Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    16. Studeni 2020. 11:40

ericaa

poslala sam mail u petak tako da dokaz imam, ali mi ništa ne vrijedi ako mi dogovore u četvrtak jer neću stići… ma prošli put sam zvala 21 put dok se netko nije javio, put prije tog 19, nemam danas toliko vremena na poslu… ah, nikad ne može bit jednostavno

ma eto isto sranje kao sa mojim papirima...zašto da nešto teče jednostavno, kada se može toliko zakomplicirati 

endometrioza

ericaa
    16. Studeni 2020. 11:43

🌺Dada31🌺

ericaa

poslala sam mail u petak tako da dokaz imam, ali mi ništa ne vrijedi ako mi dogovore u četvrtak jer neću stići… ma prošli put sam zvala 21 put dok se netko nije javio, put prije tog 19, nemam danas toliko vremena na poslu… ah, nikad ne može bit jednostavno

ma eto isto sranje kao sa mojim papirima…zašto da nešto teče jednostavno, kada se može toliko zakomplicirati

a baš....iza maredne ću probat opet nazvati koji put...

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

16. Studeni 2020. 11:46

Ruska1986

Ruska1986

Olivera

Ruska1986 ti si nam ovdje najaktivnija trudnica sa malo dužim stažom, pitanje za tebe…jesi radila kombinirani probir ili neki od NIPT testova, i ako da u kojim tjednima? Možda si i pisala o tome, pa jednostavno nisam registrirala.

Nisam! Ja sam se odlucila to ne raditi.. Isla sam samo na mini anomaly scan, u 12 tt i sad cu u 20 tt ic na anomaly scan. Otprilike se to sve i radi u tim tjednima.. Znam da se kombinirani radi oko 12 tt, a do tad(cini mi se)i svi ovi drugi testovi, ukoliko se odlucis to radit.. Ja sam odmah od pocetka odlucila da necu, zasad je sve ok… Ne znam da li sam ti uspjela pomoci 😬

Znas sta ti je problem s tim kombiniranim? Sta ti moze pokazat neke rezultate koji bi upucivali da beba ima neku bolest ili nest, ali nista sigurno! I najcesce nema! E onda moras raditi nesto do ovih drugih testova, koji bi to trebali potvrditi i to se ceka… Koliko sam uspjela skuzit, najcesce se salju u Ameriku da se testira! I onda cekas oko 2 tjedna. Jedna trudnica je cekala cak oko 3 tjedna da bi joj javili da je nest sa uzorcima i da nisu sigurni da li mogu napraviti te testove pa opet cekaj.. Uglavnom, agonija! Ja se nekako uzdam u preglede i svaki put mjere sve sta se treba izmjerit i zasad je sve super! A rekla sam da ionako ne bi pobacila.. Pa kako Bog da! 🙂 naravno, pritom ne mislim da je ista lose ukoliko se odlucis ih radit, samo se naoruzaj strpljenjem!

Kombinirani test je tolika glupost da uopce ne znam zasto ga nude. A sto se tiče niftya to bih savjetovala svima. Nije da vas plašim sada trudnice nego sam strasno oprezna i realna sto se tiče svega. Znam da mtb uvijek gleda neke statisticke podatke, eto ja sam bila statistika 1:20000. I baš sam bila taj 1. Uvijek misliš neće se tebi dogoditi, male su sanse, ali eto ružne stvari se događaju i to baš tebi. Kombinirani test je teska glupost, nifty ipak moze upozoriti na neke nepravilnosti iako ni on nije 100posto. Ali bar moze upozoriti pa ideš dalje na pretrage, a ne kao meni sve super do 24tt i onda hop nista ne valja. Ja sam radila kombinirani koji je bio ok. A nifty mi nisu ni nudili a kako sam bila zelena sva u tome nisam ni znala sto je to, zato sada znam.

• *.Women_name.*
    16. Studeni 2020. 11:49

Ruska1986

Ruska1986

Olivera

Ruska1986 ti si nam ovdje najaktivnija trudnica sa malo dužim stažom, pitanje za tebe…jesi radila kombinirani probir ili neki od NIPT testova, i ako da u kojim tjednima? Možda si i pisala o tome, pa jednostavno nisam registrirala.

Nisam! Ja sam se odlucila to ne raditi.. Isla sam samo na mini anomaly scan, u 12 tt i sad cu u 20 tt ic na anomaly scan. Otprilike se to sve i radi u tim tjednima.. Znam da se kombinirani radi oko 12 tt, a do tad(cini mi se)i svi ovi drugi testovi, ukoliko se odlucis to radit.. Ja sam odmah od pocetka odlucila da necu, zasad je sve ok… Ne znam da li sam ti uspjela pomoci 😬

Znas sta ti je problem s tim kombiniranim? Sta ti moze pokazat neke rezultate koji bi upucivali da beba ima neku bolest ili nest, ali nista sigurno! I najcesce nema! E onda moras raditi nesto do ovih drugih testova, koji bi to trebali potvrditi i to se ceka… Koliko sam uspjela skuzit, najcesce se salju u Ameriku da se testira! I onda cekas oko 2 tjedna. Jedna trudnica je cekala cak oko 3 tjedna da bi joj javili da je nest sa uzorcima i da nisu sigurni da li mogu napraviti te testove pa opet cekaj.. Uglavnom, agonija! Ja se nekako uzdam u preglede i svaki put mjere sve sta se treba izmjerit i zasad je sve super! A rekla sam da ionako ne bi pobacila.. Pa kako Bog da! 🙂 naravno, pritom ne mislim da je ista lose ukoliko se odlucis ih radit, samo se naoruzaj strpljenjem!

Meni su isto rekli da razmislim, i da napravim test na sljd pregledu ako želim. Nisam ni razmišljala odbila sam, doktor me samo pitao da otkrije da ima neku krom grešku dali bi pobacila rekla sam da ne. On je rekao da onda nemam ga zbog čega radit jedono ako baš želim znati ako nešto nije u redu. A ne želim, hoću trudnoću provest u kakvom takvom miru pa šta Bog da! 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Olivera
    16. Studeni 2020. 11:54

ericaa

Cure sa pozitivnim testovima ČESTITAM!!! Za vikend me nije bilo, i dočekalo me 45 stranica, tako da, recimo sve sam pohvatala….
    hostes jesu ti odgovorili na mail iz KBC? Meni nisu od petka a ne mogu ih dobiti na telefon, ni petak ni danas… Ako mi se ne jave do sutra, doći ću u petak na konzultacije bez Covid testa…

Ericaa ovo ti je današnji post iz rodine grupe :
    Nove vijesti iz KBC-a Rijeka. Tamo je općenito stanje kao u ratu, a na humanu više ne puštaju bez negativnog testa na Covid. Imali su slučaj zbog čega im je zabranjeno puštati u zgradu pacijentice bez negativnog testa.

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

16. Studeni 2020. 11:54

Ruska1986

Ruska1986

Olivera

I sto se tiče pobačaja, takvog sam razmisljanja bila i ja, dok nisu dosle prognoze da je nespojivo sa životom, da neće možda preživjeti ni do poroda i ako preživi vjerojatno ce odmah nastupiti smrt. Buduci da bebi nisu valjali bubrezi poceo mi se stvarati višak plodne vode, a sto je najgore u svemu bila sam trudna 24t i trbuh mi se jedva nazirao, bas su lijecnici bili začuđeni kako mali trbuh, a unutra 50posto viska plodne vode. Tako da sam od tada razmisljanja da se takve stvari ne događaju samo drugima, da nisu rijetke, jer je sa mnom u bolnici bilo slicnih slucajeva i da treba biti oprezan.

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    16. Studeni 2020. 11:59

Olivera

ericaa

Cure sa pozitivnim testovima ČESTITAM!!! Za vikend me nije bilo, i dočekalo me 45 stranica, tako da, recimo sve sam pohvatala….
    hostes jesu ti odgovorili na mail iz KBC? Meni nisu od petka a ne mogu ih dobiti na telefon, ni petak ni danas… Ako mi se ne jave do sutra, doći ću u petak na konzultacije bez Covid testa…
    Nove vijesti iz KBC-a Rijeka. Tamo je općenito stanje kao u ratu, a na humanu više ne puštaju bez negativnog testa na Covid. Imali su slučaj zbog čega im je zabranjeno puštati u zgradu pacijentice bez negativnog testa.

Ima mi logike, ericaa ako imaš mogućnost danas, sutra napraviti test, napravi ga ...pogotovo ako možeš preko osiguranja...termin da je otkazan ,valjda bi ti javili...ja se bez negativnog testa ne bi usudila ići ,ako već svi pišu da je potreban. Eto to ti je moj savjet. Bilo bi šteta da te samo zbog toga prebace na slijedeću godinu. 

endometrioza

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Studeni 2020. 12:00

Ljutopile🐥

Kombinirani test je tolika glupost da uopce ne znam zasto ga nude. A sto se tiče niftya to bih savjetovala svima. Nije da vas plašim sada trudnice nego sam strasno oprezna i realna sto se tiče svega. Znam da mtb uvijek gleda neke statisticke podatke, eto ja sam bila statistika 1:20000. I baš sam bila taj 1. Uvijek misliš neće se tebi dogoditi, male su sanse, ali eto ružne stvari se događaju i to baš tebi. Kombinirani test je teska glupost, nifty ipak moze upozoriti na neke nepravilnosti iako ni on nije 100posto. Ali bar moze upozoriti pa ideš dalje na pretrage, a ne kao meni sve super do 24tt i onda hop nista ne valja. Ja sam radila kombinirani koji je bio ok. A nifty mi nisu ni nudili a kako sam bila zelena sva u tome nisam ni znala sto je to, zato sada znam.

Ljutopile, slažem se. Ja ne namjeravam raditi kombinirani test, čitala sam da ženama u godinama automatski pokaže loš rezultat.
    Jedan od ovih neinvazivnih ću napraviti kad dođe vrijeme, još ću proučiti koji. Želim znati na čemu sam i nadam se da će biti dobar..

💔💔💔

16. Studeni 2020. 12:02

Manemoj drzimo 🤞🤞

ericaa
    16. Studeni 2020. 12:03

Olivera

ericaa

hvala cure....

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.