Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Veljača 2021. 17:24

Ina85

Ja vam imena nikako nemogu popamtit. Jedino da si uzmem blok pa zapisujem sve 🤣. Uglavnom sa dozom eutiroxa od 50 mg svaki dan po 1 mi se tsh stabilizirao na 1.40 a prije 2 god je bio 4.7 . I zasad tako stoji koliko god puta ja njega kontrorilala drzi se na 1.5 sto je odlicno za trudnocu. A sve ovo ostalo je banana. Eto od danas andol 75 mg svaki dan i folatin od 5 mg 1 tjedno jer je bomba. A heparin dobivam na otkrivenu trudnocu ili eventualno na potpomognutoj nakon transfera al to ce mi doktori bolje znat rec kad odem ivf konzultaciju u rijeku. Preostaje mi cekat 3 mjesec da oni azuriraju tu listu. Uputila me kod dok Smiljan kaze moja ginica da je ta dobra. Dotada vadim ostale nalaze na koje me uputila. A ovaj mj idemo prirodno u napad pa sta bog da.

Ne znam koliko često si kontrolirala tsh u trudnoci ali ja sam svakih 2 tjedna u svojim trudnoćama i stalno mi je rastao i svakih 2 tjedna su mi dizali terapiju. 

17. Veljača 2021. 17:38

Magnolia

Bozma samo mi reci jel razmisljas o andolu 100🤣🤣🤣😂😂😂

pila sam ga u zadnjima, nakon dr. Po sad ga ne pijem ali kad krenem opet, obavezno. Sinoć sam još malo čitala istraživanja o onim našim mutacijama, pa spominju i još onaj neki faktor XIII u kombinaciji sa ovim šta mi imamo, moramo i to izvadit Nego primjetila sam da ovaj ACE vadimo samo mi iz ST

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Veljača 2021. 17:41

Ina85, koliko vidim, osim hrpu novih pretraga, rekli su da si kandidat za Aspirin 75mg?

VM, žao mi je.
    To što su ti bile najbolje stanice do sad znači da si na dobrom putu. Sad nastavljaj po suplementima, i idući put idemo po bebu!!!
    (i svejedno isprati betu kako odlazi).
    Beta od 100 ti je premala da napravi štetu, ali je moraš ispratiti da ode. Pa imali smo ovdje više primjera VM, ali dok ne dođeš do 1000 si manje više na sigurnom terenu.

Aura, nije taj TSH bezveze. Moja prijateljica koja je 40+ nije mogla spontano ostati trudna. Ginekologica joj je išla smanjiti TSH tabletama (iako je bio u referentnim vrijednostima), i odmah je zatrudnila, bez MPO. Sad ima dvoje djece, dvije trudnoće je bez problema iznijela. Ni sama ne može vjerovati da je "samo" TSH bio problem.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Veljača 2021. 17:42

Inače, i meni je TSH u trudnoći divljao. Navodno se to događa nama sa prikrivenom hipotireozom, beta je sličan hormon pa štitnjača podivlja. Zato je važno kontrolirati, tokom postupka/trudnoće. Navodno postane manje bitno iza prvog tromjesečja.

💔💔💔

Leia3.0
    17. Veljača 2021. 17:44

Pozdrav cure, došlo je do promjene plana i ja sam ipak danas bila na uzv i vadila betu. Nažalost, gestacijska vrečica je prazna, a narasla je sad već na 17mm. Međutim, bhcg je preko 13370 pa imamo neko kvazi uredno duplanje. 
    Trebala je biti vidljiva barem žumančana vrečica, u najboljem slučaju plod i srce (danas je 6 tjedana, odnosno kako tko računa 5+6 ili 6+2, svatko svoju računicu ima), a ovo što se kod mene vidjelo definitivno nije dobar ishod uzv-a u ovoj fazi trudnoće. Dr. još nije za ukidanje terapije, pričekat ćemo koji dan i ako bude opet prazna, onda je u pitanju blighted ovum i slijede ukidanje terapije i čekanje na spontani. Ja ću do tada u Vrapču završiti. 
    Čini mi se da sam vidjela nekome ovdje u potpisu da je imao blighted ovum, pa ako netko ima informacije molim nek opiše svoje iskustvo. Malo je reć da sam opet na emocionalnom vrtuljku i da sam jako tužna i jadna. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Dashuri
    17. Veljača 2021. 17:44

MTB

Ina85, koliko vidim, osim hrpu novih pretraga, rekli su da si kandidat za Aspirin 75mg?

VM, žao mi je.
    To što su ti bile najbolje stanice do sad znači da si na dobrom putu. Sad nastavljaj po suplementima, i idući put idemo po bebu!!!
    (i svejedno isprati betu kako odlazi).
    Beta od 100 ti je premala da napravi štetu, ali je moraš ispratiti da ode. Pa imali smo ovdje više primjera VM, ali dok ne dođeš do 1000 si manje više na sigurnom terenu.

