Sad sam si baš ponosna.
Nakon što sam do sad sve privatno napravila, IVF i preglede i Covid, NAPOKON sam uzela nešto na račun HZZO. Poslala sam mail svojoj novoj ginekologici, javila joj da sam trudna (i poslala dokaze!! crno na bijelo!!! ) i tražila utriće. Upravo dobila recepte.
Više ih ne moram kupovati
💔💔💔
MTB daa, i ja sam bas happy kako su djecica napredovala…ja izgledam 4 mj trudna trenutno, bas sam dosta napuhana ,ali dobro sve je to normalno
Rastika da,doktor mi je to prepisao…Raspitaj se malo s doktorom, ne mozes to na svoju ruku uzet niti bez recepta…znam da dugo treba da se taj omjer dovede u red
Puno hvala na informacijama. 😉
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️
vuky, za ureaplazmu sam pila Doksicilin - i muž i ja. Imali smo sreće i riješili smo je se u jednom ciklusu. Također sam bila sretna što nisam navukla gljivice, što mi se inače dogodi tokom uzimanja bilo koji antibiotika. S obzirom da sam dosta dugo pila ove stvari koje sprečavaju gljivice, onda sam u tom periodu i sredila sve zube (jer je trebalo snimati zube - za što ne smiješ biti trudna, + isto uzimati neke antibiotike).
Previznije, ovo je bila terapija:
- Wava forte kapsule 2x1 piti kroz 15 dana, nastaviti s Lactogyn kapsulama 1x1 ujutro natašte još 6 tjedana - početi odmah
- sa zadnjim danom krvarenja menstruacije početi s Makromicin tabletama svakih 12h po 1 tabletu (ukupno 3 tablete); nastaviti s Doksicilin 100mg 2x1 kroz 12 dana (oba partnera)
- sa zadnjim danom krvarenja menstruacije početi u rodnicu stavljati Geonistin vaginalete 1x1 12 večeri za redom, nastaviti s Lactogyn vaginalnim kapsulama 1x1 7 večeri
Obavezna zaštita tokom odnosa tokom cijele terapije, do rezultata kontrolnog brisa.
kontrolni bris 3 tjedna nakon završetka antibiotske terapije.
Nama niti je rekao to za odnose, niti ikakva terapija sem antibiotika 20 dana, pijem samostalno probiotik i to je to... nadam se da necu navuci sad neke gljivice jos :/ nisam sklona, ali dok nisam ovo krenula (ivf) nisam nikad nikakvih gin problema ni imala.... nego sav ovaj stres ocito ima i posljedice!
Raštika, od kuda si? Koliko imaš godina?
Ginekologicu možeš promijeniti. Ja sam cijeli ovaj postupak iskoristila i da promijenim ginekologa, bila sam već 20 godina kod idiota kojeg sam vidjela samo prvi put kad sam mu došla, nakon toga sam imala traume i godine kod privatnika su mi trebale da se opustim. Treba ti dobar ginekolog i radi trudnoće.
A ako se trudiš već par godina bez uspjeha, IMAŠ PRAVO na hrpicu postupaka preko HZZO. Nema smisla plaćati, pogotovo ne inseminaciju kojoj je šansa samo nekih 10-12% a ti još imaš taj jedan jajovod začepljen, kad je ionako kvaliteta postupka manje više ista preko HZZO i privatno (dapače, neki privatnici rade i preko HZZO).
miss1502, meni je trbuh splasnuo u nekoliko dana nakon aspiracije. A sad ponovo bubri, ali ne žalim se.
vuky, kao što rekoh, moja ginekologica je zakon. Prvo sam bila nesretna kad sam vidjela koliko je opsežna terapija (i da mi to odgađa trudnoću za barem 2 mjeseca), ali je na kraju tako lijepo prošlo, bris bio čist, nisam dobila gljivice, plus riješila sam i zube u tom periodu... Opsežna je, ali detaljna.
💔💔💔
Sad sam si baš ponosna.
Nakon što sam do sad sve privatno napravila, IVF i preglede i Covid, NAPOKON sam uzela nešto na račun HZZO. Poslala sam mail svojoj novoj ginekologici, javila joj da sam trudna (i poslala dokaze!! crno na bijelo!!!) i tražila utriće. Upravo dobila recepte.
Vidis, meni je moja gin uvijek davala utrogestan i estrofem preko rec dok sam bila u postupcima ( isto do sada sve pvt ) pa mi nikako nije jasno zasto neki nece dat recept :/ nije da im ide iz depa... 😞
Sad sam si baš ponosna.
Nakon što sam do sad sve privatno napravila, IVF i preglede i Covid, NAPOKON sam uzela nešto na račun HZZO. Poslala sam mail svojoj novoj ginekologici, javila joj da sam trudna (i poslala dokaze!! crno na bijelo!!!) i tražila utriće. Upravo dobila recepte.
Meni je sestra u Podobniku rekla ako mi je ok soc gin da ju tražim to na recept tako da sam ja i estrofem i cyclogest na recept uzela odmah 🤷 sve mi se više čini da bi trebala biti zadovoljnija svojom soc gin 🙈
Što se tiče paralele s porodom. Ja sam zaključila da je ovaj osjećaj koji ja imam dolje blaža verzija onog nakon poroda.. sve natečeno, sve boli, moraš polakše.. računam da je nakon poroda tako samo jače 🙈
A za snove, kod mene prerano za bilo kakve simptome trudnoce, ja sam danas 7 dana od aspiracije tek. Ali mi bilo fora kad bi se tako djeca dobivala, samo izvadis ispod kreveta.. nitko od nas ne bi imao problema 😂😂😂
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Sad sam si baš ponosna.
Vidis, meni je moja gin uvijek davala utrogestan i estrofem preko rec dok sam bila u postupcima ( isto do sada sve pvt ) pa mi nikako nije jasno zasto neki nece dat recept :/ nije da im ide iz depa… 😞
Ma dali bi mi i prije da sam tražila. Ali nisam, bilo mi je to prestresno, lakše mi je bilo plaćati i brinuti o drugim stvarima a ne hoće li mi dati neki recept na vrijeme ili ne.
Na postupak sam potrošila hrpu novca, 50 kuna za utriće mi je ništa.
Ali, sad sam trudna, odlučila sam koristiti ono što me pripada.
💔💔💔
Sad sam si baš ponosna.
Vidis, meni je moja gin uvijek davala utrogestan i estrofem preko rec dok sam bila u postupcima ( isto do sada sve pvt ) pa mi nikako nije jasno zasto neki nece dat recept :/ nije da im ide iz depa… 😞
Da, ni ja to ne kužim.. ali to je ono, svatko radi drugačije i žene nemaju ista prava što je totalna gluposti
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Raštika, od kuda si? Koliko imaš godina?
Ginekologicu možeš promijeniti. Ja sam cijeli ovaj postupak iskoristila i da promijenim ginekologa, bila sam već 20 godina kod idiota kojeg sam vidjela samo prvi put kad sam mu došla, nakon toga sam imala traume i godine kod privatnika su mi trebale da se opustim. Treba ti dobar ginekolog i radi trudnoće.
A ako se trudiš već par godina bez uspjeha, IMAŠ PRAVO na hrpicu postupaka preko HZZO. Nema smisla plaćati, pogotovo ne inseminaciju kojoj je šansa samo nekih 10-12% a ti još imaš taj jedan jajovod začepljen, kad je ionako kvaliteta postupka manje više ista preko HZZO i privatno (dapače, neki privatnici rade i preko HZZO).
miss1502, meni je trbuh splasnuo u nekoliko dana nakon aspiracije. A sad ponovo bubri, ali ne žalim se.vuky, kao što rekoh, moja ginekologica je zakon. Prvo sam bila nesretna kad sam vidjela koliko je opsežna terapija (i da mi to odgađa trudnoću za barem 2 mjeseca), ali je na kraju tako lijepo prošlo, bris bio čist, nisam dobila gljivice, plus riješila sam i zube u tom periodu… Opsežna je, ali detaljna.
Realna uspjesnost inseminacije je cak samo 8%! Ja bi se isto angazirala oko svega i radije isla na IVF. Meni je moj MPO doktor odmah prvi put rekao, kad sam dosla na konzultacije, da mogu na inseminaciju ako bas zelim, ali da je to realno gubljenje vremena...Ali naravno, bit ce onako kako ti odlucis.. Samo ne bi htjela da trosis pare na nesto za ciji su uspjeh sanse stvarno minimalne. I da, svakako trebas imat normalnog gin.jer ce ti trebat svasta nest, a i kad i ako budes htjela bolovanje zbog postupaka... Ovi nenormalni samo odmazu! Vjeruj!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Dobro jutro, svima.
Počeo je novi tjedan.
U mislima smo stalno sa Belaaa i Piky, da njihova muka prođe što prije.
A danas namAnitram1982i minilu idu po svoju bebeDržmo im fige da se lijepo udruže sa svojim bebama i više ne razvajaju idućih skoro 9 mjeseci
ne zaboravite na McD poslije
ruby22danas ide vidjeti svoju bebu, želimo joj da čuje jako, junačko srdašce (ili možda i dva?)
Chloe18imiss1502idu na folikulometrije, želimo im lijep broj folikula lijepe veličine, u kojima se skrivaju njihove bebice
Sve ostale, uživajmo u danu i posvetimo se sebi. Trudne ili ne trudne, zaslužile smo
Hvala. Da Mcdonalds obavezno. Bas sam rekla da cu vam uslikat mrvice i pomes i poslat slike. Ja ssm i 11 narucena. 🙈🙈🙈
Zelim ti svu srecu danas.
Moje molitve su uz tebe🙏🏻🙏🏻🙏🏻♥️
Sortiraj odgovore
Najstariji