Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    17. Travanj 2021. 13:30

Nadalica

Javljam se da smo zdravi i zivi 😂🥰 Grlimo vas sveeeeee 🥰 Novopecenoj mami cestitke i brz oporavak ♥️

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

17. Travanj 2021. 13:35

Tuma

Magnolia

Tuma

Stani ajme, baš mi je žao… Najgori scenarij. 😟 Javi nam se kad ćeš moći. Vrlim!
    Gia dobrodošla i što prije ostala trudna. Jako mi je žao zbog kume, ne mogu ni zamisliti grozotu 😓
    MTB, BoBo već sam jednom pričala o svojoj prijateljici koja ima robertsonovu translokaciju na 13.kromosomu koju su joj slučajno otkrili još davno. Ona je bila kandidat za pgd i trebala je ići van to obaviti ali nikako se odlučiti jer ju je bilo strah. I evo ostala je prirodno trudna, sad je radila Panoramu jer samo taj test daje točne rezultate kod translokacija i sve je u redu s bebom. ❤️ A imala je 33% šanse da pobaci u svakoj trudnoći, 33% da dijete ima Patau (male su šanse da bi se živo rodilo i oni koji se i rode živi umiru u prvih par tjedana života) i 33% da bude uredna trudnoća. Sad je ušla u 2.tromjesecje i trudnoća je uredna. Jako sam sretna zbog nje, a eto i kod translokacija su oke šanse da sve bude oke bez pgda… A inače se javljaju kod otprilike 1 od 500 osoba, nije to baš ni malo…..

Ovo sam ja istrazivala sada zbog tih NIPTova. Nosioci balansiranih i robertsonovih translokacija su zdravi ljudi kao sto si i napisala i nije problem ako ih u takvom obliku prenesu na djecu jer ce to opet biti zdrava djeca, osim sto isto mogu i ne moraju imati problem sa neplodnosti. Problem je kad takve translokacije kod roditelja izazivaju nebalansirane translokacije kod potomstva tj. pune trisomije, sa kromosomom viška. A te pune trisomije otkrivaju svi testovi jednako.

Otkrivaju ih jednako ako osoba ima normalan broj kromosoma, ali je problem što je teže detektirati ih samim time što mama sama ima manji broj kromosoma(konkretno moja prijateljica ima 45 kromosoma) i u brosuri Niftya (nažalost bacila sam ju) piše da osobe s robertsonovom translokacijom nisu kandidati za test jer može dati lažne rezultate…. Nas dvije smo to bile skupa proučavale i čitale prije par mjeseci i ispalo je da samo Panoramu može raditi da budu točni rezultati i tako su joj i ginekolozi preporučili….

Iskreno loše mi je od tih testova i nekako im ne vjerujem. Prvo nisu 100posto, drugo otkrivaju samo određene anomalije, što sa onima koje ne otkrivaju? Ja baš ozbiljno razmisljam o cvs-u u podobnika jer se ceka samo 3 dana, a na sv duhu i do 3 tjedna.

Tuma
    17. Travanj 2021. 13:46

Magnolia Vjerujem ti, iako uz mini anomaly i anomaly scan mislim da su stvarno dosta pouzdani, ali 100%nisu nikako... A problem je i što ti testovi otkrivaju ako je nešto genetski, al može se desiti da se i neki organ  ne razvija dobro, a genetski sve oke.... Iako sve su to užasno niske vjerojatnosti i ako ti neki nipt test u kombinaciji s urednim mini anomaly scanom pokaže da je sve oke, mislim da bi mu trebala vjerovati... Iako stvarno te razumijem nakon svega što si prošla da se ne možeš opustiti i da želiš nešto što će biti 100% sigurno 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

17. Travanj 2021. 13:50

Tuma

MagnoliaVjerujem ti, iako uz mini anomaly i anomaly scan mislim da su stvarno dosta pouzdani, ali 100%nisu nikako… A problem je i što ti testovi otkrivaju ako je nešto genetski, al može se desiti da se i neki organ ne razvija dobro, a genetski sve oke…. Iako sve su to užasno niske vjerojatnosti i ako ti neki nipt test u kombinaciji s urednim mini anomaly scanom pokaže da je sve oke, mislim da bi mu trebala vjerovati… Iako stvarno te razumijem nakon svega što si prošla da se ne možeš opustiti i da želiš nešto što će biti 100% sigurno

Da, dosta su pouzdani ali stvar je u tome sto oni mogu dati krivi rezultat da je sve ok, a anomalije na uz postanu vidljive tek oko 20tt, ima takvih slucajeva koliko hoces, nije bas da su rijetki. 

