Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    16. Studeni 2020. 14:24

Bozma a koja je razlika stimulacije na kojoj sam bila, samo menopur i ove sto daju u cita letrozol plus injekcije? Koja je jača stimulacija od te dvije? Koja je ustvari razlika? Ako mozes pomoći

Samara
    16. Studeni 2020. 14:27

Chloe18

anitram1982 cestitam trudnice nasamanemoj jesi ti piskila il cekas popodne? nemoj da te bude strah, danas nema negativnih vijestimorat ce se i mene nagovarat, to sam se jutros tako osjecala,sad vise ne..
    womenname hvalaaaaaa, al f12 je, ne 13,sreca pa je gluh jos pa te nije cuomtb nisu svi, 5ih je bilo, dva su otisla smrcali nema veze, f12 je tuuuubeta za 2tjedna, 30.11. a McD me skoro u smrt oodveo, dosla doma, sparkirala se lijepo ispred zgrade, krenula do pekare po pizzu i sjetila se da nism otisla u McD, a kao poodne cemo ic kad muz dode s posla, a ja sm rekla da cu ja svejedno ic odma poslije sama, i tako sjela natrag u auto, krenula i bam, evo sudara, jadan f12 ni 2h nije bio u menisrecom nikom nije nista, nisam cak ni panicarila kako ja inace znam u negativnim situacijama, lijepo rjesili sve, odustala od McD jer s autom ne mogu a po kisi bez kisobrana necu jer mi je daleko i tako eto me doma, idem upalit netflix da ne prolupam sama sa svojim mislima, a u McD cemo kad on dode xD bitno da kad sam zvala dragog da mu kazem kaj se dogodilo je rekao da je to znak da ce f12 bit deckobtw ako se itko sjeca, kad folikulici nisu rasli i kad sam se jako brinula, na zadnjoj folikulometriji mi je pukla guma na autu pa je sve ispalo dobro, nadam se da ce i sad, neka beba nauci od malena na stres, ajme uzasa..ja sam valjda jedina koja nije isla u McD poslije transfera i koja je imala sudar nakon 2hmiss 3 su bile, dvije smo smrznuli, 1 vratili, nadam se da nije ispala nigdje putem u sudarusve kao dobro sam, i zezam se al bome mi nije svejedno kaj je to bas danas bilo.. al dobro, vidjet cemo sve, nego kad smo ono rekli da piskimo?

Chloe ne brini, ni ja nisam isla u MCD jer ga generalno ne volim vec sam umjesto na pomfri iz McD isla u najdrazi restoran sa muzicem. I evo nas u 11 tt :) 

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

16. Studeni 2020. 14:27

Da, teske stvari se događaju no i one lijepe.. 
    Zato koliko god mi bilo tesko uvijek se tjesim s onim 'bolje sad ako ne valja nego kasnije' 😔.. 
    Upravo mi mama pricala danas kako joj od kolegice s posla kcer  isla na inducirani porod...
    U 6 mjesecu trudnoće s blizancima.. 1bebica je umrla u njoj a druga zivjela par sati... Ne znam razloge, prirodna trudnoća je bila.. 
    Ma strasno.. Koji je to tek sok za zenu.. I onda si mislim bolje da mi se ovo dogodilo u 6 /7 tjednu nego 6 mjesecu... Grozna utjeha😔.. I naravno tko nama  ikome garantira da se tako sta ne moze dogoditi i kasnije.. Ja, si uvijek mislim samo da do guram do 3 mjeseca onda je sigurnije🤷‍♀️🙄 jer taj dio nikako da mi se dogodi, a onda na sve strane cujes svakakve price no trebamo se fokusirati na one lijepe ishode trudnoće🙏💓🌺... 

