Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Veljača 2021. 18:00

Leia2.0

Pozdrav cure, došlo je do promjene plana i ja sam ipak danasbila na uzv i vadila betu. Nažalost, gestacijska vrečica je prazna, a narasla je sad već na 17mm. Međutim, bhcg je preko 13370 pa imamo neko kvazi uredno duplanje.
    Trebala je biti vidljiva barem žumančana vrečica, u najboljem slučaju plod i srce (danas je 6 tjedana, odnosno kako tko računa 5+6 ili 6+2, svatko svoju računicu ima), a ovo što se kod mene vidjelo definitivno nije dobar ishod uzv-a u ovoj fazi trudnoće. Dr. još nije za ukidanje terapije, pričekat ćemo koji dan i ako bude opet prazna, onda je u pitanju blighted ovum i slijede ukidanje terapije i čekanje na spontani. Ja ću do tada u Vrapču završiti.
    Čini mi se da sam vidjela nekome ovdje u potpisu da je imao blighted ovum, pa ako netko ima informacije molim nek opiše svoje iskustvo. Malo je reć da sam opet na emocionalnom vrtuljku i da sam jako tužna i jadna.

Joooj bas mi je zaooo 😔😔
    Mislim vidjelo smo nazalost da kad beta od starta zeza najcesce ne bude bas bajan ishod ali bas sam bila uvjerena da si iznimka 🥺

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Veljača 2021. 18:00

Leia2.0, baš mi je žao. Pričekaj još koji dan, ali da, ne zvuči dobro. Kad ćete opet provjeravati?

Aura, ma da, naravno, može biti kombinacija uzroka. Ali TSH je sigurno jedan od bitnih faktora. Slažem se da se nekad previše usredotoče na ono očito, i onda propuste nešto bitno. Zato smo i složili ovaj krasni popis pretraga za one koji žene napraviti više. 

Magnolia, ne kažem da ne raste, nego navodno manje utječe na bebu. E sad, da li uopće ne utječe ili ne, to ne znam. 

💔💔💔

nika0302
    17. Veljača 2021. 18:05

VM

Cure, evo mene s losom vijescu, beta pala sa 100.7 na 98. Znaci nista, idemo sveee ispocetka. Tako blizu a tako daleko.
    Nadam se da mengu necu cekati tjednima.
    Taj ciklus sam imala najvise jajnih stanica i najbolje kvalitete do sad i zato mi je zao i strah me sta ce biti u iducim ciklusima.
    Ali ja se ne dam 😁

VM jako mi je žao. Idemo dalje u nove pobjede 🥰🥰💪💪

👱‍♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
    BetaPlus
    11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
    11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
    2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
    4/2021 FET blastica ⛔
    Pol.Škvorc
    11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
    30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗

Ina85
    17. Veljača 2021. 18:08

Leia2.0

Pozdrav cure, došlo je do promjene plana i ja sam ipak danasbila na uzv i vadila betu. Nažalost, gestacijska vrečica je prazna, a narasla je sad već na 17mm. Međutim, bhcg je preko 13370 pa imamo neko kvazi uredno duplanje.
    Trebala je biti vidljiva barem žumančana vrečica, u najboljem slučaju plod i srce (danas je 6 tjedana, odnosno kako tko računa 5+6 ili 6+2, svatko svoju računicu ima), a ovo što se kod mene vidjelo definitivno nije dobar ishod uzv-a u ovoj fazi trudnoće. Dr. još nije za ukidanje terapije, pričekat ćemo koji dan i ako bude opet prazna, onda je u pitanju blighted ovum i slijede ukidanje terapije i čekanje na spontani. Ja ću do tada u Vrapču završiti.
    Čini mi se da sam vidjela nekome ovdje u potpisu da je imao blighted ovum, pa ako netko ima informacije molim nek opiše svoje iskustvo. Malo je reć da sam opet na emocionalnom vrtuljku i da sam jako tužna i jadna.

Evo me 2. 2020 na ultrazvuku dosta slicno kao tebi. Nakon sto su me pregledali 5 razlicita ginekologa prva privatnica , pa onda moja socijalna, pa 2 u bolnici na odjelu i jos neki tamo je prckao po mojoj vagini, uglavnom sa zakljuckom bligted ovum . Vadenje krvi, krvna grupa. Drugo jutro hospitaliziranje 2 tablete u vaginu da ti potaknu krvarenje  i na kraju 1 pod jezik. Koju sam povratila 🤢🤣 fuj fuj (prvo te pitaju zelis li evakuirati tabletama ili kiretazom) tabletama brze , puno bolnije jbg .  lezis samo 1 dan, na sljedecem ciklusu si opet ko nova i mozes pravit novu bebicu. Izmucis se , barem mene je bolilo grcevi , 2 ili 3 puta te pregledaju u razmaku od 3 ili 4 sata da vide ide li to van sto treba izac. Ako je sve ok ides kuci i bolujes jos tjedan dana menga itd  a ako ne cekaju jos ili ides na kiretazu. 15 min odspavas i rijeseno . Sretno ti i bit ce sve ok. Evo mene ko nova nakon 6 spontanih. Nedam se 

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

Tuma
    17. Veljača 2021. 18:12

Vm držim fige da je ipak samo biokemijska, da nije vanmaternicna.... 🙏 Žao mi je što je ovako ispalo.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Leia3.0
    17. Veljača 2021. 18:13

Ina, hvala na iskustvu. Kada je u tvom slučaju donesen definitivan zaključak da se o tome radi?
    MTB, ne znam. Mislim da ćemo sutra napraviti plan za dalje, trebalo bi pričekat vjerojatno do ponedjeljka. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

17. Veljača 2021. 18:14

Magnolia

Bozma 🍀🐞

Magnolia

Bozma samo mi reci jel razmisljas o andolu 100🤣🤣🤣😂😂😂

pila sam ga u zadnjima, nakon dr. Po sad ga ne pijem ali kad krenem opet, obavezno. Sinoć sam još malo čitala istraživanja o onim našim mutacijama, pa spominju i još onaj neki faktor XIII u kombinaciji sa ovim šta mi imamo, moramo i to izvadit Nego primjetila sam da ovaj ACE vadimo samo mi iz ST

Ja pitam jel razmisljas da odmah krenes sa andolom😂😂, vidis da su ovih dana svi sa tim mutacijama na andolu, ja isto necu jos u fet, a eto rekao mi je da pijem. I sad ja jos ne kužim buduci da su mi svi oni ostali nalazi i nalazi zgrušavanja krvi ok (postrombinsko vrijeme, fibrinogen….) jel te mutacije znace da imam povecan rizik za bolesti zgrusavanja ili sam ih samim time da su mutacije tu vec fasovala🤔🤔🤔🥴🥴

Nisam razmišljala, ali sad kad kažeš 🤣🤣🤣😂😂😂. A meni je i Protein S bio smanjen.
    A štitnjača, sad trkeljam samo da trkeljam , nisam nikad imala nekih problema s njom, dobro nisam nešto ni kontrolirala, ali mislim da sam jedina u obitelji koja nije operirala štitnjaču, i s mamine i s tatine strane, čak i sad već pokojne bake su je operirale, sve tete i većina njihove djeca, pa čak i tata.... pa se hvatam za slamku jer mi se čini da bi mi bilo lakše kad bi imala neki razlog zašto nikad nisam popišala crtu (one od štoperice se ne računaju )

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Veljača 2021. 18:17

Bozma 🍀🐞

Magnolia

Bozma 🍀🐞

Magnolia

Bozma samo mi reci jel razmisljas o andolu 100🤣🤣🤣😂😂😂

pila sam ga u zadnjima, nakon dr. Po sad ga ne pijem ali kad krenem opet, obavezno. Sinoć sam još malo čitala istraživanja o onim našim mutacijama, pa spominju i još onaj neki faktor XIII u kombinaciji sa ovim šta mi imamo, moramo i to izvadit Nego primjetila sam da ovaj ACE vadimo samo mi iz ST

