Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Veljača 2021. 20:05

Nymeria.

MTB vezano za ovo kaj ti je pobjeglo van ne brini, jednom sam si dala pola doze…zbrčkala nekaj s penom i tak ispalo. Rekla dr kaj se desilo i on mi reko da ne brinem situacija je dole bila dobra i to je jedino bitno. Tak da vjerujem da bu i tebi tak.
    Svaka ti čast kaj se sama pikaš, ja ne bi mogla, meni sve muž daje ful se spraksao siroti. 🙈

Meni je previše stresno da mi to netko drugi radi, volim imati kontrolu.
    A i gušt mi je, samo su me danas počele prati nesigurnosti i baš se nekako ranjivo i osjetljivo osjećam. Hormoni, mamicu im, izvlače ono najbolje i najgore od mene.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Veljača 2021. 20:06

I neću znati što se zbiva dole do petka  
    Moćda odem na UZV i nemam ni jajnike, ni maternicu ni ništa 

💔💔💔

BAJOMA
    17. Veljača 2021. 20:07

MTB

Danas sam skroz sfušala pikanje.
    Prvo sam se brinula da ću zaboraviti (kao da samo o tome ne mislim po cijele dane)
    Pa sam od 18 nadalje gledala u sat da ne zaboravim.
    Onda sam sve namjestila i išla si dati Puregon. Pritom sam se iz nekog razloga jako brinula kako ću smućkati Menopur poslije toga. Stoga sam si loše dala Puregon, imam sad modricu i krvarilo je.
    Onda sam išla mućkati Menopur. Divila sam se sebi cijelo vrijeme kako to super radim i čudila se što sam se brinula. Prije nego sam si je zabila sam se počela brinuti da ima previše zraka u njoj (uvijek imam mrvcu zraka jer je takva preporuka). Pa sam išla nježno štrcnuti zrak vani. Pa je moje nježno bilo kao da je Hulk stisnuo i štrcnula sam dio lijeka vani. Ne puno, ali ne ni ono "jedna mini kapljičica na vrhu igle".
    Onda sam se radi toga brinula pa sam si i tu iglu bolno zabila.
    I tak.
    Sad me pere da nikad više neću biti trudna. Barem ne uspješno trudna.

Ti si več u trudnim danima tako da glavu gore ,nemas vrimena potonut🤗🤗🥰

BAJOMA
    17. Veljača 2021. 20:13

MTB

Nymeria.

MTB vezano za ovo kaj ti je pobjeglo van ne brini, jednom sam si dala pola doze…zbrčkala nekaj s penom i tak ispalo. Rekla dr kaj se desilo i on mi reko da ne brinem situacija je dole bila dobra i to je jedino bitno. Tak da vjerujem da bu i tebi tak.
    Svaka ti čast kaj se sama pikaš, ja ne bi mogla, meni sve muž daje ful se spraksao siroti. 🙈

Meni je previše stresno da mi to netko drugi radi, volim imati kontrolu.
    A i gušt mi je, samo su me danas počele prati nesigurnosti i baš se nekako ranjivo i osjetljivo osjećam. Hormoni, mamicu im, izvlače ono najbolje i najgore od mene.

Uf sljedecih devet mjeseci oprat ce te kiša hormona🤞🥰😘

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Veljača 2021. 20:14

BAJO1

MTB

Danas sam skroz sfušala pikanje.
    Prvo sam se brinula da ću zaboraviti (kao da samo o tome ne mislim po cijele dane)
    Pa sam od 18 nadalje gledala u sat da ne zaboravim.
    Onda sam sve namjestila i išla si dati Puregon. Pritom sam se iz nekog razloga jako brinula kako ću smućkati Menopur poslije toga. Stoga sam si loše dala Puregon, imam sad modricu i krvarilo je.
    Onda sam išla mućkati Menopur. Divila sam se sebi cijelo vrijeme kako to super radim i čudila se što sam se brinula. Prije nego sam si je zabila sam se počela brinuti da ima previše zraka u njoj (uvijek imam mrvcu zraka jer je takva preporuka). Pa sam išla nježno štrcnuti zrak vani. Pa je moje nježno bilo kao da je Hulk stisnuo i štrcnula sam dio lijeka vani. Ne puno, ali ne ni ono "jedna mini kapljičica na vrhu igle".
    Onda sam se radi toga brinula pa sam si i tu iglu bolno zabila.
    I tak.
    Sad me pere da nikad više neću biti trudna. Barem ne uspješno trudna.

