Cure pozdrav,
Nakon dugog razgovora s muzem, odlucili smo da idemo u dogovoreni postupak, za 10-ak dana vec 😨
Paralelno cu pit sve cajeve, pa cemo vidit oce ista pomoc. Aaa ukoliko ne uspije, idemo u malu pauzu, ne radi travara, niti radi koga nego radi nas dvoje. Malo odmorit glavu i psihu, posvetit se sebi. Svi znamo koliko svaki postupak djeluje na nas, vjecno iscekivanje…
Nadam se da ste mi sve dobro i da se drzite. Bellatebi posebni pozdrav…
Eto, bas odlicna odluka! 🥰🥰🥰
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Pepsi, čestitam, beta je A liga
Taman sam se htjela raspisati o poslu, kad vidim da je Razumna već počela.
Ja srećom nisam morala ništa govoriti jer sam mogla sve odraditi bez da me itko pita, u mojoj firmi radi se od kuće i bitno da posao ide, nitko ne pita ama baš ništa.
Ono što je meni problem je da bih ja otišla što prije na bolovanje/komplikacije/you name it, samo da se maknem. S obzirom da je posao jako specifičan, trebat će naći nekoga za zamjenu što prije pa ne znam kako da to izvedem, odnosno ja bih trebala reći krajem godine da počnu tražiti zamjenu. Ja nisam nikome mislila govoriti do 12 tt, ali uopće ne želim da mi beba bude u stresu kojeg ja živim na ovom poslu već 5 godina i koji je sigurno utjecao i na zatrudnjivanje.
Posao je takav da čak i ako uzmem bolovanje, morat ću se javljati na telefon i rješavati posao neko vrijeme, a bez zamjene je to i 100x gore.
Ja sam nedavno dobila jako veliku povišicu plaće i mjesečni bonus bez kojeg ću ostati, ali nema veze, plaća mi ostaje, sva sreća, samo uopće ne znam kako se računa odlazak na čuvanje, odnosno, ako mi se povećala plaća 1.9., koji se prosjek uzima za porodiljni, pune 3 ili punih 6 plaća prije odlaska na čuvanje/porodiljni? To mi je sve science fiction trenutno, a volim biti spremna i upućena da se ne zeznem.
Ako ti je posao stresan obavezno se maknuti.
Ja sam jučer morala riješiti neki problem i odmah sam osjetila da me trbuh boli pa sam si morala mantrati u glavi da se odmaknem od toga.
Kod mene je situacija da imam odličnu ekipu pa kad im kažem znam da će me sigurno rasteretiti i psihički mi olakšati..
Ovo za prosjeke ti ne znam, mislim da je 6 mjeseci ali radje nek kaže netko tko zna provjereno
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Pepsi, čestitam, beta je A liga
Taman sam se htjela raspisati o poslu, kad vidim da je Razumna već počela.
Ja srećom nisam morala ništa govoriti jer sam mogla sve odraditi bez da me itko pita, u mojoj firmi radi se od kuće i bitno da posao ide, nitko ne pita ama baš ništa.
Ono što je meni problem je da bih ja otišla što prije na bolovanje/komplikacije/you name it, samo da se maknem. S obzirom da je posao jako specifičan, trebat će naći nekoga za zamjenu što prije pa ne znam kako da to izvedem, odnosno ja bih trebala reći krajem godine da počnu tražiti zamjenu. Ja nisam nikome mislila govoriti do 12 tt, ali uopće ne želim da mi beba bude u stresu kojeg ja živim na ovom poslu već 5 godina i koji je sigurno utjecao i na zatrudnjivanje.
Posao je takav da čak i ako uzmem bolovanje, morat ću se javljati na telefon i rješavati posao neko vrijeme, a bez zamjene je to i 100x gore.
Ja sam nedavno dobila jako veliku povišicu plaće i mjesečni bonus bez kojeg ću ostati, ali nema veze, plaća mi ostaje, sva sreća, samo uopće ne znam kako se računa odlazak na čuvanje, odnosno, ako mi se povećala plaća 1.9., koji se prosjek uzima za porodiljni, pune 3 ili punih 6 plaća prije odlaska na čuvanje/porodiljni? To mi je sve science fiction trenutno, a volim biti spremna i upućena da se ne zeznem.
Ja sam sad otvorila komplikacije tj.u desetom mjesecu i trazili su me prosjek zadnjih 6 placa. Uzas mi je jer je uslo i ono kad je korona bila i kad su nam dali minimalac, a inace imam dosta vecu placu. Al sta je, tu je... Ja sam se isto razmisljala reci il ne, ali onda sam ipak rekla iz istog razloga kao sta se i ti premisljas.. Voditelj sam i nisam htjela otic i ostavit sve nesredjeno.. Tako da sam rekla da sam krenula u MPO i da ne znam koliko ce trebat i trajat, ali da uzmu u obzir. I stvarno su bili puni podrske i predivni ❤💜
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Što se testiranja tiče očito svaka klinika ima drugačiju politiku. Ja sam morala napraviti test prije podizanja terapije, pa kazu opet prije prvog uzva i opet prije aspiracije, znači tri puta ću se testirati 🤷🏻♀️, malo su ludo ali tako je kako je.
Na poslu su mi išli na ruku i puštali me bez uzimanja go. Inače, znam da nemamo pravo na bo prije aspiracije i baš mi je jučer rekla sestra od gin da sada daju bo čim prije, došla nova odluka, pa eto da znate. Ja ću od pon na bo a trebam dobiti tek oko četvrtka.
👸33god. 🤴🏻 32.god
*par god. pokušavanja
*jedna uredna spontana trudnoća prije 10 god. Moja velika beba savršena sa željom za bratom ili sestrom🙏
*7./2020 AIH
*9./2020- cista postupak odgođen
*10./2020 AIH
*11./2020 prvi IVF 🙏
Ja sam sa prijave na 9500kn pala na minimalac + putni troškovi do 5500kn ( to je neki sefov delanac koji je on smislio) .
Ako odem na komplikacije slijedi me samo minimalac...
Osjećam se kao zadnja budala jer sam toliko svog slobodnog vremena uložila u posao... A opet ako ostanem trudna briga me za sve ( ok nisam misila dijete oblaciti u Lidlu i c&A, ali ok, bitno da od njega napravim dobrog čovjeka) .
U šoku sam pa pišem nepovezano
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Sanjic vjerujem da si zbunjena tako sam i ja bila na vv.. Na dan punkcije sam saznala da ja taj mjesec ne idem na transfer zbog hipera.. Iako sam se ja sasvim dobro osjecala.. Doktica mi SAMO rekla dodjite za 5 dana potpisat papire za zamrzavanje i to je to! Ja dosla kuci zbunjena, plakala vjerujem da su i hormoni utjecali.. No ja svih tih 5 dana nisam imala POJMA sto se u labosu dogadja i to mi je bilo grozno.. Nema poziva poruke nicega.. Doslovno dodjes tamo i cekas.. Ceeeekasss biologici da ti kaze ima li sta 🤢🙄.. Kad mi je rekla da imamo 5 super blastica doslo mi da ju izljubim od srece jer sam se pripremala na sve scenarije🤢🙄🙄......
Što se testiranja tiče očito svaka klinika ima drugačiju politiku. Ja sam morala napraviti test prije podizanja terapije, pa kazu opet prije prvog uzva i opet prije aspiracije, znači tri puta ću se testirati 🤷🏻♀️, malo su ludo ali tako je kako je.
Na poslu su mi išli na ruku i puštali me bez uzimanja go. Inače, znam da nemamo pravo na bo prije aspiracije i baš mi je jučer rekla sestra od gin da sada daju bo čim prije, došla nova odluka, pa eto da znate. Ja ću od pon na bo a trebam dobiti tek oko četvrtka.
Ja sam za folikulometrije dobivala bolovanja. Poslala soc ginekologici mail da idemo u proceduru i mogu li za to dobivati bolovanja i rekla da naravno.
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Razumna, ja nisam nikome rekla, pa ti ne mogu pomoći. Možda da provjeriš je li to legalno što su napravili?
Mislim, ako mi ne bi htio dignuti plaću, ja bih samoinicijativno počela raditi upravo onoliko koliko me plaća.
Što se para tiče, ja jako dobro zarađujem, pa ću dijete oblačiti u Lidlu i C&A, oni imaju pravu peri deri odjeću kao stvorenu za djecu. Ne namjeravam trošiti previše novaca na odjeću koju djeca ionako jako brzo prerastu.
Lucija007, imali smo ovdje već primjer da su zaledili po dva na slamku bez da su išta pitali. Zato je možda bolje da Sanjich, ako to ne želi, nazove i ranije i to naglasi.
MilaSt, dobro je da ste zajednički donijeli odluku. Ja bih vjerojatno donijela sličnu.
manemoj, meni je trebalo 7 dana da mi se cijelo skroz oporavi od aspiracije. Stalno sam osjećala bolove i grčeve, doduše, sve manje i manje. Onda me 2 dana nije bolilo ništa. A onda je krenulo opet, ali od slabijeg prema jačem. Ovo što opisuješ je normalno, dok god se ne radi o krvarenju i jakim, oštrim bolovima. S tim da sam ja imala oštra probadanja, ali kratka. I par puta osjećaj kao da mi je u vaginalnom otvoru hladan nož - ne u smislu da boli, nego osjeta.
💔💔💔
Ja sam za folikulometrije dobivala bolovanja. Poslala soc ginekologici mail da idemo u proceduru i mogu li za to dobivati bolovanja i rekla da naravno.
Tako bi i trebalo biti, ali nazalost ne zeli svaki soc.gin. dat bolovanje! Bezveze...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Ja sam sa prijave na 9500kn pala na minimalac + putni troškovi do 5500kn ( to je neki sefov delanac koji je on smislio) .
Ako odem na komplikacije slijedi me samo minimalac…
Osjećam se kao zadnja budala jer sam toliko svog slobodnog vremena uložila u posao… A opet ako ostanem trudna briga me za sve ( ok nisam misila dijete oblaciti u Lidlu i c&A, ali ok, bitno da od njega napravim dobrog čovjeka) .
U šoku sam pa pišem nepovezano
U potpunosti te razumijem, ja sam se isto svojevremeno zauzela za 1 trudnicu, odnosno da joj povećaju neka prava, znači nama ni u džep ni iz džepa, njoj je bilo bitno i da ja nisam gurala, ne bi ništa od toga bilo. Zato sad razmišljam samo i isključivo o sebi jer nitko drugi od njih sigurno neće.
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Sortiraj odgovore
Najstariji