Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ericaa
    16. Studeni 2020. 12:06

olivera, dada upravo dobila humanu u Rijeci. Za konzultacije ne treba test, tako mi je sestra rekla, možda zato što su konzultacije prebacili u zgradu di je poliklinika da se ne miješamo sa MPO pacijentima. 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Olivera
    16. Studeni 2020. 12:12

NadimakMTB

Ljutopile🐥

Kombinirani test je tolika glupost da uopce ne znam zasto ga nude. A sto se tiče niftya to bih savjetovala svima. Nije da vas plašim sada trudnice nego sam strasno oprezna i realna sto se tiče svega. Znam da mtb uvijek gleda neke statisticke podatke, eto ja sam bila statistika 1:20000. I baš sam bila taj 1. Uvijek misliš neće se tebi dogoditi, male su sanse, ali eto ružne stvari se događaju i to baš tebi. Kombinirani test je teska glupost, nifty ipak moze upozoriti na neke nepravilnosti iako ni on nije 100posto. Ali bar moze upozoriti pa ideš dalje na pretrage, a ne kao meni sve super do 24tt i onda hop nista ne valja. Ja sam radila kombinirani koji je bio ok. A nifty mi nisu ni nudili a kako sam bila zelena sva u tome nisam ni znala sto je to, zato sada znam.
    Ljutopile, slažem se. Ja ne namjeravam raditi kombinirani test, čitala sam da ženama u godinama automatski pokaže loš rezultat.
    Jedan od ovih neinvazivnih ću napraviti kad dođe vrijeme, još ću proučiti koji. Želim znati na čemu sam i nadam se da će biti dobar..

Meni su predložili taj kombinirani ali što više čitam sve mi je jasnije da će mi taj test donijeti više nemira nego mira u životu. Baš mi je frendica poslala njen nalaz, normalno da je rezultat veći od granične vrijednosti zbog dobnog rizika...ona se s tim apsolutno smatrala nije i rodila je zdravo dijete, ali ja nisam sigurna bi li baš bila tako mirna😳

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

• *.Women_name.*
    16. Studeni 2020. 12:17

Olivera

NadimakMTB

Ljutopile🐥

Kombinirani test je tolika glupost da uopce ne znam zasto ga nude. A sto se tiče niftya to bih savjetovala svima. Nije da vas plašim sada trudnice nego sam strasno oprezna i realna sto se tiče svega. Znam da mtb uvijek gleda neke statisticke podatke, eto ja sam bila statistika 1:20000. I baš sam bila taj 1. Uvijek misliš neće se tebi dogoditi, male su sanse, ali eto ružne stvari se događaju i to baš tebi. Kombinirani test je teska glupost, nifty ipak moze upozoriti na neke nepravilnosti iako ni on nije 100posto. Ali bar moze upozoriti pa ideš dalje na pretrage, a ne kao meni sve super do 24tt i onda hop nista ne valja. Ja sam radila kombinirani koji je bio ok. A nifty mi nisu ni nudili a kako sam bila zelena sva u tome nisam ni znala sto je to, zato sada znam.
    Ljutopile, slažem se. Ja ne namjeravam raditi kombinirani test, čitala sam da ženama u godinama automatski pokaže loš rezultat.
    Jedan od ovih neinvazivnih ću napraviti kad dođe vrijeme, još ću proučiti koji. Želim znati na čemu sam i nadam se da će biti dobar..

Meni su predložili taj kombinirani ali što više čitam sve mi je jasnije da će mi taj test donijeti više nemira nego mira u životu. Baš mi je frendica poslala njen nalaz, normalno da je rezultat veći od granične vrijednosti zbog dobnog rizika…ona se s tim apsolutno smatrala nije i rodila je zdravo dijete, ali ja nisam sigurna bi li baš bila tako mirna😳

Ujni od mog supruga za malu testovi su pokazali da ima Down, i to više pretraga, a ne samo taj test. Odlučila je da će ju rodit kako bilo. Curica nemoze bit zdravija, a od Downog sindroma  ni D

