Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 09:23

darliv, pa da, u utorak ću pitati mogu li se preko HZZO zakazati kod njih za veljaču ako ide. Ako već neće imati termina, zakazat ću se za svibanj odmah, a za veljaču provjeriti u drugim poliklinikama. Sumnjam da neće dobiti ugovor, svake godine ih dobiju, i svake godine svi oni dramatiziraju da ne znaju da li će ih dobiti.

vuky, OK sam, ne čekam ja ništa jer znam kako će završiti, tako da nije da se mučim. OK mi je da imam vremena do utorka da dovršim tu priču, onda imam pregled i dogovorit ću sve dalje sa doktoricom. Ne želim žuriti i pomesti sve pod tepih. Ovo je proces koji treba ići svojim tokom i kojem treba vremena da se odvrti i završi.

Bozma, meni su ova iscjeljivanja na koja sam išla jako pomogla emotivno i fizički, tako da mislim da ti je dobra ideja ići na nešto što je tebi privlačno i što misliš da će tebi pomoći da se riješiš stresa i napetosti koja se nakupila u tvom tijelu tokom ovih godina. Mislim da je jako individualno što kome pomaže, nekom je to masaža, nekome joga ili meditacija, nekome nešto treće.

Lucyinthesky, ma ja sam prvi put išla privatno jer nisam htjela nigdje čekati (realno, nemam vremena za čekanje). Kako ću si sad dati 3 mjeseca za odmor da mi se tijelo vrati u normalu, sad imam vremena pokrenuti postupak i čekati na svoj termin. Ako se mora čekati duže od toga, onda ću sad zakazati treći pokušaj (s nadom da ću ga otkazati kasnije), a drugi ću opet ići privatno. Ali nekako vjerujem da ću dobiti termin. Za endo mislim da ti je dobar, ali neka iskusnije cure komentiraju.

💔💔💔

🌸TiKiDi🌸
    28. Studeni 2020. 09:23

Lucyinthesky

Jutro curke 😊
    Bozma i vuky ovo sa ekstra stresom i testom na coronu skroz stoji. Meni je iskreno koma, ne znam kako to normalan dočekati, bolje bi bilo da nisam ni pitala šta se sve može dogodit ako ne povade te folikule 🙄
    Nadalica ima još takvih primjera,vjerujem da te frka trenutno jer su bebači mali i dvoje ih je, ali budeš ti to sve nekako. Treba dočekat ponedjeljak 😁
    MTB još jednom, divim ti se i želim ti da ti se u utorak to sve nekako "posloži" kako god, da možeš krenut dalje.
    Mislim da ti je odluka da pokušaš preko Hzzo-a super i meni je iskreno žao što nisam odmah krenula tako, pa onda kasnije plaćat ako treba.
    Ipak,daj tijelu vrijeme da se oporavi 🤞
    Pitanje br 1, da li se vama endo od 8,2 na 8dc čini ok, da li bi trebala udarat po cikli ili da pustim to tako kako je?
    Pitanje br 2, uveli mi sad za kraj menopure i tek kad sam krenula doma, skužim da su mi zaboravili igle dati.Kakve igle bi išle, kupila sam neke najmanje, ali to je sve puno veće od svih ovih iz npr penova 😱?

Hej, samo u ljekarni trazis igle za supkutanu primjenu i igle za mijesanje lijeka, objasnis zasto ti treba, znaju tete. I da, malo su vece supkutane igle od pena, pen je minijaturan skroz, ali ne boli nista jace. Moze te samo malo peci od lijeka.
    Evo... Jucer bila aspiracija, dobili tri js, oplodile se dvije, u ponedjeljak transfer zametaka pa cemo vidjeti. 🤞🤞, usput cu navratiti u muller po te vase testice jeftine, a ocito najfunkcionalnije. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Lucyinthesky
    28. Studeni 2020. 09:25