Ti si več u trudnim danima tako da glavu gore ,nemas vrimena potonut🤗🤗🥰

IMAAAM. Trudnički hormoni me šoraju!!! 

💔💔💔

Ruska1986
    17. Veljača 2021. 20:16

Cure, trebala bi znaci ponovo ic vadit taj RH faktor. Mislila sam privatno pa mi je dr.G reko da ne budem luda i odem to napravit na teret HZZO. Di to idem, u Petrovu? Jel se moram narucivat ili samo dodjem kad mi puste uputnicu? I koliko im otprilike treba za nalaz?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

17. Veljača 2021. 20:21

Ruska1986

Cure, trebala bi znaci ponovo ic vadit taj RH faktor. Mislila sam privatno pa mi je dr.G reko da ne budem luda i odem to napravit na teret HZZO. Di to idem, u Petrovu? Jel se moram narucivat ili samo dodjem kad mi puste uputnicu? I koliko im otprilike treba za nalaz?

Pa koliko ja znam to ti je vađenje krvne grupe i uz nju ti uvijek ide rh faktor. Znaci isto ono vađenje sto vadis na pocetku trudnoce opet se mora ponoviti oko 34tt. E Ruška, Ruška crna Ruška.....🤣🤣🤣🤣

Monkica24 🍀
    17. Veljača 2021. 20:22

Ruska1986

Monkica24

Danas sam obavila 2. folikulometriju (14 dc.) Rezultati - 13mm folikul, endometrij 7,8. Ponovno trebam doći u petak (to će biti 16. dc). Radila sam i lh trakice, tek danas se blago pokazala druga crta, znači ovulacija će mi kasniti, pretpostavljam prije petka neće. No brine me hoće li taj folikul dostići tih minimalnih 17 mm za 2 dana?? Što vi mislite?
    I ta vražija aspiracija, nekako me nje jako strah i izrazila sam doktoru želju da idem pod anestezijom. Može li mi netko usporediti konkretno tu bol? Npr. mene zaboli na tren kad vadim krv, da li je to taj tip boli? Ili je gore? Osobno ''nažešći'' zahvat koji sam u životu imala je bila punkcija čvora na štitnjači, pa bi nekako to htjela uporediti s tim :-/

A jel ti rekao kad bi mogla bit aspiracija il ? U petak ides opet na UVZ? Ja sam primila koktel lijekova intervenozno i nemam ti sa cim usporedit jer ja ama bas nista osjetila nisam. Vise bi osjetila najobicniji gin pregled neg ovo..

Nije mi rekao kad bi mogla biti aspiracija, u petak idem na još jedan uzv, nadam se da je to zadnja folikulometrija ako sve bude po tim parametrima, i onda koliko shvaćam ide štoperica i aspiracija. A znači možeš primiti i taj koktel? To si baš tražila, ili su ti oni ponudili kao opciju? To te ošamuti, opusti ili..?

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

AuroraB
    17. Veljača 2021. 20:31

Monkica folikul ti dnevno naraste prosječno 2-3mm, ali svakako ćeš više znati na sljedećem UZV, vrlo vjerojatno će ti štoperica ići u petak🙂
    MTB baš mi je gušt čitati o tvom prosku kroz postupak, baš se veselim petku i hrpici tvojih folikula😊😊 Ja sam isto u zadnjem postupku paničarila, brinula da ću nešto sj***** s dozama, pikanjem, da ću nešto zaboraviti... gledala na sat itd. Prvi puta mi uopće nije bilo tako!

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Nola_
    17. Veljača 2021. 20:31

MTB ma znam sve sto je najgore al nisam preuracunljiva trenutno🙄 svakako pomaze kad mi to jos netko potvrdi, ❤️ si! 😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.