Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • RebekaB
    17. Travanj 2021. 15:21

perlla

RebekaB

Marta82

Draga Giaa,nemoj se obeshrabriti.Ja sam s 35 isti Amh imala,bitnija ti je kvaliteta jajnih stanica koje možeš suplementima poboljšati.Ja sam s prvog ransfera od 3st i 4-st dogurala do blatocista s 39g,ali sam i s 37 ipo i s 38 ipo uspila ostat trudna iako ne uspješno do kraja ali bar znam da mogu.Nema odustajnja kreni s koenzimom q10,vit d,omega 3,izvadi kolila ti je dheas i počni pit dhea ako je niži kao meni,od 75mg 3x dnevno.Imaš sve napisano od Mtb na prve 3 str.Sretno i pozitiva samo,sve što sam pročitala našla sam samu sebe u tvom postu.

Ja sam se donekle pronasla u tvom postu iako je moj amh jos nizi, 4.5. Prvi put sam u postupku i prrkinuta mi je stimulacija radi slabog odgovora. 2 folikula a jedan smo skroz odbacili i ostaje taj jedan koji se razvija, veceras stoperica i punkcija u pon. Uopce ne znam dali ima smisla ali eto kako Sparac kaze. Trk sam pocela a beznadna sam. Da sam ih dobila vise nekako bi imala nafu da je 1 mozda pravi a ovako se vec pomalo pripremam za iduci postupak u glavi….

Pozz, i ja imam niski amh, gledala sam da s niskim amh ako se ide u stimulaciju da se ne dobije puno jajnih stanica..nisu htjeli krenuti najprije u prirodnom ciklusu?uskoro imam konzultacije, bas me zanima kako cemo mi krenuti..

Ja sam ti dobila terapiju 3x 75 menopur i ovaleap 75, trebala sam nadodati 7mi dan orgalutan 0.25 ali smo odustali. Cuvam to za iduci. 10ti dan ciklusa smo prekinuli stimulaciju i nastavili prema spontanom ciklusu. Veceras stoperica i pon u 7 ujutro punkcija tog 1 folikula. 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

vuky
    17. Travanj 2021. 15:59

Bozma isto smo nas 2 komentirale! Ocito to nije njegova prica! Ali ovo kod stani je propust ajme meni... stani zelim ti brzi oporavak ... zao mi je što si to prosla! Drago mi je da tu je sad osoblje dobro i stručno! Da brzo budeš doma 💐

Meni se nije dalo vaditi hormone - neda mi se vise nikakav pregled! Eto! :/ zasad... pa cemo vidjeti....

• Marta82
    17. Travanj 2021. 16:26

Rebeka, super za dheu, jel imaš nalaz od nje da znaš kolika ti je, meni je nešto oko 3 bila, jako nisko, pa sam ja na sviju ruku pila 3x 75mg dnevno, ja isto priko iherba naručujem, ona košta oko 75kn bočica. Koenzim q10 je dosta skup pa mi ga još nekad i carinu,ali opet jef nego u nas. Vit d3 uzmi od 5000,on je odličan. Ok upratila si sve sadeš vidit kako će tijelo reagirat na iduću stimul. Eto meni prošlo lito 3 folikula a sad bila 8,i u svima uvik imam jajne stanice. 

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

• Marta82
    17. Travanj 2021. 16:28

Ako netko treba Dhea imam jednu bočicu viška, istječe 7.2021.ja je neću pit pa mogu pokloniti

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

17. Travanj 2021. 16:39

Tuma jedno pitanje? Znači robertsonova translokacija moguće izaziva translociranu trisomiju npr 13, 21... znaci postoje pune trisomije gdje svaka stanica ima visak kromosom, mozaicne gdje samo pojedine stanice imaju visak i te translocirane gdje su dva kromosoma i jos jedan dodatni ali zalijepljen na neki drugi, npr 2×13 i plus jos jedan 13 zalijepljen na 14 ili 1×13 a drugi 13 zalijepljen na 14 (laicki objašnjeno). I to su te djelomične trisomije koje su kao blaže od punih ali isto fatalne i one mogu biti naslijedne. E sad ako si razumjela sto sam napisala, a mislim da jesi jer se bas kuzis, da li ti znas da li cvs i amnio pokazuju 100posto o kojoj se vrsti trisomije radi ili samo analiziraju punu trisomiju? Bilo bi logicno da jesu jer su to pretrage kojima se ustvari radi kariotip ploda. Ne mogu nigdje naci tu info. 
    Kuzim da ti testovi mogu dati lazni rezultat za robertsonovu jer ustvari ako je translokacija na 13 kromosomu, njega tu nema viška nego manjak i testu to daje negativan rezultat, a pojedini test ne analizira npr kromosom 14 na kojemu moze biti dio tog 13.
    Mislim i ja bas razbijam glavu🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