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    16. Studeni 2020. 12:17

Ljutopile,

I sto se tiče pobačaja, takvog sam razmisljanja bila i ja, dok nisu dosle prognoze da je nespojivo sa životom, da neće možda preživjeti ni do poroda i ako preživi vjerojatno ce odmah nastupiti smrt. Buduci da bebi nisu valjali bubrezi poceo mi se stvarati višak plodne vode, a st,,o je najgore u svemu bila sam trudna 24t i trbuh mi se jedva nazirao, bas su lijecnici bili začuđeni kako mali trbuh, a unutra 50posto viska plodne vode. Tako da sam od tada razmisljanja da se takve stvari ne događaju samo drugima, da nisu rijetke, jer je sa mnom u bolnici bilo slicnih slucajeva i da treba biti oprezan.

Ma naravno! I slazem se sa svim sta si rekla... Ali ja i dalje ga necu radit.. Prepustit cu se i nadat se najboljem.. Zelim trudnocu provest u miru, sa svim stvarima koje se dogadjaju, cu se suocavat u toku. Jednostavno sam takva! Vjerovatno bi i ja isto razmisljala kao i ti da sam prosla kroz takvu situaciju i stvarno nisam neko ko zivi u ruzicastom svijetu i misli da se to meni ne moze dogodit.. I te kako sam svjesna da se moze! Stvarno sam realna.. Ali sada se ne zelim stresirat i svaki dan iscekivat rezultate i tako zivjet.. Stvarno to ne zelim! Kazem:kako Bog da! A sta se tice pobacaja, ja se grozim kada netko kaze da ce pobacit jer dijete ima Down! Ja to nikad ne bi i tad kazem da ne bi pobacila.. Da se dogodio ovakva situacija kao kod tebe, di nema sanse da beba opstane i di su takva ostecenja, tu zaista mislim da nemas sta razmisljat i to je neusporedivo sa npr.Downom. Ali to je samo moj stav, ne znaci da cu osudjivat ili pametovat nekome ko se odluci na pobacaj. Svatko odlucuje za sebe! Ja ne bi radila ni ove anomaly scanove ali obzirom da idem privatno, oni mi to rade u sklopu pregleda pa ih onda i radim.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Studeni 2020. 12:18

Olivera

NadimakMTB

Ljutopile🐥

Meni su predložili taj kombinirani ali što više čitam sve mi je jasnije da će mi taj test donijeti više nemira nego mira u životu. Baš mi je frendica poslala njen nalaz, normalno da je rezultat veći od granične vrijednosti zbog dobnog rizika…ona se s tim apsolutno smatrala nije i rodila je zdravo dijete, ali ja nisam sigurna bi li baš bila tako mirna😳

Nema ga smisla raditi, ima puno lažnih rezultata i veoma je neprecizan.
    Ako želiš raditi neki test, radi jedan od ovih neinvazivnih - Nifty, Harmony, Panorama, ... Košta, ali je 99% točan. Ili nemoj raditi ništa i nadaj se najboljem.
    Ja volim biti upućena i spremna na sve, tako da znam da ću ga raditi. Amnio neću osim u iznimnim situacijama, ne sviđaju mi se rizici.

💔💔💔

16. Studeni 2020. 12:22

Olivera

NadimakMTB

Ljutopile🐥

Ja sam poučena lošim iskustvom i velikom traumom u zivotu pa mozda malo pretjerivam. Ali točno se sijecam sebe u tom periodu gdje mi nije padalo na pamet da se takvo sto uopce može dogoditi baš nama.

Ruska1986
    16. Studeni 2020. 12:24

NadimakMTB

Olivera

NadimakMTB

Ljutopile🐥

Nema ga smisla raditi, ima puno lažnih rezultata i veoma je neprecizan.
    Ako želiš raditi neki test, radi jedan od ovih neinvazivnih - Nifty, Harmony, Panorama, … Košta, ali je 99% točan. Ili nemoj raditi ništa i nadaj se najboljem.
    Ja volim biti upućena i spremna na sve, tako da znam da ću ga raditi. Amnio neću osim u iznimnim situacijama, ne sviđaju mi se rizici.

