Curke, nije me bilo tjedan dana i jedva sam pohvatala zaostatke...mama mi je hitno operirana, ne zelim ulaziti u detalje jer sam i ovako preemotivna i tuzna sto u ovim teskim situacijama nisam uz nju. Oporavlja se, poslije je ceka borba u smislu terapija, a ja sam nemocna jer sam tako daleko i samo zelim k njoj. Korona je sve otezala, otputovati na drugi kontinent je trenutno znanstvena fantastika ali ne odustajem, borim se i dajem sve od sebe da joj dodjem sto prije...🙏🏻
Vidim da se tu desilo puno toga, pokusala sam vas sve popratiti, koliko toliko...
Doria, zao mi je sto nije doslo do transfera, ali bit ce drugi put, mora!
Ericaa, divan rezultat, bit ce tu bebica! 😉🤞🏻🥰
Anavica985, jako mi je zao zbog bete, znam taj osjecaj jako dobro 😘
Pmak, divno duplanje bete! 🥰
Sbjelisi, jako mi je zao, navijala sam za tebe iz petinih zila ❤️
Manemoj, juuuuuupiiii, mogu misliti koji divan osjecaj!🥰😊🙏🏻
Women_name, bas mi je drago da je baby u redu, bit ce to sve dobro 😘
Ruska, predivna si trudnica, nije ni cudo da se Kate ne zuri, njoj je prelijepo u mami❤️
Mara234, divno, neka tako ostane do kraja 🤞🏻😊
Tiki, joooooj, ma preslatke ste! 🥰
Bajo, nikako da ulovim slicice ljepotice male ali joj svejedno saljem veliku pusu 😘
Luna55, bravo, cestitam od srca! 😃
Sunny, juuuupiiii, krecete uskoro znaci! 💪🏻🤞🏻
Lita1234, zao mi je, ali rijetko uspije iz prve tako da samo pomalo i hrabro naprijed 🤞🏻
Sara, bravo, cestitam od srca, mama! A maleom princu zelim dobrodoslicu na ovaj lijepi, ludi svijet! 😊🥰
Matkisa, drzimo fige i na rukama i na nogama da bas ovaj bude dobitan 🤞🏻😃
Samara, buce su najsljadje, super da je sve u redu 🥰
Pami, slatkis mali napredni, bit ce to sve u redu❤️
Tanja79, jbm, vrlim najjace ❤️
Dada, divne vijesti, ne znam zasto ali za tebe sam bas mislila da je curica 🎀
Stani, zao mi je ali ti se divim na pozitivi i snazi, svaka ti cast...😘
Giaa, koja tuzna prica, bas mi je zao 💔
Nadalica ❤️
Curke koje ste na GK, uzivajte i nama koje nisam s vama, napisite barem kratki izvjestaj 😘
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
Curke, nije me bilo tjedan dana i jedva sam pohvatala zaostatke…mama mi je hitno operirana, ne zelim ulaziti u detalje jer sam i ovako preemotivna i tuzna sto u ovim teskim situacijama nisam uz nju. Oporavlja se, poslije je ceka borba u smislu terapija, a ja sam nemocna jer sam tako daleko i samo zelim k njoj. Korona je sve otezala, otputovati na drugi kontinent je trenutno znanstvena fantastika ali ne odustajem, borim se i dajem sve od sebe da joj dodjem sto prije…🙏🏻
Vidim da se tu desilo puno toga, pokusala sam vas sve popratiti, koliko toliko…
Ericaa, divan rezultat, bit ce tu bebica!😉🤞🏻🥰
Anavica985, jako mi je zao zbog bete, znam taj osjecaj jako dobro😘
Pmak, divno duplanje bete!🥰
Sbjelisi, jako mi je zao, navijala sam za tebe iz petinih zila❤️
Women_name, bas mi je drago da je baby u redu, bit ce to sve dobro😘
Ruska, predivna si trudnica, nije ni cudo da se Kate ne zuri, njoj je prelijepo u mami❤️
Mara234, divno, neka tako ostane do kraja🤞🏻😊
Tiki, joooooj, ma preslatke ste!🥰
Bajo, nikako da ulovim slicice ljepotice male ali joj svejedno saljem veliku pusu 😘
Luna55, bravo, cestitam od srca!😃
Lita1234, zao mi je, ali rijetko uspije iz prve tako da samo pomalo i hrabro naprijed🤞🏻
Sara, bravo, cestitam od srca, mama! A maleom princu zelim dobrodoslicu na ovaj lijepi, ludi svijet!😊🥰
Matkisa, drzimo fige i na rukama i na nogama da bas ovaj bude dobitan🤞🏻😃
Samara, buce su najsljadje, super da je sve u redu🥰
Tanja79, jbm, vrlim najjace❤️
Dada, divne vijesti, ne znam zasto ali za tebe sam bas mislila da je curica🎀
Stani, zao mi je ali ti se divim na pozitivi i snazi, svaka ti cast…😘
Giaa, koja tuzna prica, bas mi je zao💔
Nadalica❤️
Curke koje ste na GK, uzivajte i nama koje nisam s vama, napisite barem kratki izvjestaj😘
❤❤ nadam se da ce se mama oporavit sto prije i znam kako ti je jer ne mozes bit uz nju.. Bit ce u mojim molitvama ❤💜 Drz se😘😘😘