• RebekaB
    17. Travanj 2021. 16:56

Marta82

Rebeka, super za dheu, jel imaš nalaz od nje da znaš kolika ti je, meni je nešto oko 3 bila, jako nisko, pa sam ja na sviju ruku pila 3x 75mg dnevno, ja isto priko iherba naručujem, ona košta oko 75kn bočica. Koenzim q10 je dosta skup pa mi ga još nekad i carinu,ali opet jef nego u nas. Vit d3 uzmi od 5000,on je odličan. Ok upratila si sve sadeš vidit kako će tijelo reagirat na iduću stimul. Eto meni prošlo lito 3 folikula a sad bila 8,i u svima uvik imam jajne stanice.

Nisam vadila dheu ali cim mi je amh tako nizak ne trebam si misliti. Doktorica kod Sparca mi je rekla da slobodno povecam na 3 dnevno. Neka prode ova punkcija pa cemo vidjeti kako sta dalje. Spomenuo je femaru i vjerovatno ista ova terapije u iducem. Puno je tu faktora za uspjeh i najteze je kontrolirati svoje emocije, pogotovo na hormonima. 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

17. Travanj 2021. 17:01

RebekaB

Marta82

Nisam vadila dheu ali cim mi je amh tako nizak ne trebam si misliti. Doktorica kod Sparca mi je rekla da slobodno povecam na 3 dnevno. Neka prode ova punkcija pa cemo vidjeti kako sta dalje. Spomenuo je femaru i vjerovatno ista ova terapije u iducem. Puno je tu faktora za uspjeh i najteze je kontrolirati svoje emocije, pogotovo na hormonima.

Ja se bas ne razumijem ali znam da su cure tu pisale da dheu ne bi trebalo uzimati osim ako imas manjak, imaju neki razlozi zasto, zaboravila sam, mozda se javi netko tko zna, mtb ili bobo. A ne mora znaciti da imas manjak. Ja imam nizak amh pa mi je dhea i vise nego ok.

SeniRemmus
    17. Travanj 2021. 17:04

RebekaB

Marta82

RebekaB mislim da je neka caka s DHEA, ne piti ako nemaš manjak jer radi kontraefekt. Provjeri si ju radije prije uzimanja suplemenata 🤗

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

BAJOMA
    17. Travanj 2021. 17:12

Magnolia

Tuma jedno pitanje? Znači robertsonova translokacija moguće izaziva translociranu trisomiju npr 13, 21… znaci postoje pune trisomije gdje svaka stanica ima visak kromosom, mozaicne gdje samo pojedine stanice imaju visak i te translocirane gdje su dva kromosoma i jos jedan dodatni ali zalijepljen na neki drugi, npr 2×13 i plus jos jedan 13 zalijepljen na 14 ili 1×13 a drugi 13 zalijepljen na 14 (laicki objašnjeno). I to su te djelomične trisomije koje su kao blaže od punih ali isto fatalne i one mogu biti naslijedne. E sad ako si razumjela sto sam napisala, a mislim da jesi jer se bas kuzis, da li ti znas da li cvs i amnio pokazuju 100posto o kojoj se vrsti trisomije radi ili samo analiziraju punu trisomiju? Bilo bi logicno da jesu jer su to pretrage kojima se ustvari radi kariotip ploda. Ne mogu nigdje naci tu info.
    Kuzim da ti testovi mogu dati lazni rezultat za robertsonovu jer ustvari ako je translokacija na 13 kromosomu, njega tu nema viška nego manjak i testu to daje negativan rezultat, a pojedini test ne analizira npr kromosom 14 na kojemu moze biti dio tog 13.
    Mislim i ja bas razbijam glavu🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Draga dan po dan . Znam da ti nije lako . Pokusaj što manje opterecivat sebe , rekla sam ti pri misec dana imaj vjere u svoje tilo a ja cu ti napokon za 30 t čestitat. Pomazi bušu i za mene vrlim 🤗🥰🤞🙏🏻

BAJOMA
    17. Travanj 2021. 17:14

Stani 🤗❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.