Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Travanj 2021. 21:41

anchy321

MTB nisam imala pojma da se može zaledit preko 12..di god sam čitala pisalo je maksimalno 12..ovo je bas korisna informacija..

Najviše 12 jajnih stanica smiju oploditi, preko toga mogu zalediti. Nema smisla zaleđivati one loše, ali zašto ne zalediti one kvalitetne? Pri čemu, kod jajnih stanica zaleđivanje može dovesti do kvara, tako da ih obično nešto propadne kod odleđivanja. Dok sperma i zametci dobro reagiraju na zaleđivanje.
    ALI
    kad imaš hrpetinu dobrih jajnih stanica, pa još hrpicu za zalediti, bolje da se zalede pa makar ih i pola otpalo kod odleđivanja, nego ići na dodatni postupak.
    I npr, Nadalica je zaledila svojih 9 jajnih stanica, oplodili su ih kasnije sa spermićima njenog muža, i na kraju ima 4 zametka - dva su njene bebe, dva su još smrzlića. Dakle, stvarno ima smisla. 
    E sad, ja bih rekla da se njima često ne da zalediti ono povrh, pa nama kažu da nam je točno 12 bilo dobrih. Zato je to bitno iskomunicirati ranije, da ŽELIMO da zalede višak.

💔💔💔

🌼TiKi🌼

Magnolia ja sam u ovoj trudnoci osjetila  u 15.tjednu mjehurice i baloncice puno prije nego u prosloj 😉
    Tuma bit ce to sve ok, brzo ce taj utorak. 😘

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• ribic

Mtb kaj je najbolje gledali smo dva videa al nije nam islo 😏

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Travanj 2021. 21:43

ribic

Mtbkaj je najbolje gledali smo dva videa al nije nam islo 😏

I ja sam se namučila na početku. I nije mi bilo jasno o kojoj rupi na čepu ljudi pričaju. Dok nisam dobro proučila bočicu sa praškom i skužila.
    Budete se naučili 

💔💔💔

Anči 💕
    29. Travanj 2021. 21:50

MTB I Lucka ja sam skuzila po svemu sta sam citala da npr ako imas i 25 i sve su super da oni svejedno izaberu samo 12 i oplode ih i to je to...za embrije sam skuzila da je 12 maksimalan broj..al ovo za ne oplođene stanice nisam imala pojma..bas mi je glupo da oni tako ajmo reć bace i kvalitetne stanice bez obzira na sav taj rizik kod odleđivanja...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

manemoj
    29. Travanj 2021. 21:53

Tuma

manemoj

Mag.nolia

manemoj

Mag.nolia

Ja mislim da ja vec osjecam micanja u stomaku, bas sam se iznenadila. Mozda zato jer mi je druga trudnoca

Nemoj zezati.. kakav je osjećaj? 🥰

Ujutro kad lezim na leđima ili navecer zadnjih par dana. Nekako mi je rano, nisam sigurna, ali mislim da crijeva nisu

Predobro.. čitam na jesenskim bebama neke cure pišu da sa 16, 17 tjedana osjete već a meni doktorica rekla da možda s 20 tjedana ali da tad neću biti sigurna jel beba ili crijeva.. meni je posteljica sprijeda pa možda zato 🤷

Meni je posteljica sprijeda ali sam ju prvi pit osjetila sa 17+3 😊 baš sam se iznenadila jer nisam isto očekivala jer su svi govorili da kad je sprijeda se osjeti dosta kasnije….

Ajme predobro, znači možda i ranije osjetim.. prijateljica ima isto sprijeda i kaže da misli da je tek s 22 tjedna osjetila..

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

🌼TiKi🌼
    29. Travanj 2021. 21:54

Miss ma dobro sam, pojacala sam si magnezij jer me probava zeza pa ako ne idem na wc par dana odmah su mi jace kontrakcije. Vec par dana tako pijem i navecer direkt i puno mi je bolje kak mi je uredna probava. Zgaravica me i dalje muci, sve ostalo je ok... Nadam se, vidjet cemo stanje u srijedu. Drago mi je da si ti bolje i da se napokon kreces, uzivaj, jos tjedan dana i eto treceg tromjesjecja ❤️😘

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Teja1408
    29. Travanj 2021. 22:10

manemoj

Tuma

manemoj

Mag.nolia

manemoj

Mag.nolia

Ja mislim da ja vec osjecam micanja u stomaku, bas sam se iznenadila. Mozda zato jer mi je druga trudnoca

Nemoj zezati.. kakav je osjećaj? 🥰

Ujutro kad lezim na leđima ili navecer zadnjih par dana. Nekako mi je rano, nisam sigurna, ali mislim da crijeva nisu

Predobro.. čitam na jesenskim bebama neke cure pišu da sa 16, 17 tjedana osjete već a meni doktorica rekla da možda s 20 tjedana ali da tad neću biti sigurna jel beba ili crijeva.. meni je posteljica sprijeda pa možda zato 🤷

Meni je posteljica sprijeda ali sam ju prvi pit osjetila sa 17+3 😊 baš sam se iznenadila jer nisam isto očekivala jer su svi govorili da kad je sprijeda se osjeti dosta kasnije….

Ajme predobro, znači možda i ranije osjetim.. prijateljica ima isto sprijeda i kaže da misli da je tek s 22 tjedna osjetila..

Ja isto imam posteljicu sprijeda i prvi put sam osjetila negdje s 19 tjedana 😊
    Al onako, vise kao neko stipkanje iznutra ujutro i navecer dok sam lezala na ledjima.
    Tako je potrajalo negdje do 21., 22. tjedna i tad su poceli bas udarci.. 🤭 I sad mi stalno daje do znanja da je tu 😂 i dok lezim, sjedim, hodam... potrudi se da ne zaboravim hehe

• *.Women_name.*
    29. Travanj 2021. 22:20

Ja jedva čekam da rodim i da prestanem imat griznju savjest kad pojedem nešto krivo. Koliko god pazim, ponekad mi se omakne nešto da i ne primijetim da ima nečeg kj ne smijem, pa skuzim kad me siofor tera 3x na vc 🤦🏻‍♀️ evo sad kupim one brusnice, napravim čaj jer stalno pisam, poslije čaja na vc. Gledam kj sad, ono malim slovima zaslađene  brusnice 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ već mi je muka od čitanja tih sitnih slova, sastojaka i smišljanja jelovnika 😠😠😠

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Hope33
    29. Travanj 2021. 22:24

Curee, jel mozda imate informaciju, injekcije Pergoveris cijena, imaju li sve ljekarne istu cijenu odnosno jeste pronasli na odredenom mjestu po nizoj cijeni.

https://lmtf.lilypie.com/zJKHp1.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.