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Tuma jedno pitanje? Znači robertsonova translokacija moguće izaziva translociranu trisomiju npr 13, 21… znaci postoje pune trisomije gdje svaka stanica ima visak kromosom, mozaicne gdje samo pojedine stanice imaju visak i te translocirane gdje su dva kromosoma i jos jedan dodatni ali zalijepljen na neki drugi, npr 2×13 i plus jos jedan 13 zalijepljen na 14 ili 1×13 a drugi 13 zalijepljen na 14 (laicki objašnjeno). I to su te djelomične trisomije koje su kao blaže od punih ali isto fatalne i one mogu biti naslijedne. E sad ako si razumjela sto sam napisala, a mislim da jesi jer se bas kuzis, da li ti znas da li cvs i amnio pokazuju 100posto o kojoj se vrsti trisomije radi ili samo analiziraju punu trisomiju? Bilo bi logicno da jesu jer su to pretrage kojima se ustvari radi kariotip ploda. Ne mogu nigdje naci tu info.
Kuzim da ti testovi mogu dati lazni rezultat za robertsonovu jer ustvari ako je translokacija na 13 kromosomu, njega tu nema viška nego manjak i testu to daje negativan rezultat, a pojedini test ne analizira npr kromosom 14 na kojemu moze biti dio tog 13.
Mislim i ja bas razbijam glavu🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Evo me. Ovako, da, ako osoba ima robertsonovu translokaciju ne mora imati baš nikakve simptome i možda nikad ni ne saznati da ju ima. Ali zenama s translokacijom može biti teško zatrudnjet i imaju veće šanse za pobačaj od onih bez Robertsonove translokacije. Kako translokacija utječe na gene neke osobe, oni koji imaju to stanje mogu imati i djecu s genetskim poremećajem, ovisno na kojem kromosomu imaju translokaciju (ako je na 13. Patau sy, na 21. Down...). Nipt testovi otkrivaju ako su svi kromosomi zahvaćeni (što je slučaj u oko 95%) ali ne mora otkriti (može, ali i ne mora) ako se radi o mozaicizmu (oko 2% kromosomskih poremećaja) , nisam 100%sigurna za translokaciju da li nipt može otkriti ako ju mama nema (oko 3%).... Ali amnio i cvs detektiraju sve. Pogotovo amnio. Cvs se u manjem broju slučajeva mora ponoviti, odnosno duplo izanalizirati. Ako si me to pitala😅
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Curke, nije me bilo tjedan dana i jedva sam pohvatala zaostatke…mama mi je hitno operirana, ne zelim ulaziti u detalje jer sam i ovako preemotivna i tuzna sto u ovim teskim situacijama nisam uz nju. Oporavlja se, poslije je ceka borba u smislu terapija, a ja sam nemocna jer sam tako daleko i samo zelim k njoj. Korona je sve otezala, otputovati na drugi kontinent je trenutno znanstvena fantastika ali ne odustajem, borim se i dajem sve od sebe da joj dodjem sto prije…🙏🏻
Vidim da se tu desilo puno toga, pokusala sam vas sve popratiti, koliko toliko…
Ericaa, divan rezultat, bit ce tu bebica!😉🤞🏻🥰
Anavica985, jako mi je zao zbog bete, znam taj osjecaj jako dobro😘
Pmak, divno duplanje bete!🥰
Sbjelisi, jako mi je zao, navijala sam za tebe iz petinih zila❤️
Women_name, bas mi je drago da je baby u redu, bit ce to sve dobro😘
Mara234, divno, neka tako ostane do kraja🤞🏻😊
Tiki, joooooj, ma preslatke ste!🥰
Luna55, bravo, cestitam od srca!😃
Lita1234, zao mi je, ali rijetko uspije iz prve tako da samo pomalo i hrabro naprijed🤞🏻
Sara, bravo, cestitam od srca, mama! A maleom princu zelim dobrodoslicu na ovaj lijepi, ludi svijet!😊🥰
Matkisa, drzimo fige i na rukama i na nogama da bas ovaj bude dobitan🤞🏻😃
Samara, buce su najsljadje, super da je sve u redu🥰
Tanja79, jbm, vrlim najjace❤️
Dada, divne vijesti, ne znam zasto ali za tebe sam bas mislila da je curica🎀
Stani, zao mi je ali ti se divim na pozitivi i snazi, svaka ti cast…😘
Giaa, koja tuzna prica, bas mi je zao💔
Nadalica❤️
Curke koje ste na GK, uzivajte i nama koje nisam s vama, napisite barem kratki izvjestaj😘
Mami želim brz oporavak..drzi se ❤️
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Ruska jel jos skakučeš na lopti 🤭
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Ruska jel jos skakučeš na lopti 🤭
Nema sta ne radim 🤷🏻♀️ pomela sve stepenice, oprala ih, oprala vanjska vrata koja su ogrooomna, vrata u kuci, pomela sve opet, hodala po Lidlu, Plodinama i Kiku i sad hopsam po lopti.... Al djaba 🤭🤭 kako si ti?
