Prije sat vremena me zvao dr.Škvorc jer sam im pisala mail do kada da pijem koju terapiju.pita me da li sam vadila drugu betu.kazem da nisam jer su mi dva ginekologa,socijalni i privatni rekli da netreba ponavljati jer je dosta velika za 14 dnt. Kaze on da preporuča da se tako vidi da li je sve ok,ako se dupla,te ako je trodupla da su blizanci.pitam ga da li da odem sutra vaditi,kaze ako se mogu strpiti do 03.12.kada radim prvi uzv neka tako bude.nisam pametna sta sada misliti,pa nemoze se po beti znati da li je sve ok?koliko žena uopće ne vade betu.eto nije ni dobro imati veliku prvu betu☹️
Jesi davno vadila betu? Ako nisi davno izvadi još jednu ali ako je prošlo dosta bolje nemoj jer se beta nakon neke razine više ne dupla pravilno pa će ti samo stres stvoriti. Inače u većini slučajeva je pravilo da se beta ponavlja jer to je pokazatelj da se trudnoća razvoja u dobrom smjeru. Ne mora biti, vidiš da Nadalica je imala veliku betu također i nije ponavljalo.. Ali tvoja beta je dosta velika. Većina nas na 14dpt nismo ni blizu došle do 1000 😁 ja sam 16 dpt imala 670. Ali nisu oni to mislili kao ništa loše, nije prevelika već vjerojatno da se dovoljno uduplavala kad je došla do 1000 😁 možda fkt jesu blizanci 💁♀️😁 ako si davno vadila strpi se onda još do ultrazvuka pa ćeš vidjet. Svejedno je sad ako su blizanci vidjet ćeš na ultrazvuku 😁 mislim da je doktor Skvorc to sad mislio da se ne sekiras bzvz, super je on doktor, bar ja imam s njim dobro iskustvo. Ne brini se, bit će sve ok 😘
Nije to velika beta za 14 dan.. Evo i nasa Nina985 ima 14 dan 500 ali su kod nje trodnevni a ovdje su blastice sto je razlika 2 dana..kad preracunamo to je to🙃… . I po beti se ne moze znati da li su blizanci.. Niti po duplanju a pogotovo ne po jednoj 'vecoj' beti… Iako to po meni nikako nije prevelika beta.. To je bas lijepa beta za 14 dan blastice🌺..Taman☺️
Pa nije nitko ni rekao da je prevelika? Koliko sam razumjela njezin soc ginekolog je rekao da je dovoljno velika da ne mora vaditi drugu. I dovoljno je velika. Iako sam ja pobornik da se vadi i druga, što doktor Skvorc traži od svih svojih pacijentica.ako sam dobro razumjela našu Rusku zapravo muči kj su joj jedan ginekolog rekao da ne vadi a jedan da vadi pa sad nezna kj da radi. Ali bit će sve ok iako nije vadila. 😁
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Ivfradskoj :-) Ako sam dobro shvatila, taj prirodni ciklus se radi obavezno, ne može se preskočiti pa odmah ići na full stimulirani? Mislim da sam tako pročitala negdje u zakonu..
@MTB - odgovara mi termin za ožujak, jer se u međuvremenu moramo vjenčati :-D (još nismo to obavili, a odmah su nam napomenuli da prije postupka MORAMO biti vjenčani …) i plus jedan od naših roditelja ima operaciju, pa da se to se riješi prije. A za privatno nismo baš financijski u mogućnosti, bar ne dok ne ispucamo sve besplatne šanse preko HZZO-a
Mislim da to ovisi o dogovoru s doktorom i dijagnozama. Ne moraju nužno ovi u prirodnom ciklusu ići prije stimuliranih. Mislim da vam je dobra odluka prvo ispucati postupke preko Hzzo-a 👍Vezano za brak i postupke, to nije uvjet.
U svakom slučaju, sretno 🤞
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Jedna info za zene iz Njemacke. Ako idete na bolovanje radi MPO nece vam biti isplaceno. Poslodavac ne isplacuje Krankgeld za potpomognutu. Tako da meni nisu isplatili ali su se zajebali malo. Jer ja od Klinike za MPO imam mozda samo 5 dana bolovanja a ostalo je od mog ginekologa di je dijagnoza - mogucnost prijeteceg pobacaja - i jos imam nesto od Doktora opce prakse sto se uopce ne tice MPO. Ovih 5 dana nek si zabe u dupe a ovo ce bome platiti. Al eto cisto da znate vi koje ste u Njemackoj.
Meni je rekla moja socijalna da ako dođe do trudnoće da će mi ona pisati bolovanje za rizičnu trudnoću od prvog dana. Ali nisam sigurna dali za mini job pokriva to pa sam tražila po internetu malo i piše da bez obzira koji posao još u pitanju da je 70% obavezno i nemaju pravo dati otkaz. Kada planiraš na bolovanje, odmah ili? Sretno 🥰🥰🥰🥰🥰
Ja sam na bolovanju vec 3 tjedna. Od transfera. Mislila sam na onaj dio punkcije i transfera. KWK ti neda bolovanje za trudnocu to dobis od ginekloga da. Ako ti da. Jer su ovdje skrti posto trudnoca nije bolest. To morat imat dobru ginicu ili problem u trudnoci. I to cu dobiti. I to ne od ginice nego od poslodavca zabranu rada jer moj posao nije za trudnicu. Al ovaj period kad sam bila par dana na bolovanju za punkciju i transfer sta su mi bas u KWK dali sam mislila. E to ne palca bolovanje poslodavac.
A kako ide to Dali to što se tiče bolovanja u vezi čuvanja? Dali to ide automatski ili? Znam da općenito prvih 40 dana plaća poslodavac, zatim dalje AOK, dali se onda poslije tih 40 dana nešto mora posebno ispunjavati ili se samo prebacuje? Pošto ja ne radim teilzeit ni vollzeit nego mini job, strah me da mi neda otkaz prije nego kažem uopće da sam trudna(ako nam uspije). Zato bih prvo otvorila bolovanje prije nego kažem 😁😁😁😁
endometrioza
Women_name ; Mislim da je napisala nesto u smislu da nije dobro ni imati veliku betu..
Ma dobro je kako ne 😅☺️
Ali ja sad ne znam kako je kod Skvorca..inace vecinim kazu da treba ponavljati betu neovisno o visini prve bas zbog tog sto si i sama napisala da se vidi dupla li se uredno...
Mislim inace ono kad izvadimo prvu betu kazu da izvadimo i drugu.... Ne mislim time na socijalnog gin vec svog mpo lijecnika...
Moj gin pojma nikad nist o mojim betama nije ni imao... Ne kuze se oni bas u te stvari, bar moj ne..
Women_name ; Mislim da je napisala nesto u smislu da nije dobro ni imati veliku betu..
Ma dobro je kako ne 😅☺️
Ali ja sad ne znam kako je kod Skvorca..inace vecinim kazu da treba ponavljati betu neovisno o visini prve bas zbog tog sto si i sama napisala da se vidi dupla li se uredno…
Mislim inace ono kad izvadimo prvu betu kazu da izvadimo i drugu…. Ne mislim time na socijalnog gin vec svog mpo lijecnika…
Moj gin pojma nikad nist o mojim betama nije ni imao… Ne kuze se oni bas u te stvari, bar moj ne..
Kod mene se vise kuzi sestra u sve vezano za mpo nego moj gin😅...
Ja cim dodjem kod nje po uputnicu za betu ona automatski napise na nju X2...
Ma dobro je kako ne 😅☺️
Ali ja sad ne znam kako je kod Skvorca..inace vecinim kazu da treba ponavljati betu neovisno o visini prve bas zbog tog sto si i sama napisala da se vidi dupla li se uredno…
Mislim inace ono kad izvadimo prvu betu kazu da izvadimo i drugu…. Ne mislim time na socijalnog gin vec svog mpo lijecnika…
Moj gin pojma nikad nist o mojim betama nije ni imao… Ne kuze se oni bas u te stvari, bar moj ne..
Skvorc je uvijek mene tražio drugu betu jer naravno po njoj se vidi dali se trudnoća razvija dobro. Ja sam morala svojoj soc isto javiti zbog bolovanja bila je u sve upućena, ali ne miješa se niti u lijekove niti išta, to sve vodi mpo liječnik, samo valjda zbog evidencije . Tek nakon druge bete pitali su me želim li voditi trudnoću kod njega ili kod svoje. Neznam zašto je njezin doktor socijalni i privatni ginekolog rekao da ne mora vaditi kada mpo doktor traži dva vađenja 🤷♀️ mislim da je Nadalica napisala da su i njoj rekli da kad je tako beta velika da ne mora. Neznam zbog čega, valjda oni znaju zašto 🤷♀️🤷♀️ ali vjerujem da će sve biti ok, malo su je zbunili sad Al brzo će taj 03.12 kad će vidjet svoju bebicu 🥰 neznam sad kako bi iz računala dali se dobro dupla ako je prošlo puno vremena od prvog vađenja, bojim se da joj to nebi sad bilo stresno. Ali neznam, možda vi druge cure bolje znate
Poliklinika Škvorc
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Jedna info za zene iz Njemacke. Ako idete na bolovanje radi MPO nece vam biti isplaceno. Poslodavac ne isplacuje Krankgeld za potpomognutu. Tako da meni nisu isplatili ali su se zajebali malo. Jer ja od Klinike za MPO imam mozda samo 5 dana bolovanja a ostalo je od mog ginekologa di je dijagnoza - mogucnost prijeteceg pobacaja - i jos imam nesto od Doktora opce prakse sto se uopce ne tice MPO. Ovih 5 dana nek si zabe u dupe a ovo ce bome platiti. Al eto cisto da znate vi koje ste u Njemackoj.
Meni je rekla moja socijalna da ako dođe do trudnoće da će mi ona pisati bolovanje za rizičnu trudnoću od prvog dana. Ali nisam sigurna dali za mini job pokriva to pa sam tražila po internetu malo i piše da bez obzira koji posao još u pitanju da je 70% obavezno i nemaju pravo dati otkaz. Kada planiraš na bolovanje, odmah ili? Sretno 🥰🥰🥰🥰🥰
Ja sam na bolovanju vec 3 tjedna. Od transfera. Mislila sam na onaj dio punkcije i transfera. KWK ti neda bolovanje za trudnocu to dobis od ginekloga da. Ako ti da. Jer su ovdje skrti posto trudnoca nije bolest. To morat imat dobru ginicu ili problem u trudnoci. I to cu dobiti. I to ne od ginice nego od poslodavca zabranu rada jer moj posao nije za trudnicu. Al ovaj period kad sam bila par dana na bolovanju za punkciju i transfer sta su mi bas u KWK dali sam mislila. E to ne palca bolovanje poslodavac.
A kako ide to Dali to što se tiče bolovanja u vezi čuvanja? Dali to ide automatski ili? Znam da općenito prvih 40 dana plaća poslodavac, zatim dalje AOK, dali se onda poslije tih 40 dana nešto mora posebno ispunjavati ili se samo prebacuje? Pošto ja ne radim teilzeit ni vollzeit nego mini job, strah me da mi neda otkaz prije nego kažem uopće da sam trudna(ako nam uspije). Zato bih prvo otvorila bolovanje prije nego kažem 😁😁😁😁
Do najkasnije 12 tjedna trudnoce moras poslodavca obavjestiti da si trudna. Za minijob ne znam kak ide. I dal je isto kao kod teilzeit i vollzeit. I da ako je od iste bolesti prvih 7 tjedana ide na poslodavca bolovanje a onda na AOK. S tim da kad srce prokuca ginekolog izdaje Bescheinigung fur Schwangerschaft i to dajes poslodavcu. Ako ti je posao takav da nije za trudnicu i ne moze ti omoguciti neki drugi posao daje ti Bescheftigungverbot. Zabranu rada i tada dobivas punu placu do Mutterschaf tj.do onih 8 tjedana prije poroda. I dalje placa onda drzava. Ista stvar je i ako ti da ginekolog zabranu rada.
Ne htjela sam reci da bolje imati i manju betu pa onda ides vaditi drugi puta,tako je ispalo kod mene.u petak sam zvala pk škvorc i javila se sastra,rekla sam joj betu,rekla mi je da ponovim u pon.te sam trazila da dodem kod njih na prvi uzv da me naruci.rekla mi je da me nemogu primiti jer su u guzvi.zvala sam socijalnog ginekologa,koji je upućen u sve moje mpo postupke,kada je cuo betu,rekao da nemoram ponavljati.isto taj dan sam otisla kod privatnog ginekologa-prijatelja,koji Ce mi voditi trudnoću,sve mu ispričala,te je isto rekao da nema smisla da ponavljamo betu,da je taman i da cemo 03.12.raditi uzv.htjela sam reci da je beta bila manja da bi i ova dva ginekologa rekla da ponavljam.znam da je dr.škvorc odličan ginekolog ali naravno malo sam se prepala.naravno sve mi ovdje imamo strah,prvo da uspije postupak,pa da se uhvati,pa pozitivan test,pa beta,pa da li je sve ok....grozno.uglavnom rekla sam sama sebi,bit Ce kako mora biti.
Oprostite ako sam nesto krivo napisala pa niste dobro shvatile ali bilo je u brzini.
🙋34👨🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
4 iseminacije od 10/2018-02/2019
4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
5/2019 FET 1blastocista,beta 0
7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
Poliklinika Škvorc
10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
1.Beta 14dnt 1042
Ne htjela sam reci da bolje imati i manju betu pa onda ides vaditi drugi puta,tako je ispalo kod mene.u petak sam zvala pk škvorc i javila se sastra,rekla sam joj betu,rekla mi je da ponovim u pon.te sam trazila da dodem kod njih na prvi uzv da me naruci.rekla mi je da me nemogu primiti jer su u guzvi.zvala sam socijalnog ginekologa,koji je upućen u sve moje mpo postupke,kada je cuo betu,rekao da nemoram ponavljati.isto taj dan sam otisla kod privatnog ginekologa-prijatelja,koji Ce mi voditi trudnoću,sve mu ispričala,te je isto rekao da nema smisla da ponavljamo betu,da je taman i da cemo 03.12.raditi uzv.htjela sam reci da je beta bila manja da bi i ova dva ginekologa rekla da ponavljam.znam da je dr.škvorc odličan ginekolog ali naravno malo sam se prepala.naravno sve mi ovdje imamo strah,prvo da uspije postupak,pa da se uhvati,pa pozitivan test,pa beta,pa da li je sve ok….grozno.uglavnom rekla sam sama sebi,bit Ce kako mora biti.
Oprostite ako sam nesto krivo napisala pa niste dobro shvatile ali bilo je u brzini.
Malo su te zbunili, razumijem da te strah. Zaboravi sad tu drugu betu i pricekaj ultrazvuk bit će sve ok 🥰 koliko si trudna sad? Ako te jako brine, ako ti je ginekolog prijatelj nek te pregleda malo ranije ako se brineš. I mene je tako moja ginekologica jer sam kod njega dobila tek za 2 tjedna. Samo da se smiris, ili ako nisi nestrpljiva kao ja pricekaj. Nije to tako daleko brzo ćeš ti vidjet svoju bebicu, ne brini 😘
Poliklinika Škvorc
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Sanjich usla sam na brzinu u forum i upao mi je u oko tvoj post, bas sam se rastužila jer te skroz razumijem, kao i svi ovdje..bas kad je tebi najteže, te bebe iskaču iz pastete.. I ti se trebaš veselit za prijatelje a to je tako teško. Ali nažalost ljudi vode svoje živote i dobivaju djecu, moraju i žele ti to reći.. Meni pomaže kad shvatim da nisam jedina koja cezne za necim što netko meni blizak ima, i da je to skroz normalno.. i da vjerojatno bas ta koja mi je objavila da je ostala trudna jer je pogledala muža zavodnickim pogledom,ima npr totalno narusen odnos sa sestrom, a moj je recimo predivan. Jednostavno, tako svijet funkcionira, negdje smo zakinuti a negdje imamo puno. sigurno ti imas nesto(puno toga) za sta bi neki tvoj prijatelj s djetetom sve dao. To sam osvijestila kad mi je prijateljica ostala trudna s nekim bzv random likom, ja sam se doslovno rasplakala, iskreno sam joj rekla kolko mi je to osjećaj ko da mi se svemir smije u facu. I onda mi je ona priznala da kad sam se ja udavala ona je bila sretna radi mene a doma je plakala radi sebe jer nema nikoga i jedini lik kojeg je voljela ju je ostavio.. I da će njoj to dijete bit jedina ljubav u zivotu. I tako sam skuzila, ajme, ja se ljutim zbog njene trudnoće a ona bi se taj čas mijenjala sa mom. Tako se ja tjesim tj pomaže mi da ajmo rec 'ne zamjeram' tim trudnim prijateljima 😂 Nekad ide.. Nekad je koma. Uf sta sam se raspisala, sori!
Cure s plusicima čestitam!! Držite se, vidim da su muke od čekanja tu! Ali bolje nervirat se nakon plusa nego nervirat se jer ga nema!
Jeremija stvarno se nadam da će tvoja 2 malca uspjeti, a ti da ces se uspjet odmorit i doc k sebi. Valjda postoji neki razlog zašto se ovako mučiš! Možda će tvoje dijete bit najbolje ikad, ono s kojim možeš popit kavu 2 sata u miru, pa sad ovolika muka radi balansa!
MTB sretno na ultrazvuku!!!
🙋♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
🧒39, sve ok
Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
1. AIH 7/2020 neuspjesan
2. AIH 9/2020 neuspjesan
1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce
Sortiraj odgovore
Najstariji