Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Rita94
    20. Studeni 2020. 13:02

Tiki hvala ti na ohrabrenju. Svi nalazi su napravljeni, suprug ima odličan spermiogram, u meni je očito jako veliki problem. Ovulacija nije jaka, ali je ima što je +...
    Napravljena mi je laparaskopija (priprema maternice za vantjelesnu oplodnju rekao je dr.)
    Možete mi napisat koje privatne poliklinike rade preko HZZO-a i možete li preporučit neke liječnike? Ako treba išla bi gdje god. Jako me strah i  nemam pojma o potpomognutoj oplodnji, strah me čitati, nemam s kim ni razgovarati o tome pa mi je lakše zajedno s vama proći ovaj teški period. Cure hvala na odgovorima 

27,5 god. // MM - > 30 god.
    biokemijska // 6tt
    spermiogram -> uredan
    AMH -> 1,8 pmol/L
    FSH -> 10mj 13 / 1mj 2,6
    1/21 - > aspiracija

20. Studeni 2020. 13:07

Lucyinthesky

Jutro cure, jel sw meni čini ili se taj proljev možda prenosi ovako preko foruma, čitajući, just sayin' 😜😎
    Leptirica20 čestitam 🥳
    Piky želim ti svu sreću i da uskoro normalno nastaviš sa životom. Zbilja si snažna žena ❤️

ahahhahahahhahaha baš si me nasmijala. To sam im ja sve prenijela.
    MTB, evo baš pogledala stare protokole, folikuli 20, 20, 17,19,17 i tu večer štoperica i sve nezrelo, drugi put 20, 18,16, 20, 18 i ostavili štopericu za sutradan i sve stanice ok, a ovo na 14-16mm kad je bila štoperica tu uopće nije bilo ni stanica koliko je bilo nezrelo

• Rita94

ribic

Rita94 - za AMH sam na tebe mislila

pmol/L

biokemijska // 6tt
    spermiogram -> uredan
    AMH -> 1,8 pmol/L
    FSH -> 10mj 13 / 1mj 2,6
    1/21 - > aspiracija

tera_

NadimakMTB

tera_

Oolive

Manemoj zao mi je 😔
    Tera_ ne ide svatko na ins, oni procjene po nalazima tko su kandidati, mi smo bili jer sam bila trudna spontano pa nisu odmah htjeli ivf. Ja sam u vinogradskoj i nisam dugo cekala na termin, sada je malo drugačije zbog korone. Ne znam da li primaju nove, najbolje da nazoves i pitas. Za petrovu sam cula da se ceka ali evo ovdje sam ja cekala 2 tj do prvih konzulatacija.

Nama je u nalazu napisan icsi, nismo nikad ostvarili trudnocu,njegov spermio je los. Ja cu probati na kbc split, nadam se da necu dugo cekati.

A, ako je njegov spermio loš, onda se ne moraš bojati inseminacija, ideš direktno na ICSI. Sorry, nisam provjerila tvoj potpis prije nego sam odgovorila. Tj, vidjela sam tvoj AMH, a nisam ono ostalo.

Ma ok :)
    Samo da tako sve i ispade :)

👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
    👨32g, oligoasthenozoospermia
    Kbc St
    1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
    FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
    2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
    FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
    FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵

20. Studeni 2020. 13:11

Ljutopile, e onda će to bit dobro, bar nemaš straha da će puknut folikuli. prirodnjak a nešto ih ipak čuva.Odlično si prošla. Aj vidimo se u rodilištu

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Studeni 2020. 13:12

Rita94

Tiki hvala ti na ohrabrenju. Svi nalazi su napravljeni, suprug ima odličan spermiogram, u meni je očito jako veliki problem. Ovulacija nije jaka, ali je ima što je +…
    Napravljena mi je laparaskopija (priprema maternice za vantjelesnu oplodnju rekao je dr.)
    Možete mi napisat koje privatne poliklinike rade preko HZZO-a i možete li preporučit neke liječnike? Ako treba išla bi gdje god. Jako me strah i nemam pojma o potpomognutoj oplodnji, strah me čitati, nemam s kim ni razgovarati o tome pa mi je lakše zajedno s vama proći ovaj teški period. Cure hvala na odgovorima

Naša Tuma je danas u poodmakloj trudnoći  a ima sličan AMH kao i ti. Vjerojatno će se javiti tokom dana pa te može malo utješiti.
    Postupka se ne moraš bojati. Ja sam to zamišljala kao kemoterapiju, da će biti bolno i ponižavajuće, na kraju uopće nije toliko neugodno ni strašno. Naravno, emotivna komponenta je tu, ali emotivna komponenta je bila tu i dok smo pokušavali prirodno zanijeti.
    Pročitaj prve dvije stranice ovog topica, to ti je dobar uvod. Dalje ćeš učiti po putu, s nama.
    Koliko ja znam, preko HZZO rade sigurno Škvorc i BetaPlus, mislim da je još neka klinika ali se sad ne mogu sjetiti. Cure ovdje će znati bolje.
    Ja sam išla u BetaPlus, kod doktorice Bračun i jako sam bila zadovoljna.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Studeni 2020. 13:13

