Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    17. Veljača 2021. 20:33

Leia2.0 baš mi je žao ☹️☹️😪😪 mogu zamisliti kako se osjećaš. Eto neznam što bih rekla, a da te utješiti može, vjerojatno ništa. Samo se zbog takvih stvari sve više plašim vlastitih mogućih ishoda... A sa druge strane, sve smo mi zasebna jedinka.
    Želim ti što bezbolniji oporavak, ako se već ne desi čudo nas čudima ❤️🙏

endometrioza

❤️J_0209_b😺
    17. Veljača 2021. 20:37

Monkica24

Danas sam obavila 2. folikulometriju (14 dc.) Rezultati - 13mm folikul, endometrij 7,8. Ponovno trebam doći u petak (to će biti 16. dc). Radila sam i lh trakice, tek danas se blago pokazala druga crta, znači ovulacija će mi kasniti, pretpostavljam prije petka neće. No brine me hoće li taj folikul dostići tih minimalnih 17 mm za 2 dana?? Što vi mislite?
    I ta vražija aspiracija, nekako me nje jako strah i izrazila sam doktoru želju da idem pod anestezijom. Može li mi netko usporediti konkretno tu bol? Npr. mene zaboli na tren kad vadim krv, da li je to taj tip boli? Ili je gore? Osobno ''nažešći'' zahvat koji sam u životu imala je bila punkcija čvora na štitnjači, pa bi nekako to htjela uporediti s tim :-/

Ne sekiraj se.. Meni je u jednom danu narastao folikul za 2,3 mm.. 

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

Ruska1986
    17. Veljača 2021. 20:40

Monkica24

Ruska1986

Monkica24

Danas sam obavila 2. folikulometriju (14 dc.) Rezultati - 13mm folikul, endometrij 7,8. Ponovno trebam doći u petak (to će biti 16. dc). Radila sam i lh trakice, tek danas se blago pokazala druga crta, znači ovulacija će mi kasniti, pretpostavljam prije petka neće. No brine me hoće li taj folikul dostići tih minimalnih 17 mm za 2 dana?? Što vi mislite?
    I ta vražija aspiracija, nekako me nje jako strah i izrazila sam doktoru želju da idem pod anestezijom. Može li mi netko usporediti konkretno tu bol? Npr. mene zaboli na tren kad vadim krv, da li je to taj tip boli? Ili je gore? Osobno ''nažešći'' zahvat koji sam u životu imala je bila punkcija čvora na štitnjači, pa bi nekako to htjela uporediti s tim :-/

A jel ti rekao kad bi mogla bit aspiracija il ? U petak ides opet na UVZ? Ja sam primila koktel lijekova intervenozno i nemam ti sa cim usporedit jer ja ama bas nista osjetila nisam. Vise bi osjetila najobicniji gin pregled neg ovo..

Nije mi rekao kad bi mogla biti aspiracija, u petak idem na još jedan uzv, nadam se da je to zadnja folikulometrija ako sve bude po tim parametrima, i onda koliko shvaćam ide štoperica i aspiracija. A znači možeš primiti i taj koktel? To si baš tražila, ili su ti oni ponudili kao opciju? To te ošamuti, opusti ili..?

Pa tu di sam ja isla, obicno to daju. Mozes dobit i anesteziju, ali to sw dodatno placa. Meni ti je to bilo super! Znaci, da mi ne netko reko da to tako brzo moze djelovat, ne bi mu vjerovala. Cim sam dobila taj koktel, odmah me osamutio i pocela sam fufljat, kao da sam se napila, al na najjace. Bas te osamuti! Zato ti i treba pratnja da dan aspiracije.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    17. Veljača 2021. 20:41

Magnolia

Ruska1986

Cure, trebala bi znaci ponovo ic vadit taj RH faktor. Mislila sam privatno pa mi je dr.G reko da ne budem luda i odem to napravit na teret HZZO. Di to idem, u Petrovu? Jel se moram narucivat ili samo dodjem kad mi puste uputnicu? I koliko im otprilike treba za nalaz?

Pa koliko ja znam to ti je vađenje krvne grupe i uz nju ti uvijek ide rh faktor. Znaci isto ono vađenje sto vadis na pocetku trudnoce opet se mora ponoviti oko 34tt. E Ruška, Ruška crna Ruška…..🤣🤣🤣🤣

🤷🏻‍♀️ nisam skolovala 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    17. Veljača 2021. 20:42

Nymeria.

Ruska1986

Cure, trebala bi znaci ponovo ic vadit taj RH faktor. Mislila sam privatno pa mi je dr.G reko da ne budem luda i odem to napravit na teret HZZO. Di to idem, u Petrovu? Jel se moram narucivat ili samo dodjem kad mi puste uputnicu? I koliko im otprilike treba za nalaz?

Petrova transfuzijska sam ja radila skupa s onim zaraznim bolestima.Al mislim da rade i sve bolnice pa vidi kaj ti je najbliže.

Ma idem ja tam. Sta je ziher, je ziher! Jel se sjecas mozda koliko ti je trebalo da dobijes nalaz? Moras se narucit il samo dodjes? Prvi put sam isla privatno pa nemam pojma kako to ide..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

❤️J_0209_b😺
    17. Veljača 2021. 20:44

Ruska1986

Za rh faktpr se ne moras narucit. Dodes.. Viknes trudnaaaa.. I odmah te puste.. 
    Nalazi gotovi za par dana.. Brze dobijes ako ides po njih, nego mailom.. 

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Veljača 2021. 20:45

Ruska1986, ta njegova opsesija štednjom mi je fascinantna. On se svaki put uzrujava oko toga koliko ja trošim i gleda gdje mi može uštediti nešto. Ne bi da njegove pare trošim.  
    Ne znam ti pomoći, ja sam RH vadila privatno.

Nymeria, hvala na previewu. Mene Ovitrelle nije lupio, ali mislim da mi se sad smiješi dupli Brevactid. Woooohoooo, hajde da ludujemo... 
    Super da si napravila plan. Ja ti držim fige da se moraš zbrukati i otkazati Vinogradsku. Tako ću i ja u ponedjeljak tražiti termin za Petrovu, a nadati se da ću ga morati otkazati. Hihi. 

AuroraB, jelda? Čovjek bi rekao da ću sad biti opuštenija, sad sam veteranka. Krivim hormone, tko zna što mi je ovaj luđak uvalio u stimulaciju i sad sam ja, inače sasvim normalna ženska, pukla ko kokica. 

Aylisha_77, bez brige, za dva tjedna ću i ja pratiti svako probadanje, stezanje, kenjanje, ... 

Monkica24, meni su folikuli krenuli polako, a onda buknuli preko noći. Samo preživi nekako do folikulometrije. Netflix, nešto da te zabavi. 

💔💔💔

Teja1408
    17. Veljača 2021. 20:47

Ruska1986 ide se u Petrovu 3 (za druge bolnice ne znam).
    U Petrovoj moras imati ispisanu uputnicu pa to napomeni gin ako ces tamo (dovoljna je i potvrda da je uputnica u sustavu, ali neki papir moras imati). Oni ne primaju digitalne.
    Meni su nalazi na mail stigli za nekih 3 do 5 dana. Nista strasno. 
    Prije nego da sam isla po njih. Jer u Petrovoj inace daju rok tjedan dana za podic nalaze. 

Teja1408
    17. Veljača 2021. 20:48

I da, ne narucujes se. Samo dodjes :) 

Ruska1986
    17. Veljača 2021. 20:51

E super, cure! Fala puno 😘😘😘

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.