Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Ožujak 2021. 16:43

stani

Ajme cure, dosla sam samo da se izjadam kako se osjecam ko napuhana krava, probada me dolje, bezvoljna, placljiva, tuzna i sve tako dalje i sire.
    Ovo je dva dana poslije transfera situacija, strasno… ko ce prezivit do bete 😩
    I jel normalno da kad se probudim zaspem opet za dvi ure, pa oko 15, pa prije 20… utrice sam i prije koristila pa mi je sve cudno.
    Uglavnom ajme sam.

U prvoj trudnoći je mene bolilo do sedmog dana. Sedmi dan nakon aspiracije (četvrti od transfera) je bio blaženi mir. Osmi su opet počeli bolovi, samo ovaj put od trudnoće (to tad nisam znala).
    U ovoj trudnoći nisam imala dana mira, boli me od aspiracije nadalje.
    Tako da.... proći će. Ili za par dana ili za 8 mjeseci 

💔💔💔

Ruska1986
    15. Ožujak 2021. 16:46

MISS

Pami da,da polovica je prošla, idemo hrabro dalje 💪💪 bit ce to sve ok, samo treba mirovati dok god ima imalo hematoma oni su prijeteca opasnost i ne smijemo ih znemariti …ja ne planiram mrdnit dok ne bude sve cisto oko posteljice ,pa makar odlezala do kraja ovo mi je bitnije od svega ..sta se Roidakala tice nije ga ni meni moj dr prepisao nego druga dr kod koje sam isla po jos jedno misljenje cisto predlozila da ga mogu uzimat ako zelim, pa sam odlucila da ocu nakon sto sam vidila da su to smo vitamini,nije to neki opasan lijek,ali kuzim da bi voljel pitat svog dr . I ja cu sutra svoga pitati, necu mu rec da sam bila u druge doktorice ,samo cisto ga navest na to da vidim njegovo misljenje.. Meni je bitno samo da Roidakal ne moze stetiti,a po svemu sto sam procitala ne moze.
    Tuma da,ista stvar je i meni,na tašte je iznosilo 4.9 u 9tj. Vidit cemo ogtt. Bas cu pitat dr kad da ga napravim.

Meni je G reko da se OGTT radi nakon 24 tt. Jos sam ga pitala jel mogu prije, rekao je da ne, da je najbolje tako pa sam ga ja radila u 25 tt, mislim. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Lita.1234
    15. Ožujak 2021. 16:47

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Lita.1234, ok ti je stimulacija. A nitko ne može znati kako ćeš reagirati na nju, prvi ti je postupak. Baš mi je žao što ti je loše iskustvo, moje sa Gićem je dijametralno suprotno.
    Ti znaš da ne moraš ići s njim? Pogotovo kad plaćaš?
    Inače, dobra ti je navika ponijeti sve nalaze sa sobom, ja uvijek imam od stoljeća sedmog i gurnem sve onim redom kojim ja želim doktoru pod nos. Nema tu meni on nije siguran, JA SAM SIGURNADoduše, Gić fakat sve pogleda i super pamti tako da nismo imali nekih problema.
    Inače, išla ti tamo preko HZZO ili privatno, ti to plaćaš, i on je za to plaćen. Počni vježbati borbu za sebe i svoje dijete. Dakle, idući put se ne daj sprašiti, nego reci da ćeš onda doći kasnije kad ima vremena, ili ga traži da ti se posveti maksimalno - jer imaš pravo na to, pogotovo na prvim konzultacijama. Briga tebe za njegove transfere, ti si putovala sat i pol iz drugog grada i zaslužuješ barem pola sata vremena.
    Mi smo nekad prepristojne, a ovo nije situacija u kojoj trebaš biti pristojna, nego situacija u kojoj trebaš zahtijevati ono što ti pripada.
    Smiješ ga promijeniti, ili smiješ tražiti da ti da novi termin (telefonski, jer nemaš se ti šta vozati ponovo iz Rijeke) i da popričate o svemu što te muči. Napiši si popisLucka007, hvala!Sad čekamo UZV. Dan po dan.

Tuma, zar nije gornja granica za GUK 6.4?

ok. Moram prespavati noc da se slegne sve  Daj mi ti reci, Rekovelle ili kako se vec pise stanjuje endometrije ili ne? Razlika izmedu toga i drugih lijekove za stimulaciju, i zasto taj tj zasto ne taj? Jos to, pa da onda prespavam sve. Hvala ti ❣

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

Ruska1986
    15. Ožujak 2021. 16:49

stani

Ajme cure, dosla sam samo da se izjadam kako se osjecam ko napuhana krava, probada me dolje, bezvoljna, placljiva, tuzna i sve tako dalje i sire.
    Ovo je dva dana poslije transfera situacija, strasno… ko ce prezivit do bete 😩
    I jel normalno da kad se probudim zaspem opet za dvi ure, pa oko 15, pa prije 20… utrice sam i prije koristila pa mi je sve cudno.
    Uglavnom ajme sam.

Ovo za spavanje ti mogu potvrdit jer sam i ja mogla spavat od jutra do sutra. Jedva sam se uspjevala dic da odem odradit popodnevnu smjenu. A ova probadanja nazalost isto dolaze u paketu, kao ocito i cijeeeeeeli spektar emocija. Ali proci ce 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• ribic
    15. Ožujak 2021. 16:50

Lita.1234, a sad ti u inat ostani iz prve trudna 💪

Curke, da vas pitam. Zakaj sam ja jutros dobila stopericu (Brevactid 5000) ako mi je lh trakica bila pozitivna i folikul 19,7 mm? Cemu sluzi sad, kaj nije prekasno?

