MTB ne brini se uopce. I meni se dogodilo jednom pa je sve bilo ok. A sumnjam da si stisnula kao Hulk, iako se i meni tako cinilo, samo si vjerojatno jako detaljna pa ti je sve sto nije "savrseno" instant nervoza i sekirancija. Ali nemoj nije realno:)
Ja sam 2dnt i nemam nikakvih simptoma. Ja se oko toga sada brinem iako onaj racionalni dio mene nista jos ni ne ocekuje... ajme ovo je sou. Mislila sam da sam prosla muku sa svim tim koktelima, pikanjima, cistama, aspiracijama, uzv, tek sad kuzim kako je kad vrijeme stoji🙄
Leia, ne moram ti reći koliko mi je žao..posebno te pratim i navijam, želim ti snage da izdržiš lavice naša
VM, nadam se da su samo brojevi bete čudni i da ćeš se brzo oporaviti, da prođe sve skupa što bezbolnije iako je cijela situacija tužna
Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno
Cure baš bezveze 😳 Sad pred kraj nas zeza ova veljača... Neka sve prođe brzo i bezbolno!
A ovo za inseminaciju da ne gledaju uzv je baš čudno, ne kužim koja im je to fora...
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Danas sam obavila 2. folikulometriju (14 dc.) Rezultati - 13mm folikul, endometrij 7,8. Ponovno trebam doći u petak (to će biti 16. dc). Radila sam i lh trakice, tek danas se blago pokazala druga crta, znači ovulacija će mi kasniti, pretpostavljam prije petka neće. No brine me hoće li taj folikul dostići tih minimalnih 17 mm za 2 dana?? Što vi mislite?
I ta vražija aspiracija, nekako me nje jako strah i izrazila sam doktoru želju da idem pod anestezijom. Može li mi netko usporediti konkretno tu bol? Npr. mene zaboli na tren kad vadim krv, da li je to taj tip boli? Ili je gore? Osobno ''nažešći'' zahvat koji sam u životu imala je bila punkcija čvora na štitnjači, pa bi nekako to htjela uporediti s tim :-/
ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.
Evo i nas dvije! Prvo, zao mi je zbog losih beta, a tebi, Sanjich, cestitam na super beti! 🙂
Bila ja na pregledu i sve je u najboljem redu! Ja skroz zatvorena, cerviks 45mm(inace je 48 mm ali ovisi o mjerenju tako je to sve ok), plodne vode vise neg dovoljno i beba koja je toliko ludovala i bila aktivna da ju nikako nije mogao uslikat 🙂 cula sam i srce, ali ono sta me najvise osvijestilo da sam trudna(znam da cudno zvuci) je to sta me provjeravao dal sam zatvorena i napipao joj glavicu 🤗🤗🤗 meni tek onda postalo sve tako nekako realno.. jos jednom idem kod njega(MTB, 17.03.) i tad ce mi napravit CTG i narucit me u trudnicku ambulantu, di cu vec ic rodit(dvoumim se izmedju Petrove i Vinogradske al mislim da ce bit ova druga). I moram do slijedeceg puta napravit ponovo RH faktor jer sam ga radila prije trudnoce pa da se tu sta nije promijenilo.. Koliko sam skuzila, ako je negativan, radi se i u 28 tt i opet oko 34tt, a ako je pozitivan onda samo oko 34 tt(da znate, ja sam pozitivna). I da, beba ima tocno 2 kile 🙂 prasica mala 🤭🤭 Sve u svemu, G. je bas super doktor i bas lijepo sve objasni i odgovori na sve.. Fizicki nije los(al nije moj tip), al ovako sam stvarno odusevljena sa svakim pregledom.
🥰 još maaaalo 🌸🌸🌸
A ti??
Isto ko i ti. Ja sam 31+5. 🥰🥰🥰 Prije točno tjedan dana smo bili na pregledu, 1590 gr imao, nadam se da sad više ima. 😁
—
Nekako mi vrime ide sporo a opet, još samo 2 miseca 🥴🙈🙈🙈
—
Ugl, nisan nista popratila osim tebe, žao mi je svi ženica sa lošim betama. 🧡
Sanjich neću ništa govorit, sve zna 🌸😉🌺
Meni ne! Doslovno mi vrijeme leti! Jos kad je reko da se vidimo za mjesec dana, oko 36 tt, ono sta???? Kod tebe sve ok, nema problema?
Je je, sve ok, nema vise bolova (kuc kuc o' drvo), ko stara se ponovo osjećan 🙃
—
Leia, žao mi je 💔
Super! Bas mi je drago da je sve ok 🤗🤗🤗 da vidimo koja ce prva od nas dvije 🙂🤭
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Danas sam obavila 2. folikulometriju (14 dc.) Rezultati - 13mm folikul, endometrij 7,8. Ponovno trebam doći u petak (to će biti 16. dc). Radila sam i lh trakice, tek danas se blago pokazala druga crta, znači ovulacija će mi kasniti, pretpostavljam prije petka neće. No brine me hoće li taj folikul dostići tih minimalnih 17 mm za 2 dana?? Što vi mislite?