16. Studeni 2020. 14:33

miss1502

Chloe nece ti bit rano jer je tvoj 5-dnevni, tako da bi ti tad trebalo pokazat . Cure su znate petodnevne piškit i 6,7 dan…Lucija cak vec 2.i pokazalo joj je sjenu ako dobro pamtim tako da cemo mi utorak imat lijepe crte 👏👏👏🙏🙏🙏

Da da.. Ja, sam poseban slucaj za promatranje 🙄💆‍♀️😂😂😂... Ja bi najradije pisklila ono drugi dan transfera💆‍♀️😂... Ali meni je to ok.. Ne stresirat me taj dio jer sam puno toga prosla i na gledala se puno testova i sto bi se reklo  ne ne moze iznenaditi.. Nije bas drugi ali treci dan😂 je moje istrenirano oko snimilo sjenu sjenine sjene.. No to ne preporučam raditi onima koji ne znaju koji test i kud gledati.. Da mi je ovo bio prvi ili drugi transfer 100 posto bi mislila  bi da ju umisljam 😂😂😂
    Ja, sam 'samo' htjela vidjeti kad se najranije moze vidjeti sjena 🙄😂😂... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Studeni 2020. 14:33

LUCIJA007

Zato koliko god mi bilo tesko uvijek se tjesim s onim 'bolje sad ako ne valja nego kasnije' 😔..
    Upravo mi mama pricala danas kako joj od kolegice s posla kcer isla na inducirani porod…
    U 6 mjesecu trudnoće s blizancima.. 1bebica je umrla u njoj a druga zivjela par sati… Ne znam razloge, prirodna trudnoća je bila..
    Ma strasno.. Koji je to tek sok za zenu.. I onda si mislim bolje da mi se ovo dogodilo u 6 /7 tjednu nego 6 mjesecu… Grozna utjeha😔.. I naravno tko nama ikome garantira da se tako sta ne moze dogoditi i kasnije.. Ja, si uvijek mislim samo da do guram do 3 mjeseca onda je sigurnije🤷‍♀️🙄 jer taj dio nikako da mi se dogodi, a onda na sve strane cujes svakakve price no trebamo se fokusirati na one lijepe ishode trudnoće🙏💓🌺…

Slažem se, ako se ima desiti, bolje da se desi što prije. Ne želim ni zamišljati kako je curama kojima se dogodi u poodmakloj trudnoći.
    Inače, nakon trećeg mjeseca, vjerojatnost da će se dogoditi nešto loše pada ispod 1%, tako da ima smisla "čekati" to vrijeme. Naravno, ni to nije garancija ni za što, ali utješno zvuči.
    O statistici prije kraja trećeg mjeseca neću. 

💔💔💔

🍀🐞MISS🐞🍀
    16. Studeni 2020. 14:34

LUCIJA007

Upravo mi mama pricala danas kako joj od kolegice s posla kcer isla na inducirani porod…
    U 6 mjesecu trudnoće s blizancima.. 1bebica je umrla u njoj a druga zivjela par sati… Ne znam razloge, prirodna trudnoća je bila..
    Ma strasno.. Koji je to tek sok za zenu.. I onda si mislim bolje da mi se ovo dogodilo u 6 /7 tjednu nego 6 mjesecu… Grozna utjeha😔.. I naravno tko nama ikome garantira da se tako sta ne moze dogoditi i kasnije.. Ja, si uvijek mislim samo da do guram do 3 mjeseca onda je sigurnije🤷‍♀️🙄 jer taj dio nikako da mi se dogodi, a onda na sve strane cujes svakakve price no trebamo se fokusirati na one lijepe ishode trudnoće🙏💓🌺…

Dogurat ces naravno i do 3.i do 9.  Koliko vidim cekaju te tvoja 4 🐧🐧🐧🐧...lijepo se sad odmori i oporavi pa stizu ljepši dani ❤️🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

16. Studeni 2020. 14:47

Ljutopile🐥

Bozma a koja je razlika stimulacije na kojoj sam bila, samo menopur i ove sto daju u cita letrozol plus injekcije? Koja je jača stimulacija od te dvije? Koja je ustvari razlika? Ako mozes pomoći

Ova puna stimulacija krenes sa injekcijama odmah 2.dan ciklusa pa do stoperice, a na ovoj njihovoj ide letrozol od 2-6 dana, a 6-ti dan kreces sa injekcijama. Tako da sve skupa ispadne puno jeftinije. Ako imas ok socijalnog ginekologa letrozol trazi na recept jer i on kosta oko 250kn

16. Studeni 2020. 14:53

Bozma

Ljutopile🐥

Ova puna stimulacija krenes sa injekcijama odmah 2.dan ciklusa pa do stoperice, a na ovoj njihovoj ide letrozol od 2-6 dana, a 6-ti dan kreces sa injekcijama. Tako da sve skupa ispadne puno jeftinije. Ako imas ok socijalnog ginekologa letrozol trazi na recept jer i on kosta oko 250kn

Znači ja sam bila na punoj samo na menopuru. Od 2dc sam se bola, ustvari sam onda bila na punoj a dobila sam samo 6 stanica. Hm, bojim se onda da cu na ovoj dobiti još manje. 
    Ma da sam bila na relativno maloj dozi menopura, mislim cak i minimalnoj.
    A ništa, vidjet ćemo😬😬

16. Studeni 2020. 15:08

Ljutopile🐥

Bozma

Ljutopile🐥

Znači ja sam bila na punoj samo na menopuru. Od 2dc sam se bola, ustvari sam onda bila na punoj a dobila sam samo 6 stanica. Hm, bojim se onda da cu na ovoj dobiti još manje.
    A ništa, vidjet ćemo😬😬

Ne mora znacit. Ja sam u sparca bila na toj punoj. 5 stanica, drugi put 6. Kad sam se prebacila u cito na letrozolu bilo najprije 9 pa kasnije 7 folikula. Ali mi ih je rano vadio, stopericu mi odredio kad su folikuli bili 14mm. Vjerujem da je zato bilo malo stanica jer su folikuli bili nezreli. Ne znam zasto oni zure s tim aspiracijama tamo. Kasnije, u drugom postupku nisam bas odreagirala na letrozol, samo 2 folikula. Prvi put sam bila na Letrilenu, drugi na Femari, mozda je i do toga iako dr.kaze da to nema veze, sve je to letrozol. 
    E da....da bi ti soc.ginekolog dao recept za Letrozol trebat ce mu sifra doktora koji ti ga je dao, pise na pecatu. A kako dr.P daje ovakve protokole neces imat njegov pecat 😂 pa ga zamoli da ti nesto pecatira 😂

16. Studeni 2020. 15:16

Bozma

Ljutopile🐥

Bozma

Ljutopile🐥

A ništa, vidjet ćemo😬😬

Ne mora znacit. Ja sam u sparca bila na toj punoj. 5 stanica, drugi put 6. Kad sam se prebacila u cito na letrozolu bilo najprije 9 pa kasnije 7 folikula. Ali mi ih je rano vadio, stopericu mi odredio kad su folikuli bili 14mm. Vjerujem da je zato bilo malo stanica jer su folikuli bili nezreli. Ne znam zasto oni zure s tim aspiracijama tamo. Kasnije, u drugom postupku nisam bas odreagirala na letrozol, samo 2 folikula. Prvi put sam bila na Letrilenu, drugi na Femari, mozda je i do toga iako dr.kaze da to nema veze, sve je to letrozol.
    E da….da bi ti soc.ginekolog dao recept za Letrozol trebat ce mu sifra doktora koji ti ga je dao, pise na pecatu. A kako dr.P daje ovakve protokole neces imat njegov pecat 😂 pa ga zamoli da ti nesto pecatira 😂

Pa meni kao laiku isto nije jasno na 14mm, ako dnevno rastu po 2mm odprilike, znači aspiracija na niti 18, zar ne bi trebali biti najmanje 20.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.