Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marinela87
    23. Studeni 2020. 23:23

LUCIJA007

Marinela87
    Bas tako.. Nedavno mi se kolegica koja ima curicu zalila da se osjeca bas jadno, da joj nista ne ide od ruke, cega god se uhvati propadne, silom bi htjela partnera a ni to ne ide.. Da joj zivot nema smisla bla bla.. Ali ona bas je malo drama Queen.. I sad ja nju pokusavala utjesiti rijecima da kako to moze reci kad ima dijete i ono bi joj u najmanju ruku trebalo biti smisao zivota 🤷‍♀️… A ona meni na to :da li bi se mijenjala s njom 🙉😅😅.. Ne doslovno ali kao u smislu moj zivot bez djeteta i njezin s djetetom.. Ne bih se mijenjala 😅.. No zalosno je uopće da jedna majka tako razmislja…

Ajme meni🤦‍♂️🤦‍♂️ sta bi ja dala za curicuu hahaha! Al da, to je pozitivna strana ovoga, mozda zabrijavam al mislim da cemo mi ovdje cijenit tu djecu na jedan poseban način. Mozda sam u krivu.. Al tako mi se čini! I da, dijete stvarno nije garancija sreće. Ja isto kad gledam sve oko sebe s djecom, niti s jednim se ne bi mijenjala za život.
    A još nešto, treba imat na umu kad ti se čini da su prijatelji bezosjećajni, da pojma nemaju šta prolazis. Ja se svako malo sjetim jedne cure koja je prolazila mpo tad, imala gadne gadne probleme, i ja nju pitala 'i sta sad, oces odustat?' o bozeee da mi se vratit u prošlost i to promijenit.. Umjesto da je ohrabrum ja bubnula ovo!jednostavno nisam imala pojma nikakvog kolko se ona muci. Toga se isto prisjetim kad meni netko neku glupost kaze 

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

23. Studeni 2020. 23:37

Marinela87

LUCIJA007

Marinela87
    Bas tako.. Nedavno mi se kolegica koja ima curicu zalila da se osjeca bas jadno, da joj nista ne ide od ruke, cega god se uhvati propadne, silom bi htjela partnera a ni to ne ide.. Da joj zivot nema smisla bla bla.. Ali ona bas je malo drama Queen.. I sad ja nju pokusavala utjesiti rijecima da kako to moze reci kad ima dijete i ono bi joj u najmanju ruku trebalo biti smisao zivota 🤷‍♀️… A ona meni na to :da li bi se mijenjala s njom 🙉😅😅.. Ne doslovno ali kao u smislu moj zivot bez djeteta i njezin s djetetom.. Ne bih se mijenjala 😅.. No zalosno je uopće da jedna majka tako razmislja…

Ajme meni🤦‍♂️🤦‍♂️ sta bi ja dala za curicuu hahaha! Al da, to je pozitivna strana ovoga, mozda zabrijavam al mislim da cemo mi ovdje cijenit tu djecu na jedan poseban način. Mozda sam u krivu.. Al tako mi se čini! I da, dijete stvarno nije garancija sreće. Ja isto kad gledam sve oko sebe s djecom, niti s jednim se ne bi mijenjala za život.
    A još nešto, treba imat na umu kad ti se čini da su prijatelji bezosjećajni, da pojma nemaju šta prolazis. Ja se svako malo sjetim jedne cure koja je prolazila mpo tad, imala gadne gadne probleme, i ja nju pitala 'i sta sad, oces odustat?' o bozeee da mi se vratit u prošlost i to promijenit.. Umjesto da je ohrabrum ja bubnula ovo!jednostavno nisam imala pojma nikakvog kolko se ona muci. Toga se isto prisjetim kad meni netko neku glupost kaze

Oooo daaa... Imam tako jednu bivsu radnu kolegicu koja se goooodinama mucila, isli su i van na postupak, takodjer imala spontane.. Da sam joj rekla:ma opustite se, mozda previse forsiras🙉🙉🙉🙉 druga kolegica joj predlagala vikend wellnesse dok je ona surfala  klinike u Ceskoj🤷‍♀️🙉... Moj Bozeee i dan danas se toga sjetim kao da je jucer bilo a proslo je vec 10 godina od tog.. Bas mi je zao sto sam joj to rekla.. Sjecam se i njezinog odgovara : svatko ima svoje misljenje 🤭😅. 
    Ali uglavnom ona je prirodno zatrudnila izmedju 2 postupka 💓.. Sad je to već veeliki decko.. A ja se opustam🤭🤷‍♀️🤢😅😅😅😅
    Bez wellnessa🙊

23. Studeni 2020. 23:39

Jele83

Cure jel normalno da se daje štopericu Bretvacid 5000 x 2? Jel to inače takva praksa ili?

Normalno je da.. I ja sam ju dobila  kod L. 

23. Studeni 2020. 23:41

Jele83

Razumna

*.Women_name.*

Ne, inseminacija se plaća kod njih

A jel zna netko tko radi insemenacije preko HZZO a da nije bolnica?

Poliklinika Škvorc

Mislim da niti jedna klinika ne radi inseminacije preko hzzoa.. Znam da su cure pisale da su iske u bolnice 'ispucati' inseminacije da mogu ici npr. kod Skvorca u postupak... 

tera_
    23. Studeni 2020. 23:51

Nina985

Jeremija baš mi je žao. Nadam se da će ti ubrzo biti bolje. Ovo je znak da svakako trebaš odmoriti, vidjet ćeš kad budeš odmorna da će se fino primiti. Od 2 stanice možda i bude čudo ne samo jedno nego dva ❤❤
    LioraLioračestitam na beti!!!!!
    Monica24sretno s kretanjem u postupak
    Vuky folikuli super rastu
    Lavanya pitala si kako uskladiti folikulometrije i posao. Ja nisam bila u Petrovoj ,ali mislim da su folikulometrije svaka 2 dana. Što se tiče posla, ne znam da li imaš mogućnost izići s posla ili doći kasnije na posao. Ja sam svom šefu rekla da nešto moram privatno obavljati i nije bilo problema jer sam sve nadoknadila. Ako pak ne možeš zbog vrste posla ili je neki drugi problem, onda vidi sa svojim ginekologom da ti otvori bolovanje
    Tiki92neka re ne brine veličina folikula. S obzirom da ti je planirana aspiracija u petak, do tad stignu narasti za još 8 mm. (U prosjeku rastu od 1.5-2 mm dnevno). Endometeij ti je ok debljine.
    Tera pitala si za priznavanje nalaza iz BIH u KBC Split. Jel ideš na teret HZZO-a ili? Za Split ne znam, ali obično po bolnicama u Zagrebu ne priznaju nalaze iz drugih ustanova. Probaj nazvati pa pitaj da budeš sigurna
    Dada31znam da je klišej, ali pokušaj se smiriti. Ta temperatura od 37.3 ne mora nista značiti, neki od nas ju imaju cijelo vrijeme. Pričekaj još 2 dana pa se onda posavjetuj s MPO doktorom

Da ici cu preko hzzo, u cito sam bila samo na pregledu i kroz razgovor to nije stvaralo problem, ali eto neznam kako je u bolnicama..hvala, pitati cu.

👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
    👨32g, oligoasthenozoospermia
    Kbc St
    1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
    FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
    2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
    FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
    FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵

Nina985
    23. Studeni 2020. 23:57

Razumna

Škvorc Samobor, jel se može kod njih ići na insemenaciju preko HZZO?
    Bila sam nedavno na Sv Duhu i nije mi se svidjelo pa me zanima tko to još radi preko HZZO?

Kod Škvorca se ne može na inseminacije preko HZZO-a. Ja sam kod njega plaćala 2 inseminacije.

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

• Piky
    24. Studeni 2020. 00:45

Ej cure... Bila sa na pregledu i u glavnom sve se spustilo u ušće maternice treba još 1 cm da izađe, ginić kaže da sigurno kroz 2-3 dana.. Uglavnom u maternici nema ništa, a ni te neke ciste (žute tvari), e sad on meni kaže da je to moglo uništiti plod, a to mi je napisano da imam još od transfera,jeste se susrele s tim?
    Uglavnom sutra se vraćem na posao sad je već 4 tjedan da me šef mjenja,mislim da je stvarno pošteno od njega i svaka mu čast. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

24. Studeni 2020. 05:47

🌺Dada31🌺

🦋Anitram1982🦋

Do najkasnije 12 tjedna trudnoce moras poslodavca obavjestiti da si trudna. Za minijob ne znam kak ide. I dal je isto kao kod teilzeit i vollzeit. I da ako je od iste bolesti prvih 7 tjedana ide na poslodavca bolovanje a onda na AOK. S tim da kad srce prokuca ginekolog izdaje Bescheinigung fur Schwangerschaft i to dajes poslodavcu. Ako ti je posao takav da nije za trudnicu i ne moze ti omoguciti neki drugi posao daje ti Bescheftigungverbot. Zabranu rada i tada dobivas punu placu do Mutterschaf tj.do onih 8 tjedana prije poroda. I dalje placa onda drzava. Ista stvar je i ako ti da ginekolog zabranu rada.

A može dajem onda tajBescheftigungverbot koji mi potpiše poslodavac? Dali ja to sama predajem u AOK ili vraćam svojoj doktorici ili to pak moj poslodavac predaje? Pokušala sam to izguglati ali nisam našla jer mi je loš njemački 🙄🙄🙄 sorry što te gnjavim s tim a nije ni došlo još do trudnoće, ali da znam 😁😁🥰

Ako ti ga ne potpise doktorica, bude poslodavac ako nema adekvatnog posla za tebe. Ne trebas ti slati u AOK nista. A ako ce sta trebat rec ce ti doktorica. Ma treba se uputit u sve da na vrijeme znas 😉

• ruška
    24. Studeni 2020. 06:44

*.Women_name.*

ruška

Ne htjela sam reci da bolje imati i manju betu pa onda ides vaditi drugi puta,tako je ispalo kod mene.u petak sam zvala pk škvorc i javila se sastra,rekla sam joj betu,rekla mi je da ponovim u pon.te sam trazila da dodem kod njih na prvi uzv da me naruci.rekla mi je da me nemogu primiti jer su u guzvi.zvala sam socijalnog ginekologa,koji je upućen u sve moje mpo postupke,kada je cuo betu,rekao da nemoram ponavljati.isto taj dan sam otisla kod privatnog ginekologa-prijatelja,koji Ce mi voditi trudnoću,sve mu ispričala,te je isto rekao da nema smisla da ponavljamo betu,da je taman i da cemo 03.12.raditi uzv.htjela sam reci da je beta bila manja da bi i ova dva ginekologa rekla da ponavljam.znam da je dr.škvorc odličan ginekolog ali naravno malo sam se prepala.naravno sve mi ovdje imamo strah,prvo da uspije postupak,pa da se uhvati,pa pozitivan test,pa beta,pa da li je sve ok….grozno.uglavnom rekla sam sama sebi,bit Ce kako mora biti.
    Oprostite ako sam nesto krivo napisala pa niste dobro shvatile ali bilo je u brzini.

Malo su te zbunili, razumijem da te strah. Zaboravi sad tu drugu betu i pricekaj ultrazvuk bit će sve ok 🥰 koliko si trudna sad? Ako te jako brine, ako ti je ginekolog prijatelj nek te pregleda malo ranije ako se brineš. I mene je tako moja ginekologica jer sam kod njega dobila tek za 2 tjedna. Samo da se smiris, ili ako nisi nestrpljiva kao ja pricekaj. Nije to tako daleko brzo ćeš ti vidjet svoju bebicu, ne brini 😘

06.tj.mi je 03.12.tada idem na uzv.Izdrzat ću do iduceg tjedna.

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    24. Studeni 2020. 06:56

Trudnice very soon to be - part one

minilu - 23.11 beta
    Pami - 24.11 beta
    Leptirica90 - 24.11. beta
    TiKi92 - bockanje
    VM - bockanje
    Niksa - bockanje
    Lucyinthesky - bockanje
    Blacky89 - krenuo estrofem, FET 11/20
    Bozma/Jeremija - u postupku
    Jele83 - 25.11. aspiracija
    vuky - 25.11. folikulometrija
    darliv - 26.11 FET
    Dada31 - 27.11. počinje bockanje
    ericaa - 27.11. prva folikulometrija
    Oolive - 27.11. aspiracija
    miss1502 - 29.11. beta
    Chloe18/MaloTele - 30.11. beta
    sunshine25 - 30.11. beta
    Ivanaxx - 2.12. beta
    nada86 - 3.12. beta
    ruška - 3.12 UZV, beta pozitivna!
    Teja1408 - 7.12 UZV, bete se poduplale
    LioraLiora - prvi UZV, obje bete pozitivne
    Nina985 - 8.12 prvi UZV, obje bete pozitivne
    curly29 - 18.12 prve konzultacije
    Ana26 - postupak 11/20
    kju - postupak 11/20
    Deoria - postupak 11/20
    točkicaa -  postupak 11/20
    Vučica -  postupak 11/20
    little123 - postupak 11/20
    Anavi123456 - FET 11/20
    Angribird/Ljutopile - FET 11/20
    MiniGirl - tempirani odnosi
    Aura - tempirani odnosi

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.