I oprostite, cure, ako sam malo okupirala forum sa svojim razmisljanjima! Sada prolazimo kroz vase situacije:aspiracije, transfere, bete i ultrazvuke! 🙂
šta se ispričavaš, šta bi tek ja onda trebala kad me uhvati pa sve okupiram
😂😂😂 ma znam, ali ne volim tu gnjavit a dan nam je tako poceo super 🙂🙂 jos da Manemoj napravi test, pa ono! Sreca na entu 🙂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Dada31 evo iznad objašnjenje kako sam se suzdrzavala od testa😂 toliko me izludi negativan da si ne želim to priustit😂😂 tebi bi savjetovala kao i sebi za drugi put da se dobro oboruzas strpljenjem i zanimacijama za ova 2 tjedna čekanja. ovo ništa mi prije nije bilo ni bolno ni teško, ali psiha.. nisam si dobro isplanirala vrijeme, a zbog korone mi je posao obustavljen, svi se nekako i manje druže, trebala sam si bolje složit listu knjiga i filmova😀
Ma jasno mi je...definitivno neću ni ja piškiti prvih 10 dana jer nema smisla ali definitivno budem pišnula 2,3 dana prije bete ali ovisi sve i o tome dali ćemo putovati kući za HR za Božić , onda bih voljela betu izvaditi u hrvatskoj jer taman mi se bude preklapalo taj tjedan između Božića i nove godine. Po doktorovim izračunima 28.12 ili 29.12 , taman na godišnjcu
A piškala bi onda na Badnjak pa baš da stavim mužu test pod bor hahah. Ali to sve stoji samo ako se poklope doktorovi izračuni. Ko zna kako ću reagirati na terapiju i kako će se moja jajašca ponašati . Neću previše zazivati sudbinu
endometrioza
Ocito ja jedina moram okulisti 🤣🤣🤣🤣🤣 nis u srijedu nova porcija testova 😜
Dvojajcane blizanke 🍒
Manemoj nisi najgori trtaros! Ja jutros napokon poslala muza u muller po 2 testa,i to na silu sama protiv sebe, uopće nisam htjela, ne znam sta mi došlo! i onda se od uzbuđenja totalno izbezumila i držala štapić 3 minute umjesto 3 sekunde u uzorku😂😂 ok, bacim taj u smeće, uzmem drugi, držim 3,4 sekunde, nis se ne pojavljuje ni testna i druga crtića.. Nakon nekog vremena čini mi se ko a vidim 2 sjednice, al samo čini, bacim i taj, računam neispravan..onda sam ga namolila da ode po još jedan u bipu (to nam je ful bluzu), kupio neki bezveze, 30kn,pise da detektira na dan kašnjenja m,tako nesto, naravno ispao negativan i ja sam sad u 2 h provela u komi! Užas! Ne radin do bete više testova😂😂 to je odluka za sad! Užas koje je ovo natezanje zivaca!
A opet, vjerujem da je preedobar osjećaj vidjet pozitivan test kao ovaj pozitivan niz curki! Uff nisam pametna!
Dada31 evo iznad objašnjenje kako sam se suzdrzavala od testa😂 toliko me izludi negativan da si ne želim to priustit😂😂 tebi bi savjetovala kao i sebi za drugi put da se dobro oboruzas strpljenjem i zanimacijama za ova 2 tjedna čekanja. ovo ništa mi prije nije bilo ni bolno ni teško, ali psiha.. nisam si dobro isplanirala vrijeme, a zbog korone mi je posao obustavljen, svi se nekako i manje druže, trebala sam si bolje složit listu knjiga i filmova😀
Ajde sad polako izvadi iz smeća prvi test, uslikaj ga i stavi ga ovdje. Ok je ovaj koji si držala 3 minute, na početku je potrebno držati duže jer su jako male količine hcg-a u urinu pa da bolje dektektira.
Da, vadi sve iz smeća i stavi slike da mi, stručno vijeće, odbor za sjene vidimo je li test valja
I ne govorim o downu u svemu tome. Veliki paket Niftya pokazuje, koliko znam, i druge nepravilnosti i sindrome osim tri najcesce trisomije. Pa imamo tu osim mene bar jos 5 slicnih primjera, evo zadnjih dana se slicno dogodilo i belli, ona je imala srecu sto je to relativno rano viđeno. Zato više ne živim u ružicastom svijetu jer sam jako dobro svjesna sto se sve moze dogoditi. Ali poštujem svakoga tko razmislja drugačije.
Mislim da nitko ko ide na IVF ne živi u ružicastom svijetu. I ja sam daleko od toga. Svjesna sam svega, pa i toga kao što Ruska kaže da ti nitko ne garantira da ne daj Bože na porodu neće nešto poći po zlu. Koliko je žena izgubilo bebe u kasnijim tjednima zbog preeklampsije. Nažalost ima jako puno ružnih priča. Ali eto ja sam tako odlučila, nosit ću križ kakav mi Bog da. I eto na kraju krajeva kao što si rekla svatko ima svoje razmišljanje, i ja poštujem da svaka osoba odluči za sebe. Na kraju krajeva nadajmo se da će sve bebice se roditi žive i zdrave🥰
Evo cure, kad citam o testovima pa sam poklekuna i napravila…. meni se cini neka sjenicaaa ali je fkt rano ili negativno 🙈🙈
https://ibb.co/y4zqDcW
https://ibb.co/6ZtTqdn
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Manemoj nisi najgori trtaros! Ja jutros napokon poslala muza u muller po 2 testa,i to na silu sama protiv sebe, uopće nisam htjela, ne znam sta mi došlo! i onda se od uzbuđenja totalno izbezumila i držala štapić 3 minute umjesto 3 sekunde u uzorku😂😂 ok, bacim taj u smeće, uzmem drugi, držim 3,4 sekunde, nis se ne pojavljuje ni testna i druga crtića.. Nakon nekog vremena čini mi se ko a vidim 2 sjednice, al samo čini, bacim i taj, računam neispravan..onda sam ga namolila da ode po još jedan u bipu (to nam je ful bluzu), kupio neki bezveze, 30kn,pise da detektira na dan kašnjenja m,tako nesto, naravno ispao negativan i ja sam sad u 2 h provela u komi! Užas! Ne radin do bete više testova😂😂 to je odluka za sad! Užas koje je ovo natezanje zivaca!
A opet, vjerujem da je preedobar osjećaj vidjet pozitivan test kao ovaj pozitivan niz curki! Uff nisam pametna!
Ajde sad polako izvadi iz smeća prvi test, uslikaj ga i stavi ga ovdje. Ok je ovaj koji si držala 3 minute, na početku je potrebno držati duže jer su jako male količine hcg-a u urinu pa da bolje dektektira.
Da, vadi sve iz smeća i stavi slike da mi, stručno vijeće, odbor za sjene vidimo je li test valja
potpisujem!!! Hoćemo test
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Ma nema ni s od sjenice..necu narušavat ovaj pozitivni niz testova koji je buknuo😀 možda ipak sutra napravim novi😂
ali, u svakom slučaju motivirala si me da se dignem iz kreveta i pokrenem se, makar to bilo kopanje po smeću 😄sad se bolje osjećam, cak sam dobila volju skuhat kavu i započet dan haha! Hvala ti haha 🥰🥰🥰
🙋♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
🧒39, sve ok
Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
1. AIH 7/2020 neuspjesan
2. AIH 9/2020 neuspjesan
1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce
Vickivale vidi se,vidi 😀😀
Marinela ponovi ti sutra, nikad se ne zna, mozda su lijenjivci 😂🙏
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
I ne govorim o downu u svemu tome. Veliki paket Niftya pokazuje, koliko znam, i druge nepravilnosti i sindrome osim tri najcesce trisomije. Pa imamo tu osim mene bar jos 5 slicnih primjera, evo zadnjih dana se slicno dogodilo i belli, ona je imala srecu sto je to relativno rano viđeno. Zato više ne živim u ružicastom svijetu jer sam jako dobro svjesna sto se sve moze dogoditi. Ali poštujem svakoga tko razmislja drugačije.
Mislim da nitko ko ide na IVF ne živi u ružicastom svijetu. I ja sam daleko od toga. Svjesna sam svega, pa i toga kao što Ruska kaže da ti nitko ne garantira da ne daj Bože na porodu neće nešto poći po zlu. Koliko je žena izgubilo bebe u kasnijim tjednima zbog preeklampsije. Nažalost ima jako puno ružnih priča. Ali eto ja sam tako odlučila, nosit ću križ kakav mi Bog da. I eto na kraju krajeva kao što si rekla svatko ima svoje razmišljanje, i ja poštujem da svaka osoba odluči za sebe. Na kraju krajeva nadajmo se da će sve bebice se roditi žive i zdrave🥰Evo cure, kad citam o testovima pa sam poklekuna i napravila…. meni se cini neka sjenicaaa ali je fkt rano ili negativno 🙈🙈
https://ibb.co/y4zqDcW
https://ibb.co/6ZtTqdn
Super se vidi 😍😍😍 neka samo tamni 🤞
Samo sam htjela reci da kada se napravi nifty i ako se ne daj bože sta otkrije to je jos dosta rano i manji je stres za zenu i fizički i psihicki. Ja sam imala inducirani porod u 27tt, skoro 28, to je pravi porod, samo sa izostavljenom srećom na kraju. Teško je to jako, tijelo ostane kao da je beba dosla a nema je, tesko se oporaviti fizicki a psihički jos imam rane od toga. Zato to ne zelim baš nikome, ako postoji bar mala sansa da se izbjegne u tako visokoj trudnoći. Baš ne mislim nista loše, dapače svima zelim trudnoće sa sretnim završetkom, netko ce je provesti cijeli u brizi kao ja npr ili lucija, ako se ikad opet dogodi, a netko tih 9mj nece ni osjetiti da je trudan.
Ma nema ni s od sjenice..necu narušavat ovaj pozitivni niz testova koji je buknuo😀 možda ipak sutra napravim novi😂
ali, u svakom slučaju motivirala si me da se dignem iz kreveta i pokrenem se, makar to bilo kopanje po smeću 😄sad se bolje osjećam, cak sam dobila volju skuhat kavu i započet dan haha! Hvala ti haha 🥰🥰🥰
Ni ja nisam vidjela ni s od sjenice, pa mi je stručno vijeće ovdje otvorilo oči. Provela sam dva dana uvjeravajući ih da se ne vidi ništa, i tek sa idućim testom, na kojem se sjena vidjela, kad sam ga stavila uz prvi, vidjela sam da je i na prvom bilo jaaaaako svijetle sjene.
Od onda, vjerujem bespogovorno stručnom vijeću ovdje, to su visoko istrenirane oči kojima naše laičke oči jednostavno nisu dorasle
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji