Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    16. Studeni 2020. 13:32

Tuma

NadimakMTB

Tuma

Vickivale vidi se!😍
    Oliveraja sam radila prosli tjedan Nifty i evo cekam rezultate. Radila sam onaj najopsezniji, testira se na sve trisomije, 60 mikrodelecija, spolne anomalije…. i u ponedjeljak imam miny anomaly scan. Nazalost, zbog faksa i humane genetike znam koliko teske malformacije djeca s odredenim sindromima imaju i da mogu prezivjeti u teskim bolovima svega par mjeseci. Naravno, ako dobijem pozitivan test na Down, neki od spolnih kromosomskih anomalija ili bilo koji laksi sindrom, za mene prekid trudnoce ne dolazi u obzir. No, ukolilo se, ne daj Boze, bi radilo o nekim izuzetno teskim malformacijama koje ionako vode do bolne smrti novorodenceta, nisam sigurna da bih rodila tog bebaca da se pati. 😔
    No, necu ni razmisljati o tome, nadam se dobrom rezultatu ovaj tjedan😊🥰

NARAVNO da će doći fantastičan rezultat za tvoju savršenu bebicu
    Jesi tražila da saznaju i spol?

Daaaa, jedva cekam cuti jel curka ili decko🥰😍
    Ma naravno sa svi imaju pravo na svoje misljenje i odluku, svatko najbolje za sebe zna. 😊 ja volim znati na cemu sam i posto imam seku s Downom zelim znati da li i ja mozda imam povecan rizik. I da imam, nije kraj svijeta, nista strasno, samo da znam. Bitnije mi je da nema srcanu manu ili neku pridruzenu teskocu.😊

Jedva čekam da nam javiš spol 😍😍😍😍 joooj to mi je nekako od dražih dijelova trudnoće kad netko saznaje spol. Svim frendicama sam se veselila da saznaju što prije pa ono da možeš kupit neku sitnicu 🥰

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

16. Studeni 2020. 13:34

Ljutopile🐥

Bozma

Ljutopile, kopala sam po torbi trazec nesto i nasla papiric, danas sam dobre volje pa mi je ovo tako smijesno. Sjetila sam se kad smo tu nas par pisale da nemamo pojma sta smo od terapije imale, pa su se neki javili da kako mozemo ne znat, uglavnom ispale ludjakinje. Evo ovako izgleda dio mog protokola kod dr.Po
    https://ibb.co/7n2gDWL
    Moj ti je savjet zapisuj sto si uzimala po danima, ako ne daj Boze bude trebalo da ides negdje drugo na konzultacije. Ja sam ispocetka pamtila, a kasnije kad se nanizalo postupaka pojma vise nisam imala

😂😂😂😂😂 što je ovo, samo cetrotrde ili šta? E a znas, ta poznanica sto je išla je dobila od njega, ustvari trazila kopiju papira gdje on zapisiva ono po danima velicinu folikula i terapiju. Ali to je bilo prije 3g. Takvu slicnu kopiju sam i ja dobila tu u slo gdje sam bila.

da, niti znaš koji dan ciklusa ni koliko folikula ni koliki su kad bili, a kamoli endometrij. a i u Š i u KBC sam dobila po danima točno kad je šta išlo, koliki je bio koji folikul po danima. Tako da su mi njihovi postupci totalno neupotrebljivi za ikakve daljne konzultacije

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Studeni 2020. 13:38

Tuma

NadimakMTB

Tuma

Vickivale vidi se!😍
    Oliveraja sam radila prosli tjedan Nifty i evo cekam rezultate. Radila sam onaj najopsezniji, testira se na sve trisomije, 60 mikrodelecija, spolne anomalije…. i u ponedjeljak imam miny anomaly scan. Nazalost, zbog faksa i humane genetike znam koliko teske malformacije djeca s odredenim sindromima imaju i da mogu prezivjeti u teskim bolovima svega par mjeseci. Naravno, ako dobijem pozitivan test na Down, neki od spolnih kromosomskih anomalija ili bilo koji laksi sindrom, za mene prekid trudnoce ne dolazi u obzir. No, ukolilo se, ne daj Boze, bi radilo o nekim izuzetno teskim malformacijama koje ionako vode do bolne smrti novorodenceta, nisam sigurna da bih rodila tog bebaca da se pati. 😔
    No, necu ni razmisljati o tome, nadam se dobrom rezultatu ovaj tjedan😊🥰

NARAVNO da će doći fantastičan rezultat za tvoju savršenu bebicu
    Jesi tražila da saznaju i spol?

Daaaa, jedva cekam cuti jel curka ili decko🥰😍
    Ma naravno sa svi imaju pravo na svoje misljenje i odluku, svatko najbolje za sebe zna. 😊 ja volim znati na cemu sam i posto imam seku s Downom zelim znati da li i ja mozda imam povecan rizik. I da imam, nije kraj svijeta, nista strasno, samo da znam. Bitnije mi je da nema srcanu manu ili neku pridruzenu teskocu.😊

Sve razumijem.
    A ovo za spol, baš se veselim kad ćeš znati (to će biti jedina zanimljiva stvar na tvom reportu, jer sve ostalo će biti čisto i bez ikakvih problema).
    Znam da neki žele iznenađenje, ja bih umrla da ne znam do poroda kojeg je spola 

💔💔💔

16. Studeni 2020. 13:38

Bozma

Ljutopile🐥

Bozma

Ljutopile, kopala sam po torbi trazec nesto i nasla papiric, danas sam dobre volje pa mi je ovo tako smijesno. Sjetila sam se kad smo tu nas par pisale da nemamo pojma sta smo od terapije imale, pa su se neki javili da kako mozemo ne znat, uglavnom ispale ludjakinje. Evo ovako izgleda dio mog protokola kod dr.Po
    Moj ti je savjet zapisuj sto si uzimala po danima, ako ne daj Boze bude trebalo da ides negdje drugo na konzultacije. Ja sam ispocetka pamtila, a kasnije kad se nanizalo postupaka pojma vise nisam imala

😂😂😂😂😂 što je ovo, samo cetrotrde ili šta? E a znas, ta poznanica sto je išla je dobila od njega, ustvari trazila kopiju papira gdje on zapisiva ono po danima velicinu folikula i terapiju. Ali to je bilo prije 3g. Takvu slicnu kopiju sam i ja dobila tu u slo gdje sam bila.

da, niti znaš koji dan ciklusa ni koliko folikula ni koliki su kad bili, a kamoli endometrij. a i u Š i u KBC sam dobila po danima točno kad je šta išlo, koliki je bio koji folikul po danima. Tako da su mi njihovi postupci totalno neupotrebljivi za ikakve daljne konzultacije

Bozma cini mi se da si ti gora od mene za izboriti se za sebe. Ja sama sebi moram opaliti plesketine i reći koji ti je k, da izvineš🤣🤣🤣🤣🤣, 10 dana sam se razmišljala da li da nazovem, pa hoću, pa mi neugodno, pa danas cu, pa sutra ću, pa mi neugodno pitati, ma strašno. Ali ima ti ona taj papir njegov, kao tablica po danima ciklusa, terapija, lijevi i desni jajnik, broj folikula na svakom.

MaloTele
    16. Studeni 2020. 13:53

anitram1982 cestitam trudnice nasa 
    manemoj jesi ti piskila il cekas popodne? nemoj da te bude strah, danas nema negativnih vijesti  morat ce se i mene nagovarat, to sam se jutros tako osjecala,sad vise ne..
    womenname hvalaaaaaa, al f12 je, ne 13,sreca pa je gluh jos pa te nije cuo 
    mtb nisu svi, 5ih je bilo, dva su otisla smrc  ali nema veze, f12 je tuuuu  beta za 2tjedna, 30.11. a McD me skoro u smrt oodveo, dosla doma, sparkirala se lijepo ispred zgrade, krenula do pekare po pizzu i sjetila se da nism otisla u McD, a kao poodne cemo ic kad muz dode s posla, a ja sm rekla da cu ja svejedno ic odma poslije sama, i tako sjela natrag u auto, krenula i bam, evo sudara, jadan f12 ni 2h nije bio u meni  srecom nikom nije nista, nisam cak ni panicarila kako ja inace znam u negativnim situacijama, lijepo rjesili sve, odustala od McD jer s autom ne mogu a po kisi bez kisobrana necu jer mi je daleko i tako eto me doma, idem upalit netflix da ne prolupam sama sa svojim mislima, a u McD cemo kad on dode xD bitno da kad sam zvala dragog da mu kazem kaj se dogodilo je rekao da je to znak da ce f12 bit decko  btw ako se itko sjeca, kad folikulici nisu rasli i kad sam se jako brinula, na zadnjoj folikulometriji mi je pukla guma na autu pa je sve ispalo dobro, nadam se da ce i sad, neka beba nauci od malena na stres, ajme uzasa..ja sam valjda jedina koja nije isla u McD poslije transfera i koja je imala sudar nakon 2h  
    miss 3 su bile, dvije smo smrznuli, 1 vratili, nadam se da nije ispala nigdje putem u sudaru  sve kao dobro sam, i zezam se al bome mi nije svejedno kaj je to bas danas bilo.. al dobro, vidjet cemo sve, nego kad smo ono rekli da piskimo? 

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

MaloTele
    16. Studeni 2020. 13:54

marinela i ti nabaci slikicu, kopaj po smecu, ovdje ima vise ociju nego sto ih ti imas sama pa cemo bolje znat procijenit 

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

16. Studeni 2020. 13:55

Ljutopile🐥

Bozma

Ljutopile🐥

Bozma

Bozmacini mi se da si ti gora od mene za izboriti se za sebe. Ja sama sebi moram opaliti plesketine i reći koji ti je k, da izvineš🤣🤣🤣🤣🤣, 10 dana sam se razmišljala da li da nazovem, pa hoću, pa mi neugodno, pa danas cu, pa sutra ću, pa mi neugodno pitati, ma strašno. Ali ima ti ona taj papir njegov, kao tablica po danima ciklusa, terapija, lijevi i desni jajnik, broj folikula na svakom.

Da, imaju oni to i u racunalu, jer sam prvi put bila kod doktora na katu i dr.P je imao sve ispred sebe, vidio je da sam imala hrpu folikula, a samo 2 stanice i komentirao to i cak neke biljeske sebi stavio na temelju toga iz racunala.  Prvog dr. sam cak bila to i trazila i natezala se s njim da mi bar napise dvije rijeci da mogu uzet dan bolovanja za aspiraciju, jer mi nisu dali dan godisnjeg, prebacila se kod ovoga mislec da ce bit drugacije i onda od razocaranja nikakvom reakcijom vise nisam nista trazila nego se samo pustila. 

Ruska1986
    16. Studeni 2020. 13:56

Chloe18

anitram1982 cestitam trudnice nasamanemoj jesi ti piskila il cekas popodne? nemoj da te bude strah, danas nema negativnih vijestimorat ce se i mene nagovarat, to sam se jutros tako osjecala,sad vise ne..
    womenname hvalaaaaaa, al f12 je, ne 13,sreca pa je gluh jos pa te nije cuomtb nisu svi, 5ih je bilo, dva su otisla smrcali nema veze, f12 je tuuuubeta za 2tjedna, 30.11. a McD me skoro u smrt oodveo, dosla doma, sparkirala se lijepo ispred zgrade, krenula do pekare po pizzu i sjetila se da nism otisla u McD, a kao poodne cemo ic kad muz dode s posla, a ja sm rekla da cu ja svejedno ic odma poslije sama, i tako sjela natrag u auto, krenula i bam, evo sudara, jadan f12 ni 2h nije bio u menisrecom nikom nije nista, nisam cak ni panicarila kako ja inace znam u negativnim situacijama, lijepo rjesili sve, odustala od McD jer s autom ne mogu a po kisi bez kisobrana necu jer mi je daleko i tako eto me doma, idem upalit netflix da ne prolupam sama sa svojim mislima, a u McD cemo kad on dode xD bitno da kad sam zvala dragog da mu kazem kaj se dogodilo je rekao da je to znak da ce f12 bit deckobtw ako se itko sjeca, kad folikulici nisu rasli i kad sam se jako brinula, na zadnjoj folikulometriji mi je pukla guma na autu pa je sve ispalo dobro, nadam se da ce i sad, neka beba nauci od malena na stres, ajme uzasa..ja sam valjda jedina koja nije isla u McD poslije transfera i koja je imala sudar nakon 2hmiss 3 su bile, dvije smo smrznuli, 1 vratili, nadam se da nije ispala nigdje putem u sudarusve kao dobro sam, i zezam se al bome mi nije svejedno kaj je to bas danas bilo.. al dobro, vidjet cemo sve, nego kad smo ono rekli da piskimo?

Jaoooooo... Kod tebe nista normalno ne ide😂😂 al ovo su sve super znakovi 🙂🙂🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Olivera
    16. Studeni 2020. 13:58

Cure hvala svima koje ste iznesle svoje stavove glede probira i testova, ispričavam se jer sam ja ta koja je potaknula tu temu koja nije ispala baš vesela🙁
    Odlučila sam se da ću ipak napraviti Nifty, iskustvo Ljutogpileta i obrazloženje Tuminih razloga za njen test su prevagnuli.

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

MaloTele
    16. Studeni 2020. 13:59

Ruska1986

Chloe18

anitram1982 cestitam trudnice nasamanemoj jesi ti piskila il cekas popodne? nemoj da te bude strah, danas nema negativnih vijestimorat ce se i mene nagovarat, to sam se jutros tako osjecala,sad vise ne..
    womenname hvalaaaaaa, al f12 je, ne 13,sreca pa je gluh jos pa te nije cuomtb nisu svi, 5ih je bilo, dva su otisla smrcali nema veze, f12 je tuuuubeta za 2tjedna, 30.11. a McD me skoro u smrt oodveo, dosla doma, sparkirala se lijepo ispred zgrade, krenula do pekare po pizzu i sjetila se da nism otisla u McD, a kao poodne cemo ic kad muz dode s posla, a ja sm rekla da cu ja svejedno ic odma poslije sama, i tako sjela natrag u auto, krenula i bam, evo sudara, jadan f12 ni 2h nije bio u menisrecom nikom nije nista, nisam cak ni panicarila kako ja inace znam u negativnim situacijama, lijepo rjesili sve, odustala od McD jer s autom ne mogu a po kisi bez kisobrana necu jer mi je daleko i tako eto me doma, idem upalit netflix da ne prolupam sama sa svojim mislima, a u McD cemo kad on dode xD bitno da kad sam zvala dragog da mu kazem kaj se dogodilo je rekao da je to znak da ce f12 bit deckobtw ako se itko sjeca, kad folikulici nisu rasli i kad sam se jako brinula, na zadnjoj folikulometriji mi je pukla guma na autu pa je sve ispalo dobro, nadam se da ce i sad, neka beba nauci od malena na stres, ajme uzasa..ja sam valjda jedina koja nije isla u McD poslije transfera i koja je imala sudar nakon 2hmiss 3 su bile, dvije smo smrznuli, 1 vratili, nadam se da nije ispala nigdje putem u sudarusve kao dobro sam, i zezam se al bome mi nije svejedno kaj je to bas danas bilo.. al dobro, vidjet cemo sve, nego kad smo ono rekli da piskimo?

Jaoooooo… Kod tebe nista normalno ne ide😂😂 al ovo su sve super znakovi 🙂🙂🙂

kako bi reko moj dragi, u nas sve uvik kontra  joj nez kaj da ti velim, jos sam pod dojmom cijelog dana a tek je 2popodne 

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.