Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lioraliora
    16. Ožujak 2021. 09:13

malala

Juro, cure.
    Prošli ponedjeljak, 8.3. imala sam inseminaciju. Jutros sam radila test i nema ni sjene, ni od štoperice ni nečeg drugog. Ima li šanse da se nadam još da sam prerano radila?

Jutro, mislim da rano, jer treba to plutati par dana dok se nađu smjeste itd 😅 to ti je kao odnos, prerano 7 dana poslije znati jesi trudna. 

👩👱
    IUIx2 (vm)
    IVF - 1/21 (missed ab.)
    Zadnji smrzlić uspješan FET 🥳🥳
    3/21 čekamo curku 💗💣👶

https://lbdf.lilypie.com/A8g9p1.png

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Ožujak 2021. 09:15

Lita.1234, dogovoreno 

malala, puno prerano, neće ti se ništa vidjeti do 11, 12 dana nakon inseminacije. 

💔💔💔

🌼TiKi🌼
    16. Ožujak 2021. 09:18

Greta89

A može li se to liječiti ili? Ja prvi put za to čujem jučer na guglu i evo sad na forumu. Znači nitko mi od doktora to nije ni spomenuo.

Ovisi o kakvoj se fragmentaciji radi. Ako je blaza, uvijek se mogu naci najbolji spermiji i oploditi js koje moraju biti isto kvalitetne. Znaci oboje poradite na kvaliteti i ono najvaznije, raspitaj se za embriologa koji je najbolji kod nas jer je on u toj prici najbitniji i igra najvazniju ulogu. Embriologa koji ce ti reci tocno kako sto i zasto se događa. Nisam proucavala dubinski jer nismo imali tih problema, ali postoje posebne metode oplodnje kod takvih slucajeva, samo nisam sigurna da se rade kod nas u RH. Prag ima sigurno, oni stalno reklamiraju te nove metode, bolje od ICSI-a. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Nakapaka
    16. Ožujak 2021. 09:18

Jutro cure drage, sretno danas!! 
    Ja oka sklopila nisam, kad stavim utric sve kao pokusavam da ukapiram kakav mi je cerviks je li fla fla, imam menstr fiskove jutros tako da vjerujem da cu dobiti petak, subotu 😔  u cetvrtak cu pisnuti eto cisto da vidim ima li ista 🤞🏻

👩🏽34god

• Ana26
    16. Ožujak 2021. 09:21

Lioraliora da,za spermiogram. Ja sam ih zadnji put pitala zašto treba uputnica kad mm već ima zamrznuto,a oni kaže da moraju imati uputnicu da bi nekako obračunali postupak.
    Greta dobro nam došla i sretno u idućem postupku.
    Malala i ja mislim da je rano.
    Sretno curama danas u kojim god  se fazama nalazile.

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Ožujak 2021. 09:22

Greta89, hehe. Dakle, pogledaj moj potpis i sve će ti biti jasno. Ja sam baš radi kontracepcije (i još nekih stvari) odlučila promijeniti kliniku i otići na plaćanje na drugu radije nego preko HZZO postupka u ovu.

Nemam ništa protiv kontracepcije ako postoji medicinski razlog zašto je moram koristiti (nekim curama je bolje krenuti u postupak tako). Ali ako se to radi da bi se mene prilagodilo klinici i na taj način narušilo moju ionako osjetljivu hormonalnu ravnotežu u tijelu (koja očito nije idealna inače bi ostala spontano trudna), to mi nije bilo prihvatljivo. Želim kliniku koja se prilagodi meni, a ne obrnuto.
    Inače, oni kontracepciju daju ne da bi kontrolirali ciklus, nego da bi si isplanirali koliko će klijentica imati koji tjedan i kad će im biti aspiracije. Dakle, čisto njihov organizacijski razlog da bi njima posao bio lakši.

Meni je doslovno rečeno na drugim konzultacijama da su moji "loši" rezultati što se tiče malog broja oplođenih bili zato jer je aspiracija rađena prerano - naime, nakon terapije kontracepcijom potrebno je duže ostaviti folikule da rastu i kasnije dati štopericu jer su onda jajne stanice  često nezrele iako folikuli izgledaju dovoljno veliki. U klinici su mi, naravno, rekli da je do mene, da sam stara i da je to najbolje što mogu očekivati.
    Dovoljno je reći ovo - prva aspiracija (nakon kontracepcije) je rađena na 12DC, i oplodilo se samo 4 od 9.
    Druga aspiracija (bez kontracepcije, u drugoj klinici) je rađena na 14DC, i oplodilo se 6 od 8.
    Također, meni je na dan kad mi je rečeno da ću izgubiti bebu rečeno da teško da ću uspjeti opet ostati trudna (bogtepitaj otkud su to pročitali, iz graha možda???), a gle me sad - drugi postupak, imam trudnoću (za koju ćemo još vidjeti kako će napredovati) plus blasticu (za koju su mi isto rekli da je za mene nemoguće imati).
    Dakle, ne vjeruj sve doktorima. Možda su u pravu, možda nisu, ali to će vrijeme pokazati. I iskreno, oni to ne mogu znati iz samo dva postupka.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Ožujak 2021. 09:23

Greta89, nastavak 
    Zašto ti dolazi do fragmentacije, to ne znam. Ima smisla da ima veze sa spermićima. Bilo bi dobro da napravite opsežniju pretragu. Kakav ti je klasičan spermio od muža? Je li ICSI bio neophodan ili su ga radili "radi korone"? Inače, oni dosta mogu popraviti svoje spermiće promjenom stila života i suplementima, mi smo tu u težoj poziciji. Plus, ako znate da postoji taj problem, onda se bolje mogu izabrati kvalitetni spermići za oplodnju.
    Ali, dodatno, da ih se više oplodi (a tebi ih se stvarno premalo oplodi na tu brojku), bila bi veća šansa da je neki zametak dobar.
    Ovaj proces nije za biti pasivan i prepustiti se doktorima, pogotovo kad smo teži slučajevi. Nama biološki sat ide, imamo ograničeno vrijeme u kojem se možemo ostvariti kao majke. Njima je to, na kraju dana, ipak samo posao. I, kao u svakoj struci, ima ih talentiranijih i posvećenijih, ima ih i manje talentiranih i manje posvećenih. Nama je to život.
    Sd navijamo za bebe u tebi. A možeš si isplanirati nekoliko konzulacija i vidjeti što ti drugi doktori kažu. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Ožujak 2021. 09:24

Greta89, i daj nam reci kad ti je beta, neki od nas ovdje imaju listu za održavati 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Ožujak 2021. 09:27

Nakapaka

Jutro cure drage, sretno danas!!
    Ja oka sklopila nisam, kad stavim utric sve kao pokusavam da ukapiram kakav mi je cerviks je li fla fla, imam menstr fiskove jutros tako da vjerujem da cu dobiti petak, subotu 😔 u cetvrtak cu pisnuti eto cisto da vidim ima li ista 🤞🏻

Vjerujem da tebi nije smiješno, ali ja te zamišljam kako čeprkaš po maleckoj i pokušavaš skužiti je li to flafasta struktura 
    Svi imamo menstrualne bolove, ne znaš je li to do vještice ili bebe.
    A i flafastost imaju samo neke od nas, tako da ni to nije sigurno. Samo polako.  već sutra, preksutra možeš pišnuti (ali daj neki normalan test, da si ne napraviš stres kao ja )

💔💔💔

lioraliora
    16. Ožujak 2021. 09:30

Ana26

Lioraliora da,za spermiogram. Ja sam ih zadnji put pitala zašto treba uputnica kad mm već ima zamrznuto,a oni kaže da moraju imati uputnicu da bi nekako obračunali postupak.
    Gretadobro nam došla i sretno u idućem postupku.
    Malalai ja mislim da je rano.
    Sretno curama danas u kojim god se fazama nalazile.

Tako je, a mi imamo vec ta 2 smrzlića i meni bioo čudno šta će mu spermiogram, al kažu tako nešto pravdaju dolazak nešto tako kao. Ugl to pripremite da bude u sustavu uputnica čim kreneš.

👩👱
    IUIx2 (vm)
    IVF - 1/21 (missed ab.)
    Zadnji smrzlić uspješan FET 🥳🥳
    3/21 čekamo curku 💗💣👶

https://lbdf.lilypie.com/A8g9p1.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.