Ja pitam jel razmisljas da odmah krenes sa andolom😂😂, vidis da su ovih dana svi sa tim mutacijama na andolu, ja isto necu jos u fet, a eto rekao mi je da pijem. I sad ja jos ne kužim buduci da su mi svi oni ostali nalazi i nalazi zgrušavanja krvi ok (postrombinsko vrijeme, fibrinogen….) jel te mutacije znace da imam povecan rizik za bolesti zgrusavanja ili sam ih samim time da su mutacije tu vec fasovala🤔🤔🤔🥴🥴

Nisam razmišljala, ali sad kad kažeš 🤣🤣🤣😂😂😂. A meni je i Protein S bio smanjen.
    A štitnjača, sad trkeljam samo da trkeljam , nisam nikad imala nekih problema s njom, dobro nisam nešto ni kontrolirala, ali mislim da sam jedina u obitelji koja nije operirala štitnjaču, i s mamine i s tatine strane, čak i sad već pokojne bake su je operirale, sve tete i većina njihove djeca, pa čak i tata…. pa se hvatam za slamku jer mi se čini da bi mi bilo lakše kad bi imala neki razlog zašto nikad nisam popišala crtu (one od štoperice se ne računaju )

Ne znam jesi li mjerila štitnjaču kad si bila u stimulaciji ili nakon transfera.
    Meni je štitnjača cijeli život OK. Slučajno mjerila 3 dana nakon transfera, vidim da je podivljala. Od onda sam na terapiji. s tim da je divljala i na početku jedno vrijeme. Čujem da se to često događa u stimulaciji...

💔💔💔

nika0302
    17. Veljača 2021. 18:18

Cure evo mene sa planom. Čula se sa doktoricom, veli isto kao i vi, da je premala beta da dođe do nečega, otići će sa mensteuacijom. Čak mi nije ni rekla da ponavljam betu, pišnut ću test jedan na svonu ruku kroz par dana 😁
    Za dalje imamo dogovor 2 ciklusa pauze, ali budem napravila histeroskopiju dok čekamo čisto da se pogleda pravo stanje da isključimo definitivno miome i neke druge stvari. U 3.ciklusu krećemo sa FETom 💪💪💪 

👱‍♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
    BetaPlus
    11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
    11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
    2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
    4/2021 FET blastica ⛔
    Pol.Škvorc
    11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
    30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗

Tuma
    17. Veljača 2021. 18:25

Leia baš mi je žao ovo čuti. 😔 Ali da, pricekaj još koji dan pa ćeš vidjeti dal se kojim slučajem što pojavi. 🙏🙏
    Meni je tsh kad sam vadila spolne hormone u 2.mj bio 5,3. Pa sam prije postupka morala sve hormone stitnjace izvaditi i tad je bio 2,78, sve ostalo u redu. Mpo su mi rekli da je tsh skroz dobar za postupak i s takvim sam išla u postupak. Kad je trudnoća potvrđena, u 5.,6.tj sam otišla privatno na svoju ruku izvadit tsh i bio je 5,8. Odmah idući dan me lomica naručila na rebro kod endokrinologa i odmah sam dobila terapiju i svaka 4 tj sam provjeravala tsh. Terapiju su mi stalno dizali jer je tsh stalno bio oko 3,8-4,5 i tek u 12.mj je pao na 2,5 i sad je zadnja 2 mjerenja oko 1,5.... Terapija mi je 75 mcg 6 dana i 100 mcg 1 dan..... E sad, moj tsh nije bio baš nizak kad sam krenula u postupak  a jako je narastao u prvim tjednima trudnoće, al hvala Bogu sve je dobro prošlo.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.