Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    15. Ožujak 2021. 15:27

MISS

Ruska da, jesu,mjerili su mi nuhalni- nisam znala da je to samo to..ok onda sam obavila sve.
    A sta se tice brisa to mi je predlozila ov dr kod koje sam bila na drugo misljenje cisto da napravim da otklonimo sumnju na neke bakterije ili upalu s obzirom na moje bolove pa sam zato mislila . Ako mi nista ne moze stetiti,zasto ne napravit..vidit cu sutra s njim sta kaze

Svakako, zasto ne napravit? Kod tebe je ipak malo specificna situacija i bolje imat sve pod kontrolom.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🌼TiKi🌼
    15. Ožujak 2021. 15:27

MTB ma iznad 35 nema smisla raditi kombinirani, nikom ne ispadne dobar. To se slazem. Ja sam mislila samo njega raditi, ali sam u dogovoru s dr. napravila onda i Nifty jer imam down u obitelji, a i da budem mirna zbog svih ostalih anomalija. Radila sam naravno plus. Moj dr. je htio da napravim Harmony, ali nazalost se ne radi kod nas u Sisku, samo Nifty, a s obzirom na to da sam namirovanju i ne smijem voziti, nisam mogla ici u Zg na to. Na kraju je rekao da je to sve, vise manje isto, ali da savjetuje ne raditi prije 12.tt zbog fetalne frakcije. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Lita.1234
    15. Ožujak 2021. 15:29

Evo me cure, vozim se doma. Uglavnom bas sam nekako razocarana. Nisam ni ocekivala da mi se posveti ne znam kako detaljno, ali dr doslovno nije znao ni di su mi nalazi niti je mogao naci, pa sam mu ja rekla znam napamet, npr amh pa je zapisao to bez da je provjerio itd.. to nema veze sa tim sto sam privatno, vec opcenito mi je do

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

MaloTele
    15. Ožujak 2021. 15:30

MTB znam da je to to,ali neznam da li je obavezno 😂 znam samo da je meni sve to gledala i radila danas i sve je super a to mi je bilo najbitnije 🤗 
    Miss ajme 20tt skoro vec 🤦🤦 boze kako vrijeme leti 😅 jel jos smeđariš? Drzim fige da sutra budu josmljepse vijesti,u koliko je uzv?

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Nina985
    15. Ožujak 2021. 15:33

MilaSt

Curepitanje,gdje je vas endokrinolog? Situacija je ovakva, pijem terapiju za stitnjacu, 28.2 tsh je bio 3,6
    Sada sam predigla komentar nalaza, i pise ista terapija. S tim da tada jos nisam znala da sam trudna. Ee sad, tsh iza nisam provjeravala, ali najveci mi je problem sto kad predam nalaz moram cekat 8radnih dana za predignit komentar. Aa sigurno je i tsh visi 🙄 pa kako rijesavate ovakve situacije sa dr, jer vidim da sve kroz par sati saznate koju terapiju pijete

Moj endokrinolog je na VukVrhovcu ali nisam bila odavno kod njega. Svojoj doktorici na telefon javim da mi treba nova kutija (imam kroničnu upalu), a za eventualne korekcije mi MPO doktor kaže da li trebam pojačat dozu ovisno da li TSH pada ili raste u potupcima. Meni je endokrinolog rekao čim ostanem trudna da mu se odmah javim na telefoon ili dođem osobno pa će korigirati terapiju jer je rekao da u trudnoći obično treba jača doza.

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Ožujak 2021. 15:33

Tiki, ja isto ne mislim NIPT prerano raditi, neka se nakupi u meni bebine krvi prije nego ga radim čisto da bude što pouzdaniji. Sve ostalo se slažemo, s tim da ću ja tek vidjeti koji ću test raditi (dosta ovisi i o tome je li jednoplodna ili višeplodna trudnoća, a ja ne znam  još ni je li plodna uopće ).
    O tome ću razmišljati kad prođem 8tt.

Lita.1234, bila si kod M?
    Eh, kad mene ne slušate. G priča kao navijen, plus ugodan je za oko. 
    Žao mi je što si se razočarala. 
    Ne razumijem ovo da nije znao gdje su ti nalazi, zar mu ih nisi ti sad trebala pokazati?

