Nikitta ❤️❤️🙏Tanja hvala, potražit ću nešto bio ako ne nađem takvu talijansku ovdje… , gledati ću da je bez amonijaka… Meni toliko brzo kosa raste da joj je potrebno farbanje svakih mjesec i pol 🙈🙈
E da… Još nisam mengu dobila… Evo već cijelih 5 dana prošlo, u nedjelju sam prestala sa pilulama. Pa to nije normalno.
MTB dali ti je možda doktorica spominjala što ako na vrijeme "gospođica" ne dođe? Kako će mi se razvijati folikuli i zadebljavati endometrij uz pikanje, a nisam dobila 🙄🙄🙄Dada31, meni je doktorica rekla da se krenem pikati neovisno o menstruaciji. Da nije došla, svejedno bih se krenula pikati na datum koji je odredila.
Da, to je i meni rekao, još mi je napisao na papir da neovisno jel krene da ja danas najkasnije počnem... Ali meni nekak logika neda mora 😂 znači li to da onda neće ni doći ako sam krenula sa hormonima. Stvarno čudna situacija, ali koda sam imala neki ludi osjećaj da tako bude. U ponedjeljak idem na folikulometriju (možeš pisati slobodno) pa ću vidjeti što će reći...
Što se tiče tvoje situacije baš mi je žao, mislila sam iskreno da će bebica početi rasti.. Srčeko se i dalje neda 🙏 kad si ono rekla, da u utorak ideš kod MPO?
Ja bi na tvom mjestu onda pričekala pa da vidiš što će ti oni reći, kako i što dalje 🙏❤️
endometrioza
Hvala cure na podrsci ♥️♥️
Ja isto zelim svima puno srece, miran put od pozitivnih testica i super beta pa sve do rjesenja kompliciranih situacija, citam koliko stignem, na poslu me sarafe stalno i ne pruzam podrsku napismeno kao sto sam stigla dok sam bila doma, ali mislima i srcem sam s vama..🤗
Pitanje za Tumu i tko je jos radio Nifty, mene je danas doktor pitao jesam razmisljala o prenatalnim testovima i preporucio Harmony.
Ima li mozda preporuka za radenje tih testova u MPO ili je to on tek tako pitao?
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Dakle, bila sam večeras kod svoje privatne ginekologice, da vidim kakvo je stanje.
Srce i dalje kuca, veličina ploda je nepromijenjena, a žumanjčana vreća raste.
Iz nekog razloga mi je imala potrebu govoriti da ima nade dok god kuca srce (?!?!?) i da ne radim nikakve akcije dok god ima srca (?!?!?). Moram priznati da sam se malo razočarala tim davanjem lažne nade i takvom pristupu, pogotovo zato što sam ja došla sa izjavom: znam da je gotovo, ne tražim čuda, samo me zanima je li već srce prestalo kucati ili ne.
Anyway, kaže da je preporučeno pričekati prirodno čišćenje, ali da ja za to nemam vremena jer može potrajati i do 3 mjeseca (ovo je Piky informacija i za tebe). Nakon toga preporučuje Genos (?) za vakuumsku kiretažu.
Vidim da je moj slučaj bio van njene ekspertize, nije se baš snašla s mojim spremnim pitanjima oko potrebnih pregleda, daljnje strategije i slično. Više informacija dobijem ovdje među mojim lavicama.
Lucija007, Ljutopile, i ostale koje na žalost imate iskustva - koji je vaš savjet, što učiniti ako sa 8+0 i dalje kuca srce? Prestanem uzimati utriće? Mogu li na vakuumsku dok kuca srce? Uopće nemam osjećaj kako ovo sad ide, stvarno sam mislila da će do danas biti gotovo, zato sam i išla na pregled da zatvorim to poglavlje preko vikenda.
Aaaaa... Ti i dalje koristis utrogestan? Zato ti vjerojatno jos trudnoća raste tj. hrani se jer progesteron lazno daje tijeku signal trudnoće... Zato je mene luci pitao zelim li prekinuti terapiju ili ne.. Ja, sam odlucila prestati..
Savjetujem ti isto jer ce ti tad najvjerojatnije tijelo 'shvatiti' da nije trudno ako me kuzis... Meni je isto sa 6 tt kucalo srce i mozda bi dalje na 7tjedan da isti taj dan nisam prestala s utrogestanom...