Ja sam uvjerena da upravo ovuliram jer me rastura lijevi jajnik. 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Ožujak 2021. 16:54

Lita.1234

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Lita.1234, ok ti je stimulacija. A nitko ne može znati kako ćeš reagirati na nju, prvi ti je postupak. Baš mi je žao što ti je loše iskustvo, moje sa Gićem je dijametralno suprotno.
    Inače, dobra ti je navika ponijeti sve nalaze sa sobom, ja uvijek imam od stoljeća sedmog i gurnem sve onim redom kojim ja želim doktoru pod nos. Nema tu meni on nije siguran, JA SAM SIGURNADoduše, Gić fakat sve pogleda i super pamti tako da nismo imali nekih problema.
    Inače, išla ti tamo preko HZZO ili privatno, ti to plaćaš, i on je za to plaćen. Počni vježbati borbu za sebe i svoje dijete. Dakle, idući put se ne daj sprašiti, nego reci da ćeš onda doći kasnije kad ima vremena, ili ga traži da ti se posveti maksimalno - jer imaš pravo na to, pogotovo na prvim konzultacijama. Briga tebe za njegove transfere, ti si putovala sat i pol iz drugog grada i zaslužuješ barem pola sata vremena.
    Mi smo nekad prepristojne, a ovo nije situacija u kojoj trebaš biti pristojna, nego situacija u kojoj trebaš zahtijevati ono što ti pripada.
    Smiješ ga promijeniti, ili smiješ tražiti da ti da novi termin (telefonski, jer nemaš se ti šta vozati ponovo iz Rijeke) i da popričate o svemu što te muči. Napiši si popisLucka007, hvala!Sad čekamo UZV. Dan po dan.

ok. Moram prespavati noc da se slegne sve Daj mi ti reci, Rekovelle ili kako se vec pise stanjuje endometrije ili ne? Razlika izmedu toga i drugih lijekove za stimulaciju, i zasto taj tj zasto ne taj? Jos to, pa da onda prespavam sve. Hvala ti ❣

Nisam nikad proučavala stimulacije (to mi je ostalo za idući postupak), a ja nisam primala Rekovelle, pa ne znam.
    Znam da sam čitala o uspješnim trudnoćama sa tom stimulacijom na prethodnim Vol i da je OK.

💔💔💔

stani
    15. Ožujak 2021. 16:55

Hvala mtb i ruska1986: Ajme meni, inace sam sportasica bila puno godina i stvarno sam trpila bol i mogu trpit...ali me od aspiracije sve to nesto boli, probada, steze, ali spavanje covice mili, kapak mi pada dok ovo tipkam, nekakvi umor ko glista sam spora.
    Ajme jos jednom divim vam se svima od reda kakve zene ste vi!
    Btw Ruska1986: pitanje iz znatizelje, ruska je neka poveznica sa rusijom? Inace ja volim ruski jezik pa mi eto poveznica neka

JA: 36.. PAPA, BRISEVI, HSG✔️ ON:34.. sve ok! ✔️
    12/2020 & 01/2021: AIH 0
    03/2021: IVF (Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle + decapeptyl) 13.03. vraćen 2 x 5dnevni 🍀🍀, 3 x 🐧
    16.04. 💔 vanmatericna op.

Nina92
    15. Ožujak 2021. 16:55

Lita.1234

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

ok. Moram prespavati noc da se slegne sve Daj mi ti reci, Rekovelle ili kako se vec pise stanjuje endometrije ili ne? Razlika izmedu toga i drugih lijekove za stimulaciju, i zasto taj tj zasto ne taj? Jos to, pa da onda prespavam sve. Hvala ti ❣

Draga ja sam kod dr. M i bas me iznenadilo ovo sto pises inace on bas prica i sve objasni ja sam ti bila kod njih na Rokavele dobila 6 balocistica evo danas potvrde na trudnoca, tako da ako mozes oprosti mu ovaj put, i ja mu vjerujem, znam da je svako iskustvo razlicito ali ja imam same pohvale za njega 😘

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Ožujak 2021. 17:00

Lita. 1234, inače, s obzirom na to da ti danas nisu naplatili, rekla bih da ste se vi krivo razumjeli. Ti si očekivala konzultacije (koje se plaćaju), on je razumio da si došla samo po protokol (što traje par minuta i koji on složi unaprijed na temelju tvojih nalaza koje si mu poslala). Uz to, imao je tehničkih problema i nije mogao sad doći do nalaza.
    O M sam čula dosta i stvarno sam čula samo dobro. Nije zgodan kao moj dr, ali nije smrad. Iskomuniciraj ovo s njim preko tel i reci da postoje stvari o kojima želiš pričati. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Ožujak 2021. 17:01

stani

Hvala mtb i ruska1986: Ajme meni, inace sam sportasica bila puno godina i stvarno sam trpila bol i mogu trpit…ali me od aspiracije sve to nesto boli, probada, steze, ali spavanje covice mili, kapak mi pada dok ovo tipkam, nekakvi umor ko glista sam spora.
    Ajme jos jednom divim vam se svima od reda kakve zene ste vi!
    Btw Ruska1986: pitanje iz znatizelje, ruska je neka poveznica sa rusijom? Inace ja volim ruski jezik pa mi eto poveznica neka

Navikni se na to da se po noći jaaaako pažljivo okrećeš u krevetu 😂

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.