Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Travanj 2021. 19:04

Tuma

Magnolia

Tuma jedno pitanje? Znači robertsonova translokacija moguće izaziva translociranu trisomiju npr 13, 21… znaci postoje pune trisomije gdje svaka stanica ima visak kromosom, mozaicne gdje samo pojedine stanice imaju visak i te translocirane gdje su dva kromosoma i jos jedan dodatni ali zalijepljen na neki drugi, npr 2×13 i plus jos jedan 13 zalijepljen na 14 ili 1×13 a drugi 13 zalijepljen na 14 (laicki objašnjeno). I to su te djelomične trisomije koje su kao blaže od punih ali isto fatalne i one mogu biti naslijedne. E sad ako si razumjela sto sam napisala, a mislim da jesi jer se bas kuzis, da li ti znas da li cvs i amnio pokazuju 100posto o kojoj se vrsti trisomije radi ili samo analiziraju punu trisomiju? Bilo bi logicno da jesu jer su to pretrage kojima se ustvari radi kariotip ploda. Ne mogu nigdje naci tu info.
    Kuzim da ti testovi mogu dati lazni rezultat za robertsonovu jer ustvari ako je translokacija na 13 kromosomu, njega tu nema viška nego manjak i testu to daje negativan rezultat, a pojedini test ne analizira npr kromosom 14 na kojemu moze biti dio tog 13.
    Mislim i ja bas razbijam glavu🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Evo me. Ovako, da, ako osoba ima robertsonovu translokaciju ne mora imati baš nikakve simptome i možda nikad ni ne saznati da ju ima. Ali zenama s translokacijom može biti teško zatrudnjet i imaju veće šanse za pobačaj od onih bez Robertsonove translokacije. Kako translokacija utječe na gene neke osobe, oni koji imaju to stanje mogu imati i djecu s genetskim poremećajem, ovisno na kojem kromosomu imaju translokaciju (ako je na 13. Patau sy, na 21. Down…). Nipt testovi otkrivaju ako su svi kromosomi zahvaćeni (što je slučaj u oko 95%) ali ne mora otkriti (može, ali i ne mora) ako se radi o mozaicizmu (oko 2% kromosomskih poremećaja) , nisam 100%sigurna za translokaciju da li nipt može otkriti ako ju mama nema (oko 3%)…. Ali amnio i cvs detektiraju sve. Pogotovo amnio. Cvs se u manjem broju slučajeva mora ponoviti, odnosno duplo izanalizirati. Ako si me to pitala😅

Znaci nipt bas i ne moze otkriti mozaicne ili translokacije (osim panorame koja otkriva robertsonovu)? Da, to sam pitala. A hebate i ja zakompliciram sa 1001 mogucnosti🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😅😅😅😅

• Marta82
    17. Travanj 2021. 19:06

Giaa

Cure;) Da ne pišem pojedinačno , Puno vas je, divne ste i hvala vam na gostoprimstvu i srdačnoj dobrodošlici.

Mislimo promijeniti doktora svakako jer vidimo da nam doktor Luci ne odgovara , nekako i po komunikaciji ne paše. Ne traži freske nalaze, brzoplet je i ne zna se razgovarati. Molim vas za savjet sto se tiče privatnih klinika. Razmišljali smo o citu, zanimaju nas cijene , kojemu doktoru se javiti, evo i u Zagrebu , čula sam za doktora Vrčića da je hvaljen.,
    Mi definitvno trebamo promjenu, a i vrijeme nije na našoj strani radi njegovog posla , ide 20.05. Na brod i dolazi tek za 6 mjeseci doma. Tako da bih pitala tko je spomenuo ovdje pohranu sperme, nisam za to čula pa molim vas da mi objasnite jer bi to nama pomoglo.
    Iskreno cure ne mislim da je ovaj FET dobitni jer me stomak bas boli ko pred mengu, a cerviks mi se skroz spustio dole:,jedva stavljam utriće. Ispadnu … tako da, uhh teško je prihvatiti, ali želim nakon bete posvetiti se cistci svog tijela, volim ja slatko dosta.. iako pijem folnu , vrkuta tablete, vitamin c svakodnevno:,vaše preporuke o još nekim suplementima. Kažu da je jod dobar, selen? Evo Neznam. Treba se sve poklopit za tu trudnoću, meni je to tako nedostižno. Ali nema kuknjave, samo borba/
    Dakle, molim vas za preporuke doktora ,
    Hvala puno 😚🙂😌