Mene zadnjih par sati probada u trbuhu malo desno od sredine skroz nisko. Taman mislila da bolovi prestali. Ne traju stalno, pri nekom pokretu, kasljanju, kihanju, kad napusem trbuh 😂 probode me ko da me neko pikne nožem. Nadam se da se samo nešto širi unutra. Joj jedva čekam ponedjeljak! Tako se čini daleko, ovih 4 tjedna čekanja mi je predugo oo. Jedva čekam da vidim jel sve ok. Sad kako se bliži već me hvata trta polako Izgleda da će mi ovaj vikend magnezij biti prijatelj. Kako mene uvijek nešto uhvati baš u petak 😂
Sve je to ok, ne brini! 🙂🙂 to ce te pratit jedan period sigurno! Meni osobno je bilo najgore kihnut
Istina, a nikad nisam više kihala neg sad 🥴 hvala ti iskusna naša trudnice 😘
A i meni je sve bilo cudno, sumnjivo i svasta nest ispocetka… Sve me brinulo i sve sam ispitivala! Ali evo, sad sam u poziciji da mogu sa svojim iskustvom probat bar malo pomoc 🙂🙂
Vjerujem! Meni je nekad neugodno stalno isptitivat ali baš me smiri kad mi netko kaže svoje slično iskustvo. Hvala ti puno ❤️
Meni uopce nije problem odgovorit sta god treba, i odgovorim uvijek kad znam! Jedino mi nekad bude malo glupo jer se nas tu dosta bori sa tim da uspijemo ostat trudne pa onda kad ja krenem sa trudnocom… 🙈 al znam koliko pitanja i nedoumica ima pa mi uvijek drago pomoc, pogotovo ako sam prosla kroz isto…
Nema ti kj bit glupo! Bar je meni jako drago kj sve trudnice ostanu tu i budu potpora drugim curama. Uvijek je lakše cut od nekog tko je isto prošao iskustvo. Trudnice iz prirodnih trudnoća baš ne kuze to. Imam ih hrpu oko sebe, i kad ih nešto pitam gledaju me onak kj dramis oko svega 😂
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Nikitta ❤️❤️🙏Tanja hvala, potražit ću nešto bio ako ne nađem takvu talijansku ovdje… , gledati ću da je bez amonijaka… Meni toliko brzo kosa raste da joj je potrebno farbanje svakih mjesec i pol 🙈🙈
E da… Još nisam mengu dobila… Evo već cijelih 5 dana prošlo, u nedjelju sam prestala sa pilulama. Pa to nije normalno.
MTB dali ti je možda doktorica spominjala što ako na vrijeme "gospođica" ne dođe? Kako će mi se razvijati folikuli i zadebljavati endometrij uz pikanje, a nisam dobila 🙄🙄🙄Dada31, meni je doktorica rekla da se krenem pikati neovisno o menstruaciji. Da nije došla, svejedno bih se krenula pikati na datum koji je odredila.
Da, to je i meni rekao, još mi je napisao na papir da neovisno jel krene da ja danas najkasnije počnem… Ali meni nekak logika neda mora 😂 znači li to da onda neće ni doći ako sam krenula sa hormonima. Stvarno čudna situacija, ali koda sam imala neki ludi osjećaj da tako bude. U ponedjeljak idem na folikulometriju (možeš pisati slobodno) pa ću vidjeti što će reći…
Što se tiče tvoje situacije baš mi je žao, mislila sam iskreno da će bebica početi rasti.. Srčeko se i dalje neda 🙏 kad si ono rekla, da u utorak ideš kod MPO?
Ja bi na tvom mjestu onda pričekala pa da vidiš što će ti oni reći, kako i što dalje 🙏❤️
Doći će, bez brige. Samo se ti bockaj. Ideš na drugačiji princip, a ne kao cure koje su pratile cikluse i nisu pile pilule.
Da, u utorak idem kod MPO, vidjet ću kako će oni reagirati na moj popis pitanja
💔💔💔
Dakle, bila sam večeras kod svoje privatne ginekologice, da vidim kakvo je stanje.
