Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    27. Studeni 2020. 21:29

Ljutopile🐥

MTB

Dakle, bila sam večeras kod svoje privatne ginekologice, da vidim kakvo je stanje.
    Srce i dalje kuca, veličina ploda je nepromijenjena, a žumanjčana vreća raste.
    Iz nekog razloga mi je imala potrebu govoriti da ima nade dok god kuca srce (?!?!?) i da ne radim nikakve akcije dok god ima srca (?!?!?). Moram priznati da sam se malo razočarala tim davanjem lažne nade i takvom pristupu, pogotovo zato što sam ja došla sa izjavom: znam da je gotovo, ne tražim čuda, samo me zanima je li već srce prestalo kucati ili ne.
    Anyway, kaže da je preporučeno pričekati prirodno čišćenje, ali da ja za to nemam vremena jer može potrajati i do 3 mjeseca (ovo je Piky informacija i za tebe). Nakon toga preporučuje Genos (?) za vakuumsku kiretažu.
    Vidim da je moj slučaj bio van njene ekspertize, nije se baš snašla s mojim spremnim pitanjima oko potrebnih pregleda, daljnje strategije i slično. Više informacija dobijem ovdje među mojim lavicama.
    Lucija007, Ljutopile, i ostale koje na žalost imate iskustva - koji je vaš savjet, što učiniti ako sa 8+0 i dalje kuca srce? Prestanem uzimati utriće? Mogu li na vakuumsku dok kuca srce? Uopće nemam osjećaj kako ovo sad ide, stvarno sam mislila da će do danas biti gotovo, zato sam i išla na pregled da zatvorim to poglavlje preko vikenda.

A znas i sama da se na pobačaj moze ici svojom voljom i kad je sve ok, a pogotovo kad nesto nije dobro, ali na tvom mjestu bih pricekala utorak.
    Najgore od svega je to cekanje.

Otišlo mi pola posta. Htjela sam napisati da mozda posaljes svojoj mpo mail da si isla na uz kod svoje doktorice i da je stanje takvo i takvo i pitas je sto s terapijom. Da budeš mirnija. Ja bih tako.

• *.Women_name.*
    27. Studeni 2020. 21:29

MTB

LUCIJA007

MTB

Dakle, bila sam večeras kod svoje privatne ginekologice, da vidim kakvo je stanje.
    Srce i dalje kuca, veličina ploda je nepromijenjena, a žumanjčana vreća raste.
    Iz nekog razloga mi je imala potrebu govoriti da ima nade dok god kuca srce (?!?!?) i da ne radim nikakve akcije dok god ima srca (?!?!?). Moram priznati da sam se malo razočarala tim davanjem lažne nade i takvom pristupu, pogotovo zato što sam ja došla sa izjavom: znam da je gotovo, ne tražim čuda, samo me zanima je li već srce prestalo kucati ili ne.
    Anyway, kaže da je preporučeno pričekati prirodno čišćenje, ali da ja za to nemam vremena jer može potrajati i do 3 mjeseca (ovo je Piky informacija i za tebe). Nakon toga preporučuje Genos (?) za vakuumsku kiretažu.
    Vidim da je moj slučaj bio van njene ekspertize, nije se baš snašla s mojim spremnim pitanjima oko potrebnih pregleda, daljnje strategije i slično. Više informacija dobijem ovdje među mojim lavicama.
    Lucija007, Ljutopile, i ostale koje na žalost imate iskustva - koji je vaš savjet, što učiniti ako sa 8+0 i dalje kuca srce? Prestanem uzimati utriće? Mogu li na vakuumsku dok kuca srce? Uopće nemam osjećaj kako ovo sad ide, stvarno sam mislila da će do danas biti gotovo, zato sam i išla na pregled da zatvorim to poglavlje preko vikenda.

Aaaaa… Ti i dalje koristis utrogestan? Zato ti vjerojatno jos trudnoća raste tj. hrani se jer progesteron lazno daje tijeku signal trudnoće… Zato je mene luci pitao zelim li prekinuti terapiju ili ne.. Ja, sam odlucila prestati..
    Savjetujem ti isto jer ce ti tad najvjerojatnije tijelo 'shvatiti' da nije trudno ako me kuzis… Meni je isto sa 6 tt kucalo srce i mozda bi dalje na 7tjedan da isti taj dan nisam prestala s utrogestanom…

Da, stavljam utriće još do utorka. Znam da mogu prestati i sad, ali nekako to vidim kao proces opraštanja od bebe. A i tako mi je rekla MPO doktorica. Dakle misliš da će srce stati kad prestanem uzimati utriće? Ima mi smisla. Draže mi je da samo prestane, nego da ja moram morati nešto poduzeti. Možda zvuči glupo, ali znam da me vi ovdje razumijete.

Ja te razumijem, i ja bi htjela da ja ne moram ništa poduzeti. Možda da fkt pricekas utorak pa da vidiš? Ja sam se bas nadala da će počet bebica rasti, jako mi je žao.

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Anavi985
    27. Studeni 2020. 21:41

LucyLou - ja dobila od mpo dr.uputu napravit kariograme i jos neke krvne (imunoloske idr), poslala mailove na sveti duh, klaicevu. Sveti duh mi nudili termin krajem sijecnja.  Iz Klaiceve mi dali broj da nazovem..ali oni samo kariogram mogu, ostale nalaze ne jer ih rade samo djeci. Uglavnom mi jedni od njih (vise ne znam koji) preporucili mi da pitam u Vinogradsku i Rebro... Rebro nisam uopce kontaktirala jer sam tu saznala da oni najprije imaju razgovor s geneticarom koji onda tek odluci hoce li vadit krv... ali s Vinogradske me trazili mbo nas oboje i u roku nekoliko dana dok sam imala bar jednu uputnicu mi poslali termin 17.13.za vađenje krvi i potvrdu narudžbe... e sad koliko cu tamo nalaze čekat, ne znam...

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

Anavi985
    27. Studeni 2020. 21:41

17.12. 🙈🤣🤣🤣

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Studeni 2020. 21:42

LUCIJA007

MTBProgesteron je hrana trudnoće… Nekim zenama i s njim prestane kucati srceko no nekad ne, najcesce bas kad se trudnoća ne razvija uredno kao sad kod tebe i s tim produljujes tu fazu.. najcesce cim razina progesterona padne tijelo dobije signal da nije trudno, srceko prestane kucati i pocinje faza ciscenja… Progesteron treba pasti da krene ta faza…

Hvala na objašnjenju. Ima mi smisla. Onda do utorka uzimam utriće, a nakon toga, ako ne krene samo unutar par dana, provjerit ću i opcije za vakuumsku.
    I da, za sve koje se brinu, ja sam OK. Pomirila sam se, nisam frustrirana čekanjem, za sad mi i paše što je malo "usporeno" i daje mi priliku da prirodno dođem do prihvaćanja i pomirenja i želje da nastavim dalje.

💔💔💔

27. Studeni 2020. 21:48

Dobra vecer cure💕
    Evo nakon duzeg vremene odlucila sam se vratiti na forum jer mi je trebalo odmora i hvala na razumijevanju😘
    Danas mi je 10dan nakon transfera i napravila sam mozda prerano test i mozete mi pomoci i sta mislite💕hvala

27. Studeni 2020. 21:49

MTB

LUCIJA007

MTBProgesteron je hrana trudnoće… Nekim zenama i s njim prestane kucati srceko no nekad ne, najcesce bas kad se trudnoća ne razvija uredno kao sad kod tebe i s tim produljujes tu fazu.. najcesce cim razina progesterona padne tijelo dobije signal da nije trudno, srceko prestane kucati i pocinje faza ciscenja… Progesteron treba pasti da krene ta faza…

Hvala na objašnjenju. Ima mi smisla. Onda do utorka uzimam utriće, a nakon toga, ako ne krene samo unutar par dana, provjerit ću i opcije za vakuumsku.
    I da, za sve koje se brinu, ja sam OK. Pomirila sam se, nisam frustrirana čekanjem, za sad mi i paše što je malo "usporeno" i daje mi priliku da prirodno dođem do prihvaćanja i pomirenja i želje da nastavim dalje.

💞🌺

• LucyLou
    27. Studeni 2020. 21:50

anavi985, hvala ti puno na detaljnim informacijama. 😘 Za Vinogradsku nisam ni znala, cula sam da se na Rebru nalazi cekaju dosta dugo, a da u Klaicevoj to ide dosta brzo. Poslala sam danas upit Rebru jer mi se u Klaicevoj nitko ne javlja. A soc. ginekologica mi je savjetovala da idem u Rebro. Sad vidjet cemo, pokusat cu u ponedjeljak ponovo zvati i vidjeti opciju i u Vinogradskoj. Hvala ti jos jednom, puno si mi pomogla (kao i prosli put) 😉
    P.S. ne daj Boze da 2020. ima 13 mjeseci 😂😂😂
    MTB, drago mi je da si ok - mislim na tebe cesto ali te ne spominjem jer si mislim da ti sada treba vremena i prostora...😘

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

27. Studeni 2020. 21:52

Kako da sliku objavim testa? Thx

27. Studeni 2020. 21:55

Adria..

Kako da sliku objavim testa? Thx

Na prvoj stranici ovog foruma imas objašnjenje.. Link na koji moras kliknuti, upload sliku, kopirati ju i onda se vratis ovdje i zaljepis sliku.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.