Jeremija

Lucyinthesky

Jutro cure, jel sw meni čini ili se taj proljev možda prenosi ovako preko foruma, čitajući, just sayin' 😜😎
    Leptirica20 čestitam 🥳
    Piky želim ti svu sreću i da uskoro normalno nastaviš sa životom. Zbilja si snažna žena ❤️

ahahhahahahhahaha baš si me nasmijala. To sam im ja sve prenijela.
    MTB, evo baš pogledala stare protokole, folikuli 20, 20, 17,19,17 i tu večer štoperica i sve nezrelo, drugi put 20, 18,16, 20, 18 i ostavili štopericu za sutradan i sve stanice ok, a ovo na 14-16mm kad je bila štoperica tu uopće nije bilo ni stanica koliko je bilo nezrelo

Dobro, ovo na 14-16 je bio zločin, a ne postupak.
    Ovo zvuči dobro, moglo bi stvarno biti dobrih stanica kad je tek sutra štoperica. Navijamo u tišini za tebe 

💔💔💔

• Rita94
    20. Studeni 2020. 13:20

NadimakMTB

Rita94

Tiki hvala ti na ohrabrenju. Svi nalazi su napravljeni, suprug ima odličan spermiogram, u meni je očito jako veliki problem. Ovulacija nije jaka, ali je ima što je +…
    Možete mi napisat koje privatne poliklinike rade preko HZZO-a i možete li preporučit neke liječnike? Ako treba išla bi gdje god. Jako me strah i nemam pojma o potpomognutoj oplodnji, strah me čitati, nemam s kim ni razgovarati o tome pa mi je lakše zajedno s vama proći ovaj teški period. Cure hvala na odgovorima

Naša Tuma je danas u poodmakloj trudnoćia ima sličan AMH kao i ti. Vjerojatno će se javiti tokom dana pa te može malo utješiti.
    Postupka se ne moraš bojati. Ja sam to zamišljala kao kemoterapiju, da će biti bolno i ponižavajuće, na kraju uopće nije toliko neugodno ni strašno. Naravno, emotivna komponenta je tu, ali emotivna komponenta je bila tu i dok smo pokušavali prirodno zanijeti.
    Pročitaj prve dvije stranice ovog topica, to ti je dobar uvod. Dalje ćeš učiti po putu, s nama.
    Koliko ja znam, preko HZZO rade sigurno Škvorc i BetaPlus, mislim da je još neka klinika ali se sad ne mogu sjetiti. Cure ovdje će znati bolje.

Ajme super. Dr.me gledao kao da sam jedina na svijetu s takvim jajnicima.
    Pročitala sam prve dvije stranice, svaka čast i kapa do poda na trudu i jednostavnom objašnjenju. :)
    Ja sam na Sv.Duhu :/ Doktor me naručio na dan očekivane menstruacije, ima li to smisla?
    Od srca hvala!!!

biokemijska // 6tt
    spermiogram -> uredan
    AMH -> 1,8 pmol/L
    FSH -> 10mj 13 / 1mj 2,6
    1/21 - > aspiracija

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Studeni 2020. 13:23

Rita94

NadimakMTB

Rita94

Naša Tuma je danas u poodmakloj trudnoćia ima sličan AMH kao i ti. Vjerojatno će se javiti tokom dana pa te može malo utješiti.

Ajme super. Dr.me gledao kao da sam jedina na svijetu s takvim jajnicima.
    Pročitala sam prve dvije stranice, svaka čast i kapa do poda na trudu i jednostavnom objašnjenju. :)
    Ja sam na Sv.Duhu :/ Doktor me naručio na dan očekivane menstruacije, ima li to smisla?
    Od srca hvala!!!

Ima smisla, uvijek je nulti pregled na 1DC (zna nekad biti na -1DC ili na 2DC). Da, krvarit ćeš dok te pregledava, ali to je OK Ako sve bude OK na pregledu, ideš u postupak (ako ste već skupili sve nalaze & co). Ako ne, dat će ti upute što i kako, pa ćeš u ciklusu u kojem ideš na postupak opet doći na 1DC.
    I sorry, ali ili si ti osjetljivija pa ti se učinilo da mu je reakcija takva, ili ti je doktor glup. Nisi ni prva ni zadnja sa takvim nalazima, i ni prva ni zadnja koja je postala majka sa takvim nalazima. Ide ti u korist što si dosta mlada pa će ti stanice, iako ih imaš manje, biti mlađe i daju ti više šanse da ti IVF upali. Na vrijeme si krenula u ovu priču 

💔💔💔

• ruška
    20. Studeni 2020. 13:40

Beta 1042♥️

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.