Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tuma
    16. Ožujak 2021. 08:41

Dobro jutro 😊
    Greta dobrodošla i što prije ostala trudna🥰 ja ti ne znam odgovor, ali vjerujem da će se naći netko tko zna 😊
    Ina85 sretno na konzultacijama 🥰
    Kača84 i Nina985 neka super prođe transfer, od danas ste Pupo 💞
    Aura sretno na aspiraciji🥰
    Miss, Women_name manemoj uživajte na druženju sa svojim bebicama ❤️ 
    Women_name da, imaš pravo, meni je blago povišena samo prva vrijednost, pazit ću sad do pregleda kaj jedem pa možda neću trebat cijelu trudnoću baš opasno paziti.... 
    MTB da, mislim da ću na celijakiju obavit test sad pa da to isključim 😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Lita.1234
    16. Ožujak 2021. 08:42

Greta89

Lita.1234

Greta89

Pozdrav svima :)
    Ja sam nova, iako vas pratim i čitam već neko vrijeme. Nikad do sada nisam bila član nijednog foruma pa ako nešto ne znam..ne zamjerite mi. Odlučila sam se registrirati jer mi se čini da ste ovdje iskrena podrška jedna drugoj i da jedino ovdje razumijete jedna drugu.
    Ukratko - dosad prošla (samo) dva stimulirana postupka, jedan u 9/20, drugi sada, 3/21. Oba u istoj klinici.
    1.postupak: kontracepcija 20 dana, suprefact spray, elonva, 2 doze menopura, ovitrelle. Rezultat: 9 jajnih stanica, znakovi oplodnje na 5, vratili 2, 3 ostavili u produljenoj kulturi = svi fragmentirali do 3.

Bok Greta89!! ova ekipica ovdje ti je cudo!! ja ti se isto ovdje ne razumijem u ovaj dio koji ti se dogodio ali sigurna sam da ce se naci netko ❣❣ali razumijem se u podrsku muzeva i da je to jako bitno u ovom procesu!! Nasla sam se u slicnoj situaciji jer moj muz nikako nije mogao razumijeti zasto je tolika frka sto ne mozemo imati bebu kad ih imamo vec dvoje i di je panika ako nikada ne uspijemo.. ta faza nam je trajala dobrih 4-5 mjeseci, dok ja nisam odlucila biti fer i lijepo sjesti sa njime i objasniti mu zasto toliko zelim jos jednu bebu, i razgovarali smo dobrih sat vremena i od tada je stvarno uz mene cak je on i predlozio mpo jer je vidio da mi ovo samo radi stres. Tako da predlazem da se potrudis razgovaragi sa njim jer je bitno imati njega u ovome procesu. 💕💕

Pa bas to. Ovaj moj se doslovno ponasa kao da se cijela ova prica s mpo uopce ne događa. Pretpostavljam neki obrambeni mehanizam,ok,ali daj malo pobogu. Jucer udjem u auto kazem da opet nije dobro,on meni "jebiga" i kao tema zavrsena. 🙄🙄

znam oni su malo kruti po tom pitanju i nama je to "cudno" Njegova teorija je da on voli mene i da sam mu ja dovoljna. Ja njemu kazem i ja tebe obozavam al mi nisi dovoljan 🤣🤣 treba mi jos ljubavi haha.. sala mala. Ali bitno je da dopres do njega i probas mu objasniti koliko ti to znaci. Ali ne svadjom (znam jer smo imali i dobrih svadja) jer svadje ne prolaze. Mora im se probati objaniti lijepo, mi smo lijepo uz casu vina razgovarali i zakljucili da je bitno da smk u ovome zajedno. 

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

ANKSIMORON
    16. Ožujak 2021. 08:44

Jutro cure samo da vas pozdravim 😘😘😘
    Sretno svima danas 🥰🥰🥰

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Ožujak 2021. 08:45

Tuma

MTB da, mislim da ću na celijakiju obavit test sad pa da to isključim 😊

Tuma, pametno.
    Ja sam radila ovo:
    https://www.agram-bolnica.hr/pretraga-usluga/?f=&upit=tTG
    a sigurno se može raditi i u nekoj bolnici preko uputnice. Nisam imala razloga da mislim da imam celijakiju, ali znamo mene - vidjela sam pretragu, morala sam je obaviti 

💔💔💔

Lita.1234
    16. Ožujak 2021. 08:48

Greta89

Hvala ti
    Pa je ružno, osobito kad ti kažu da nemaju pojma što je. I ti odeš ko pegla otamo, nakon što si sve svoje nade položio u to.

I bilo bi ok da napises koja klinika je u pitanju,  tu pismo o svemu pa i o doktorima 😅😇 da li si razmisljala da odes negdje drugdje na konzultacije?

9 oplodeno 🥰🤞

• Greta89
    16. Ožujak 2021. 08:49

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Greta89, dobro nam došla, i brzo nam otišla - trudna!! Nije dugačak post, bez brige, mi volimo detaljnost. Pročitaj prve tri stranice teme, i sredi potpis da te lakše pratimo.
    U koju kliniku si išla? Miriše mi na BetaPlus radi kontracepcije? Postoji li razlog zašto si išla preko kontracepcije oba puta? Mene bi brinulo zašto ti ih se tako malo oplodi - jesu li stanice možda nezrele? To se meni dogodilo u prvom postupku (kad sam išla preko kontracepcije). Na koji DC ti je bila aspiracija?
    Na prvim stranicama imaš i prošireni popis pretraga koje možeš napraviti.
    Kad ti je beta?
    Držim ti fige da se bebe sad uhvate! Ako se to ne dogodi, ja bih razmišljala o konzultacijama u drugoj klinici, jer ovo su preloši rezultati za tako lijepi broj stanica, a da pritom ne dobiješ neko logično objašnjenje.
    Vlaisavljević je super doktor i mene je impresionirao, ali ja osobno ne bih sa današnjom pameti izabrala njega jer i on inzistira na kontracepciji + koristi iste biologe kao i BetaPlus - koji, ako ti nisu sad dobro upravljali zamecima, neće dobro ni kasnije.