Od suplemenata za selen možeš uzimati 2 brazilska oraščića, cink i bakar u kombinaciji jer ne idu jedan bez drugoga, koenzim q10 on je najjači za poboljšanje kvalitete, novalac tablete uvik možeš uzimati jer one sadrže sve sta triba trudnici, one se mogu pit i 3mj prije trudnoće u njima imaš folne pa je ne tribaš posebno pit. Ja sam pila i Larganin. 

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

Ruska1986
    17. Travanj 2021. 19:06

anchy321

Ruska ma njoj je kod mame super i bas joj se neda van 😁 ma joj lagano pucam pod pritiskom..ubija me to čekanje nalaza i strka nam je na poslu..bas osjecam da lagano pucsm..evo s muzem sam se posvadala prije 3 sata jos je mrtva tisina 🙄 bas jedva cekam te nalaze pa nek budu i loši..samo da znam na cemu smo..

Mogu mislit! Kad je presing, dovoljna je i sitnica da nastane fajt. Treba strpljenja i to dosta! Bitno da imate jedno drugo, a ostalo ce sve doc na svoje ❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Marta82
    17. Travanj 2021. 19:12

Marta82

Giaa

Cure;) Da ne pišem pojedinačno , Puno vas je, divne ste i hvala vam na gostoprimstvu i srdačnoj dobrodošlici.

Mislimo promijeniti doktora svakako jer vidimo da nam doktor Luci ne odgovara , nekako i po komunikaciji ne paše. Ne traži freske nalaze, brzoplet je i ne zna se razgovarati. Molim vas za savjet sto se tiče privatnih klinika. Razmišljali smo o citu, zanimaju nas cijene , kojemu doktoru se javiti, evo i u Zagrebu , čula sam za doktora Vrčića da je hvaljen.,
    Mi definitvno trebamo promjenu, a i vrijeme nije na našoj strani radi njegovog posla , ide 20.05. Na brod i dolazi tek za 6 mjeseci doma. Tako da bih pitala tko je spomenuo ovdje pohranu sperme, nisam za to čula pa molim vas da mi objasnite jer bi to nama pomoglo.
    Iskreno cure ne mislim da je ovaj FET dobitni jer me stomak bas boli ko pred mengu, a cerviks mi se skroz spustio dole:,jedva stavljam utriće. Ispadnu … tako da, uhh teško je prihvatiti, ali želim nakon bete posvetiti se cistci svog tijela, volim ja slatko dosta.. iako pijem folnu , vrkuta tablete, vitamin c svakodnevno:,vaše preporuke o još nekim suplementima. Kažu da je jod dobar, selen? Evo Neznam. Treba se sve poklopit za tu trudnoću, meni je to tako nedostižno. Ali nema kuknjave, samo borba/
    Hvala puno 😚🙂😌

Draga Giaa, za Zg ne znam, ako ćeš Split u Cita ja ti preporučujem dr. Nađu Aračić, ako ćeš u Kbc SPLIT NE MOŽEŠ FALIT NI S JEDNIM DOKTOROM, slovi kao najbolja doktorica Marušić, odličan je dr. Mršić i dr. Budimir, imaš još Pecotića,doktoricu Šunj, i još onaj jedna sta je sad tribap operirat Stani, zab sam mu ime.

E da doktor Mimica isto je u Kbc Split 

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

Anči 💕
    17. Travanj 2021. 19:15

Ruska1986

anchy321

Ruska ma njoj je kod mame super i bas joj se neda van 😁 ma joj lagano pucam pod pritiskom..ubija me to čekanje nalaza i strka nam je na poslu..bas osjecam da lagano pucsm..evo s muzem sam se posvadala prije 3 sata jos je mrtva tisina 🙄 bas jedva cekam te nalaze pa nek budu i loši..samo da znam na cemu smo..

Mogu mislit! Kad je presing, dovoljna je i sitnica da nastane fajt. Treba strpljenja i to dosta! Bitno da imate jedno drugo, a ostalo ce sve doc na svoje ❤

Mislim da mi je upravo objavio rat..taman sam pozlatila kupaonicu i bas sad je skuzio da se mora brijat i tusirat 🤬🤬 
    A to je tako jer smo oboje tvrdoglavi ko mazge, al se ipak ne izmjerno volimo..a sad me ispricajte idem ga ubit 😂😂

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

17. Travanj 2021. 19:17

Giaa

Hvala puno 😚🙂😌

Pored zagreba ja ne bih isla u split. Cito jedino ako imate muski problem pa zbog embriologa, ali opet i to imas u zg u repromedu. I jako je nezahvalno drugome savjetovati lijecnika. Svi oni imaju svoje prednosti i mane. Evo ja sam primjer gdje su mi preporucili dr kojeg vecinom svi obozavaju i svima je super a na meni je napravio kardinalnu pogresku. I od starta mi nije nesto pasao, ali kao, racunam svima je super pa moguce da je u meni problem, bolje bi bilo da sam slusala sebe. Najbolje da odes na par mjesta i osjetis energiju gdje ti pase.
    Bozma volim citati tvoje postove, evo i nova u šparca vec ima minus😅😅😅, na slijepo preporučuje dheu🤣🤣 miiiinuuuus

Ruska1986

anchy321

Ruska1986

anchy321

Mislim da mi je upravo objavio rat..taman sam pozlatila kupaonicu i bas sad je skuzio da se mora brijat i tusirat 🤬🤬
    A to je tako jer smo oboje tvrdoglavi ko mazge, al se ipak ne izmjerno volimo..a sad me ispricajte idem ga ubit 😂😂

Samo sakrij tragove dobro 🤭🤭

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

IščekivanjeDobrihStvari

stani

Jutro zene, samo da se javim jos uvijek sam na intezivnoj cekam vizitu dr… sve je ok, ali ja sam se samo dosla javit da svima posaljem zagrljaj i veeeliko hvala na podrsci!
    Svima koji imaju nesto danas sreeetno🙏🏻😘 aaa ekipi koja ide u GK zabavite se i drmnite sta alkoholno za mene😂

Stanii uzasno mi je zao, tek sad sam usla na forum.
    Kako sii?
    Kod koga si ti u postupku da nije vidio vanmatericnu? 

89godiste PCOS
    8transfera ukupno 14 embrija, spontani 8tt…život…
    17.10 Transfer 2trodnevna 1.Beta306, 2.Beta1000, 6+2 dva srčeka , 9+1 jedna bebica LOVE , drugoj srce stalo u 6tt HOPE... ❤️
    05.01.2023. pregled 14 tt <3
    26.01.2023. pregled 17 tt Dječak :)
    22.06.2023 baby L 💋😇 3750gr ljubavi 🙏

sbjelisi
    17. Travanj 2021. 19:21

Helou laviceeee, pishalice, mamice 😍
    Stani kako mi je žao, prezao! Hvala bogu da je ipak na kraju sve dobro zavrsilo j brzi oporavak ti želim ❤
    Dada curkicaaaaaaa ❤😍 Čestitam! Curke stcarno vode, zaheb ti statistiku da se u mpo vise radjaju deckici 😂😂
    Sara ❤ Predivnoooooo, cestitam i bezi oporavak zelim! 
    Tanja, Lita, Linsday… Pishalice… Pishati cemo opet skupa 😊 Hihi Nema odustajanja!
    Mattan PUPO ❤🙏
    Lita jako me zanimaju tvoje teze i istrazivanja vezano za impaltaciju 😊

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    17. Travanj 2021. 19:22

I dalje pismena i u stilu 

oharascarlett14@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.