Jeremija

Lucyintheskyje malo veca od ove iz pena, ali ne puno. Jesi kupila veliku za smuckat?
    Ja kad san trazila po ljekarnama nitko nije imao nego one velike za smuckat. Mozda negdje imam koju od menopura, pa da ti slikam, ionako bacam po stanu sve sto ima veze sa tim 🙈

Jesam, a ako i nisam dobru, imam od pasa 🤦‍♀️
    Ako nađeš, slikaj please 🤞

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Lucyinthesky
    28. Studeni 2020. 09:32

Tiky92 hvala na savjetu, uzela sam jučer neke najmanje koje imaju, tako su mi rekli to za veličine, a jedan br recimo veće sam uzela za miješanje, s tim da vjerojatno imam za to i neke veće doma.
    Žena je bila sva zbunjena, imala sam dojam da je nitko to prije nije tražio 🙄

MTB taj plan mi se čini skroz super i sama sam takva da volim unaprijed imat isplanirane varijante, drugim riječima razmišljam već sad kako se ubacit na listu za sljedeći ako ovaj ne uspije, a definitivno neću radit pauzu manju od 3 mj jer sam skužila da mi toliko treba tijelu da se vrati u normalu.
    vuky da,neizvjesnost velika...

🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧

28. Studeni 2020. 09:39

TiKi92

Lucyinthesky

Jutro curke 😊
    Bozma i vuky ovo sa ekstra stresom i testom na coronu skroz stoji. Meni je iskreno koma, ne znam kako to normalan dočekati, bolje bi bilo da nisam ni pitala šta se sve može dogodit ako ne povade te folikule 🙄
    Nadalica ima još takvih primjera,vjerujem da te frka trenutno jer su bebači mali i dvoje ih je, ali budeš ti to sve nekako. Treba dočekat ponedjeljak 😁
    MTB još jednom, divim ti se i želim ti da ti se u utorak to sve nekako "posloži" kako god, da možeš krenut dalje.
    Mislim da ti je odluka da pokušaš preko Hzzo-a super i meni je iskreno žao što nisam odmah krenula tako, pa onda kasnije plaćat ako treba.
    Ipak,daj tijelu vrijeme da se oporavi 🤞
    Pitanje br 1, da li se vama endo od 8,2 na 8dc čini ok, da li bi trebala udarat po cikli ili da pustim to tako kako je?
    Pitanje br 2, uveli mi sad za kraj menopure i tek kad sam krenula doma, skužim da su mi zaboravili igle dati.Kakve igle bi išle, kupila sam neke najmanje, ali to je sve puno veće od svih ovih iz npr penova 😱?

Hej, samo u ljekarni trazis igle za supkutanu primjenu i igle za mijesanje lijeka, objasnis zasto ti treba, znaju tete. I da, malo su vece supkutane igle od pena, pen je minijaturan skroz, ali ne boli nista jace. Moze te samo malo peci od lijeka.
    Evo… Jucer bila aspiracija, dobili tri js, oplodile se dvije, u ponedjeljak transfer zametaka pa cemo vidjeti. 🤞🤞, usput cu navratiti u muller po te vase testice jeftine, a ocito najfunkcionalnije.

Eto kako je strucnjak jednostavno objasnio, a ne ja 😂.
    Sretno na transferu, tj. poslije njega. 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 09:42

Netko je spominjao da su mu rekli da mora napraviti neki pregled koji počinje sa slobom k, a nije kariogram. Jesi možda mislila na koagulogram?

Ja si sad radim popis pregleda prije idućeg pokušaja. Ipak nisam mogla odoliti  Budem kasnije nalijepila popis pa ćete mi ga komentirati. Doktori mi tu nisu od pomoći jer svi mantraju - ma nema se smisla mučiti pregledima, ako ne upali iz prve, upalit će iz druge, blabla... A ja bih radije ne prošla nekoliko spontanih prije nego otkriju da bih recimo trebala biti Andol100 ili tako nešto. I da, svjesna sam da je ovo sad možda samo slučajnost i da se ne mora nikad više ponoviti, ali zašto riskirati?

Inače, koliko čitam po člancima, svi ti pregledi su klasika u npr američkim bolnicama, samo je kod nas OK pustiti ženu da prođe kroz nekoliko spontanih (jer nekad će upaliti, samo se ti trudi dalje) prije nego što je obrade kako spada.

💔💔💔

Lucyinthesky
    28. Studeni 2020. 09:43

Jeremija

Ma obje ste mi super 😊
    Tiky92 sretno na transferu 💪

🧍‍♂️42-od astheno-normo

28. Studeni 2020. 09:50

Lucyinthesky

Jeremija

Ma obje ste mi super 😊
    Tiky92 sretno na transferu 💪

https://ibb.co/FJQfKDc

28. Studeni 2020. 10:15

MTB

Netko je spominjao da su mu rekli da mora napraviti neki pregled koji počinje sa slobom k, a nije kariogram. Jesi možda mislila na koagulogram?

Ja si sad radim popis pregleda prije idućeg pokušaja. Ipak nisam mogla odolitiBudem kasnije nalijepila popis pa ćete mi ga komentirati. Doktori mi tu nisu od pomoći jer svi mantraju - ma nema se smisla mučiti pregledima, ako ne upali iz prve, upalit će iz druge, blabla… A ja bih radije ne prošla nekoliko spontanih prije nego otkriju da bih recimo trebala biti Andol100 ili tako nešto. I da, svjesna sam da je ovo sad možda samo slučajnost i da se ne mora nikad više ponoviti, ali zašto riskirati?

Inače, koliko čitam po člancima, svi ti pregledi su klasika u npr američkim bolnicama, samo je kod nas OK pustiti ženu da prođe kroz nekoliko spontanih (jer nekad će upaliti, samo se ti trudi dalje) prije nego što je obrade kako spada.

Bas me zanima popis. Kad promislim koliko sam puta cula kako je kod nas IVF jeftin, a koliko ga vani parovi placaju. A nitko od nas ne gleda sto je sve u toj cijeni koju oni vani placaju. Mi svi hormone vadimo o drzavnom trosku, da to placamo privatno i sve obavimo u klinici gdje i postupak vec tu bi se cijena popela na cijenu americkog postupka, a gdje su jos kariogrami i kariotipovi, PGD, histeroskopija i slicno. 
    Nasi privatnici mi uopce ne izgledaju jeftino naspram stranih, da i oni uvedu sve te điđe miđe to bi sve isto kostalo. Meni i nakon 8 neuspjelih i dalje kazu samo treba vrtit postupke dok se ne posreci. Samoinicijativno sam isla okolo i trazila histeroskopiju privatno pa me vratili, da mi to ne treba. Ali sad kad primislim 5 dana me vracaju doma sa fibrom 39 jer sam sigurno pod stresom pa je od toga 😂 pa mozda stvarno ne bi bilo lose napravit tu histeroskopiju, ali kako? Kad mi privatnik kaze da mi ne treba 😂
    Spomenula sam konzultacije sa stranim klinikama, pa vidim da se radi puno toga sto se kod nas nit ne spominje, genetsko testiranje prije icega i slicno. ne znam kako to stvarno u praksi izgleda i je li stvarno onako kako je predstavljeno, ali ide najprije kariotip pa tek onda postupak,  uskoro cemo saznat ako me i posljednji malac napusti

vuky
    28. Studeni 2020. 10:35

Lucyn  igle za menopur i u biti sve sto sami mjesamo jesu vece od onih od pena, si trazila najmanje i najtanje u ljekarni i vece za mješanje lijeka?
    MTB sve razumljivo, treba proci sve to u glavi, emocionalno i na sve nacine izprocesuirati i onda naprijed! 
    Bozma si ti danas ok? Kad ces moci tu pizzu? 🤣 
    Znaci ja mrzim ovo testiranje na covid 😎 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.