💔💔💔

Nina985
    15. Ožujak 2021. 15:35

MilaSt

Curepitanje,gdje je vas endokrinolog? Situacija je ovakva, pijem terapiju za stitnjacu, 28.2 tsh je bio 3,6
    Sada sam predigla komentar nalaza, i pise ista terapija. S tim da tada jos nisam znala da sam trudna. Ee sad, tsh iza nisam provjeravala, ali najveci mi je problem sto kad predam nalaz moram cekat 8radnih dana za predignit komentar. Aa sigurno je i tsh visi 🙄 pa kako rijesavate ovakve situacije sa dr, jer vidim da sve kroz par sati saznate koju terapiju pijete

Moj endokrinolog je na VukVrhovcu ali nisam bila odavno kod njega. Svojoj doktorici na telefon javim da mi treba nova kutija (imam kroničnu upalu), a za eventualne korekcije mi MPO doktor kaže da li trebam pojačat dozu ovisno da li TSH pada ili raste u potupcima. Meni je endokrinolog rekao čim ostanem trudna da mu se odmah javim na telefoon ili dođem osobno pa će korigirati terapiju jer je rekao da u trudnoći obično treba jača doza i da se treba češće vaditi nalaz.

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

MaloTele
    15. Ožujak 2021. 15:36

Erica sretan ročkas, lijepo ga provedi i zelim ti da do iduceg drzis svoju srecicu u rukama 🥰
    Tuma super za dobre vijesti, a koliki ti je guk? Ja ga isto moram ic vaditi pa mislim malo pripaziti par dana ranije jer mi je inace visok oko 6.2. pa se nadam spustiti ga, skoro cijela tatina obitelj boluje od dijabetesa pa sam nekako i spremna na to da Ce bit iznad 5 😅

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Ruska1986
    15. Ožujak 2021. 15:38

Magnolia

Ja isto prvi put nisam imala potrebu raditi testove, nisam ni bila u nekim godinama, imala sam 32. Isla sam na redovne UZ, sve je bilo idealno. Do tog pregleda gdje odjednom nista nije bilo ok. Jednostavno nisam imala srece, bila sam 1:30000. Ja ne osuđujem nikoga tko ih ne radi, svatko ima svoj izbor, i svi se sami nosimo sa posljedicama svojih odluka, to je i opis zivota, ali sam misljenja da se takve stvari ne događaju uvijek drugima i da ne valja zatvarati oci i uši pred takvim stvarima, i mozda da sam radila taj test izbjegla bih inducirani porod u 27tt i mozda bi se sve rijesilo kiretazom, kazem mozda jer ni testovi nisu 100posto. Ustvari netko tko to nije dozivjeo ne moze ni znati. Prosla sam i kiretažu koja je maciji kasalj prema takvoj situaciji koja te obiljezi za cijeli život.
    A rasprava dojiti ili ne dojiti nema bas nekih poveznica sa ovakvom temom, jer ako raspravljas o dojenju pretpostavka je da vec imas zdravo dijete. Bez ili sa testovima.

Krivo si shvatila. Dojenje sam navela kao primjer di se zene razilaze u misljenjima. I ne, ne raspravljam ja o dojenju jer o tom ama bas nikakvog nemam pojma, nego pratim temu u kojoj zene raspravljaju o tome. Kao sta se misljenja razilaze i kod ovih testova. Jednostavno, treba prihvatit da svatko ima svoje misljenje i da svatko ima pravo na to kao i da nitko ne treba nametat nekom drugom svoje misljenje i svoj stav. Ti meni mozes rec razloge zbog kojeg bi ti to radila, ja tebi mogu rec razloge zbog kojih ja ne bi i mozemo tako u nedogled. Odrasle smo osobe i svatko ima mozak da donese odluku koja je najbolja za njega 🤷🏻‍♀️ 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Matkiša 😎
    15. Ožujak 2021. 15:39

anchy321

Erica sretan rođendan 🥳
    Mattan ma nezz sta bi rekla..ima jos puno situacija kad su bili bas bezobrazni i ne profesionalni, ali ima i izuzetaka..samo znam da sam davnih dana rekla da nema sanse da cu rodit u Vinkovcima

Daa, zato je Vukovarsko rodilište puno 💗

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.