Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    14. Travanj 2021. 22:00

RebekaB

Ja sam vam zene totalno out. Nakon danasnje folikulometrije kod Sparca gdje je rekao da prestajemo sa terapijom i da od ova 2 folikula od 11mm i 13mm mogu ocekivati samo 1 da pratimo do kraja za punkciju sada dobijem odgovor od drugog lijecnika iz Zg. da ne razumije zasto ne nastavim sa terapijom, smanjim dozu i da ce ova 2 jos rasti posto je tek 8mi dan i steta da propadne. Za ispalit!

Ja inače imam pik na njega pa mozda nisam mjerodavna, ALI imam kod njega 3 losa iskustva, prvo mi je nakon op cisti rekao da imam priraslice i da mi je sve slijepljeno. I zg su dr potvrdili da mi je operacija savrseno izvedena. Nakon toga mi je rekao da mi lijevi jajnik ne radi da bih nakon 2 mjeseca ostala prirodno trudna baš iz tog jajnika, i za kraj u toj trudnoci toliko drljavo je sve odradio, nije mi radio nikakve anomaly scanove, pregledi su trajali doslovno po 30sek i zavrsila sam na induciranom porodu u 27tt. I jos sa tog pregleda gdje je otkrio anomalije uopce me nije poslao ni u bolnicu, ni na amnio već mi je predlozio da radim nifty u 25tt. 
    Mislim on je lijecnik i sigurno bolje zna, i nekome je odlican! Pola mojih prijateljica je odusevljeno njegovim pristupom. Ali moja iskustva s njim su takva da mi sada kaze da je nebo plavo ne bih mu vjerovala.

Ruska1986
    14. Travanj 2021. 22:05

MTB i Sbjelisi, veeeeeeeeliki zagrljaj 💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• BoBo
    14. Travanj 2021. 22:07

Tončica22

TirelessIvy

TonciceFSH nivo varira od ciklusa do ciklusa. Čim je veći to znaci da se telo dosta 'muci' da stimulise folikule da rastu. To je nesto sto nam stiže sa godinama. On moze da ti i padne tokom nekog drugog ciklusa, ali doktori uglavnom uzimaju najvišu izmerenu vrednost kao realnu. Svako snižavanje FSH je uglavnom kozmeticke prirode, odnosno neće nužno promeniti reakciju na stimulaciju. Na primer često se radi kada klinike imaju neku gornju granicu FSH da uopšte uzmu u postupak. Ja se ne bih opterecivala time, više se fokusirala na to da bude folikula i da ih lepo bildas 💪💪💪ali ako želiš da ga snizis meni su uvek te smokve u maslinovom ulju jako pomagale

Tirelesslvy, hvala ti puno na odgovoru ❤
    Kako sam shvatila dr.,da bez obzira na stanicu do trudnoče tj.implatacije ne može doći sa tako visokim Fsh-om 😔
    Uzimam d-vitamin , folnu i kolagen 10000 od Yasenke.
    Trebali bi "uloviti" ciklus da bude Fsh nizak i tada će nas uzeti u postupak,samo što nemamo puno vremena. Hzzo nas pokriva još do 11 mj. Tik-tak,utrka s vremenom 😊
    Hvala još jednom na odgovoru 🥰😘

Ma kenjaju, ne da se njima z....s nama sa višim FSH pa smišljaju izgovore. Kako do implatacije dođe kad se radi sa doniranim stanicama. Mene su odmah sa nalazom na kojem je FSH bio 12 uputili na donaciju jajne stanice jer kao neću reagirat na stimulaciju, a na prvoj stimulaciji 5 stanica, drugoj 6 i dvije blastice. Sad sam se iznervirala

• *.Women_name.*
    14. Travanj 2021. 22:09

TirelessIvy

Tanjajoj hvala ti, a ja se ne javljam jer opet sam nesto potonula… pa mi sve neprijatno da pišem. Ja nikako sreću da imam sa kliničkom. Prošli put nisam htela ni da pišem, jer mi je sve bilo grozno. Na poslednjoj folikulometriji sam ja sama lepo na ultrazvuku videla da imam polip. Pitala još doktora, je li to polip, on kaže nije, ništa se ne brinite. A kad sam došla na aspiraciju, kaže mi doktorka dok je radila ultrazvuk- pa vi tu imate i polip. To morate da vidite sa doktorom kako sa tim. I ja šokirana- da li je moguće da doktor koji je još profesor nije video polip, a ja sam ga videla ili ga jednostavno nije bilo briga. I onda jos dodje informacija da je folikul prazan. Zvala sam kliniku da vidim kada mogu da razgovaram sa doktorom šta dalje, šta sa tim polipom, kakvu terapiju dalje, da menjamo protokol ili slično i kažu mi - prvi sledeći termin za mesec i po dana. Muka me živa pojela. I šta sad da radim? Da izgubim mesec i po u kome bih mogla da rešim taj polip? I jos mi juče dodje račun od klinike na kome su mi uredno naplatili punkciju + ICSi, iako nije bilo jajne celije na kojoj bi mogao ICSI da se napravi. Pisala sam im i zvala ih, rekli su mi da doktor ima 15 minuta u utorak ta se telefonski cujemo, ne može ništa više. Bas sam očajna. Evo već danima ubrzano tražim novu kliniku 😭😭😭

Nemogu vjerovat, prestrašno! Uopće neznam kj da kažem.  😬😣😡

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• T_Ivy
    14. Travanj 2021. 22:12

*.Women_name.*

TirelessIvy

Tanjajoj hvala ti, a ja se ne javljam jer opet sam nesto potonula… pa mi sve neprijatno da pišem. Ja nikako sreću da imam sa kliničkom. Prošli put nisam htela ni da pišem, jer mi je sve bilo grozno. Na poslednjoj folikulometriji sam ja sama lepo na ultrazvuku videla da imam polip. Pitala još doktora, je li to polip, on kaže nije, ništa se ne brinite. A kad sam došla na aspiraciju, kaže mi doktorka dok je radila ultrazvuk- pa vi tu imate i polip. To morate da vidite sa doktorom kako sa tim. I ja šokirana- da li je moguće da doktor koji je još profesor nije video polip, a ja sam ga videla ili ga jednostavno nije bilo briga. I onda jos dodje informacija da je folikul prazan. Zvala sam kliniku da vidim kada mogu da razgovaram sa doktorom šta dalje, šta sa tim polipom, kakvu terapiju dalje, da menjamo protokol ili slično i kažu mi - prvi sledeći termin za mesec i po dana. Muka me živa pojela. I šta sad da radim? Da izgubim mesec i po u kome bih mogla da rešim taj polip? I jos mi juče dodje račun od klinike na kome su mi uredno naplatili punkciju + ICSi, iako nije bilo jajne celije na kojoj bi mogao ICSI da se napravi. Pisala sam im i zvala ih, rekli su mi da doktor ima 15 minuta u utorak ta se telefonski cujemo, ne može ništa više. Bas sam očajna. Evo već danima ubrzano tražim novu kliniku 😭😭😭

Nemogu vjerovat, prestrašno! Uopće neznam kj da kažem. 😬😣😡

Ja mislim da se doktoru jednostavno ne da više sa mnom z....i. Sve je kao bilo super u početku i sigurna sam da bi bilo super i dalje da sam ja fino reagovala na stimulaciju i da sam lak slučaj. Ali eto, nisam i verovatno neće da mu kvarim statistiku 😡

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• Jana85
    14. Travanj 2021. 22:17

TirelessIvy

*.Women_name.*

TirelessIvy

Nemogu vjerovat, prestrašno! Uopće neznam kj da kažem. 😬😣😡

Ja mislim da se doktoru jednostavno ne da više sa mnom z….i. Sve je kao bilo super u početku i sigurna sam da bi bilo super i dalje da sam ja fino reagovala na stimulaciju i da sam lak slučaj. Ali eto, nisam i verovatno neće da mu kvarim statistiku 😡

Ma kod koga to 🧐? Ne znam kakva je praksa ali 15 min za poziv tek u utorak je... ❌

IVF 9.mj ako ne uspije do tada.

• T_Ivy
    14. Travanj 2021. 22:19

Jana ja živim u Nemackoj..ista klinika u kojoj je Dada ostala trudna. Ja mislim da su oni super okej kada situacija nije jako komplikovana, odnosno kada su pacijentkinje mladje. Ovako, baš hladan tuš. Još to košta bas mnogo novaca 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• BoBo
    14. Travanj 2021. 22:21

Tončica, evo točno ovo što Tirelesslvy kaže, ne da im se zajebavat s nama, visoke godine, još ako se na to nasloži još nešto nađu 100 razloga da te ne prime. Mene je prvi doktor, kod kojeg me uputio moj socijalni ginekolog držao na kontracepciji dok mi hormoni ne budu idealni, u mojim godinama, ne bi da se pomlađujem. I tako ja u 39-toj izgubi pola godine na kontracepciju. Sad kad čitam cure koje su kod njega kužim da me nikad ne bi ni primio, jer njima statistika puno znači. A kad ideš privatno nitko nit ne spomene FSH, sve idealno.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣

MTB tiha si… Sve ok? Kuješ neki opaki plan?
    TirelessIvyi generacijo 😘 mislim na tebe, ocekujem neke lepse vesti od predhodnih dana

Čitam vas, ali nemam volje pisati. Sve su mi lađe potonule, pa tugujem i deprimiram se. I jedem. Čekam da mogu početi vježbati pa da izbacim sve ovo sranje iz sebe. Plus da prestane glupo krvarenje, nisam znala da ovoliko krvi može izaći iz žene a da ona još hoda.

TirelessIvy, a da probaš kod onog doktora kojeg je bila Dada. Koliko se sjećam, ona nije bila zadovoljna sa tim tvojim, a bila je prezadovoljna sa nekim svojim u istoj klinici?

💔💔💔

• RebekaB

Ruska1986

RebekaB

Ja sam vam zene totalno out. Nakon danasnje folikulometrije kod Sparca gdje je rekao da prestajemo sa terapijom i da od ova 2 folikula od 11mm i 13mm mogu ocekivati samo 1 da pratimo do kraja za punkciju sada dobijem odgovor od drugog lijecnika iz Zg. da ne razumije zasto ne nastavim sa terapijom, smanjim dozu i da ce ova 2 jos rasti posto je tek 8mi dan i steta da propadne. Za ispalit!

Bas za ispalit! Pa nastavljas sa terapijom il ?

Ne. Preporucio je prekid stimulacije i kontrola dalje prema spontanom ciklusu za 2 dana. Uff

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.