Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sara 🌸
    22. Studeni 2020. 10:35

Nikitta

Sara nokat je uklonjen, tek je počeo rasti novi, doslovno mrvicu tek, ali da, i za to sam čula i među screenshotovima mi je bila octena kiselina za razdoblje dok je nokat još postojao, no nisam je nigdje našla. U DM-u su muža blijedo gledali. Tek kasnije sam skontala da se treba ići u poljoprivrednu ljekarnu i to taman u ovo doba sarmi?! Jel tako nekako? 🤣 Imam sumnje da i na drugom palcu koji je dobro, ima zeru gljivica, tako da ću probat tamo primjeniti da se nikad više ne ponovi ovo što se sad događa cijelu ovu godinu s drugom nogom. Znam da ide na štapić, jer da inače peče ako dođe u dodir s kožom. Brrrr. Kakva užasna napast te gljivice, koma! Hvala ti što si me podsjetila na octenu! 😊

Obično se najlakše nađe kad je vrime pravljenja zimnice, čak i u konzumu i tim dućanima.
    Vazno je da je 80 ili 90% koncentrat. Mislim da je sad max 80% šta se može nać. 
    Sretno! 🤗

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Pami
    22. Studeni 2020. 10:37

NadimakMTB

Pami

NadimakMTB

Pami

Znam da može biti još od boostera, pa ću ako skupim hrabrosti sutra ponoviti test ili čekati utorak i betu. Hvala vam cure 😊🥰

Optimistična sam, djeluje mi pretamna crta da bi bila od boostera, ali stvarno ne možemo znati. Držmo fige da je beba

Joj hvala ❣ kad bi bar bila prava crta, bojim se i ponadati nakon toliko razočaranja i čekanja. Javim svakako betu ili novu sliku testa ako ga sutra opet pišnem 🙈

Crta ti je super, puuuno deblja nego moja 9dnt trodnevnog. Tako da što se toga tiče, skoro pa ne možeš poželjeti bolje

Znaš kako se kaže- iz tvojih usta u Božje uši 😊 vidit ćemo, ako ništa bar ću biti primjer koliko dugo booster može ostati u tijelu. A sljedeći put onda nema šanse da radim test, iako sam to rekla i sad ali drugi tjedan od transfera je stvarno uvijek kritičan 😁 hvala ti draga MTB 😊

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

• LucyLou
    22. Studeni 2020. 10:41

Dobro jutro curke! 😊
    Niksa, dobro nam dosla. Cini mi se da smo slicne po transferima i neuspjehu. Ali doci cemo i mi do naseg cilja, nas put je samo nesto duzi 😉 u kojoj si bolnici/klinici?
    Marinela87, meni je nakon ET-a 2 blastice i negativne bete menga bila toliko bolna da sam se od bolova previjala po podu - cak mi ni tablete nisu odmah pomogle. Ono sto je bilo najgore je da to nije bilo prvi dan nego peti dan menstruacije. Nikada ni prije ni poslije nisam imala bolove tih razmjera. Nadam se da je kod tebe proslo ono najgore i da su jutros vec puno bolje. 
    Lucyinthesky, bas sam se ulogirala da vidim jesi li se javila nakon 1.pregleda 😊 jako mi je drago cuti da krecete s bockanjem i nekako bas imam dobar osjecaj za tebe. 😊 I ja sam u prvoj stimulaciji bila na Puregonu i dobili smo 6 blastocista, a u drugoj na Enlovi gdje smo dobili “svega” tri. Tako da smo s doktorom razgovarali o tome da u sljedecoj opet idemo s Puregonom...
    Pami, meni se ovo isto cini dosta tamno za booster i od srca ti zelim sa za dva dana crtica bude jos tamnija. 🤞🏻😊
    Nikitta, zao mi je cuti za komplikacije s noktom. Eto, mozda je to jedan od razloga zasto je operacija odgodjena...od srca ze nadam da ce tvojoj agoniji uskoro doci kraj - samo da prodises i uzivas u zivotu bez svakodnevnih bolova!😘

Curke, ja sam dosla pred zid, jos nismo krenuli u nikakve dodatne pretrage jer cekamo preporuku doktora pa si nesto razmisljam da odem po jos jedno misljenje. Nekako se ne mogu pomoriti s tim da nam kao nije “nista”, a ne dolazi do trudnoce. Znam da ove godine ne stignemo u postupak ali mi se cini dugo samo sjediti i cekati. Mislim da me mozda mrvicu lovi i panika zbog mojih godina i cinjenice da smo u ovome vec dvije godine, bez nekog pomaka. Ne znam sto mi je ciniti i bit cu vam zahvalna na bilo kakvom savjetu. Zvala sam Skvorca, oni ne primaju nove pacijente cak ni na konzultacije, dok Beta plus radi normalno. MTB, znam da ti hvalis dr. Bracun. Jesi li upoznala i druge doktore tamo ili ti je ona od pocetka dodijeljena? 

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• *.Women_name.*
    22. Studeni 2020. 10:47

manemoj

Jeremija

NadimakMTB

Jeremija

Jutro zene, pijem kavu i mislim se gdje da danas izvedem jajca u setnju, da ih namamim da sto duze ostanu s menom 🙈

Dućan sa dječjim igračkama?
    Šetnja uz more i trkeljanje s njima?
    Shopping za Božićne poklone & ukrase?
    Nema smisla da ti preporučujem nešto sa klopom s obzirom na khm… situaciju.
    Ja sam svojima svašta naobećavala ako se udostoje razviti, oploditi i uhvatiti. Srećom je barem jedno od njih bilo poslušno i povjerovalo mi

Citavu noc sam trkeljala 😂 mema sta im nisam obecala. Sad bi trebala bar odglumit da sam vec pocela dio obecanja ispunjavat. Setnji uz more nam ne fali sa ovolikim coporom, to me svakako ceka danas, ali da se uvalim na neko igraliste, malo ljuljam i spustam toboganom 😂😂😂 ako sutra izadjem na "Dnevna doza prosjecnog Dalmatinca" znat cete tko je 😂

Ja sam isto probala to pričanje i obećavanje ali je otišlo u skroz drugom smjeru pa mislim da to drugi put neću pokušavati 😂🙈
    Tako krenula ja sa: ti samo sad izdrži a mama i tata će se pobrinuti za sve kasnije, to je tvoj jedini zadatak, kasnije ćemo sve mi a ti nećeš morati baš ništa.. dobro ne baš ništa, imati ćeš zadatke kao što je nošenje smeća, spremanje svoje sobe, spremanje sudja u perilicu.. i nemoj da te čujem da se žalis, kad sam ja bila mala mi nismo imali perilicu, ja sam i sudje sama morala prati…
    😂😂😂😂 I tako.. otišla ja 😂😂😂😂
    A ona se očito tako prepala svih zadataka da je odlučila preskočiti ovaj krug 🙈
    Sljedeći put šutim do testa 😅

😂😂😂😂😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🌼TiKi🌼
    22. Studeni 2020. 10:49

LucyLou i ja sam ti u BetaPlus, ali kod dr. Dmitrović. Samo imam rijeci hvale za nju, veliki profesionalac i jako topla i iskrena zena.
    Pami ma kakav booster, to je plus. ❤️

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Lucyinthesky
    22. Studeni 2020. 10:53

Niksa welcome, bez brige, u dobrim si rukama, ovdje ti je ekipa zakon 👍Želim ti puno sreće.
    Pami ja nisam stručnjak za testove, ali meni ovo super izgleda 🤞🤞🤞
    Nikitta ovo s prstom je skroz neverending story, ma mogu mislit kak si tužna i ljuta, pa kako ne bi bila. Za ovo sa octom i sodom tvrdim da je dugoročno ok, probala sam, ulje čajevca sam kapala čisto na nokat. Nadam se da će nešto od toga upaliti.
    LucyLou hvala ti draga, sad si me baš razveselila 😊Budemo vidjeli šta će taj Puregon napraviti. Nekako je sve bilo brzinsku, lagani kaos tamo kod njih vlada čini mi se. Ne znam da li je zbog Covida strka ili inače.
    A ovo da ti je već dosta kužim, slično sam se, osjećala nakon zadnjeg postupka kad sam i bez transfera ostala. Upravo onaj feeling da je zid, praznina, a šta je najgore i na dr vidim da ni on nije imao ideju što dalje.
    Možda je promjena perspektive i drugo mišljenje dobra ideja. Želim ti svu sreću!

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Meto
    22. Studeni 2020. 11:08

Mtb pa di si nasla tog svog, moj jedva da uzme usisavac u ruke😂😂🤦‍♀️ 
    Tanja i ja sam 178, moj preko 2m, nista od te teorije jer bih ostala t cim bi usao😅 
    Majo tu sam, cekam i skupljam novcice da mogu u postupak, veselim se okititi kucu i tako🙈 
    zovi humanu i pitaj sestru za dr. XY da ti je rekao da dodjes da moze pogledati nalaze..💪
    Ivanaxx kako ona ode u postupak i zataji nam🙄
    Sretnoo🤞💪
    Tera nisam te htjela prepasti, ako nisam pomijesala nick mislim da si se javila nekad davno da TM nije htio u obradu.. deckima je teze to prihvatiti, srecom imaju nas da ih uzdizemo jer su ponekad kao male bebe.🙆
    Mi smo izgubili isto puno vremena jer smo vjerovali da cemo uspjeti prirodno, al tu smo gdje jesmo i ne odustajemo💪 To za sgam, ne znaci da sutra nece biti nista, moze stati tako dugo vremena. Vidis u mom potpisu da smo sa par spermija dobili 3 blastice, cak je bila i trudnoca.. ne trebas se bojati, samo jedan spermij je dovoljan. 2% je lose ali 2% je jaakooo puno zapravo, dovoljno za punu stimulaciju i puno embrija😊 Zelim ti svu srecu da vam odmah uspije🤞🍀
    I htjela bi ti preporuciti (za muza) maticnu mlijec od Vebara, moj je uzimao 3mj i tad je biopsija bila uspjesna. 
    Pami sad ces morati i sutra pisnuti jedan da vidimo jel tamni🤞 Nadam se da je T u pitanju, sretnoo🤞💪
    Nikitta Peta mi je godinama bila najdraza glumica, imam jos njen poster negdje😁💪
    Zao mi je zbog palca💞
    Sunshine sretnooo🍀
    Blacky mozda je dobra stvar da ne polazes nade u fet jer ces biti opustenija a to cesto znaci- uspjesno i neocekivano🙈 Ja navijam za njega🤞🍀

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Meto
    22. Studeni 2020. 11:10

Lucyinthesky sretno u postupku, navijam da ovaj put bude sve kako zelis🤗 I barem jefan fet za braju ili seku😍

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Lucyinthesky
    22. Studeni 2020. 11:18

Meto

Lucyinthesky sretno u postupku, navijam da ovaj put bude sve kako zelis🤗 I barem jefan fet za braju ili seku😍

Joj Meto, hvala ti puno, ma ja sam veliki skeptik ovaj put, ne zanosim se uopće, pa kako bude.Fet i smrzlići su meni čisti sf, to ne mogu ni zamisliti trenutno.Istresirali me nakon zadnjeg postupka jako, da ne znaju kako to da ja imam tako jako loše stanice, čak spominjali donaciju(napisali u otpusnom😱), tak da, we will see...
    Isto ja i tebi želim naravno 😊
    Nego, jesam ja dobro zapamtila da si ti daaaaaaavno pisala sa iskustvom e coli u ejakulatu ili sam to pomiješala s nekim drugim?Ako jesi, kako ste je riješili i čime?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• LucyLou
    22. Studeni 2020. 11:32

Lucylou, hvala ti puno na razumijevanju...znam da nije lako i da smo sa svakim neuspjehom sve opreznije u smislu nadanja i vjere ali ja stvarno za tebe imam dobar osjecaj. I mislim da je nekada ustvari lakse biti optimisticna i vjerovati za druge nego za samu sebe...ali samo hrabro naprijed, bit ce to sve dobro. I javi nam obavezno sutra kako napreduju folikuli 😘

Hvala ti puno na informaciji, Tiki92. Razmisljam da odem na konzultacije kod dr. Bracun ili dr. Dmitrovic. Cini mi se da su obje vrlo strucne, i iskreno, htjela bih cuti i misljenje zenskog MPO doktora. Da me ne shvatite krivo, strucnjak je strucnjak, bez obzira na spol ali imam osjecaj da su zenske ginekologice mozda mrvicu svjesnije toga sto nase tijelo prolazi. Na primjer, moja soc.gin. mi je prva spomenula kariogram, i rekla da s obzirom na to da nikada nije doslo do trudnoce ni prirodnim putem ni potpomognutom oplodnjom (izuzev jedne biokemijske), potrebno je istraziti i druge faktor i da tu sada dolaze molekularni biolozi na red, sto god to znacilo. 🤷🏼‍♀️

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.