Možda zvuči kontraproduktivno, ali ja sam zadnjih par dana dosta toga proguglala o pobačajima, čitala iskustva žena i slično. Čovjek bi rekao da će me to uzrujati, ali naprotiv, jako me je smirilo. Kao prvo, saznala sam da ovo nije situacija "zašto baš meni, o živote, nesreća je pala pred moja vrata", već je zapravo dosta česta situacija. Je da je u mom slučaju malo teža radi godina, ali jebiga, znala sam koliko godina imam i prije postupka.
Kao drugo, saznala sam da je ovo moje razina "test mi je pokazao lažno pozitivno" u odnosu na ono što neke žene prožive. Da ne pišem sad horor priče, ali osjećam se kao žena koju je malo nažuljala cipela i kuka drugoj ženi koja je od svoje treće godine bila zatvorena u podrumu i svakodnevno zlostavljana. E, to je usporedba ovog moga - zametak je odustao u ranom razvoju, prije nego sam znala spol, prije nego sam ga osjetila, i prije nego sam se uspjela povezati s njim, i drugih pretužnih priča koje se drugim roditeljima događaju u kasnijim trudnoćama ili čak nakon poroda.
I sad sam puno smirenija i opuštenija. Čak i u svojoj "nesreći" vidim koliko jebeno puno sreće u životu imam.
Možda se varam, ali rekla bih da ću u idućem pokušaju biti opuštenija nego u ovome, sad kad znam kako to izgleda i kad sam realističnija u cijeloj toj priči. Vidjet ćemo, vrijeme će pokazati.
Ja se i dalje fizički super osjećam, još nisam počela krvariti.
Shvacam te.. I definitivno je bolje sad nego u 10 tt ili dalje... Ja sam postala itekako realisticnija... Sad cu se usuditi napisati... Nije me nazalost iznenadilo kad si rekla da nije dobro.. Jer sam to pomislila cim si napisala da ti je plod 2.2mm u 6 tjednu... Pomislila sam odmah da je to premalo a kako plod u prosjeku raste duplo u tjedan dana(tako ti je nekako i narastao) pomislila sam to je opet malo za 7tt...
I onda kad sam citala kako si ti sretna s tih 2.2mm. Rekoh sama sebi :pa takva bi trebala biti! I pocela se nadati i vjerovati u cuda..Vi se sve veselile a ja si mislim tako bi trebala i ja...bit ce kod nje sve super jer nekako vise vjerujem u tudja cuda nego vlastita 🤢🤢🤢🙉...
Kao sto si napisala: sve je ovo dio statistike i koliko puno zena ima spontani.. Pa i dva, tri.. Ja sam mislila da sam ja jako rijetki baksuz no nazalost nisam, samo to zene bas i ne govore...
LUCIJA, Istina, slazem se sve sta si napisala..ja cu popit danas ta tri duphastona + utrogestan nastavit stavljat jer tako osjecam da tribam napravit..mozda ni s tim necu nista popravit, bitno mi je samo da ne mogu nista ni nastetit, jer koliko i ja znam, od viška progesterona glava ne boli..pa cemo vidit, mozda se bar zaustavi krvrenje skroz..bar da to ne gledam, grceve bi izdrzala..nije da nisam navikla na menstruacijske, samo tad popijes ketonal i miran si,sad kao ne mozes…ali dr mi je rekla navecer za smirenje normabel od 2 slobodno… da mi crta na testu ne tamni mislila bi 100% da je biokemijska jer je identicno sve ovako krenilo zadnji putt samo je crta na testu blijedila…
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
LUCIJA,Istina, slazem se sve sta si napisala..ja cu popit danas ta tri duphastona + utrogestan nastavit stavljat jer tako osjecam da tribam napravit..mozda ni s tim necu nista popravit, bitno mi je samo da ne mogu nista ni nastetit, jer koliko i ja znam, od viška progesterona glava ne boli..pa cemo vidit, mozda se bar zaustavi krvrenje skroz..bar da to ne gledam, grceve bi izdrzala..nije da nisam navikla na menstruacijske, samo tad popijes ketonal i miran si,sad kao ne mozes…ali dr mi je rekla navecer za smirenje normabel od 2 slobodno… da mi crta na testu ne tamni mislila bi 100% da je biokemijska jer je identicno sve ovako krenilo zadnji putt samo je crta na testu blijedila…
Sorry na boldanju, slucajno sam stisnila
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Pozdrav cure, kasnim jedno 300 stranica ali ja to nadoknadim sa vremenom pa posto nisam nesto puno pohvatala, zelim izraziti najdublje zaljenje curama kojima ovaj ciklus nije bio pozitivan, te cestitati onima kojima se posrecilo te svima koje nesto vazno ceka, zelim ogromnu snagu i srecu.
