Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    18. Veljača 2021. 18:07

Bozma 🍀🐞

Eh meto, da je meni jedan hiper 🙈.
    Magnolia, ja stvarno ne mogu nista lose rec jer nisam bila bas u njega, radio mi je jednu aspiraciju. Sve je bilo ozbiljno, nije bila zajebancija i pjesma kao na aspiracijama u V 😁 ali tada sam imala puno stanica i oplodjenih pa mi je ostao u dobrom sjecanju iako nismo ni 2 rijeci razmijenili 😁.
    Nego, je li itko pitao u Citu za akupunkturu? Ili negdje drugo?

Imaju je, ali samo kad im je ona anesteziologica tamo. I koliko sam skuzila ona nije tamo uvijek ili se nekad potrefi da je ona na operacijama bas u tom trenu kada netko ima transfer i kada je potrebna akupunktura. Ja sam imala tu srecu da je bila dostupna kada sam imala transfer i radila mi je aku, ali eto, biokemijska na kraju.
    I onda sam malo googlala, ona radi akupunkturu na krizinama, u ambulanti za bol. Ne znam na koje dijagnoze se dobije uputnica za akupunkturu tamo.

Sunny_🐣
    18. Veljača 2021. 18:18

MTB

Sunny_

MTB koji Q10 tvoj M uzima?

Ah, nismo mi tu bili nešto posebno. Na početku smo kupovali što nam je palo pod ruku. Prvo smo kupili Ubiquinol, ali smo shvatili da ga je samo 50mg. Pa smo kupili Solgarov Nutri Nano, pa smo shvatili da ga je samo 30mg. Na kraju smo kupili neki Ubiquinone od 120mg i pili smo sva tri - po jednu dnevno.
    Tek sam nedavno našla ono da su istraživanja napravljena po Ubiquinoneu, ida treba preračunati po omjerima apsorpcije - Ubiquinol se apsorbira nekih 1.7 puta bolje od Ubiquinonea, a Nutri nano oko 3 puta bolje. Skraćeno, on pije 200mg (sad, prije nove godine je pio oko 100mg), ali je to zapravo po apsorbciji skoro 300mg.
    Uskoro mi dolazi pravi Ubiquinol koji sam preko weba naručila, ali taj još nismo krenuli piti - to mi je više kao priprema za idući postupak.
    I uzima svježu matičnu mliječ, to baš gušta uzimati. Poremećeni freak.
    On je uvijek imao dobar spermio, ali sad je fantastičan, pogotovo za njegove godine.

Hvalaaa tiii ❤ 
    Moj sad pije samo svježu matičnu. Pio je i profertil al mu bas nije odgovarao. Po noci se budio i srce mu lupalo kao ludo. Nismo sigurni dal je od toga, al kad ga je prestao pit vise se nije ponavljalo 🤷‍♀️ a mozda je i razlog sto ga je pio nakon vecere.
    Ugl super što je tvoj uspio usavršit spermio 😊😊💪💪

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Libo1415
    18. Veljača 2021. 18:21

manemoj

Libo sad sam tek pročitala.. žao mi je, znam kako je ❤️
    Biti će treća sreća 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🥰

Hvala manemoj bit će i za nas isto beba. Ne sumnjam uopće u to 😉👼🍀 kad ti ideš ponovno?
    Ja upravo poslala svom soc.gin mail, cijelo pisamce, di ga molim sve žive uputnice...🙈 

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

Meto
    18. Veljača 2021. 18:21

Magnolia ispravak, ja zeljela u opcu dr put, zvao Lucu da mu donese ostale moje papire pa mi je to predlozio jer kao naplacala sam se dosta, nema potrebe a ja navrla ko sivonja😂 
    Kad sam jednom bila na prvom transferu bila je neka starija gospodja i dr Ivkosic joj je radila akup. nesto zbog kukova, kaze teta da ju je spasila i da samo njoj ide sad nakon neuspjelih op. Mene je bocnila gratis u ruke da me opusti i da vidim kako je, iduci put sam ju uzela😂 
    Rita7 prvi put su mi ga vadili, imam osjecaj da ovaj put nista ne zeli prepustiti slucaju.. estradiol se vadi da se vidi cca zrelost folikula i kad je idealno vrijeme za stopericu. Od 300-600 je navodno jedna zrela stanica, sutra cu znati nalaz pa cemo imati za usporedbu sa izvadjenim stanicama.. 
    ja sam do sad mogla cijelu fasadu na kucu staviti i jos bazen gratis 😂😂
    Drzim 🤞🤞 i nadam se da je bestija uginula i da se neve vise ponavljati🤗🍀

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Veljača 2021. 18:24

Meto, i ja tebe vrlim jako jako. 
    Što se tiče akupunkture (Meto i Bozma), čitala sam istraživanja i manje više zaključak je ovo - ako je to nešto što te opušta i što ti je ugodno, onda je dobra šansa da će pomoći. Inače, ne.
    Dapače, radili su sa ženama koje su nakon transfera morale ići na drugi kraj grada - njima je odmoglo jer bi se iznervirale po putu.
    Konačni zaključak - valjalo bi raditi što god nam je ugodno, opušta nas i smiruje prije i poslije transfera (a da nije seks, dobar dio hrane, alkohol, droge, cigarete, ... sve ono u čemu guštamo ). To može biti akupunktura, masaža, yoga, ... ali samo ako nam nije problem otići tamo i ako nema problema sa parkingom. 

Ina85, kad vidiš pozitivan testić, onda ćeš reagirati. Do onda će andol pomoći. Nemoj si raditi stres, ako je ikako moguće, jer tek ti to odmaže. 

rita7, neki liječnici po estradiolu procijene kad treba ići aspiracija. Navodno on govori koliko cca zrelih stanica ima. 

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    18. Veljača 2021. 18:26

Heej girls ❤️
    Evo mene 😎 i sada znam da ništa neznam pa molim dobre duše da mi objasne da ne živim u neznanju do sutra 😁😁😁
    Betu su mi vadili ALI nalaz je tek sutra između 13-15h, za poludit... Laboratorij više ne obrađuje uzorke nego će ga sutra sa ostalima... No ako sam sve dočekala i to ću... Nego onaj dio koji mene sada zanima je slijedeće.. Gledao me na uzv... Danas sam 4+6 i rekao je da se inače tako rano ne može vidjeti puno. No označio je crni kružić unutar endometrija i rekao 5,6mm i da se tu treba vidjeti plod ali je dosta rano... Ako je beta ok onda ću za 2 tj imati novi termin. Sve će me obavijestiti sutra... Nego ono što mene zanima je dali se sad može isključiti vanmaterična ili biokemijska ili ti zli scenariji još mogu postojati.
    Eto mi sad čekanja do sutra, javim čim saznam rezultat ❤️❤️❤️❤️❤️

endometrioza

anabelaaaa
    18. Veljača 2021. 18:27

Ima li neko ovdje u grupi da je bio u ivf postupku sa amh 0,3 pmo/l ,ako da kakve je rezultate imao,kakve su sanse..

38god.
    Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
    Spermio✔endo operisana 2011g.
    Predlozen ivf,UZ 20.02'21
    I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
    2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
    Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
    28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
    Beta 10.05. Negativna,2,1
    Nemamo vise smrzlica...😏

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Veljača 2021. 18:30

Sunny_

MTB

Sunny_

MTB koji Q10 tvoj M uzima?

Ah, nismo mi tu bili nešto posebno. Na početku smo kupovali što nam je palo pod ruku. Prvo smo kupili Ubiquinol, ali smo shvatili da ga je samo 50mg. Pa smo kupili Solgarov Nutri Nano, pa smo shvatili da ga je samo 30mg. Na kraju smo kupili neki Ubiquinone od 120mg i pili smo sva tri - po jednu dnevno.
    Tek sam nedavno našla ono da su istraživanja napravljena po Ubiquinoneu, ida treba preračunati po omjerima apsorpcije - Ubiquinol se apsorbira nekih 1.7 puta bolje od Ubiquinonea, a Nutri nano oko 3 puta bolje. Skraćeno, on pije 200mg (sad, prije nove godine je pio oko 100mg), ali je to zapravo po apsorbciji skoro 300mg.
    Uskoro mi dolazi pravi Ubiquinol koji sam preko weba naručila, ali taj još nismo krenuli piti - to mi je više kao priprema za idući postupak.
    I uzima svježu matičnu mliječ, to baš gušta uzimati. Poremećeni freak.
    On je uvijek imao dobar spermio, ali sad je fantastičan, pogotovo za njegove godine.

Hvalaaa tiii ❤
    Moj sad pije samo svježu matičnu. Pio je i profertil al mu bas nije odgovarao. Po noci se budio i srce mu lupalo kao ludo. Nismo sigurni dal je od toga, al kad ga je prestao pit vise se nije ponavljalo 🤷‍♀️ a mozda je i razlog sto ga je pio nakon vecere.
    Ugl super što je tvoj uspio usavršit spermio 😊😊💪💪

Ja sam za Q10 skužila da mi lupa srce ako ga previše odjednom uzmem, pa sam podijelila u tri ture, i ne pijem ga navečer. Samo neka on prati svoje tijelo.
    Moj uzima jednu turu matične dnevno, ali razmišlja da krene dvije jer baš gušta u tome. I neke alergije koje ga inače muče u ovo doba godine nema - ili zbog toga ili zbog čaja koji pije (kupio je neku narodnu mješavinu za alergije). Kad potroši sadašnju turu, ide pauza (ali onda ću ja već biti trudna, pa mi je svejedno što radi )
    On je i inače imao OK spermio, zato sam ugodno iznenađena što su mu sad brojke nekoliko puta bolje nego prije, nisam mislila da se može toliko popraviti.
    Ako nema nešto kronično (genetski problem ili mehaničko oštećenje) muškarci baš jako puno mogu napraviti oko svog spermiograma - to čitam posvuda, a sad i vidim na svom primjerku doma. Na žalost, postoje i oni rijetki nesretnici koji ne mogu. 

💔💔💔

18. Veljača 2021. 18:31

Meto

Magnolia ispravak, ja zeljela u opcu dr put, zvao Lucu da mu donese ostale moje papire pa mi je to predlozio jer kao naplacala sam se dosta, nema potrebe a ja navrla ko sivonja😂
    Kad sam jednom bila na prvom transferu bila je neka starija gospodja i dr Ivkosic joj je radila akup. nesto zbog kukova, kaze teta da ju je spasila i da samo njoj ide sad nakon neuspjelih op. Mene je bocnila gratis u ruke da me opusti i da vidim kako je, iduci put sam ju uzela😂
    Rita7 prvi put su mi ga vadili, imam osjecaj da ovaj put nista ne zeli prepustiti slucaju.. estradiol se vadi da se vidi cca zrelost folikula i kad je idealno vrijeme za stopericu. Od 300-600 je navodno jedna zrela stanica, sutra cu znati nalaz pa cemo imati za usporedbu sa izvadjenim stanicama..
    ja sam do sad mogla cijelu fasadu na kucu staviti i jos bazen gratis 😂😂
    Drzim 🤞🤞 i nadam se da je bestija uginula i da se neve vise ponavljati🤗🍀

Tada sam i ja pricala s njom i objasnila mi je da ta akupunkutura u tim slucajevima prokrvljava i da je zato dobra. Pojacava cirkulaciju maternice sto pripomaže implantaciji. E sad.... I meni je taj put upalilo i 100posto cu traziti ponovo. Nije da ocekivam da ce opet sigurno upaliti nego mislim da ima nesto u tim akupunkturnim tockama, pa nije uzalud to tisucljecima oblik alternativne medicine.

Anči 💕
    18. Veljača 2021. 18:35

Sunny pre blaga si 🤣 ja sam svom natrpala sve i svasta da pije 🤣 uzima pro fertil, omegu 3, macu, vitamin c, Q 10 i napravila sam mu kasicu od pola kile meda, pola kile oraha i šake celera pa i to jede po žlicu dnevno...ne znam dal je moguće al on kaže da se osjeca bolje tamo dolje 🙈 

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.