Aura, nije taj TSH bezveze. Moja prijateljica koja je 40+ nije mogla spontano ostati trudna. Ginekologica joj je išla smanjiti TSH tabletama (iako je bio u referentnim vrijednostima), i odmah je zatrudnila, bez MPO. Sad ima dvoje djece, dvije trudnoće je bez problema iznijela. Ni sama ne može vjerovati da je "samo" TSH bio problem.

Al ja sam na terapiji od 12mjeseca2019e. I nista. Mozda su na mom primjeru prefokusirani samo na stitnjacu, a tu negdi nesto drugo ćiri, mozda PCOS il ko zna sta drugo.
    Bilo mi ga glupo to danas pitat kad sam bila na onoj stolici. Budi li Aih minus, za 2 tjedna cu sist i sve ispocetka.

05.12.2022 💗

17. Veljača 2021. 17:46

Bozma 🍀🐞

Magnolia

Bozma samo mi reci jel razmisljas o andolu 100🤣🤣🤣😂😂😂

pila sam ga u zadnjima, nakon dr. Po sad ga ne pijem ali kad krenem opet, obavezno. Sinoć sam još malo čitala istraživanja o onim našim mutacijama, pa spominju i još onaj neki faktor XIII u kombinaciji sa ovim šta mi imamo, moramo i to izvadit Nego primjetila sam da ovaj ACE vadimo samo mi iz ST

Ja pitam jel razmisljas da odmah krenes sa andolom😂😂, vidis da su ovih dana svi sa tim mutacijama na andolu, ja isto necu jos u fet, a eto rekao mi je da pijem. I sad ja jos ne kužim buduci da su mi svi oni ostali nalazi i nalazi zgrušavanja krvi ok (postrombinsko vrijeme, fibrinogen....) jel te mutacije znace da imam povecan rizik za bolesti zgrusavanja ili sam ih samim time da su mutacije tu vec fasovala🤔🤔🤔🥴🥴

Dashuri
    17. Veljača 2021. 17:49

E i da, kad su mi utvrdili da srce ne kuca, TSH je bio na 5,7. I to mi je bilo prvo vađenje hormona štitnjače ikad. Do tad sam mislila da je to nešto što imaju stare bakice.

Ni tad mi niko nije ukaza na problem TSH u trudnoci. Moj gubitak je okarakterizan greskom prirode, tek kad sam sama krenila istrazivat zasto ne ostajem trudna, sama trazim kompletne hormone stitnjace i vidim da imam hipotireozu.
    Hashimoto mi.je dijagnosticiran tek prije par miseci jer su tek nedavno i antitijela podivljala.

05.12.2022 💗

17. Veljača 2021. 17:49

MTB

Inače, i meni je TSH u trudnoći divljao. Navodno se to događa nama sa prikrivenom hipotireozom, beta je sličan hormon pa štitnjača podivlja. Zato je važno kontrolirati, tokom postupka/trudnoće. Navodno postane manje bitno iza prvog tromjesečja.

Meni je u onoj mojoj nesretnoj prirodnoj trudnoći konstantno rastao tsh. I nakon prvog tromjesecja.

Ina85
    17. Veljača 2021. 17:59

Magnolia

Ina85

Ja vam imena nikako nemogu popamtit. Jedino da si uzmem blok pa zapisujem sve 🤣. Uglavnom sa dozom eutiroxa od 50 mg svaki dan po 1 mi se tsh stabilizirao na 1.40 a prije 2 god je bio 4.7 . I zasad tako stoji koliko god puta ja njega kontrorilala drzi se na 1.5 sto je odlicno za trudnocu. A sve ovo ostalo je banana. Eto od danas andol 75 mg svaki dan i folatin od 5 mg 1 tjedno jer je bomba. A heparin dobivam na otkrivenu trudnocu ili eventualno na potpomognutoj nakon transfera al to ce mi doktori bolje znat rec kad odem ivf konzultaciju u rijeku. Preostaje mi cekat 3 mjesec da oni azuriraju tu listu. Uputila me kod dok Smiljan kaze moja ginica da je ta dobra. Dotada vadim ostale nalaze na koje me uputila. A ovaj mj idemo prirodno u napad pa sta bog da.

Ne znam koliko često si kontrolirala tsh u trudnoci ali ja sam svakih 2 tjedna u svojim trudnoćama i stalno mi je rastao i svakih 2 tjedna su mi dizali terapiju.

Sad se iskreno ne sjecam al 1 mjesecno su mi gledali sigurno, zivjela sam u italiji . Sad ne sad svakih 6 mj recimo. A kad ostvarim trudnocu vrlo vjerovatno ce me kontrolirat cesce . Nego meni sad u glavi a sta ako ostanem trudna prirodno a nedobijem heparin na vrijeme. Znam da ga se ovako nemoze dobit na lijepe oci . Ufff 

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.