U utorak idem na sviju prvu folikulometriju(MTB ako zelis upisi me, znam da ti nije do nicega,zao mi je ali nadam se da ce od tebe biti dobre vijesti za koji dan)
,
ima li tko da je blizu mene po danima? Drzim fige svima i saljem najpozitivnije vibracije koje i ja osjecam ovih dana. P. S - U prirodnom sam protokolu.
Ja sam u svom prvom prirodnom IVF, sutra prva folikulometrija. Isto endometrioza… Gdje si u postupku?
Na Vuku sam.
Ja imam jedan mali endomertijom 1.5cm, koji mi moj opci ginekolog nije vidio i sad na ultrazvuku se pojavio. Nadam se da nece stvarati problem.
Sretno ti bilo, javi rezultate, skoro smo blizu.
I moj je tu negdje, 1,8-2 cm mislim. Sretno i tebi, javim... pratimo se
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Anitram jako mi je žao
MTB ja sam po prirodi nekako teški realist(vidim da is i ti),ali opet,često sam razmišljala od kuda uspiješ izvući tu svu pozitivu i kako je to zapravo super,te da bih i voljela da sama mogu tako.Ono,nadaš se najboljem,a očekuješ i najgore.
Vjerujem da je teško,ali ovo definitivno stoji da je sigurno bolje sada(ako je već moralo),nego u nekom kasnijem stadiju trudnoće.
Vjerujem da ćeš iz ovog svega izaći još jača i za koji mj krenuti u nove pobjede.
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Cure beta mi je 787.1 a u zagreb moram na ultrazvuk u četvrtak😍😍
Azospermia
Ljutopile, ja ovo kao da sam ja napisala, klasa pesimist. Iako ja imam tu srecu da nikad nisam imala spontani, ali kad vidim ovo sve sto se dogadja mladim curama sa super embrijima i super stanicama, cini mi se neralno da ja ista ocekujem od svojih dvodnevnih jadnika koji su nastali iz prelosih stnica. Nego, je li prosao transfer?
MTB divim ti se kako razmisljas i kako to sve prihvacas.
Tuma evo mi je poznanica otisla u ambulantu po infuziju i dosla mi dat. I izvadila mi krv i odnijela u privatni laboratorij. Sad cekam nalaz. Izgleda da je u ambulanti sestra digla frku...da kud ce kod mene kuci, da sigurno imam koronu, da sam se mogla sad u bolnici zarazit, pa je zvala muza, a on inace galami i kad normalno prica pa su joj sve dali 😂 i jela sam bez da sam povratila...juhuuu....cak sam i knjigu uzela citat sta mi je bilo nezamislivo ovih dana. Ne mogu vjerovat da me ove stvari tako vesele
Tjesim se uvjeravajuci se da ovakav kraj godine nema sta drugo biti nego da ce sljedeca godina biti novi pocetak i rast svih nas i nasih zelja i nase zivotne srece.. Ja kad pogledam unatrag ova godina mi je najstresnija u svim oblicima bila i nemoze gore.. Moze samo bolje ❤️ vjerujem u to i jedva cekam primiti sve dobro sto mi slijedi ❤️❤️❤️😊
Podrska sam svima i zato necu poimence niloga spominjat nego cu rec u jedinini... Žena si, možeš ti to. Neka te i sruši ovo sve al ces skupit snage i kad budes sprem a ustat se i pobjedit sve ❤️😘 i kad se osjecas lose sjeti se da je tu copor zena koji zna stp prolazis i copor zena koji je vec prebrodio ovo sve i drzi svoju bebicu/bebice.. I TI ČEŠ!
Ja sam out.Vise srece drugi put. Jos se nes malo vidi ali to ce otici samo. Ne moram na kiretazu. Uglavnom reko je da racunam ovo kao mengu. Da ne mislim da je nesto do mene nego vjerojatno plod nije bio dobar. Da prekinem sa ljekovima. I to je to. Pauziramo do 2 mjeseca. Ocu da se opustim za Bozic i Novu da malo ne mislim o bockanjima, betama, transferima. Malo se povlacim i sa foruma. Svima ostalim zelim sve najbolje i da uspiju uskoro i svima drzim 🤞. I nemojte gledat na ove lose slucajeve. Svako je posebam i drugaciji. A osim toga to je sve zivot. Rodenje, smrt sve je to dio. Bilo je lijepo vidjeti plusic. Al sigurna sam da cu ga opet ugledati. 🤗
A joooj, drz se! Javi nam se svakako kada budes mogla da znamo kako si.. 🤗🤗 uzivaj u Bozicu i Novoj godini, napij se kako spada 🤗🤗🤗🤗🥰🥰🥰💜💜💜💜❤❤❤❤
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Možda zvuči kontraproduktivno, ali ja sam zadnjih par dana dosta toga proguglala o pobačajima, čitala iskustva žena i slično. Čovjek bi rekao da će me to uzrujati, ali naprotiv, jako me je smirilo. Kao prvo, saznala sam da ovo nije situacija "zašto baš meni, o živote, nesreća je pala pred moja vrata", već je zapravo dosta česta situacija. Je da je u mom slučaju malo teža radi godina, ali jebiga, znala sam koliko godina imam i prije postupka.
Kao drugo, saznala sam da je ovo moje razina "test mi je pokazao lažno pozitivno" u odnosu na ono što neke žene prožive. Da ne pišem sad horor priče, ali osjećam se kao žena koju je malo nažuljala cipela i kuka drugoj ženi koja je od svoje treće godine bila zatvorena u podrumu i svakodnevno zlostavljana. E, to je usporedba ovog moga - zametak je odustao u ranom razvoju, prije nego sam znala spol, prije nego sam ga osjetila, i prije nego sam se uspjela povezati s njim, i drugih pretužnih priča koje se drugim roditeljima događaju u kasnijim trudnoćama ili čak nakon poroda.
I sad sam puno smirenija i opuštenija. Čak i u svojoj "nesreći" vidim koliko jebeno puno sreće u životu imam.
Možda se varam, ali rekla bih d
Shvacam te.. I definitivno je bolje sad nego u 10 tt ili dalje… Ja sam postala itekako realisticnija… Sad cu se usuditi napisati… Nije me nazalost iznenadilo kad si rekla da nije dobro.. Jer sam to pomislila cim si napisala da ti je plod 2.2mm u 6 tjednu… Pomislila sam odmah da je to premalo a kako plod u prosjeku raste duplo u tjedan dana(tako ti je nekako i narastao) pomislila sam to je opet malo za 7tt…
I onda kad sam citala kako si ti sretna s tih 2.2mm. Rekoh sama sebi :pa takva bi trebala biti! I pocela se nadati i vjerovati u cuda..Vi se sve veselile a ja si mislim tako bi trebala i ja…bit ce kod nje sve super jer nekako vise vjerujem u tudja cuda nego vlastita 🤢🤢🤢🙉…
Kao sto si napisala: sve je ovo dio statistike i koliko puno zena ima spontani.. Pa i dva, tri.. Ja sam mislila da sam ja jako rijetki baksuz no nazalost nisam, samo to zene bas i ne govore…
Jako puno žena kroz to prodje samo ne pričaju o tome. Kad smo krenuli u MPO vode sam pričala s mamom pa mi je rekla za naše bliske obiteljske prijatelje da je imala 7 spontanih a danas ima troje djece. Ja to nisam znala prije i nikad ne bi rekla.
Nekad si mislim da je šteta da se ne dijeli, znam da nitko ne želi pričati o svojoj boli ali nekako kad znaš da nisi jedini i da nije tako rijetko..
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji