Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nina92
    16. Ožujak 2021. 07:53

Leia2.0

Jutro cure, trebam iskusno misljenje. Meni je jucer prijepodne pocela menga, barem sam mislila da je. Prije toga sam imala dva dana glavobolju i krizobolju i jucer se svemu tome pridruzili jaki menstrualni grcevi i dosta svejze krvi. Medutim, prema veceri se smanjivalo krvarenje (ali ne i grcevi) i danas nema nicega. Obicno menge nakon spontanog budu jace i duze traju, ovo je potpuno obrnuto. Pokusat cu se hitno naruciti danas kod ginekologa, ali ako ima netko iskusan pliz help!

Meni je isto tako kratko bilo, doktori mi je rekao da je to okej jer koliko ima endometrij da se ocistis, ja sam imala doslovno pola dana, i moguce da ce ti mozda opet biti krvarenje za 15 dana a za grceve uzmi spasmex i ibrufen i normabel 2mg ja to koristim i nemam više takve grceve

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Ruska1986
    16. Ožujak 2021. 07:57

Greta89

Pozdrav svima :)
    Ja sam nova, iako vas pratim i čitam već neko vrijeme. Nikad do sada nisam bila član nijednog foruma pa ako nešto ne znam..ne zamjerite mi. Odlučila sam se registrirati jer mi se čini da ste ovdje iskrena podrška jedna drugoj i da jedino ovdje razumijete jedna drugu.
    Ukratko - dosad prošla (samo) dva stimulirana postupka, jedan u 9/20, drugi sada, 3/21. Oba u istoj klinici.
    1.postupak: kontracepcija 20 dana, suprefact spray, elonva, 2 doze menopura, ovitrelle. Rezultat: 9 jajnih stanica, znakovi oplodnje na 5, vratili 2, 3 ostavili u produljenoj kulturi = svi fragmentirali do 3. dana
    2. postupak: kontracepcija 22 dana, decapeptyl i menopur (3 doze) svaki dan, ovitrelle. Rezultat: 10 jajnih stanica, znakovi oplodnje na 4, vratili 2 (jučer), 2 ostavili u produljenoj kulturi. Svi fragmentirali jednako kao i zadnji put. Rečeno mi je otvoreno neka se ničemu ne nadam. I da ne znaju zašto je došlo do fragmentacije jer je medicinski "sve u redu".

Tužna sam i razočarana jer sam se iskreno nadala da će ovaj put biti uspješno. Da će se od ovih 4 jedan ipak izboriti. Protokol je bio dug, sve potpuno drugačije nego prvi put. Razočarana jer mi nitko ne zna odgovoriti zašto je došlo do fragmentacije. I to doslovno jednako kao i zadnji put, sa potpuno drugačijim protokolom.

Nemam s kime razgovarati jer se moj suprug pravi da se sve ovo ne dešava. Nije mi podrška nimalo..ali to je već tema za sebe.
    Medicinski - oboje smo zdravi i nema prepreka da budem trudna. On 42 god, ja 32. Razmišljam da je možda njemu trebalo napraviti test fragmentacije spermija. To sam jučer pronašla na internetu. Nitko nam to nije predložio nakon prvog puta, a ni sada.
    Ne znam. Baš mi je teško i osjećam se kao da sam sama na svijetu.
    Oprostite na ovako dugom postu. Kad su krenule rijeći…kao da više nisu mogle stati.

Dobro nam dosla! Ja ti isto ne mogu pomoci jer se ne razumijem, ali javit ce ti se cure koje znaju nesto vise.. Meni je ruzno da su ti odmah rekli da maltene nist od toga, nikad ne znas. Ja se od ❤ nadam da ce ti ovaj put upalit 🙏🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    16. Ožujak 2021. 08:01

*.Women_name.*

MaloTelenadam se da nije, danas me nekako manje svrbi. Osip je tu, ali razmišljam si jedino kj sam promijenila je ono mlijeko za tijelo Zjaja. Seka je bila kod mene i ostavila ga pa reko idem probat. 🙈😂 I danas me svrbilo Al puno manje. Što se tiče tebe, pa ne mora znacit sa ćeš i ti tako! Kod mene nikad nitko nije imao dijabetes ni ništa pa eto ja imam. Mislim da to nema pravila. Hvala tiii na podijeljenom iskustvu ❤️ i prekrasna je bebica, super vijesti s uzva 🤗

Ruskanek si ti torbu spremila, opako se to bliži 😍😍😍😍 bome evo tvoja trudnoća mi baš nekako brzo prošla, s obzirom da kad sam ja na početku svog postupka počela pisati tu na forum ti si bila skroz na početku, a gleee evo curice još malo 🥰
    Nymerianadam se da je tvoj iscjedak već stao, možda je stvarno implantacijsko. Što se cerviksa tiče stvarno kao što Ruska kaže neeema pravila. Moj na početku bio dole i sve nešto usko, sad odjednom sve nešto postao široko cerviks gore. Caak me uhvatila panika da se nije nešto drastično skratio jer kad stavljam utrice nekad nemogu uopće do njega, samo tunel 🙈 a ostao je isti. Sad više ne kopam, gurnem utric na početak i amen! 😂

