Sad sam si baš ponosna.
Nakon što sam do sad sve privatno napravila, IVF i preglede i Covid, NAPOKON sam uzela nešto na račun HZZO. Poslala sam mail svojoj novoj ginekologici, javila joj da sam trudna (i poslala dokaze!! crno na bijelo!!!) i tražila utriće. Upravo dobila recepte.
Više ih ne moram kupovati
Vidis, meni je moja gin uvijek davala utrogestan i estrofem preko rec dok sam bila u postupcima ( isto do sada sve pvt ) pa mi nikako nije jasno zasto neki nece dat recept :/ nije da im ide iz depa… 😞
Ma dali bi mi i prije da sam tražila. Ali nisam, bilo mi je to prestresno, lakše mi je bilo plaćati i brinuti o drugim stvarima a ne hoće li mi dati neki recept na vrijeme ili ne.
Na postupak sam potrošila hrpu novca, 50 kuna za utriće mi je ništa.
Ali, sad sam trudna, odlučila sam koristiti ono što me pripada.
A i to što kažeš 😉
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
NadimakMTB Meni je terapiju dao prof Vrčić iz Petrove, moja gin mi vise ne zeli ni uzv napraviti jer ionako idem k njemu, samo mi je dala bris i rekla da ce mi on to pogledati!
Raštika ja sam 3x bila u Cito na ivf/icsi i ako zelis da ti netko ista detaljnije pogleda, nisam dobila dojam da tamo to tako rade! Jednom su mi hormone gledali, prije uopce odluke za mpo i nikad drugo nista u toku postupka od nalaza hormona nisu trazili! Mozda profesor Poljak vise pažnje posveti tim detaljima, no ko sto rekoh, mislim da ako imas ilakvih problema, bolje mozda negdje drugo ici ( to je moj vlastiti dojam, a opet evo isla sam 3x, bas iz moje brzopletosti i jer sam mislila da cu puno lakse ostati trudna + jeftiniji su od drugih i najblizi su nam, no eto ) Takoder se slazem ako bi inseminaciju, zasto ne probati u bolnici? :/
Raštika, od kuda si? Koliko imaš godina?
Ginekologicu možeš promijeniti. Ja sam cijeli ovaj postupak iskoristila i da promijenim ginekologa, bila sam već 20 godina kod idiota kojeg sam vidjela samo prvi put kad sam mu došla, nakon toga sam imala traume i godine kod privatnika su mi trebale da se opustim. Treba ti dobar ginekolog i radi trudnoće.
A ako se trudiš već par godina bez uspjeha, IMAŠ PRAVO na hrpicu postupaka preko HZZO. Nema smisla plaćati, pogotovo ne inseminaciju kojoj je šansa samo nekih 10-12% a ti još imaš taj jedan jajovod začepljen, kad je ionako kvaliteta postupka manje više ista preko HZZO i privatno (dapače, neki privatnici rade i preko HZZO).
miss1502, meni je trbuh splasnuo u nekoliko dana nakon aspiracije. A sad ponovo bubri, ali ne žalim se.vuky, kao što rekoh, moja ginekologica je zakon. Prvo sam bila nesretna kad sam vidjela koliko je opsežna terapija (i da mi to odgađa trudnoću za barem 2 mjeseca), ali je na kraju tako lijepo prošlo, bris bio čist, nisam dobila gljivice, plus riješila sam i zube u tom periodu… Opsežna je, ali detaljna.
Sve mi je jasno. Nemam se kod koga prebaciti u gradu , bas gledam di bi mogla jer imam zelju otic od ove. Svaka njoj cast al ona je veliki vjernik i ne podrzava nista osim prirodne trudnoce zato me toliko i zavlaci a drugog nisam mogla naci. Nisam rodom iz ovog mjesta inace sam iz zagreba, zivim u makarskoj i imam 34 godine. Ako itko zna za ikakvog drugog gina na ovom podrucju (imotski, omiš.....) neka mi javi slobodno. Ja bi se sad iz ovih stopa prebacila u drugog. Placam dopunsko godinama a ne mogu dobit jebene uputnice. Zar nemamo svi prava na zdravstveno bez obzira na tudje stavove???
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️
Ginekologicu možeš promijeniti. Ja sam cijeli ovaj postupak iskoristila i da promijenim ginekologa, bila sam već 20 godina kod idiota kojeg sam vidjela samo prvi put kad sam mu došla, nakon toga sam imala traume i godine kod privatnika su mi trebale da se opustim. Treba ti dobar ginekolog i radi trudnoće.
A ako se trudiš već par godina bez uspjeha, IMAŠ PRAVO na hrpicu postupaka preko HZZO. Nema smisla plaćati, pogotovo ne inseminaciju kojoj je šansa samo nekih 10-12% a ti još imaš taj jedan jajovod začepljen, kad je ionako kvaliteta postupka manje više ista preko HZZO i privatno (dapače, neki privatnici rade i preko HZZO).
miss1502, meni je trbuh splasnuo u nekoliko dana nakon aspiracije. A sad ponovo bubri, ali ne žalim se.vuky, kao što rekoh, moja ginekologica je zakon. Prvo sam bila nesretna kad sam vidjela koliko je opsežna terapija (i da mi to odgađa trudnoću za barem 2 mjeseca), ali je na kraju tako lijepo prošlo, bris bio čist, nisam dobila gljivice, plus riješila sam i zube u tom periodu… Opsežna je, ali detaljna.
Realna uspjesnost inseminacije je cak samo 8%! Ja bi se isto angazirala oko svega i radije isla na IVF. Meni je moj MPO doktor odmah prvi put rekao, kad sam dosla na konzultacije, da mogu na inseminaciju ako bas zelim, ali da je to realno gubljenje vremena…Ali naravno, bit ce onako kako ti odlucis.. Samo ne bi htjela da trosis pare na nesto za ciji su uspjeh sanse stvarno minimalne. I da, svakako trebas imat normalnog gin.jer ce ti trebat svasta nest, a i kad i ako budes htjela bolovanje zbog postupaka… Ovi nenormalni samo odmazu! Vjeruj!
I još nije problem kad ideš na inseminaciju preko HZZO. Uvede te u postupke, a možda i upali.
Ali to stvarno nema smisla plaćati. I da, ovdje smo na živim primjerima vidjeli da se isplati naći normalnog socijalca prije postupka.
💔💔💔
miss1502, wooohooo, prekrasne brojke. Ja odmah pišem aspiraciju jer naravno da će OVAJ test biti negativan. Idući, onaj na trudnoću, će biti DEEEEBEEELO pozitivan.
Kad spominješ tu napuhnutost, meni je ova aspiracija baš smanjila strah od poroda. Naime, pred kraj me više nije bilo strah aspiracije, počela sam biti tako napuhnuta da sam baš osjećala da sam spremna za "porod" mojih jajnih stanica.
A često sam od trudnica čula isto - da su pred kraj spremne na porod, i samo žele da to završi. Tako da imam siiitnu paralelu.manemoj, znaš da ja lude snove računam kao simptom moje trudnoće? Hihi
Raštika, sretan ti dolazak! Još sretniji odlazak, trudnoj!
Ne znam ništa o inseminaciji, ali zašto si izabrala to a ne IVF kad već plaćaš? Znaš da su ti šanse na inseminaciji nekih 3 puta manje?
Što se mioma i polipa tiče, važno je da nisu na kritičnim mjestima i da ne ometaju bebu. Ako ometaju, možda bi bilo bolje da taj polip prvo makneš. Ja imam dva mioma, ali je procijenjeno da neće smetati pa ih nismo micali.
Što se pretraga tiče, treba ti još papa test, brisevi i markeri na spolne bolesti. (Sve to piše na prvoj stranici ovog topica)
Raštika, i ja sam bih trebala biti u aih postpupku (mozda kroz sljedeci mjesec ako uspijem imati sve nalaze dotad). Mene je osim briseva, papa testa, markera na spolne bolesti, te nalaza hormona, trazio doktor jos nalaze od urinokulture, te hsg (test prohodnosti jajovoda koji radis izmedju 6. i 12.dana ciklusa)-inace nema smisla ici na inseminaciju ako su jajovodi neprohodni. U tom slucaju se ide na ivf ili nekih od drugih postupaka.
NadimakMTBMeni je terapiju dao prof Vrčić iz Petrove, moja gin mi vise ne zeli ni uzv napraviti jer ionako idem k njemu, samo mi je dala bris i rekla da ce mi on to pogledati!
Raštika ja sam 3x bila u Cito na ivf/icsi i ako zelis da ti netko ista detaljnije pogleda, nisam dobila dojam da tamo to tako rade! Jednom su mi hormone gledali, prije uopce odluke za mpo i nikad drugo nista u toku postupka od nalaza hormona nisu trazili! Mozda profesor Poljak vise pažnje posveti tim detaljima, no ko sto rekoh, mislim da ako imas ilakvih problema, bolje mozda negdje drugo ici ( to je moj vlastiti dojam, a opet evo isla sam 3x, bas iz moje brzopletosti i jer sam mislila da cu puno lakse ostati trudna + jeftiniji su od drugih i najblizi su nam, no eto ) Takoder se slazem ako bi inseminaciju, zasto ne probati u bolnici? :/
Bila sam vec u njih pa ajde kao poznati su mi.... Ja bi rado sve obavila u obicnoj bolnici a ne privatno....
Ima li netko od vas da zivi na podrucju od splita do podgore da zna nekog gina da prima pacijente?
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
miss1502, wooohooo, prekrasne brojke. Ja odmah pišem aspiraciju jer naravno da će OVAJ test biti negativan. Idući, onaj na trudnoću, će biti DEEEEBEEELO pozitivan.
Kad spominješ tu napuhnutost, meni je ova aspiracija baš smanjila strah od poroda. Naime, pred kraj me više nije bilo strah aspiracije, počela sam biti tako napuhnuta da sam baš osjećala da sam spremna za "porod" mojih jajnih stanica.
A često sam od trudnica čula isto - da su pred kraj spremne na porod, i samo žele da to završi. Tako da imam siiitnu paralelu.manemoj, znaš da ja lude snove računam kao simptom moje trudnoće? Hihi
Raštika, sretan ti dolazak! Još sretniji odlazak, trudnoj!
Ne znam ništa o inseminaciji, ali zašto si izabrala to a ne IVF kad već plaćaš? Znaš da su ti šanse na inseminaciji nekih 3 puta manje?
Što se mioma i polipa tiče, važno je da nisu na kritičnim mjestima i da ne ometaju bebu. Ako ometaju, možda bi bilo bolje da taj polip prvo makneš. Ja imam dva mioma, ali je procijenjeno da neće smetati pa ih nismo micali.
Što se pretraga tiče, treba ti još papa test, brisevi i markeri na spolne bolesti. (Sve to piše na prvoj stranici ovog topica)
Raštika, i ja sambih trebala biti u aihpostpupku (mozda kroz sljedeci mjesec ako uspijem imati sve nalaze dotad). Mene je osim briseva, papa testa, markera na spolne bolesti, te nalaza hormona, trazio doktor jos nalaze od urinokulture, te hsg (test prohodnosti jajovoda koji radis izmedju 6. i 12.dana ciklusa)-inace nema smisla ici na inseminaciju ako su jajovodi neprohodni. U tom slucaju se ide na ivf ili nekih od drugih postupaka.
Moj jedan je zastopan mada sam citala da hsg nije uopce pouzdan da zna jajovod se stisnut pri pregledu, zivci su to pa u tom momentu onaj kontrast ne moze proci i izgleda kao da je zastopan. Nije mi to nitko do sad rekao al bilo mi je malo olaksavajuce to procitat🤣🤣🤣🤣 dete kreten, sta cu.
Sretno ti! 🤞🤞🤞
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
NadimakMTBMeni je terapiju dao prof Vrčić iz Petrove, moja gin mi vise ne zeli ni uzv napraviti jer ionako idem k njemu, samo mi je dala bris i rekla da ce mi on to pogledati!
Ja sam uspoređivala cijene jer upravo gledam gdje bi isla, odgovara mi i split i zagreb. I stavila sam na papir par klinika iz zg, podobnik, betaplus i cito iz splita. Cito je debelo najskuplji u hrvatskoj. Nisu razlike u stotinama kn vec u tisućama. Ne kužim zasto?
Sve mi je jasno. Nemam se kod koga prebaciti u gradu , bas gledam di bi mogla jer imam zelju otic od ove. Svaka njoj cast al ona je veliki vjernik i ne podrzava nista osim prirodne trudnoce zato me toliko i zavlaci a drugog nisam mogla naci. Nisam rodom iz ovog mjesta inace sam iz zagreba, zivim u makarskoj i imam 34 godine. Ako itko zna za ikakvog drugog gina na ovom podrucju (imotski, omiš…..) neka mi javi slobodno. Ja bi se sad iz ovih stopa prebacila u drugog. Placam dopunsko godinama a ne mogu dobit jebene uputnice. Zar nemamo svi prava na zdravstveno bez obzira na tudje stavove???
Odgovara li ti Split? Mislim da su Bozma i Belaaa hvalili svoje ginekologice? Imamo ovdje dosta žena od dole, pa ti možda mogu pomoći.
Ja sam u Zagrebu doslovno našla tako da sam na najdoktor izabrala sve ginekologe koji su mi lokacijski zgodni, a imali su dobre recenzije na najdoktor i dobre komentare na forum.hr, a onda sam na webu pronašla da li primaju nove. Odmah prva me primila, i za sad sam zadovoljna.
S tim da meni socijalni ginekolog treba samo za uputnice&co, imam privatnu ginekologicu s kojom sam jako zadovoljna.
💔💔💔
Sve mi je jasno. Nemam se kod koga prebaciti u gradu , bas gledam di bi mogla jer imam zelju otic od ove. Svaka njoj cast al ona je veliki vjernik i ne podrzava nista osim prirodne trudnoce zato me toliko i zavlaci a drugog nisam mogla naci. Nisam rodom iz ovog mjesta inace sam iz zagreba, zivim u makarskoj i imam 34 godine. Ako itko zna za ikakvog drugog gina na ovom podrucju (imotski, omiš…..) neka mi javi slobodno. Ja bi se sad iz ovih stopa prebacila u drugog. Placam dopunsko godinama a ne mogu dobit jebene uputnice. Zar nemamo svi prava na zdravstveno bez obzira na tudje stavove???
Odgovara li ti Split? Mislim da su Bozma i Belaaa hvalili svoje ginekologice? Imamo ovdje dosta žena od dole, pa ti možda mogu pomoći.
Ja sam u Zagrebu doslovno našla tako da sam na najdoktor izabrala sve ginekologe koji su mi lokacijski zgodni, a imali su dobre recenzije na najdoktor i dobre komentare na forum.hr, a onda sam na webu pronašla da li primaju nove. Odmah prva me primila, i za sad sam zadovoljna.
S tim da meni socijalni ginekolog treba samo za uputnice&co, imam privatnu ginekologicu s kojom sam jako zadovoljna.
Ja sam izguglala koji su mi u blizini i uzela si jedan dan i isla u obilazak 😂😂 i sva sreca, vec drugi gin.bio ovaj kod kojeg sam sad, koji je fenomenalan! Same rijeci pohvale.. Sta god sam trebala, samo nazovem i sve uputnice/recept mi odmah puste.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji