo moguće stopostotno utvrditi kvalitetu mojih stanica iz razloga što postoji mala sumnja da bi meni odgovarala mrvicu ranija štoperica (bila je na od 18-22mm) jer su mi navodno pukle neke stanice zbog meke opne prilikom ICSI-ja, a tomu bi mogao biti razlog slabija kvaliteta ili prekasna štoperica. Kad se sumnja na slabiju kvalitetu jajnih stanica, na što može ukazivati smanjeni LH (moj je ok; 2.9 ali bi mogao biti i malo viši) ide se sa Menopurom, Pergoverisom ili drugim lijekom koji u sebi ima FSH i LH. Menopur je dobiven iz urina žena u menopauzi (dakle prirodan je lijek), koristi se već godinama i daje dobre rezultate, a Pergoveris je prvi u svijetu rekombinant LH i FSH-a, dobiven od hrčka (znači dobiven umjetnim putem). Ostali lijekovi imaju u sebi samo FSH što u nerazjašnjenim situacijama poput moje nije mudro prepisivati, posebno ako nije prvi postupak. Eto… Nešto smo znali i prije, nešto nismo 🤗

Moj lh je 6.5, fsh 8.5, a bila sam na pergoverisu. Ja sam malo istraživala, navodno kombinacije lh i fsh daju ujednacenije folikule i time vise zrelih js u isto vrijeme. Nasla sam i neke teorije gdje se kombinacije lh i fsh daju starijim kokicama ali ni to mi ne drzi vodu jer u isto vrijeme kad i ja u klinici su bile jos dvije cure u stimulaciji također pergoverisom, mlade, nemaju preko 30. Tako da ne mozemo znati kakva je droga dok je ne probamo🤣🤣🤣🤣

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Veljača 2021. 22:36

Ludakopatka, podijeliš te studije s nama? Ja svuda nalijećem na kontradiktorne informacije - neki kažu da nije relevantno, neki da je relevantno ali samo u slučaju velikog broja spontanih. Hvala lijepo, ja bih radije ne prošla kroz veliki broj spontanih.

Ela, koji ti je DNT? O blasticama se radilo?

AuroraB, hvala na objašnjenju.
    I pridružujem se tvom glasu za manemoj.

💔💔💔

15. Veljača 2021. 22:37

AuroraB, to sa mekom opnom prilikom ICSI su i meni rekli u KBC, a nikad mi prije u privatnim klinikama to nisu spominjali. Prvi embriolog u privatnoj klinici mi je sve u detalje opisivao, sumnjam da mi to ne bi rekao. Baš me zanima kako će ti se sad odvijat situacija.

Lucyinthesky
    15. Veljača 2021. 22:40

AuroraB neka tebe tu povremeno, nemoj zbrisat. 😊Super za doktoricu, želim ti sreću 👍

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

AuroraB
    15. Veljača 2021. 22:41

Nina92 kod doktorice Lane Škgratić u Petrovoj🌺
    Ela napravi kako i sama smatraš da je najbolje, ali testić svakako napravi kroz koji dan. Da li si odlučila u kojoj klinici nastavljaš?
    MaloTele ja ne znam oko ćega bi se ti uopće i trebala brinuti 😌 Beta ti je bila vrhunska, to sve bude 🔝

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.