Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Veljača 2021. 18:30

nika0302, imate plan! Sad tri mjeseca fino odmora, suplemenata i pokoje pretrage, a onda ideš po bebicu! 

💔💔💔

• ribic
    17. Veljača 2021. 18:44

Aura Jesu te gledali danas uzv prije inseminacije? Mene nisu.

I jesu ti dali da lezis ili da odmah ides? Meni odmah gotovo je i ajmo dizanje.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Dia85
    17. Veljača 2021. 18:48

ribic

AuraJesu te gledali danas uzv prije inseminacije? Mene nisu.

I jesu ti dali da lezis ili da odmah ides? Meni odmah gotovo je i ajmo dizanje.

U Vinogradskoj ne rade prije inseminacije uzv niti ležiš poslije. Ovo s ležanjem nema znanstvenih studija koje idu u prilog da pomaže, a ovo s uzvom je meni bilo glupo jer mi je to bio prvi postupak i nisam kuzila kak mogu bit sigurni da nije folikula vise vodećih i sl. U svakom slučaju mi je to bzvz i kad smo drugi put išli privatno radili su uzv prije inseminacije. S druge strane, budi mirna, on zna što je vidio dva dana prije i tak postupa valjda.

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

Ina85
    17. Veljača 2021. 18:50

Leia2.0

Ina, hvala na iskustvu. Kada je u tvom slučaju donesen definitivan zaključak da se o tome radi?
    MTB, ne znam. Mislim da ćemo sutra napraviti plan za dalje, trebalo bi pričekat vjerojatno do ponedjeljka.

Pa pregled prvi u 6 tj  i onda nakon tjedan dana opet pregled. Ploda nije bilo . Ja sam pristala na tablete, prirodnije je tako pobaciti i ocistiti se i za 1 ciklus si ponovo ko nova. . Nego da te uspavaju i kopaju po tebi i struzu endometrij  pa moras cekat 3 mjesecnice da se oporavis. To je moje iskustvo za bligted ovum. Onda sam imala 2 mjesecnice cudne sve nesto brljalo mrljalo . Poslje sve ok. Stabilizira se tijelo .

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

sbjelisi
    17. Veljača 2021. 19:00

VM

Cure, evo mene s losom vijescu, beta pala sa 100.7 na 98. Znaci nista, idemo sveee ispocetka. Tako blizu a tako daleko.
    Nadam se da mengu necu cekati tjednima.
    Taj ciklus sam imala najvise jajnih stanica i najbolje kvalitete do sad i zato mi je zao i strah me sta ce biti u iducim ciklusima.
    Ali ja se ne dam 😁

VM mišica, žao mi je. Skupi snage i hrabro naprijed ❤

oharascarlett14@gmail.com

Snivalica
    17. Veljača 2021. 19:01

Drage lavice, već vas neko vrijeme čitam i danas sam se odvažila pozdraviti vas. 
    Prije svega željela bih da moja priča ohrabri sve vas koji čekate svoje plusiće.
    Nakon spontanog/vanmaterične 2019 i 1 IVF i 1 FETa, naš treći pokušaj i 2. IVF na Sv. Duhu je uspio. Beta je 14. dnt bila 505,4, a  18 dnt. 1224. i nakon 2 UZV imamo 2 KČS.
    Puno su mi pomogli vaši savjeti na početku ove teme! Sretno svima i ne odustajte!

3/2013 - biokemijska
    2016 - prirodna trudnoća - nakon HSG-a i 2 ture Clomifena
    12/2019 - vanmaterična - odstranjen jajovod
    7/2020 - IVF - S.D. - 3 BC - 1 prebačena ß=0
    11/2020 - FET - 2 BC -ß=0
    1/2021 - ET - 2 BC - 2 <3 <3
    Jesen 2021: stigao princ Smiley i malena šefica! 🥰😍

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Veljača 2021. 19:07

Danas sam skroz sfušala pikanje.
    Prvo sam se brinula da ću zaboraviti (kao da samo o tome ne mislim po cijele dane) 
    Pa sam od 18 nadalje gledala u sat da ne zaboravim.
    Onda sam sve namjestila i išla si dati Puregon. Pritom sam se iz nekog razloga jako brinula kako ću smućkati Menopur poslije toga. Stoga sam si loše dala Puregon, imam sad modricu i krvarilo je.
    Onda sam išla mućkati Menopur. Divila sam se sebi cijelo vrijeme kako to super radim i čudila se što sam se brinula. Prije nego sam si je zabila sam se počela brinuti da ima previše zraka u njoj (uvijek imam mrvcu zraka jer je takva preporuka). Pa sam išla nježno štrcnuti zrak vani. Pa je moje nježno bilo kao da je Hulk stisnuo i štrcnula sam dio lijeka vani. Ne puno, ali ne ni ono "jedna mini kapljičica na vrhu igle".
    Onda sam se radi toga brinula pa sam si i tu iglu bolno zabila. 
    I tak.
    Sad me pere da nikad više neću biti trudna. Barem ne uspješno trudna.

💔💔💔

Ruska1986
    17. Veljača 2021. 19:08

Snivalica

Drage lavice, već vas neko vrijeme čitam i danas sam se odvažila pozdraviti vas.
    Prije svega željela bih da moja priča ohrabri sve vas koji čekate svoje plusiće.
    Nakon spontanog/vanmaterične 2019 i 1 IVF i 1 FETa, naš treći pokušaj i 2. IVF na Sv. Duhu je uspio. Beta je 14. dnt bila 505,4, a 18 dnt. 1224. i nakon 2 UZV imamo 2 KČS.
    Puno su mi pomogli vaši savjeti na početku ove teme! Sretno svima i ne odustajte!

Cek, znaci duplici? 🤗🤗🤗🤗 jao, predivno! Bas lijepo da si nam se javila sa tako lijepom vijescu i ostani se druzit s nama! 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Veljača 2021. 19:09

Snivalica

Nakon spontanog/vanmaterične 2019 i 1 IVF i 1 FETa, naš treći pokušaj i 2. IVF na Sv. Duhu je uspio. Beta je 14. dnt bila 505,4, a 18 dnt. 1224. i nakon 2 UZV imamo 2 KČS.

Hvala na javljanju. Nema samo tako - sad sam se javila. Ja bih te stavila na listu, volimo imati MPO trudnice na listi 
    Kako se za sad osjećaš? Koji si tjedan? Koja je bila dobitna stimulacija? Koja je inicijalna dijagnoza - godine, AMH, FSH, LH, ... Kao što vidiš, ovdje volimo znati sve 

💔💔💔

Ruska1986
    17. Veljača 2021. 19:10

Leia2.0

Ina, hvala na iskustvu. Kada je u tvom slučaju donesen definitivan zaključak da se o tome radi?
    MTB, ne znam. Mislim da ćemo sutra napraviti plan za dalje, trebalo bi pričekat vjerojatno do ponedjeljka.

Bas mi je jako, jako zao 😔😔😔😔

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.