Sve si shvatila i gdje i kako 😊 
    Nema razloga za kontracepciju i nikad je prije mpo postupaka nisam pila,u zivotu. Imam redovne cikluse od 28 dana. Objasnili su mi da to tako mora da bi se bolje "kontrolirao" ciklus. 1. put mi je aspiracija bila 13.dan ciklusa, 2.put 12.dan.
    Citala sam i cak si isprintala sve sa prvih stranica,vjeruj mi. Mislim da je moj najveci problem sto sam obadva puta nastupala s maksimalnim povjerenjem. Nisam lijecnicke struke pa se onda nekako nisam ni usudila dovoditi u pitanje neke odluke. Ne znam,uvijek postujem struku,u svakoj djelatnosti. Bojim da se me to ova dva puta kostalo jer sam mozda postavljala premalo pitanja,vjerujuci da doista znaju sto rade.
    Kliniku bih mijenjala svakako,sad pomalo pocinjem istrazivati gdje da odem iduci put.

P.S. Mislim da sam uspjela srediti potpis 🙈

👱‍♀️32__🧔42
    ICSI 9/20; AMH 11. Suprefact spray, Elonva 150, Menopur, Ovitrelle. Nakon obrade: 8x10⁶/ml pokretnih spermija. 9 oocita. Fertilizacija 5/8. Vracena 2 zametka,nema smrzlica. Svi fragmentirali.
    ICSI 3/21, Decapeptyl, Menopur, Ovitrelle. Nakon obrade: 11x10⁶/ml pokretnih spermija. 10 oocita. Fertilizacija 4/10. Vracena 2 zametka,nema smrzlica. Svi fragmentirali.

Lita.1234
    16. Ožujak 2021. 08:51

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Lita.1234

Nina92

Lita.1234

Mtbica sada mi je zao sto nisam tvog doktora izabrala 🙄🙄❣

Ja znam da si mozda sad bas razočaran ali ja ti govorim iz dobrog iskustva dr. M ja sam kod njega i stvarno je drag, nije da ga pravdam ali jucer je meni stvarno prvi put izgledao umorno bas se vidjelo na njemu, i kao ohrabrenje ti kazem ja sam trudna iz 3 transfera kod njega a prosla sam 5 godina borbe i raznih doktora, nehvalim ga sad zato sto mi je uspjelo, hvalila sam ga i kad nije uspjelo stvarno je drag doktor daj mu jos jednu priliku..

Ma hocu, nisam ga niti mislila mijenjati, vjerujem da je.. samo mi je muka sto cu ga prvi sljedeci put tek vidjeti na punkciji.. jer smo se dog da folikulometrije radim u Op jer on tu suradjuje sa jednom doktoricom kojoj jako vjeruje i kaze da je isto dal mi radi ona ili on jer su oni stalno u kontaktu..

Nikad ne znaš, ako padneš na vikend možda ti moj dečko bude radio aspiraciju jer se za vikend izmjenjuju - svaki vikend je onaj drugi dežuran (ovo vrijedi barem za nedjelje, ne znam za subote).
    Razmisli o tome da se čuješ s njim, i preko telefona možete uspostaviti lijep odnos. Ja sam vjerojatno imala više telefonskih nego uživo konzultacija sa Gićem.

🤣🤣🤣 reci cu mu da si mi ga ti preporucila i da ga nisam mogla odbiti 🤣🤣

9 oplodeno 🥰🤞

🌸TiKiDi🌸
    16. Ožujak 2021. 09:01

Jutro cure!
    Sretno svima danas!
    Greta dobrodosla! Sto se tice fragmentacije, to je u vecini slucajeva do spermija zato se mora napraviti test DNA fragmentacije spermija i ja preporucam da to napravite prije iduceg postupka svakako. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Ruska1986
    16. Ožujak 2021. 09:03

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Dobro jutro, djevojke!
    Ina85 sretno na konzultacijama, čekamo impresije.
    Kača84iNina985 pokažite danas tom McD tko je gazda!!! Idemo po te bebe!
    Auranavijamo za junačku berbu!
    Any_35 dovuci guzu ovamo i javi nam kako je bilo jučer!
    miss1502,*.Women_name.*imanemojuživajte sa bebama danas

Potpisujem sve 🙂 sretno, cureeeeee! ❤💜❤💜❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Greta89
    16. Ožujak 2021. 09:04

A može li se to liječiti ili? Ja prvi put za to čujem jučer na guglu i evo sad na forumu. Znači nitko mi od doktora to nije ni spomenuo.

👱‍♀️32__🧔42
    ICSI 9/20; AMH 11. Suprefact spray, Elonva 150, Menopur, Ovitrelle. Nakon obrade: 8x10⁶/ml pokretnih spermija. 9 oocita. Fertilizacija 5/8. Vracena 2 zametka,nema smrzlica. Svi fragmentirali.
    ICSI 3/21, Decapeptyl, Menopur, Ovitrelle. Nakon obrade: 11x10⁶/ml pokretnih spermija. 10 oocita. Fertilizacija 4/10. Vracena 2 zametka,nema smrzlica. Svi fragmentirali.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.