I ta vražija aspiracija, nekako me nje jako strah i izrazila sam doktoru želju da idem pod anestezijom. Može li mi netko usporediti konkretno tu bol? Npr. mene zaboli na tren kad vadim krv, da li je to taj tip boli? Ili je gore? Osobno ''nažešći'' zahvat koji sam u životu imala je bila punkcija čvora na štitnjači, pa bi nekako to htjela uporediti s tim :-/
A jel ti rekao kad bi mogla bit aspiracija il ? U petak ides opet na UVZ? Ja sam primila koktel lijekova intervenozno i nemam ti sa cim usporedit jer ja ama bas nista osjetila nisam. Vise bi osjetila najobicniji gin pregled neg ovo..
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Dia85 A da, ja bih se nekak mirnije ugl glavi osjecala da sam lezala to malo jos. Ne znam, placebo ali bila bi si mirnija. Uzv imala jucer (21mm lijevo jedan folikul) i ja mislim da je puknuo jucer/sinoc. Sad sam imala jedan, a ne dva pa nisam tak osjetila (ili je bilo dok sam spavala). Mi smo imali zamrznutu spermu tak da smo se poseksali prekjucer i jucer navecer.
MTB sve ce to biti dobro i bit ces vrlo brzo mama. Ne sumnjam u to <3
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Aylisha_77, hoće li ti pomoći ako ti kažem da su ama baš svi simptomi trudnoće koje mi ovdje nabrajamo 99% od utrića, a ne od trudnoće? Bila sam u siječnju na progesteronskoj terapiji radi ciste, i svi, ali baš svi simptomi koje sam imala prije trudnoće su se ponovili. Tako da,... jedino trakica i beta su simptomi, ostalo je naša mašta.
Monkica24, ma i u manjem folikulu znaju biti zrele stanice. Bitno je samo da ne pobjegne ovulacija, za ostalo ćeš vidjeti. Bol je kratka i oštra, traje milisekundu. Kao kad ti popravljaju zub i na tren ti taknu bolno mjesto. Pik. Nije skoro nikome problem za jednu jajnu stanicu, problem je kad ih imaš 5+ jer se bol akumulira. Popij nešto protiv bolova prije i to će biti to.
Problem je eventualno curama sa endometriozom, ili curama koje imaju miom na putu prema jajniku, ali nisi pisala o takvim problemima.
Npr, ja ću vjerojatno (nadam se) imati više folikula, ali neću uzeti anesteziju, nego ću sa koktelom. S tim da sam ja ovaj slučaj koji ima miom na putu, i jedan jajnik baš jako boli. Ali, volim biti svjesna, a droge su mi presuper, jedva čekam ponovo
💔💔💔
Pozdrav cure, došlo je do promjene plana i ja sam ipak danasbila na uzv i vadila betu. Nažalost, gestacijska vrečica je prazna, a narasla je sad već na 17mm. Međutim, bhcg je preko 13370 pa imamo neko kvazi uredno duplanje.
Trebala je biti vidljiva barem žumančana vrečica, u najboljem slučaju plod i srce (danas je 6 tjedana, odnosno kako tko računa 5+6 ili 6+2, svatko svoju računicu ima), a ovo što se kod mene vidjelo definitivno nije dobar ishod uzv-a u ovoj fazi trudnoće. Dr. još nije za ukidanje terapije, pričekat ćemo koji dan i ako bude opet prazna, onda je u pitanju blighted ovum i slijede ukidanje terapije i čekanje na spontani. Ja ću do tada u Vrapču završiti.
Čini mi se da sam vidjela nekome ovdje u potpisu da je imao blighted ovum, pa ako netko ima informacije molim nek opiše svoje iskustvo. Malo je reć da sam opet na emocionalnom vrtuljku i da sam jako tužna i jadna.
Bemu😥😥😥
Nemam ti osobno iskustvo međutim prijateljica mi je imala blighted ovum njoj ti je gin isto tako u 6tt vidio praznu gestacijsku vrećicu , a beta joj je nastavila uredno rasti sljedeca dva tjedna međutim nije bilo ničega i završila je na kiretaži. Zao mi je al s 6 tjedana t se vec nešto vidit u gestacijskoj . Šaljem ti brdo medvjeđih🤗🤗🤗 al nenadaj se previse❤️
Nymeria, hvala na utjehi. Baš mi je čudno kako je stala, na Gonalima je ipak curkalo. Tad se nisam brinula što je slabija menstruacija jer je to bilo poslije pilula pa nisam ni očekivala neku menstruaciju.
Ja pijem sitno više suplemenata čak i u ovoj reduciranoj fazi (u postupku ne želim piti previše toga). q10 piješ s obrocima, omegu bilo kad, D vital iza obroka. Mislim da je Kendural C natašte, ali ne drži me za riječ, nisam ga pila. Mio-inisitol nisam pila pa ne znam.
Mužu si dobro dala. Moj pije još jedno 10 tableta, ali on je fanatik i to radi već godinama, neovisno o ovoj priči.
I naravno da ima nade, hellou!!!! Vidiš ti kakav smo mi čopor.
ribic, to sa ležanjem je stara priča, sad se preporučuje lagano kretanje + bilo što što ti je antistresno.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji