Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    23. Studeni 2020. 22:38

🦋Anitram1982🦋

Do najkasnije 12 tjedna trudnoce moras poslodavca obavjestiti da si trudna. Za minijob ne znam kak ide. I dal je isto kao kod teilzeit i vollzeit. I da ako je od iste bolesti prvih 7 tjedana ide na poslodavca bolovanje a onda na AOK. S tim da kad srce prokuca ginekolog izdaje Bescheinigung fur Schwangerschaft i to dajes poslodavcu. Ako ti je posao takav da nije za trudnicu i ne moze ti omoguciti neki drugi posao daje ti Bescheftigungverbot. Zabranu rada i tada dobivas punu placu do Mutterschaf tj.do onih 8 tjedana prije poroda. I dalje placa onda drzava. Ista stvar je i ako ti da ginekolog zabranu rada.

A može dajem onda taj Bescheftigungverbot koji mi potpiše poslodavac? Dali ja to sama predajem u AOK ili vraćam svojoj doktorici ili to pak moj poslodavac predaje? Pokušala sam to izguglati ali nisam našla jer mi je loš njemački 🙄🙄🙄 sorry što te gnjavim s tim a nije ni došlo još do trudnoće, ali da znam 😁😁🥰

endometrioza

23. Studeni 2020. 22:39

*.Women_name.*

LUCIJA007

Women_name ; Mislim da je napisala nesto u smislu da nije dobro ni imati veliku betu..
    Ma dobro je kako ne 😅☺️
    Ali ja sad ne znam kako je kod Skvorca..inace vecinim kazu da treba ponavljati betu neovisno o visini prve bas zbog tog sto si i sama napisala da se vidi dupla li se uredno…
    Mislim inace ono kad izvadimo prvu betu kazu da izvadimo i drugu…. Ne mislim time na socijalnog gin vec svog mpo lijecnika…
    Moj gin pojma nikad nist o mojim betama nije ni imao… Ne kuze se oni bas u te stvari, bar moj ne..

Skvorc je uvijek mene tražio drugu betu jer naravno po njoj se vidi dali se trudnoća razvija dobro. Ja sam morala svojoj soc isto javiti zbog bolovanja bila je u sve upućena, ali ne miješa se niti u lijekove niti išta, to sve vodi mpo liječnik, samo valjda zbog evidencije . Tek nakon druge bete pitali su me želim li voditi trudnoću kod njega ili kod svoje. Neznam zašto je njezin doktor socijalni i privatni ginekolog rekao da ne mora vaditi kada mpo doktor traži dva vađenja 🤷‍♀️ mislim da je Nadalica napisala da su i njoj rekli da kad je tako beta velika da ne mora. Neznam zbog čega, valjda oni znaju zašto 🤷‍♀️🤷‍♀️ ali vjerujem da će sve biti ok, malo su je zbunili sad Al brzo će taj 03.12 kad će vidjet svoju bebicu 🥰 neznam sad kako bi iz računala dali se dobro dupla ako je prošlo puno vremena od prvog vađenja, bojim se da joj to nebi sad bilo stresno. Ali neznam, možda vi druge cure bolje znate

Da, mpo lijecnici vecinim svi traze 2 bete neovisno o visini prve.. nemam pojma ni ja kako bi to sad bilo pogotovo jer se beta kad predje 1000 vise ne mora bas duplati... Sto je veca to je njezino duplanje najcesce manje(opet nije pravilo no...) i to je uredan nalaz tako da da.. Tesko bi sad bilo znati koja brojka bi bila ok...
    Iako bi ja vjerojatno u tom slucaju vec ujutro vadila betu pa 'kud puklo da puklo' 🙉😅 kasnije bi preracunavala 😄😄😄💆‍♀️...
    Ali zamisli koja je to sad negdje beturinaaa🤰☺️☺️☺️☺️... 

• *.Women_name.*
    23. Studeni 2020. 22:49

LUCIJA007

*.Women_name.*

LUCIJA007

Women_name ; Mislim da je napisala nesto u smislu da nije dobro ni imati veliku betu..
    Ma dobro je kako ne 😅☺️
    Ali ja sad ne znam kako je kod Skvorca..inace vecinim kazu da treba ponavljati betu neovisno o visini prve bas zbog tog sto si i sama napisala da se vidi dupla li se uredno…
    Mislim inace ono kad izvadimo prvu betu kazu da izvadimo i drugu…. Ne mislim time na socijalnog gin vec svog mpo lijecnika…
    Moj gin pojma nikad nist o mojim betama nije ni imao… Ne kuze se oni bas u te stvari, bar moj ne..

Skvorc je uvijek mene tražio drugu betu jer naravno po njoj se vidi dali se trudnoća razvija dobro. Ja sam morala svojoj soc isto javiti zbog bolovanja bila je u sve upućena, ali ne miješa se niti u lijekove niti išta, to sve vodi mpo liječnik, samo valjda zbog evidencije . Tek nakon druge bete pitali su me želim li voditi trudnoću kod njega ili kod svoje. Neznam zašto je njezin doktor socijalni i privatni ginekolog rekao da ne mora vaditi kada mpo doktor traži dva vađenja 🤷‍♀️ mislim da je Nadalica napisala da su i njoj rekli da kad je tako beta velika da ne mora. Neznam zbog čega, valjda oni znaju zašto 🤷‍♀️🤷‍♀️ ali vjerujem da će sve biti ok, malo su je zbunili sad Al brzo će taj 03.12 kad će vidjet svoju bebicu 🥰 neznam sad kako bi iz računala dali se dobro dupla ako je prošlo puno vremena od prvog vađenja, bojim se da joj to nebi sad bilo stresno. Ali neznam, možda vi druge cure bolje znate

Da, mpo lijecnici vecinim svi traze 2 bete neovisno o visini prve.. nemam pojma ni ja kako bi to sad bilo pogotovo jer se beta kad predje 1000 vise ne mora bas duplati… Sto je veca to je njezino duplanje najcesce manje(opet nije pravilo no…) i to je uredan nalaz tako da da.. Tesko bi sad bilo znati koja brojka bi bila ok…
    Iako bi ja vjerojatno u tom slucaju vec ujutro vadila betu pa 'kud puklo da puklo' 🙉😅 kasnije bi preracunavala 😄😄😄💆‍♀️…
    Ali zamisli koja je to sad negdje beturinaaa🤰☺️☺️☺️☺️…

Ogromna sigurno, takvu već dugo nismo čuli 😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

23. Studeni 2020. 22:54

ruška

Ne htjela sam reci da bolje imati i manju betu pa onda ides vaditi drugi puta,tako je ispalo kod mene.u petak sam zvala pk škvorc i javila se sastra,rekla sam joj betu,rekla mi je da ponovim u pon.te sam trazila da dodem kod njih na prvi uzv da me naruci.rekla mi je da me nemogu primiti jer su u guzvi.zvala sam socijalnog ginekologa,koji je upućen u sve moje mpo postupke,kada je cuo betu,rekao da nemoram ponavljati.isto taj dan sam otisla kod privatnog ginekologa-prijatelja,koji Ce mi voditi trudnoću,sve mu ispričala,te je isto rekao da nema smisla da ponavljamo betu,da je taman i da cemo 03.12.raditi uzv.htjela sam reci da je beta bila manja da bi i ova dva ginekologa rekla da ponavljam.znam da je dr.škvorc odličan ginekolog ali naravno malo sam se prepala.naravno sve mi ovdje imamo strah,prvo da uspije postupak,pa da se uhvati,pa pozitivan test,pa beta,pa da li je sve ok….grozno.uglavnom rekla sam sama sebi,bit Ce kako mora biti.
    Oprostite ako sam nesto krivo napisala pa niste dobro shvatile ali bilo je u brzini.

Anha... Znaci ova beta je od petka? Ja sam mislila da je vise vremena proslo.. Pa onda mozda da odes sutra po drugu ako ces biti mirnija...Ako ne, sve je ok i doktor ti je to rekao, a nije cudno da te trazio i drugu betu svi oni traže drugu, no shvacam da si se prepala i zbunila... 

Razumna
    23. Studeni 2020. 23:01

Škvorc Samobor, jel se može kod njih ići na insemenaciju preko HZZO?
    Bila sam nedavno na Sv Duhu i nije mi se svidjelo pa me zanima tko to još radi preko HZZO?

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• *.Women_name.*
    23. Studeni 2020. 23:03

Razumna

Škvorc Samobor, jel se može kod njih ići na insemenaciju preko HZZO?
    Bila sam nedavno na Sv Duhu i nije mi se svidjelo pa me zanima tko to još radi preko HZZO?

Ne, inseminacija se plaća kod njih

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

23. Studeni 2020. 23:08

Marinela87
    Bas tako.. Nedavno mi se kolegica koja ima curicu  zalila da se osjeca bas jadno, da joj nista ne ide od ruke, cega god se uhvati propadne, silom bi htjela partnera a ni to ne ide.. Da joj zivot nema smisla bla bla.. Ali ona bas je malo drama Queen.. I sad ja nju pokusavala  utjesiti rijecima da kako to moze reci kad ima dijete i ono bi joj u najmanju ruku trebalo biti smisao zivota 🤷‍♀️... A ona meni na to :da li bi se mijenjala s njom 🙉😅😅.. Ne doslovno ali kao u smislu moj zivot bez djeteta i njezin s djetetom.. Ne bih se mijenjala 😅.. No zalosno je uopće da jedna majka tako razmislja... 

• Jele83
    23. Studeni 2020. 23:11

Cure jel normalno da se daje štopericu Bretvacid 5000 x 2? Jel to inače takva praksa ili? 

👸37g.,sve ok.
    AMH 12.5
    01/2017 spontanim putem dobili curicu🥰
    01/2019 biokemijska trudnoća
    11/2019 krećemo vadit nalaze.......
    🤴34.,asthenozoospermia, oligoasthenozoospermia09/2020 inseminacija-neuspješno
    11/2020 stimulirani IVF, Gonali, Cetrotide,
    25.11.punkcija
    28.11 transfer 2 embrija
    14dnt beta 1275
    16dnt beta 2675
    Na prvom pregledu 4+4 2 gestacijske vrećice
    Sljedeći 05.01😉💝💝

Razumna
    23. Studeni 2020. 23:12

*.Women_name.*

A jel zna netko tko radi insemenacije preko HZZO a da nije bolnica?

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Jele83
    23. Studeni 2020. 23:14

Razumna

*.Women_name.*

A jel zna netko tko radi insemenacije preko HZZO a da nije bolnica?

Poliklinika Škvorc

👸37g.,sve ok.
    AMH 12.5
    01/2017 spontanim putem dobili curicu🥰
    01/2019 biokemijska trudnoća
    11/2019 krećemo vadit nalaze.......
    🤴34.,asthenozoospermia, oligoasthenozoospermia09/2020 inseminacija-neuspješno
    11/2020 stimulirani IVF, Gonali, Cetrotide,
    25.11.punkcija
    28.11 transfer 2 embrija
    14dnt beta 1275
    16dnt beta 2675
    Na prvom pregledu 4+4 2 gestacijske vrećice
    Sljedeći 05.01😉💝💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.