Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    16. Studeni 2020. 12:39

NadimakMTB

Ljutopile🐥

I ne govorim o downu u svemu tome. Veliki paket Niftya pokazuje, koliko znam, i druge nepravilnosti i sindrome osim tri najcesce trisomije. Pa imamo tu osim mene bar jos 5 slicnih primjera, evo zadnjih dana se slicno dogodilo i belli, ona je imala srecu sto je to relativno rano viđeno. Zato više ne živim u ružicastom svijetu jer sam jako dobro svjesna sto se sve moze dogoditi. Ali poštujem svakoga tko razmislja drugačije.

Sve se slažem s tobom. Zato ću ga ja i raditi, da se mogu pripremiti i eventualno reagirati na vrijeme ako se nešto uopće može napraviti u tim teškim slučajevima.
    Ali svatko donosi odluku s kojom je njemu OK živjeti i, realno, svatko od nas će živjeti sa posljedicama svojih odluka.
    Držmo fige da ćemo sve imati zdrave i uredne trudnoće, radile testove ili ne.

Bila sam strogo protiv toga svega ali eto cijeli život učimo tako da sada razmišljam potpuno drugačije. Medicina svakodnevno napreduje da nam olakša i odluke i porode pa evo i da postanemo majke.

16. Studeni 2020. 12:39

vickivale

Evo cure, kad citam o testovima pa sam poklekuna i napravila…. meni se cini neka sjenicaaa ali je fkt rano ili negativno 🙈🙈
    https://ibb.co/y4zqDcW

https://ibb.co/6ZtTqdn

Vidim ju. Nek tamni jos i super. Osim toga nije rano kad smo mi imale isti dan transfer. ❤❤

Ruska1986
    16. Studeni 2020. 12:40

I oprostite, cure, ako sam malo okupirala forum sa svojim razmisljanjima! Sada prolazimo kroz vase situacije:aspiracije, transfere, bete i ultrazvuke! 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

16. Studeni 2020. 12:40

vickivale

Evo cure, kad citam o testovima pa sam poklekuna i napravila…. meni se cini neka sjenicaaa ali je fkt rano ili negativno 🙈🙈

Ja uopće ne vidim nikakve sjene, vidim pozitivan test. Čestitam!
    manemoj, daj, čekam te, vidiš kako je krenilo

Ruska1986
    16. Studeni 2020. 12:42

vickivale

Cak nisam morala ni zumirat! 🎊🎉🎊🎊🎉🎉🎉

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

16. Studeni 2020. 12:43

vickivale mislila sam pod "rano" da nije rano za raditi test i po meni je to pozitivan i sretno dalje 🤞👍

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Marinela87

Manemoj nisi najgori trtaros! Ja jutros napokon poslala muza u muller po 2 testa,i to na silu sama protiv sebe, uopće nisam htjela, ne znam sta mi došlo! i onda se od uzbuđenja totalno izbezumila i držala štapić 3 minute umjesto 3 sekunde u uzorku😂😂 ok, bacim taj u smeće, uzmem drugi, držim 3,4 sekunde, nis se ne pojavljuje ni testna i druga crtića.. Nakon nekog vremena čini mi se ko a vidim 2 sjednice, al samo čini, bacim i taj, računam neispravan..onda sam ga namolila da ode po još jedan u bipu (to nam je ful bluzu), kupio neki bezveze, 30kn,pise da detektira na dan kašnjenja m,tako nesto, naravno ispao negativan i ja sam sad u 2 h provela u komi! Užas! Ne radin do bete više testova😂😂 to je odluka za sad! Užas koje je ovo natezanje zivaca!
    A opet, vjerujem da je preedobar osjećaj vidjet pozitivan test kao ovaj pozitivan niz curki! Uff nisam pametna!
    Dada31 evo iznad objašnjenje kako sam se suzdrzavala od testa😂 toliko me izludi negativan da si ne želim to priustit😂😂 tebi bi savjetovala kao i sebi za drugi put da se dobro oboruzas strpljenjem i zanimacijama za ova 2 tjedna čekanja. ovo ništa mi prije nije bilo ni bolno ni teško, ali psiha.. nisam si dobro isplanirala vrijeme, a zbog korone mi je posao obustavljen, svi se nekako i manje druže, trebala sam si bolje složit listu knjiga i filmova😀

Ajde sad polako izvadi iz smeća prvi test, uslikaj ga i stavi ga ovdje. Ok je ovaj koji si držala 3 minute, na početku je potrebno držati duže jer su jako male količine hcg-a u urinu pa da bolje dektektira.

💔💔💔

ericaa

🌺Dada31🌺

ericaa

olivera, dada upravo dobila humanu u Rijeci. Za konzultacije ne treba test, tako mi je sestra rekla, možda zato što su konzultacije prebacili u zgradu di je poliklinika da se ne miješamo sa MPO pacijentima.

eto odlično onda, nadam se da si sada mirnija. u koliko sati imaš zakazane konzultacije?

Daaa, baš mi je laknulo.... i znam da sam zvala i provjerila pa sad ako iskrsne do petka nešto, neću se osjećat krivom jer se nisam informirala. A i laknulo mi je,jako, jer nije obustavljeno  Mislim da su zato premjestili konzultacije u polikliniku da smanje mogućnosti doticaja s onima koji su u postupku, što je baš pametno... A stalno radit testove fakat nema smisla, konzultacije mogu potrajat dok se ne krene u postupak.... 
    U petak u podne  informiram vas sve...

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

16. Studeni 2020. 12:44

Ruska1986

I oprostite, cure, ako sam malo okupirala forum sa svojim razmisljanjima! Sada prolazimo kroz vase situacije:aspiracije, transfere, bete i ultrazvuke! 🙂

šta se ispričavaš, šta bi tek ja onda trebala kad me uhvati pa sve okupiram

ericaa
    16. Studeni 2020. 12:44

i ja vidim crticu i to bez filtera 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.