• BoBo
    17. Travanj 2021. 14:03

stani

Da se nadovezem na ostatak poruke: znaci dr koji mi je vodio ivf u Cito i ovo nista nije vidio dva puta, treci put kad je trazio je i nasao plod u cca 2min…. i priznao da on meni na pregledima nije gledao jajovode 🤣

Zao mi je sto si to prosla. Ja sam jednom napisala da je on meni super i simpatican za otic na pregled, papu, ali da mi za MPO nije jer je bezoplet i prije si vani nego unutra, pa se odmah netko tko ima jedan post na forumu javio i ishvalio doticnog . ispada da stalno tu kenjam protiv nekoga, ali sto vise citam sve vise vidim da, na zalost, sve dolazite na ono moje i to jos tezim putem. 

• RebekaB
    17. Travanj 2021. 14:36

Marta82

Draga Giaa,nemoj se obeshrabriti.Ja sam s 35 isti Amh imala,bitnija ti je kvaliteta jajnih stanica koje možeš suplementima poboljšati.Ja sam s prvog ransfera od 3st i 4-st dogurala do blatocista s 39g,ali sam i s 37 ipo i s 38 ipo uspila ostat trudna iako ne uspješno do kraja ali bar znam da mogu.Nema odustajnja kreni s koenzimom q10,vit d,omega 3,izvadi kolila ti je dheas i počni pit dhea ako je niži kao meni,od 75mg 3x dnevno.Imaš sve napisano od Mtb na prve 3 str.Sretno i pozitiva samo,sve što sam pročitala našla sam samu sebe u tvom postu.

Ja sam se donekle pronasla u tvom postu iako je moj amh jos nizi, 4.5. Prvi put sam u postupku i prrkinuta mi je stimulacija radi slabog odgovora. 2 folikula a jedan smo skroz odbacili i ostaje taj jedan koji se razvija, veceras stoperica i punkcija u pon. Uopce ne znam dali ima smisla ali eto kako Sparac kaze. Trk sam pocela a beznadna sam. Da sam ih dobila vise nekako bi imala nafu da je 1 mozda pravi a ovako se vec pomalo pripremam za iduci postupak u glavi....

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

• Marta82
    17. Travanj 2021. 14:49

RebekaB

Marta82

Draga Giaa,nemoj se obeshrabriti.Ja sam s 35 isti Amh imala,bitnija ti je kvaliteta jajnih stanica koje možeš suplementima poboljšati.Ja sam s prvog ransfera od 3st i 4-st dogurala do blatocista s 39g,ali sam i s 37 ipo i s 38 ipo uspila ostat trudna iako ne uspješno do kraja ali bar znam da mogu.Nema odustajnja kreni s koenzimom q10,vit d,omega 3,izvadi kolila ti je dheas i počni pit dhea ako je niži kao meni,od 75mg 3x dnevno.Imaš sve napisano od Mtb na prve 3 str.Sretno i pozitiva samo,sve što sam pročitala našla sam samu sebe u tvom postu.

Ja sam se donekle pronasla u tvom postu iako je moj amh jos nizi, 4.5. Prvi put sam u postupku i prrkinuta mi je stimulacija radi slabog odgovora. 2 folikula a jedan smo skroz odbacili i ostaje taj jedan koji se razvija, veceras stoperica i punkcija u pon. Uopce ne znam dali ima smisla ali eto kako Sparac kaze. Trk sam pocela a beznadna sam. Da sam ih dobila vise nekako bi imala nafu da je 1 mozda pravi a ovako se vec pomalo pripremam za iduci postupak u glavi….

Draga Rebeka,skužila sam da putuješ 3h do Splita,pretpostavljam da si zato u Šparca jer kad si i naručen dođeš na red bez čekanja za razliku u Kbc Split.Ja sam isto prvi put prirodni,oplodila se jajna stanica ali beta 0.Ako sad ne uspije probat ćeš sa stimuliranim malo jačom stimulacijom pe ćeš sve viditi.Ali kažem ti na kraju je dovoljna samo jedna prava, jer ima cura s 20 folikula,od toga 8 oplođenih i na kraju završe s 1 ili 2 embrija.Pravilo je da pravila nema.Vidt ćeš i št aće ti reći embriolog kakva je kvaliteta ,pa isto kreni s suplementima oni ti škodit neće.

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

• perlla
    17. Travanj 2021. 14:59

KriSta87

KriSta87

Pozdrav svima! Ukratko da predstavim svoj put. 2019 u listopadu krenuli raditi bebu, primilo se nakon mjesec dana i na zalost u 11tj missed ab. Nakon toga godina dana muke i nikako da ostanem trudna. Otisli smo na humanu na sv. Duh kod dr. Turudic. Kod mene sve u redu a kod supruga asthenozoospermija.

31.3. imali prvu AIH, danas je 16dpo i dva testa su negativna. Betu vadila nisam. Nemam tipicne znakove da cu dobiti mengu niti ikakve simptome rane trudnoce. Zvala sam danas sv duh i kazu da nek ne prestajem sa utrogestanima sve dok 21dpo ne izvadim betu. Pitala sam da li je onda 100% da nisam trudna ona je rekla da ne da jos pricekam. Iako mi je precudno da bi 16dpo test bio negativan. Da li je itko imao takva iskustva, da je test tek kasnije bio pozitivan i da li je moguce pod utrogestanom dobiti mengu?

E da sam prije pitala, prije bih dobila mengu. Bilo je za ocekivati ali opet nekako covjek bude razocaran. Krecem opet sa Femarom i na drugu inseminaciju.

Pozz, vidim kod iste smo doktorice...ja isto krenula 4.1. kod nje, i idem na konzultacije sad krajem 4.mj.da vidimo u kojem smjeru krecemo

Ja 34,mm36,oligoasteno,oligoterato,oligozoo,amh 3.79,lh 0,9
    Borba za 2.bebu vise od 2 g., curka 5g (spontana trudnoca)
    1.stim.ivf 5/21 ovaleap 150,menopur150,cetrotide,brevactid 10000,6 js,3 opl.,ET 2x trodn.
    1. prir.ivf ovitrele 9/21 js opl bez ET-prestala se dijeliti
    2.stim.ivf 11/21,elonva,menopur75/150,cetrotide,ovitrele,3js, nezrele
    12/21 prir.trudnoca-biokemijska
    1/22,2/22 femara,ovitrele,insem.
    5/22 3.stim.ivf dugi protokol suprecur, pergoveris

• perlla
    17. Travanj 2021. 15:04

RebekaB

Marta82

Ja sam se donekle pronasla u tvom postu iako je moj amh jos nizi, 4.5. Prvi put sam u postupku i prrkinuta mi je stimulacija radi slabog odgovora. 2 folikula a jedan smo skroz odbacili i ostaje taj jedan koji se razvija, veceras stoperica i punkcija u pon. Uopce ne znam dali ima smisla ali eto kako Sparac kaze. Trk sam pocela a beznadna sam. Da sam ih dobila vise nekako bi imala nafu da je 1 mozda pravi a ovako se vec pomalo pripremam za iduci postupak u glavi….

Pozz, i ja imam niski amh, gledala sam da s niskim amh ako se ide u stimulaciju da se ne dobije puno jajnih stanica..nisu htjeli krenuti najprije u prirodnom ciklusu?uskoro imam konzultacije, bas me zanima kako cemo mi krenuti..

Ja 34,mm36,oligoasteno,oligoterato,oligozoo,amh 3.79,lh 0,9
    Borba za 2.bebu vise od 2 g., curka 5g (spontana trudnoca)
    1.stim.ivf 5/21 ovaleap 150,menopur150,cetrotide,brevactid 10000,6 js,3 opl.,ET 2x trodn.
    1. prir.ivf ovitrele 9/21 js opl bez ET-prestala se dijeliti
    2.stim.ivf 11/21,elonva,menopur75/150,cetrotide,ovitrele,3js, nezrele
    12/21 prir.trudnoca-biokemijska
    1/22,2/22 femara,ovitrele,insem.
    5/22 3.stim.ivf dugi protokol suprecur, pergoveris

• RebekaB
    17. Travanj 2021. 15:06

Marta82

RebekaB

Marta82

Draga Rebeka,skužila sam da putuješ 3h do Splita,pretpostavljam da si zato u Šparca jer kad si i naručen dođeš na red bez čekanja za razliku u Kbc Split.Ja sam isto prvi put prirodni,oplodila se jajna stanica ali beta 0.Ako sad ne uspije probat ćeš sa stimuliranim malo jačom stimulacijom pe ćeš sve viditi.Ali kažem ti na kraju je dovoljna samo jedna prava, jer ima cura s 20 folikula,od toga 8 oplođenih i na kraju završe s 1 ili 2 embrija.Pravilo je da pravila nema.Vidt ćeš i št aće ti reći embriolog kakva je kvaliteta ,pa isto kreni s suplementima oni ti škodit neće.

Upratila si me :) nije lako vamo tamo ali to je najmanje sto mogu uciniti.. nego sam vise tuzna sto nisam bolje reagirala pa da mi je nekako "veca" sansa da bude 1 dobar. Ovako kad je samo 1 se teze nadat.  Uzimam dheu 50mg vec neko vrijeme. Od lani ustvari ali sam stala na 3mj pa sam opet prije mj dana pocela prvo sa 1x dnevno onda povecala na 1,5x pa sad na 3x dnevno. Kako mi je muz pomorac onda on to za dosta manje novaca nabavi u americi pa imam sada zaliha... uzimala sam i omegu 3, q10 neko vrijeme, prenatal, sad sam presla na folacin,vitex od konopljike i vitamin D. 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.