Magnolia,želim ti mirnu trudnoću 😍😍😍🥰
    Bajonaša Milna kravice 😂🥰 slatko je mlijeko kj ne? 🙈😂

Ribicsupeer, sretno sutra 😍😍😍
    MTBodlična druga beta! 😍😍😍 Brzo će i uzv 🥰🥰🥰 sto se tiče tog da se smrzavas i meni je na početku stalno tako bilo, stalno zimice i tresavice, osjećala se 3 mjeseca kao da sam bolesna i imam neku blagu virozu. I slažem se za uzv, i ja sam išla rano, jer sam htjela vidjet bar gestacijski da je na pravom mjestu

Maraodlično sretno i dalje ee 🤗😍
    Meto ti si baš pozitiva, divim ti se 😍😍
    Što se kremšnita tiče na žalost nas nekih vrlo vjerojatno po mom iskustvu (koje je prije gestacijskog bilo veliko 🙈😂 i često) najčešće ih nećete dobit tople, samo kad je jako gužva vikendima npr nedjeljom. Prek tjedna stoje pa ni nisu tople, neće ih podgrijavat 😂 ove su friske pa zato

Znas sta sam se jos sjetila? Neke cure pocne svrbit od ovih prenatalnih vitamina koje uzimamo i to nakon nekog vremena, ne odmah... Pisale su cure na Proljetnim bebama! Ako ti se nastavi, mozda da ih probas ne pit 2 dana pa da vidis.. A moze bit i do ovog mlijeka za tijelo, mozda ima neki sastojak koji ti ne odgovara...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

• Greta89
    16. Ožujak 2021. 08:10

Hvala ti
    Pa je ružno, osobito kad ti kažu da nemaju pojma što je. I ti odeš ko pegla otamo, nakon što si sve svoje nade položio u to.

👱‍♀️32__🧔42
    ICSI 9/20; AMH 11. Suprefact spray, Elonva 150, Menopur, Ovitrelle. Nakon obrade: 8x10⁶/ml pokretnih spermija. 9 oocita. Fertilizacija 5/8. Vracena 2 zametka,nema smrzlica. Svi fragmentirali.
    ICSI 3/21, Decapeptyl, Menopur, Ovitrelle. Nakon obrade: 11x10⁶/ml pokretnih spermija. 10 oocita. Fertilizacija 4/10. Vracena 2 zametka,nema smrzlica. Svi fragmentirali.

Ruska1986
    16. Ožujak 2021. 08:15

Greta89

Hvala ti
    Pa je ružno, osobito kad ti kažu da nemaju pojma što je. I ti odeš ko pegla otamo, nakon što si sve svoje nade položio u to.

Da, mogli su tu informaciju zadrzati za sebe! Ne da ti daju bezveze lazne nade, ali opet da te ni ne pokopaju odmah... Ma! Ali mi smo ovdje sve velika podrska jedna drugoj i uz tebe smo ❤ imas na prve tri, cetri stranice hrpu korisnih informacija pa si i tamo pogledaj, a mozes si sredit i potpis, da te lakse mozemo pratit i da te ne ispitujemo stalno jedno te isto(upute su ti isto na pocetku). Drz se! 💪🏻💪🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Nina92
    16. Ožujak 2021. 08:16

Greta89

Hvala ti

Eii meni su isto stalno govorili da neznaju zasto, promjeni doktora, odi po drugo misljenje, evo nakon 9 transfera napokon trudna 😄

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

NikiPiki
    16. Ožujak 2021. 08:21

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Dakle, pitanje za cure koje vode trudnoću kod Gića od početka:
    kako prvi UZV izgleda? Mislim, OK, napravi mi UZV. Da mi popis pretraga? Ima li još nešto? Je li me mjeri? Važe? Pipa me po sisama da mi vidi ove krasne bradavice?
    Zezam se, zanima me kako postupak izgleda kod njih. Vadim krv kod njih, ili gdje hoću? Urinokultura? Još nešto?

Išla sam prvo pročitati do kraja pa da ne odgovaram ako se već tko javio.. Prvo čestitam! 🎉 Ti mi nabijaš komplekse sa svojom uspješnošću. 😁
    Ja sam otpočetka kod njega. Na pregledu ti sestre izmjere tlak, težinu i daš urin pa one nekakve trakice unutra stave. To zapišu na papirić i ideš kod njega. Svaki put mi radi pregled s prstima, provjerava zatvorenost, vaginalni ultrazvuk i nakon nekog tjedna ultrazvuk preko trbuha. Taman sam bila jučer nakon kaj si ti zvala 😁
    Nešto nije bio baš najbolje volje ili sam samo ja trudnički osjetljiva... 😅😅🤔
    Ostale cure čestitam svima na dobrim vijestima i držim fige onima u iščekivanju ❤️

Lita.1234
    16. Ožujak 2021. 08:22

Greta89

Pozdrav svima :)
    Ja sam nova, iako vas pratim i čitam već neko vrijeme. Nikad do sada nisam bila član nijednog foruma pa ako nešto ne znam..ne zamjerite mi. Odlučila sam se registrirati jer mi se čini da ste ovdje iskrena podrška jedna drugoj i da jedino ovdje razumijete jedna drugu.
    Ukratko - dosad prošla (samo) dva stimulirana postupka, jedan u 9/20, drugi sada, 3/21. Oba u istoj klinici.
    1.postupak: kontracepcija 20 dana, suprefact spray, elonva, 2 doze menopura, ovitrelle. Rezultat: 9 jajnih stanica, znakovi oplodnje na 5, vratili 2, 3 ostavili u produljenoj kulturi = svi fragmentirali do 3. 

Bok Greta89!! ova ekipica ovdje ti je cudo!!  ja ti se isto ovdje ne razumijem u ovaj dio koji ti se dogodio ali sigurna sam da ce se naci netko ❣❣ali razumijem se u podrsku muzeva i da je to jako bitno u ovom procesu!! Nasla sam se u slicnoj situaciji jer moj muz nikako nije mogao razumijeti zasto je tolika frka sto ne mozemo imati bebu kad ih imamo vec dvoje i di je panika ako nikada ne uspijemo.. ta faza nam je trajala dobrih 4-5 mjeseci, dok ja nisam odlucila biti fer i lijepo sjesti sa njime i objasniti mu zasto toliko zelim jos jednu bebu, i razgovarali smo dobrih sat vremena i od tada je stvarno uz mene cak je on i predlozio mpo jer je vidio da mi ovo samo radi stres. Tako da predlazem da se potrudis razgovaragi sa njim jer je bitno imati njega u ovome procesu. 💕💕

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

NikiPiki
    16. Ožujak 2021. 08:23

NikiPiki

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Dakle, pitanje za cure koje vode trudnoću kod Gića od početka:
    kako prvi UZV izgleda? Mislim, OK, napravi mi UZV. Da mi popis pretraga? Ima li još nešto? Je li me mjeri? Važe? Pipa me po sisama da mi vidi ove krasne bradavice?
    Zezam se, zanima me kako postupak izgleda kod njih. Vadim krv kod njih, ili gdje hoću? Urinokultura? Još nešto?

Išla sam prvo pročitati do kraja pa da ne odgovaram ako se već tko javio.. Prvo čestitam! 🎉 Ti mi nabijaš komplekse sa svojom uspješnošću. 😁
    Ja sam otpočetka kod njega. Na pregledu ti sestre izmjere tlak, težinu i daš urin pa one nekakve trakice unutra stave. To zapišu na papirić i ideš kod njega. Svaki put mi radi pregled s prstima, provjerava zatvorenost, vaginalni ultrazvuk i nakon nekog tjedna ultrazvuk preko trbuha. Taman sam bila jučer nakon kaj si ti zvala 😁
    Nešto nije bio baš najbolje volje ili sam samo ja trudnički osjetljiva… 😅😅🤔
    Ostale cure čestitam svima na dobrim vijestima i držim fige onima u iščekivanju ❤️

Zaboravila sam napisati popis pretraga na prvom pregledu:
    KKD, DKS, CRP, pregledni urin, UK-atb, TSH, urea, kreatinin, hepatogram, GUK natašte, testovi senzibilizacije 

• Greta89
    16. Ožujak 2021. 08:26

Nina92

Greta89

Hvala ti

Eii meni su isto stalno govorili da neznaju zasto, promjeni doktora, odi po drugo misljenje, evo nakon 9 transfera napokon trudna 😄

Da,to sam i mislila. Samo ne znam ni kamo ni sto,za Repromed sam cula da su dobri,Lucinger isto..bas ne znam. Pokusavam doci do dr.Vlaisavljevica jer mi za njega prijateljica kaze da je super,ali navodno ga u RH vise nema zbog ove situacije s koronom. Nemam pojma. Cini mi se da sto vise citam..to manje znam. Mozda sam sad jos previse pod dojmom od onoga jucer.. 😔

👱‍♀️32__🧔42
    ICSI 9/20; AMH 11. Suprefact spray, Elonva 150, Menopur, Ovitrelle. Nakon obrade: 8x10⁶/ml pokretnih spermija. 9 oocita. Fertilizacija 5/8. Vracena 2 zametka,nema smrzlica. Svi fragmentirali.
    ICSI 3/21, Decapeptyl, Menopur, Ovitrelle. Nakon obrade: 11x10⁶/ml pokretnih spermija. 10 oocita. Fertilizacija 4/10. Vracena 2 zametka,nema smrzlica. Svi fragmentirali.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.