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ruska ma njoj je kod mame super i bas joj se neda van 😁 ma joj lagano pucam pod pritiskom..ubija me to čekanje nalaza i strka nam je na poslu..bas osjecam da lagano pucsm..evo s muzem sam se posvadala prije 3 sata jos je mrtva tisina 🙄 bas jedva cekam te nalaze pa nek budu i loši..samo da znam na cemu smo..
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
⏯️
Bozma isto smo nas 2 komentirale! Ocito to nije njegova prica! Ali ovo kod stanije propust ajme meni… stani zelim ti brzi oporavak … zao mi je što si to prosla! Drago mi je da tu je sad osoblje dobro i stručno! Da brzo budeš doma 💐
Meni se nije dalo vaditi hormone - neda mi se vise nikakav pregled! Eto! :/ zasad… pa cemo vidjeti….
Jos tebi kaze da je dosao pred zid s tobom i ne zna sto bi vise probao, a 3 puta ti daje istu terapiju, a ja mu dodjem iz druge klinike jer bi nesto promijenila i onda mi da istu terapiju kao i oni prva dva puta 😂. Vise mi izgleda da on nije bas za to zainteresiran nesto. Za druge stvari ne sumnjam u njegovu strucnost. Dobro su ovo kod stani na vrijeme vidjeli.
Rebeka, ja imam mali AMH, ali mi DHEA radi kontraefekt. Kako hvala Bogu imam iza sebe postupaka, pa imam s cim usporedit, primjetila sam da kad je uzimam imam puno praznih folikula. Jos sam na Rodinu forumu nasla da se jedna cura tuzila na to. Provjeri je prije iz krvi i pij samo ako ti je fali.
Rebeka, super za dheu, jel imaš nalaz od nje da znaš kolika ti je, meni je nešto oko 3 bila, jako nisko, pa sam ja na sviju ruku pila 3x 75mg dnevno, ja isto priko iherba naručujem, ona košta oko 75kn bočica. Koenzim q10 je dosta skup pa mi ga još nekad i carinu,ali opet jef nego u nas. Vit d3 uzmi od 5000,on je odličan. Ok upratila si sve sadeš vidit kako će tijelo reagirat na iduću stimul. Eto meni prošlo lito 3 folikula a sad bila 8,i u svima uvik imam jajne stanice.
Nisam vadila dheu ali cim mi je amh tako nizak ne trebam si misliti. Doktorica kod Sparca mi je rekla da slobodno povecam na 3 dnevno. Neka prode ova punkcija pa cemo vidjeti kako sta dalje. Spomenuo je femaru i vjerovatno ista ova terapije u iducem. Puno je tu faktora za uspjeh i najteze je kontrolirati svoje emocije, pogotovo na hormonima.RebekaB mislim da je neka caka s DHEA, ne piti ako nemaš manjak jer radi kontraefekt. Provjeri si ju radije prije uzimanja suplemenata 🤗
Da definitivno je izvadi, pitaj soc ginekologica upitnicu ili u Analize u Splitu možeš. Meni prija isto imala Amh oko 6 a dhea odlična skroz na gornjoj granici
🧔1990.,spermiogram dobar
👩🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2
Sortiraj odgovore
Najstariji