Upravo tako! Ili ili.. Pa kako se ko odluci i kako je kome lakse i sigurnije i ugodnije... Tako ja mislim... Na kraju krajeva, i ako sve bude ok, niko ne garantira da se kod poroda nece sta dogodit... Vec sam pisala o frendicinom braticu, koji je bio zdrava beba i sve super bilo pa su ga doktori napravili invalidom jer su ga isli izvlacit vakuumom na silu i mozak ostao bez kisika. Normalno je da se brinimo, Boze moj, ali sad ne zelim provest cijelu trudnocu mozganjem o negativnim stvarima koje se realno mogu dogodit, nego se zelim posvetit pozitivnim stvarima i svojoj bebi koja mi i dalje uzrokuje uzaaaasnu zgaravicu 🙆‍♀️🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• *.Women_name.*
    16. Studeni 2020. 12:25

Jako mi je zao sto si to prošla. Koliko sam se ja informirala Nifty pokazuje samo trisomije, nemoze pokazati neke nepravilnosti organa. One se detektiraju anomaly scanom u kasnijim tjednima trudnoće. Tako da ni to nije garancija. A ja osobno Downica nikad nebi pobacila (to je moj izbor, sve trudnice imaju preavo na svoj izbor) Ovo su druge stvari kj su ne spojive sa životom, to je već druga strana tužne priče. Nažalost onda ne vrijedi patiti ni sebe ni bebu. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

16. Studeni 2020. 12:26

Ruska1986

Ljutopile,

I sto se tiče pobačaja, takvog sam razmisljanja bila i ja, dok nisu dosle prognoze da je nespojivo sa životom, da neće možda preživjeti ni do poroda i ako preživi vjerojatno ce odmah nastupiti smrt. Buduci da bebi nisu valjali bubrezi poceo mi se stvarati višak plodne vode, a st,,o je najgore u svemu bila sam trudna 24t i trbuh mi se jedva nazirao, bas su lijecnici bili začuđeni kako mali trbuh, a unutra 50posto viska plodne vode. Tako da sam od tada razmisljanja da se takve stvari ne događaju samo drugima, da nisu rijetke, jer je sa mnom u bolnici bilo slicnih slucajeva i da treba biti oprezan.

Ma naravno! I slazem se sa svim sta si rekla… Ali ja i dalje ga necu radit.. Prepustit cu se i nadat se najboljem.. Zelim trudnocu provest u miru, sa svim stvarima koje se dogadjaju, cu se suocavat u toku. Jednostavno sam takva! Vjerovatno bi i ja isto razmisljala kao i ti da sam prosla kroz takvu situaciju i stvarno nisam neko ko zivi u ruzicastom svijetu i misli da se to meni ne moze dogodit.. I te kako sam svjesna da se moze! Stvarno sam realna.. Ali sada se ne zelim stresirat i svaki dan iscekivat rezultate i tako zivjet.. Stvarno to ne zelim! Kazem:kako Bog da! A sta se tice pobacaja, ja se grozim kada netko kaze da ce pobacit jer dijete ima Down! Ja to nikad ne bi i tad kazem da ne bi pobacila.. Da se dogodio ovakva situacija kao kod tebe, di nema sanse da beba opstane i di su takva ostecenja, tu zaista mislim da nemas sta razmisljat i to je neusporedivo sa npr.Downom. Ali to je samo moj stav, ne znaci da cu osudjivat ili pametovat nekome ko se odluci na pobacaj. Svatko odlucuje za sebe! Ja ne bi radila ni ove anomaly scanove ali obzirom da idem privatno, oni mi to rade u sklopu pregleda pa ih onda i radim..

To je jako teška odluka i ne zelim je nikome. Ustvari na kraju nije ni bila odluka jer sam se i ja našla u opasnosti. I to sto si sada napisala je od riječi do riječi nesto sto bi ja napsala kad sam tada saznala da sam trudna. Nego eto zivot ti ponekad baš opali plesku, hladni tuš, kako zeliš...... 

• vickivale
    16. Studeni 2020. 12:29

Evo cure, kad citam o testovima pa sam poklekuna i napravila.... meni se cini neka sjenicaaa ali je fkt rano ili negativno 🙈🙈
    https://ibb.co/y4zqDcW

https://ibb.co/6ZtTqdn

Dvojajcane blizanke 🍒

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.