SBjelis sutra mi je 12 dan
Haha ipak danas 12 dan krivo sam racunala 🙈
2016 laparaskopija endometrioza
2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
2020. Poliklinika Ivf 🤞
10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
11. mjesec-histeroskopija
29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
22.11.2021. rođena curica 👧
Vinogradska šalje nalaz bete na mail. Gotov isti dan( mislim do 16 sati. Iskustvo od prosle godine 1mj mislim.
Petrova salje isto na mail, nisam se narucivala nalaz mi je bio gotov do 11:30( rekli su da ce biti kao do 15 sati gotov). Bila krajem prvog mjedeca ove godine. Ako ce nekome trebat.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Ne uspijevam više pratiti forum, i baš imam unutarnje borbe zbog toga; odustati skroz od čitanja i pisanja ili se ipak povremeno preletjeti i javiti se, iako svjesno da sam većinu izostavila 😏🧸
Miss želim ti sretan rođendan, da budeš sretna, zdrava i vesela! Sljedeći slaviš s bebom na sisama
Sbjelis nisam uspjela poloviti na koliko ti je endo? Shvatila sam samo da je dobar...
Ela žao mi je, biti će bolje drugi puta 🧡 Nije nam laka ova borba....
VM posebno sam se veselila tvojoj beti, iako su šanse male da ovo ispadne dobro na kraju, čuda se događaju i ja želim da se baš tebi dogode 🤞🍀🤞
Meto ne brini što je jedan jajnik jače odreagirao, bitno da ima folikulića!🤩 Na kraju krajeva, aspiracija je jedini pravi pokazatelj kako smo prošle sa terapijom i koliko smo općenito imale sreće!
Anksimoron s kojom terapijom krećeš u sljedeći postupak? P.S. vidjela sam tvoje pozdrave neki dan
MTB znači krenula je akcija 🥳 Bome si dobila zanimljivu terapiju... baš me zanima kako će to ispasti!
Manemoj kako si ti?
Tuma ti si bila samo na Menopuru?
Ja sam bila danas na konzulatacijama kod svoje drage doktorice, nakon dubokog razmatranja svih nalaza i ponovne konzultacije sa embriologicom koja je radila sa mojim stanicama u prvom postupku, odlučeno je da idem sljedeći puta samo sa Menopurom (prvotno je trebao biti Gonal/ Gonal+Menopur)) i mrvicu ranijom štopericom. Provela sam kod nje 45min i nema što ne znam o postupcima i lijekovima, predivna žena je ta moja doktorica. 💜💜 Ja vam ne mogu opisati koliko povjerenja i topline ona meni ulijeva. Htjela mi je dati Pergoveris, ali nema ga Petrova još u penu u dozama koje bi bile za mene logične, a da ne moram pikati se sa 6 injekcija dnevno. Objasnila mi je razliku jednog i drugog, razliku između prve i ove terapije... Mah, žena zmaj. Također, sa sljedećom M idem na HSG.
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Drage borilice, meni došli danas imunološki nalazi i hormoni štitnjače.
Među hormonima štitnjače:
Anti-Tg mi je 7.0 (ref. int. < 4).
Serološke pretrage:
ANF pozitivan
ANF titar 1:320
ENA screen pozitivan
Antitijela na U1RNP 48 (ref.int. pozitivno >40)
Proteini:
Ukupna hemolitička aktivnost
komplementa (CH 50) 59 (ref.int. 79-187).
Drugo sve u granicama.
Malo sam iznenađena jer mi je nalaz od prije 2 god.bio bolji, ali tad mi nitko nije rekao, ni imunologinja, da ima veze s postupkom. Samo je ENA bila pozitivna. Je li netko imao ANF i ENA screen pozitivan? Ima li netko tko je imao slične nalaze?
👩💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
👩💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
Petrova, AMH 44,9
1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
P. Škvorc, AMH 40
4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan
Aura, ma nisi, neke bole. Pomogne ako ih izvadiš iz fridgea desetak, dvadesetak minuta prije. Iglu zabiješ naglo u salo (valjda ga imaš). A onda polako uštrcavaš lijek.
SBjelis, hoćeš reći da sam 0tt + 2d? Da!
Uff, nadam se FETu u budućnosti (za iduće dijete), ne veselim se piškenju trakica.
I kažeš, navikla si ti gađati venu u bilo kojim uvjetima : iskusnjara :
Ja sam tako utriće gurala posvuda, ali ipak nisam bila sretna s obzirom da sam ih sklona ispustiti. Srećom, većinu sam uspjela doma stavljati. Pikalice sam sve doma, do te mjere da sam na jednom sastanku rekla da se sad moram isključiti na 10 minuta, otišla, ispikala se, i vratila se flegma nazad, kao osoba koja je upravo imala trčkalicu i to jako profesionalno prikrila.
Lucyinthesky, onda nismo isto. Meni je od početka u paraleli Menopur + Puregon.
AuroraB, moj glas ide prema povremeno preletjeti i javiti se. Dovoljno je da se javiš meni.
Baš mi je drago da si se tako lijepo poklopila sa doktoricom.
A sad ne budi škrta, podijeli i s nama ono što ti je objasnila o razlikama i detaljima...
Rina89, super da si to sve vadila, bolje znati pa reagirati nego ne znati.
Ne znam što je ANF?
💔💔💔
Aurora ❤️ ja sam u iščekivanju nalaza i onoj standardnoj borbi u mislima.. želim li da je sve u redu pa znam da sam zdrava ili da nešto ne valja pa barem znamo zašto ne uspijeva pa ćemo to moći popraviti 🙈🙈🙈
Tako, svako toliko sjedim na kutnoj pa samo pusem uffff pa muž skoči šta je bilo a ja onako plačljivo hocuuu bebuuu... I tako eto.. jel ti žao što si pitala 😅😅😅
Drago mi je da si krenula ponovo i još više mi je drago što se osjećaš tako ugodno uz doktoricu i što ti se tako posvetila, mislim da je to sad baš najbitnije a onda će se i sve ostalo poklopiti ❤️
Držim fige🤞🏻🤞🏻
I da, obavezno se javi onda kad stignes, meni kad je gužva na poslu pa doma čitam navečer, dok dodjem do kraja svi su već sve iskomentirali 😅
Bitno da mi znamo da si tu i da si dobro ❤️
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
MTB, Ina85 i ostale koje imaju PAI mutacije,
Iako danas se ne smatraju teškim mutacijama ja sam dr L odijela studiju koja je pratila postotak spontanih pobačaja kod žena sa PAI mutacijama, i on je bio izrazito visok.
Tako da ako ste imale spontani, a koliko pratim vas dvije jeste, sa takvim mutacijama koristite minimalno andol/aspirin, ali ja sam od tada kad sam to svom dr pokazala bila na heparinu.
10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4
Mogu li napomenuti da mi je danas telefonom sestra iz klinike rekla da ne prekidam terapiju i da u srijedu ponovim betu 🤷🏼♀️
Ja već sva u suzama dok mi je saopštila rezultat s upitnikom iznad glave ??? Naravno da sam na svoju ruku prekinula s utogestanom i estrofemom i mislim da nema poente ponavljati betu od 1,2 😞
Šta vi mislite ?
🙋🏼♀️ 32 🙋🏻♂️ 31
3 godine braka
03/2020 hydrosalpinx operacija (odstranjen lijevi jajovod)
09/2021 missed ab 💔
Manemoj kad MTB glasa, onda ću i ja glasati da bih ja radije da si ti zdrava i da samo čekaš da se poklopi prava terapija i embrij! ☺️ Nije mi žao što sam pitala, sve smo mi u istoj kaši i slične misli nam prolaze kroz glavu! 😉
MTB dakleM, nije bilo moguće stopostotno utvrditi kvalitetu mojih stanica iz razloga što postoji mala sumnja da bi meni odgovarala mrvicu ranija štoperica (bila je na od 18-22mm) jer su mi navodno pukle neke stanice zbog meke opne prilikom ICSI-ja, a tomu bi mogao biti razlog slabija kvaliteta ili prekasna štoperica. Kad se sumnja na slabiju kvalitetu jajnih stanica, na što može ukazivati smanjeni LH (moj je ok; 2.9 ali bi mogao biti i malo viši) ide se sa Menopurom, Pergoverisom ili drugim lijekom koji u sebi ima FSH i LH. Menopur je dobiven iz urina žena u menopauzi (dakle prirodan je lijek), koristi se već godinama i daje dobre rezultate, a Pergoveris je prvi u svijetu rekombinant LH i FSH-a, dobiven od hrčka (znači dobiven umjetnim putem). Ostali lijekovi imaju u sebi samo FSH što u nerazjašnjenim situacijama poput moje nije mudro prepisivati, posebno ako nije prvi postupak. Eto... Nešto smo znali i prije, nešto nismo 🤗
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
MTB, Ina85 i ostale koje imaju PAI mutacije,
Iako danas se ne smatraju teškim mutacijama ja sam dr L odijela studiju koja je pratila postotak spontanih pobačaja kod žena sa PAI mutacijama, i on je bio izrazito visok.
Tako da ako ste imale spontani, a koliko pratim vas dvije jeste, sa takvim mutacijama koristite minimalno andol/aspirin, ali ja sam od tada kad sam to svom dr pokazala bila na heparinu.
E al ne slazu se svi dr. s tim, nitko iz moje poliklinike ne smatra da je ta mutacija za heparin, eventualno andol. Kao ni moj hematolog. Rijetko tko ce danas prepisati heparin, eventualno kod zena s vecim brojem pobacaja ili kod zena starije zivotne dobi. Nas mlađe dosta zakidaju za heparin, nazalost.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Sortiraj odgovore
Najstariji