Iz nekog razloga mi je imala potrebu govoriti da ima nade dok god kuca srce (?!?!?) i da ne radim nikakve akcije dok god ima srca (?!?!?). Moram priznati da sam se malo razočarala tim davanjem lažne nade i takvom pristupu, pogotovo zato što sam ja došla sa izjavom: znam da je gotovo, ne tražim čuda, samo me zanima je li već srce prestalo kucati ili ne.
Anyway, kaže da je preporučeno pričekati prirodno čišćenje, ali da ja za to nemam vremena jer može potrajati i do 3 mjeseca (ovo je Piky informacija i za tebe). Nakon toga preporučuje Genos (?) za vakuumsku kiretažu.
Vidim da je moj slučaj bio van njene ekspertize, nije se baš snašla s mojim spremnim pitanjima oko potrebnih pregleda, daljnje strategije i slično. Više informacija dobijem ovdje među mojim lavicama.
Lucija007, Ljutopile, i ostale koje na žalost imate iskustva - koji je vaš savjet, što učiniti ako sa 8+0 i dalje kuca srce? Prestanem uzimati utriće? Mogu li na vakuumsku dok kuca srce? Uopće nemam osjećaj kako ovo sad ide, stvarno sam mislila da će do danas biti gotovo, zato sam i išla na pregled da zatvorim to poglavlje preko vikenda.
Aaaaa… Ti i dalje koristis utrogestan? Zato ti vjerojatno jos trudnoća raste tj. hrani se jer progesteron lazno daje tijeku signal trudnoće… Zato je mene luci pitao zelim li prekinuti terapiju ili ne.. Ja, sam odlucila prestati..
Savjetujem ti isto jer ce ti tad najvjerojatnije tijelo 'shvatiti' da nije trudno ako me kuzis… Meni je isto sa 6 tt kucalo srce i mozda bi dalje na 7tjedan da isti taj dan nisam prestala s utrogestanom…
Da, stavljam utriće još do utorka. Znam da mogu prestati i sad, ali nekako to vidim kao proces opraštanja od bebe. A i tako mi je rekla MPO doktorica. Dakle misliš da će srce stati kad prestanem uzimati utriće? Ima mi smisla. Draže mi je da samo prestane, nego da ja moram morati nešto poduzeti. Možda zvuči glupo, ali znam da me vi ovdje razumijete.
💔💔💔
Ja isto zelim svima puno srece, miran put od pozitivnih testica i super beta pa sve do rjesenja kompliciranih situacija, citam koliko stignem, na poslu me sarafe stalno i ne pruzam podrsku napismeno kao sto sam stigla dok sam bila doma, ali mislima i srcem sam s vama..🤗
Pitanje za Tumu i tko je jos radio Nifty, mene je danas doktor pitao jesam razmisljala o prenatalnim testovima i preporucio Harmony.
Ima li mozda preporuka za radenje tih testova u MPO ili je to on tek tako pitao?
Ja sam puno čitala o tome i prema svemu ja bi ti preporučila Nifty onaj najveći paket jer svi ostali nemaju takav opseg pretraga. A ako radiš po mom mišljenju trebaš raditi sve, a ne samo dio. Nekako mi to nema smisla. Ali ja sam to odbila pa druge cure sigurno znaju više
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Ja sam puno čitala o tome i prema svemu ja bi ti preporučila Nifty onaj najveći paket jer svi ostali nemaju takav opseg pretraga. A ako radiš po mom mišljenju trebaš raditi sve, a ne samo dio. Nekako mi to nema smisla. Ali ja sam to odbila pa druge cure sigurno znaju više
Ja sam negdje čitala da je Panorama najbolja, ali nisam dublje ulazila u tematiku, to mi je bilo u planu nakon 9+0. (naravno da ja imam plan po tjednima )
💔💔💔
A znas i sama da se na pobačaj moze ici svojom voljom i kad je sve ok, a pogotovo kad nesto nije dobro, ali na tvom mjestu bih pricekala utorak.
Najgore od svega je to cekanje.
MTB Progesteron je hrana trudnoće... Nekim zenama i s njim prestane kucati srceko no nekad ne, najcesce bas kad se trudnoća ne razvija uredno kao sad kod tebe i s tim produljujes tu fazu.. najcesce cim razina progesterona padne tijelo dobije signal da nije trudno, srceko prestane kucati i pocinje faza ciscenja... Progesteron treba pasti da krene ta faza...
Sortiraj odgovore
Najstariji