Magnolia, pa da, bez vježbanja stvarno nema smisla piti praškove.
Dada, koliko sam shvatila, kod vas na zapadu dosta opuštenije shvaćaju te trudnoće - teže se vade bete, manje pregleda ima i tako dalje. Ali u ovoj priči stvarno mislim da si ti sama sebi najveći neprijatelj i da si najviše štete radiš. Naravno da nas je sve strah, ali za sad ti sve ide kako treba. Crta na testu ne može biti deblja nego što jest. Nađi si način da se opustiš, zakopaj se u serije, nazovi prijateljice, što god ti treba da odvratiš misli - jer ovo te sad čeka idućih 8 mjeseci. Plus ostatak života jer dijete će se zaigrati, pobjeći, ozlijediti, neće se javljati, …. ma milion stvari. Krajnji je čas da si nađeš neki antistres.Any_35, baš mi je drago. Navijamo da test bude savršen. I da saznaš spol svoje bebice.
Sve je to meni jasno, no čitajući sve te crne scenarije, situacije gdje sve pođe super pa završi loše... Mene to psihički opetereti kao da se dogodilo meni.. Kad cure jave lošu vijest mene to baš pogodi. Ja to ne pokažem ali baš me baci u razmišljanje i mislim si zašto se to nekome mora dogoditi. Istina je što kažeš da sve ide kako treba. Doktor je zadovoljan sa svim do sad. A beta sutra će pokazati dali je ok ili ne. A do tada, živce na odmor... Makar mi najteže pada što sam na poslu i kakva god vijest bila, treba moći suspregnuti emocije i raditi ono što moram 🙈🙈🙈🙈
endometrioza
Kad smo kod prehrane, navodno bi i za nas žene bilo dobro da prakticiramo više mediteranski tip prehrane (srećom tu živimo) - maslinovo ulje, voće, povrće, orašasti plodovi, dva puta riba tjedno, više proteina a manje jednostavnih, visokoprocesuiranih ugljikohidrata. Plus kretanje, zdrav život ovo ono.
Ko da mi misli čitaš.. Razmišljam o promjeni prehrane, jer mislim da je uvelike odmogla moja ovosnost o slatkom.. Nisam pretila, al volim pojest tu i tamo slatkog. Pogotovo kad radim u trgovini baš na takvom odjelu.. Ne pomaže mi to niti malo. 😊 A i brine me kakav si gablec složit da me zasiti jer se ipak naradim fizički, jer sam okružena samim pekarama. Ako imate kakve ideje, slušam.
👩34hipo/hashimoto
🧔36 oligozoospermia
11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta
anabelaaa, antralci su ti bitniji od AMH. To što si ih imala tri je dobra vijest, dakle i dalje neseš jaja. Ne trebaš odugovlačiti sa postupcima, ali imaš šanse. Navijamo za tebe. Samo pitaj ovdje što ti nije jasno.
Dada, nemoj čitati. Da čitaš o nesrećama na cesti, ne bi više nikad izašla iz kuće u strahu da će te pregaziti kamion. Zabavi se nekako i okani se interneta, ne treba ti to sad.
J_b, pa nemoj ići sa drastičnim promjenama, idi s onim što ti je zgodno. Ja sam se preporodila otkad sam si počela sama kuhati ručkove, a ne uzimati dostave/jesti vani. I meni ne paše jesti ono što mi netko propiše, jednostavno sam si složila obroke od stvari koje ja volim i meni pašu jesti.
Šećere sad opet ne jedem već skoro 2 mjeseca, radije jedem voće, orašaste plodove, pa čak i sušeno voće kad mi je kriza za slatkim.
💔💔💔
Eh, da. Izvještaj sa današnjeg pikanja
Za razliku od jučer kad sam bila totalna drama od žene, danas sam bila tako opuštena da sam zaboravila pikati se
Slučajno pogledala na sat, vidjela da je vrijeme za pikanje (inače se 15 minuta prije odem spremati i sve raspakiravati), složila injekcije kao profesionalka u par minuta (Meto, hvala, puno lakše je kad unaprijed pripremim smućkalicu), zabila si obje totalno bezbolno i riješila sve sa smješkom na usnama.
Ovi hormoni na mene svaki dan djeluju drugačije
💔💔💔
Meto, ti meni stanicu a ja cu tebi spermic 😂 reci kad je punkcija dobacim ti 😂. Neces lose proc, rekla si da je i tvoj muz visok 😂
MTB tako sam nekako i mislila, otisla bi jednom za probu da vidim pase li mi uopce, a ovo prije i nakon transfera bi znacilo da moram kod njih na transfer.
Magnolija, vidim da ova nova doktorica koju smo spominjale isto nesto prtlja oko akupunkture ali ne vidim u cjeniku da su je uveli.
Anabelaaaa imas li antralnih folikula na UZV?
Da,zadnji put na UZ bila su tri..Sljedece sed bih trebala krenuti sa stimulacijom.
pa nije to loše, to su moguće 3 stanice. Bitno da ima folikula, pa makar i jedan
Mi rijetko naručujemo, ja kuham ili mame ulete s kojim ručkom, muž rijetko kad,. Nije baš da se prežderavamo, rijetko kad doma jedem kruh, pa me zato najviše muči što za gablec, jer su meni variva i ono što bi pojela doma preslab obrok na poslu. Kad radim jutarnju smjenu, ujutro obavezno pojedem zobene, narezano voće i jogurt, al ja za sat, dva max. mogu opet jest.
👩34hipo/hashimoto
🧔36 oligozoospermia
11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta
Mi rijetko naručujemo, ja kuham ili mame ulete s kojim ručkom, muž rijetko kad,. Nije baš da se prežderavamo, rijetko kad doma jedem kruh, pa me zato najviše muči što za gablec, jer su meni variva i ono što bi pojela doma preslab obrok na poslu. Kad radim jutarnju smjenu, ujutro obavezno pojedem zobene, narezano voće i jogurt, al ja za sat, dva max. mogu opet jest.
Meni jako pomažu recimo smutiji - smućkam si preko pola litre i onda ga pijuckam od doručka pa do ručka. A u smuti stavim fine stvari - neko voće (najčešće komad banane i bobičasto voće), povrće (najčešće špinat), orašaste plodove, proteine, ...
Ali to je nešto što ja baš volim jesti. Sigurno i ti imaš fine stvar koje voliš jesti, a ne sjetiš se ako ne isplaniraš ranije.
💔💔💔
Meto, ti meni stanicu a ja cu tebi spermic 😂 reci kad je punkcija dobacim ti 😂. Neces lose proc, rekla si da je i tvoj muz visok 😂
MTB tako sam nekako i mislila, otisla bi jednom za probu da vidim pase li mi uopce, a ovo prije i nakon transfera bi znacilo da moram kod njih na transfer.
Magnolija, vidim da ova nova doktorica koju smo spominjale isto nesto prtlja oko akupunkture ali ne vidim u cjeniku da su je uveli.
Da,zadnji put na UZ bila su tri..Sljedece sed bih trebala krenuti sa stimulacijom.
pa nije to loše, to su moguće 3 stanice. Bitno da ima folikula, pa makar i jedan
Nadam se da ce biti ok..Malo mi je cudno da uvijek ima antralaca sa tako niskim amh..Citala sam dosta o Iskustvima, I vecinom sa ovako niskom rezervom cesto nema uopce antralaca...Dovodim se u iskusenje da ponovim nalaz a s druge strane kontam da nema potrebe se zamarati s tim kad krecemo u postupak.Djavo mi ne da mira 🤷♀️
38god.
Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
Spermio✔endo operisana 2011g.
Predlozen ivf,UZ 20.02'21
I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
Beta 10.05. Negativna,2,1
Nemamo vise smrzlica...😏
J_b u kutijicu si spremi pomiješane bademe, lješnjake, orahe, orašcice i ako voliš sušeno voće. To uvijek imaj na poslu pa kad ti dođe glad malo gricneš. Zdravo je i zasiti te.
Ja kuham ugl navecer kad dodem s posla. I to sto skuham jedemo za veceru i iduci dan si nosimo na posao za gablec. To je dobra varijanta ako na poslu imas opciju da si to podgrijes. Ja sam se iskreno preporodila otkad to prakticiramo. Jer bi inace samo jela bureke ili narucenu hranu koja ugl bude premasna. Pokusaj si vikendom slozit neki okvirni plan od 4-5 stvari koje ces kuhat taj tjedan, podi u nabavku pocetkom tjedna i kreni :) nista to ne mora bit komplicirano, imas na netu puno jednostavnih recepata, samo bitno da jedete ranoliko povrce.
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
Nadam se da ce biti ok..Malo mi je cudno da uvijek ima antralaca sa tako niskim amh..Citala sam dosta o Iskustvima, I vecinom sa ovako niskom rezervom cesto nema uopce antralaca…Dovodim se u iskusenje da ponovim nalaz a s druge strane kontam da nema potrebe se zamarati s tim kad krecemo u postupak.Djavo mi ne da mira 🤷♀️
Ne moraš se zamarati. AMH zna malo i šetati, radi npr manjka D vitamina i feritina zna izgledati manji nego stvarno jest. I slično. Meni je, recimo, u godinu dana "narastao" za malo više od 2, iako, realno, ne može rasti. Znači da je prije godinu dana bio prividno niži nego stvarno jest.
Bitno da imaš antralce, znači da si još plodna. To ti je jedini pravi pokazatelj. Džaba bi ti bio ogromni AMH ako ne bi imala antralaca.
A AMH ti je samo upozorenje da ne treba odugovlačiti.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji