Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AuroraB
    15. Veljača 2021. 22:42

Lucyinthesky

AuroraB neka tebe tu povremeno, nemoj zbrisat. 😊Super za doktoricu, želim ti sreću 👍

Hvala! 😊
    Pratiti ću tebe bez brige! 😽

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Dashuri
    15. Veljača 2021. 22:46

Rina89

Drage borilice, meni došli danas imunološki nalazi i hormoni štitnjače.
    Među hormonima štitnjače:
    Anti-Tg mi je 7.0 (ref. int. < 4).
    Serološke pretrage:
    ANF pozitivan
    ANF titar 1:320
    ENA screen pozitivan
    Antitijela na U1RNP 48 (ref.int. pozitivno >40)

Proteini:
    Ukupna hemolitička aktivnost
    komplementa (CH 50) 59 (ref.int. 79-187).
    Drugo sve u granicama.
    Malo sam iznenađena jer mi je nalaz od prije 2 god.bio bolji, ali tad mi nitko nije rekao, ni imunologinja, da ima veze s postupkom. Samo je ENA bila pozitivna. Je li netko imao ANF i ENA screen pozitivan? Ima li netko tko je imao slične nalaze?

Ne razumim se u nista drugo, al štitnjača je (nažalost) dobro mi poznata.
    Antitijela se ne skidaju nikakvom terapijom, cim krenu rasti, oni odma kazu da imamo autoimunu bolest stitnjace (i vjerojatno su u upravu), ali ne kažu da ih možeš spustat prehranom i suplementima! Ja svoja dovodim u red na isti nacin i puno se osjecam bolje! Uvedi selen i kefir, probaj izbacit secere i gluten. Sigurna sam da ce past (jer je ionako malen porast, bolje odma sprijecit)! Sretno!❤

05.12.2022 💗

Dashuri
    15. Veljača 2021. 22:47

MTB

Aura, ma nisi, neke bole. Pomogne ako ih izvadiš iz fridgea desetak, dvadesetak minuta prije. Iglu zabiješ naglo u salo (valjda ga imaš). A onda polako uštrcavaš lijek.

SBjelis, hoćeš reći da sam 0tt + 2d? Da!
    Uff, nadam se FETu u budućnosti (za iduće dijete), ne veselim se piškenju trakica.
    I kažeš, navikla si ti gađati venu u bilo kojim uvjetima : iskusnjara :
    Ja sam tako utriće gurala posvuda, ali ipak nisam bila sretna s obzirom da sam ih sklona ispustiti. Srećom, većinu sam uspjela doma stavljati. Pikalice sam sve doma, do te mjere da sam na jednom sastanku rekla da se sad moram isključiti na 10 minuta, otišla, ispikala se, i vratila se flegma nazad, kao osoba koja je upravo imala trčkalicu i to jako profesionalno prikrila.Lucyinthesky, onda nismo isto. Meni je od početka u paraleli Menopur + Puregon.

AuroraB, moj glas ide prema povremeno preletjeti i javiti se. Dovoljno je da se javiš meni.
    Baš mi je drago da si se tako lijepo poklopila sa doktoricom.
    A sad ne budi škrta, podijeli i s nama ono što ti je objasnila o razlikama i detaljima…

Rina89, super da si to sve vadila, bolje znati pa reagirati nego ne znati.
    Ne znam što je ANF?

Primljeni na znanje za idući put! (#Dabogdaganebilo) 💪💪💪😊🤗

05.12.2022 💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Veljača 2021. 22:48

Aura

Rina89

Serološke pretrage:
    ANF pozitivan
    ENA screen pozitivan

Proteini:
    Drugo sve u granicama.
    Malo sam iznenađena jer mi je nalaz od prije 2 god.bio bolji, ali tad mi nitko nije rekao, ni imunologinja, da ima veze s postupkom. Samo je ENA bila pozitivna. Je li netko imao ANF i ENA screen pozitivan? Ima li netko tko je imao slične nalaze?

Antitijela se ne skidaju nikakvom terapijom, cim krenu rasti, oni odma kazu da imamo autoimunu bolest stitnjace (i vjerojatno su u upravu), ali ne kažu da ih možeš spustat prehranom i suplementima! Ja svoja dovodim u red na isti nacin i puno se osjecam bolje! Uvedi selen i kefir, probaj izbacit secere i gluten. Sigurna sam da ce past (jer je ionako malen porast, bolje odma sprijecit)! Sretno!❤

Samo pripazite sa selenom jer ima ovdje žena koja je uspjela preći gornju granicu za selen 

💔💔💔

Dashuri
    15. Veljača 2021. 22:51

MTB

Aura

Rina89

Serološke pretrage:
    ANF pozitivan
    ENA screen pozitivan

Proteini:
    Drugo sve u granicama.

Samo pripazite sa selenom jer ima ovdje žena koja je uspjela preći gornju granicu za selen

A kad pogledaš s čim se sve kljukamo, dobro da ne svitlimo u mraku 😏😏😏

05.12.2022 💗

ANKSIMORON
    15. Veljača 2021. 22:52

AuroraB

Ne uspijevam više pratiti forum, i baš imam unutarnje borbe zbog toga; odustati skroz od čitanja i pisanja ili se ipak povremeno preletjeti i javiti se, iako svjesno da sam većinu izostavila😏🧸
    Missželim ti sretan rođendan, da budeš sretna, zdrava i vesela! Sljedeći slaviš s bebom na sisamaSbjelisnisam uspjela poloviti na koliko ti je endo? Shvatila sam samo da je dobar…
    Elažao mi je, biti će bolje drugi puta🧡 Nije nam laka ova borba….
    VMposebno sam se veselila tvojoj beti, iako su šanse male da ovo ispadne dobro na kraju, čuda se događaju i ja želim da se baš tebi dogode🤞🍀🤞
    Meto ne brini što je jedan jajnik jače odreagirao, bitno da ima folikulića!🤩 Na kraju krajeva, aspiracija je jedini pravi pokazatelj kako smo prošle sa terapijom i koliko smo općenito imale sreće!
    Anksimorons kojom terapijom krećeš u sljedeći postupak? P.S. vidjela sam tvoje pozdrave neki danMTB znači krenula je akcija🥳 Bome si dobila zanimljivu terapiju… baš me zanima kako će to ispasti!
    Manemojkako si ti?
    Tumati si bila samo na Menopuru?
    Ja sam bila danas na konzulatacijama kod svoje drage doktorice,nakon dubokog razmatranja svih nalaza i ponovne konzultacije sa embriologicom koja je radila sa mojim stanicama u prvom postupku, odlučeno je da idem sljedeći puta samo sa Menopurom (prvotno je trebao biti Gonal/ Gonal+Menopur)) i mrvicu ranijom štopericom. Provela sam kod nje 45min i nema što ne znam o postupcima i lijekovima, predivna žena je ta moja doktorica.💜💜 Ja vam ne mogu opisati koliko povjerenja i topline ona meni ulijeva. Htjela mi je dati Pergoveris, ali nema ga Petrova još u penu u dozama koje bi bile za mene logične, a da ne moram pikati se sa 6 injekcija dnevno. Objasnila mi je razliku jednog i drugog, razliku između prve i ove terapije… Mah, žena zmaj. Također, sa sljedećom M idem na HSG.

🥰🥰🥰 a nemam pojma... rekla je pocetkom 3 mjeseca da se javim, sredinom na pregled pa cemo valjda dog protokol... nista nismo pricale o lijekovima... ja to nisam ni pitala... kad bi ti onda trebala u postupak? 

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Tuma
    15. Veljača 2021. 22:52

Aurora ja sam imala samo menopur i to na preporuku mpo doktora iz danske kod kojeg sam bila na konzultacijama, a moja mpo dr je prihvatila. Isto imam nizi lh, oko 2,5 i fsh viši, oko 11. Tako da mi je vjerojatno zato i pasala kombinacija lh i fsh, a ne čisti fsh. Iako u prvom postupku sam imala gonale, a stanica se nije oplodila jer je bila nezrela.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Ela 👱🏼‍♀️
    15. Veljača 2021. 22:57

MTB

Ela, koji ti je DNT? O blasticama se radilo?

Danas 14 dnt 
    Da, blastice ne tako dobre kvalitete 🤷🏼‍♀️

🙋🏼‍♀️ 32 🙋🏻‍♂️ 31
    3 godine braka
    03/2020 hydrosalpinx operacija (odstranjen lijevi jajovod)
    09/2021 missed ab 💔

manemoj
    15. Veljača 2021. 22:58

Sad baš gledam svoje nalaze i kod mene je skroz obrnuto.. lh mi je 9.65, fsh 6.96.. jel mi može itko objasniti jel to ok ili ne? Jer vidim da sve cure imaju obrnuto od mene 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Veljača 2021. 22:58

Aura, pa o tom ti pričam. Ja svijetlim. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.