Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Studeni 2020. 13:13

Ljutopile🐥

Samo sam htjela reci da kada se napravi nifty i ako se ne daj bože sta otkrije to je jos dosta rano i manji je stres za zenu i fizički i psihicki. Ja sam imala inducirani porod u 27tt, skoro 28, to je pravi porod, samo sa izostavljenom srećom na kraju. Teško je to jako, tijelo ostane kao da je beba dosla a nema je, tesko se oporaviti fizicki a psihički jos imam rane od toga. Zato to ne zelim baš nikome, ako postoji bar mala sansa da se izbjegne u tako visokoj trudnoći. Baš ne mislim nista loše, dapače svima zelim trudnoće sa sretnim završetkom, netko ce je provesti cijeli u brizi kao ja npr ili lucija, ako se ikad opet dogodi, a netko tih 9mj nece ni osjetiti da je trudan.

Ma nije samo to. Znam dva slučaja žena koje su radi testova znale da će roditi bolesnu djecu, pripremile su se na to, odmah po porodu organizirale skupe i teške operacije, i danas imaju zdravu djecu bez ikakvih posljedica.
    Dobro je biti spreman, i ako se ne može napraviti ništa, i ako se nešto može napraviti.
    Naravno, još bolje je dobiti potvrdu da je sve OK i da do nikakve intervencije neće ni trebati doći.
    Kao što si rekla, ja sam žena od brojeva i žena koja voli biti spremna na sve. I na današnji dan sam jako svjesna kakva mi je statistika, i odbrojavam dane do onog trena kad će statistika biti bolja nego sad.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    16. Studeni 2020. 13:18

Ljutopile Svjesna sam ja tog svega. Medicinska sestra sam i prisustvovala sam   nažalost događaju kad je ćura došla na zadnji pregled u terminu i bebici je srce stalo. Isto je imala inducirani porod i to u 39 tjednu Također sam prošla spontani ali u ranijim tjednima i konstantno sam u strahu. Bojim se na svako strecanje i bol. Bojim se svakog pregleda i odlaska na vc i mislim da će tako biti dok ne rodim. Ali eto što se tiče tih testova tako sam nekako odma odlučila da to ne želim. Stvarno ne mislim da ti misliš nešto loše, ili bilo tko tu. Razumijem da želiš samo svojim iskustvom, nažalost lošim dati savjet. I jako mi je žao što si to morala proći. Ali nećemo više o tome. Baš smo pokrenule ruznu temu a dan je počeo baš lijepo s testici ma. Želim ti svu sreću da uskoro dobiješ svog andelcica 🥰

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Tuma
    16. Studeni 2020. 13:19

Vickivale vidi se!😍
    Olivera ja sam radila prosli tjedan Nifty i evo cekam rezultate. Radila sam onaj najopsezniji, testira se na sve trisomije, 60 mikrodelecija, spolne anomalije.... i u ponedjeljak imam miny anomaly scan. Nazalost, zbog faksa i humane genetike znam koliko teske malformacije djeca s odredenim sindromima imaju i da mogu prezivjeti u teskim bolovima svega par mjeseci. Naravno, ako dobijem pozitivan test na Down, neki od spolnih kromosomskih anomalija ili bilo koji laksi sindrom, za mene prekid trudnoce ne dolazi u obzir. No, ukolilo se, ne daj Boze, bi radilo o nekim izuzetno teskim malformacijama koje ionako vode do bolne smrti novorodenceta, nisam sigurna da bih rodila tog bebaca da se pati. 😔
    No, necu ni razmisljati o tome, nadam se dobrom rezultatu ovaj tjedan😊🥰

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Studeni 2020. 13:23

*.Women_name.*

LjutopileSvjesna sam ja tog svega. Medicinska sestra sam i prisustvovala sam nažalost događaju kad je ćura došla na zadnji pregled u terminu i bebici je srce stalo. Isto je imala inducirani porod i to u 39 tjednu Također sam prošla spontani ali u ranijim tjednima i konstantno sam u strahu. Bojim se na svako strecanje i bol. Bojim se svakog pregleda i odlaska na vc i mislim da će tako biti dok ne rodim. Ali eto što se tiče tih testova tako sam nekako odma odlučila da to ne želim. Stvarno ne mislim da ti misliš nešto loše, ili bilo tko tu. Razumijem da želiš samo svojim iskustvom, nažalost lošim dati savjet. I jako mi je žao što si to morala proći. Ali nećemo više o tome. Baš smo pokrenule ruznu temu a dan je počeo baš lijepo s testici ma. Želim ti svu sreću da uskoro dobiješ svog andelcica 🥰

Nemaš se zašto ispričavati, svatko od nas ima svoju odluku i s njom živi. Ne postoji ni ispravno ni pogrešno, već samo onako kako mi osjećamo i kako je nama OK 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Studeni 2020. 13:24

Tuma

Vickivale vidi se!😍
    Oliveraja sam radila prosli tjedan Nifty i evo cekam rezultate. Radila sam onaj najopsezniji, testira se na sve trisomije, 60 mikrodelecija, spolne anomalije…. i u ponedjeljak imam miny anomaly scan. Nazalost, zbog faksa i humane genetike znam koliko teske malformacije djeca s odredenim sindromima imaju i da mogu prezivjeti u teskim bolovima svega par mjeseci. Naravno, ako dobijem pozitivan test na Down, neki od spolnih kromosomskih anomalija ili bilo koji laksi sindrom, za mene prekid trudnoce ne dolazi u obzir. No, ukolilo se, ne daj Boze, bi radilo o nekim izuzetno teskim malformacijama koje ionako vode do bolne smrti novorodenceta, nisam sigurna da bih rodila tog bebaca da se pati. 😔

NARAVNO da će doći fantastičan rezultat za tvoju savršenu bebicu 
    Jesi tražila da saznaju i spol? 

💔💔💔

16. Studeni 2020. 13:24

Ljutopile, kopala sam po torbi trazec nesto i nasla papiric, danas sam dobre volje pa mi je ovo tako smijesno. Sjetila sam se kad smo tu nas par pisale da nemamo pojma sta smo od terapije imale, pa su se neki javili da kako mozemo ne znat, uglavnom ispale ludjakinje. Evo ovako izgleda dio mog protokola kod dr.Po
    https://ibb.co/7n2gDWL
    Moj ti je savjet zapisuj sto si uzimala po danima, ako ne daj Boze bude trebalo da ides negdje drugo na konzultacije. Ja sam ispocetka pamtila, a kasnije kad se nanizalo postupaka pojma vise nisam imala

• *.Women_name.*
    16. Studeni 2020. 13:25

NadimakMTB

*.Women_name.*

LjutopileSvjesna sam ja tog svega. Medicinska sestra sam i prisustvovala sam nažalost događaju kad je ćura došla na zadnji pregled u terminu i bebici je srce stalo. Isto je imala inducirani porod i to u 39 tjednu Također sam prošla spontani ali u ranijim tjednima i konstantno sam u strahu. Bojim se na svako strecanje i bol. Bojim se svakog pregleda i odlaska na vc i mislim da će tako biti dok ne rodim. Ali eto što se tiče tih testova tako sam nekako odma odlučila da to ne želim. Stvarno ne mislim da ti misliš nešto loše, ili bilo tko tu. Razumijem da želiš samo svojim iskustvom, nažalost lošim dati savjet. I jako mi je žao što si to morala proći. Ali nećemo više o tome. Baš smo pokrenule ruznu temu a dan je počeo baš lijepo s testici ma. Želim ti svu sreću da uskoro dobiješ svog andelcica 🥰

Nemaš se zašto ispričavati, svatko od nas ima svoju odluku i s njom živi. Ne postoji ni ispravno ni pogrešno, već samo onako kako mi osjećamo i kako je nama OK

Baš tako 😘❤️

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Tuma
    16. Studeni 2020. 13:29

NadimakMTB

Tuma

Vickivale vidi se!😍
    Oliveraja sam radila prosli tjedan Nifty i evo cekam rezultate. Radila sam onaj najopsezniji, testira se na sve trisomije, 60 mikrodelecija, spolne anomalije…. i u ponedjeljak imam miny anomaly scan. Nazalost, zbog faksa i humane genetike znam koliko teske malformacije djeca s odredenim sindromima imaju i da mogu prezivjeti u teskim bolovima svega par mjeseci. Naravno, ako dobijem pozitivan test na Down, neki od spolnih kromosomskih anomalija ili bilo koji laksi sindrom, za mene prekid trudnoce ne dolazi u obzir. No, ukolilo se, ne daj Boze, bi radilo o nekim izuzetno teskim malformacijama koje ionako vode do bolne smrti novorodenceta, nisam sigurna da bih rodila tog bebaca da se pati. 😔

NARAVNO da će doći fantastičan rezultat za tvoju savršenu bebicu
    Jesi tražila da saznaju i spol?

Daaaa, jedva cekam cuti jel curka ili decko🥰😍
    Ma naravno sa svi imaju pravo na svoje misljenje i odluku, svatko najbolje za sebe zna. 😊 ja volim znati na cemu sam i posto imam seku s Downom zelim znati da li i ja mozda imam povecan rizik. I da imam, nije kraj svijeta, nista strasno, samo da znam. Bitnije mi je da nema srcanu manu ili neku pridruzenu teskocu.😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• *.Women_name.*
    16. Studeni 2020. 13:29

Nego cure moje ja nemam nikakvih simptoma trudnoće ogromnih ali od početka meni moja maltezerica tako jako smrdi. Uzaaas. A stalno ide na kupanja, njegovana je i stalno je u kući. Nikad nisam kod nje osjetila neki miris. A sad nemogu sjediti pokraj nje, a ona me jadna onako tužno gleda kj ju tjeram od sebe. Morat ću si nabavit stipaljke za nos 😂😂😂😂😂😂

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

16. Studeni 2020. 13:31

Bozma

Ljutopile, kopala sam po torbi trazec nesto i nasla papiric, danas sam dobre volje pa mi je ovo tako smijesno. Sjetila sam se kad smo tu nas par pisale da nemamo pojma sta smo od terapije imale, pa su se neki javili da kako mozemo ne znat, uglavnom ispale ludjakinje. Evo ovako izgleda dio mog protokola kod dr.Po
    https://ibb.co/7n2gDWL
    Moj ti je savjet zapisuj sto si uzimala po danima, ako ne daj Boze bude trebalo da ides negdje drugo na konzultacije. Ja sam ispocetka pamtila, a kasnije kad se nanizalo postupaka pojma vise nisam imala

😂😂😂😂😂 što je ovo, samo cetrotrde ili šta? E a znas, ta poznanica sto je išla je dobila od njega, ustvari trazila kopiju papira gdje on zapisiva ono po danima velicinu folikula i terapiju. Ali to je bilo prije 3g. Takvu slicnu kopiju sam i ja dobila tu u slo gdje sam bila.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.