Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    05. Studeni 2020. 20:37

LucyLou

Cure drage, ja sutra krecem s vadjenjem hormona, markera itd. - dok cekamo novi postupak, da barem odradimo taj dio. Pa se pitam, ima li tko od vas iskustva s kariotipizacijom? I mislite li da ima smisla to napraviti u nasem slucaju, kada dobivamo blastice ali kada ne dolazi do zaceca? Nije nam ga nitko spomenuo aki sam igrom slucaja stupila u kontakt s jednim MPO doktorom u inozemstvu. Prvo me je pitao jesu li embriji genetski testirani (nisu), a nakon toga i za kariotipizaciju. On smatra da bismo to svakako, ono 100% trebali provjeriti…Nisam ni sama pametna ali zato vi jeste pa sam dosla da vas pitam😉

Nadam se da neka cura ovdje zna jer ja nemam pojma o nicemu navedenom! Ali ne znam zast mislim da kod nas ne testiraju embrije? Nekako mi se cini preskupo nesto za nasu HR.. A mozda i grijesim..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

05. Studeni 2020. 20:40

Bjankaa, za Ubiquinol je preporuka 600mg, 3 puta dnevno po 200mg. Ali kako je skup, ja pijem jednu od 200mg ujutro i 1 navecer. Nadam se da ce bit dovoljno

Lana3
    05. Studeni 2020. 20:45

NadimakMTB

NadalicaAura, moja poznanica ima 40+ godina, drugo dijete je imala problema začeti dok joj doktorica nije preporučila terapiju za štitnjaču. Štitnjača joj je bila u normalnom rangu, ali za trudnoću je ipak poželjno da bude u donjem spektru. Nakon toga je prirodno zatrudnila.

Ipak mi se sviđa da si odlučila otići na MPO, iako si još dosta mlada. Meni je naša Lana3 lijep primjer. Koliko mi se čini, ona i partner nemaju realnih problema, ali nije išlo. Umjesto da godinama lupaju u zid, i iako su mladi, otišli su na MPO, dobili dijete iz prve. Nakon par godina, otišli su na MPO po drugo dijete, i evo je, čeka svoju bebu, opet iz prve. Nije sramota tražiti pomoć.

Upravo tako! 😉🤗 Sve si tocno rekla! 😘

🧔 33 👩 33
    1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
    2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)

05. Studeni 2020. 20:45

Ruska1986

LucyLou

Cure drage, ja sutra krecem s vadjenjem hormona, markera itd. - dok cekamo novi postupak, da barem odradimo taj dio. Pa se pitam, ima li tko od vas iskustva s kariotipizacijom? I mislite li da ima smisla to napraviti u nasem slucaju, kada dobivamo blastice ali kada ne dolazi do zaceca? Nije nam ga nitko spomenuo aki sam igrom slucaja stupila u kontakt s jednim MPO doktorom u inozemstvu. Prvo me je pitao jesu li embriji genetski testirani (nisu), a nakon toga i za kariotipizaciju. On smatra da bismo to svakako, ono 100% trebali provjeriti…Nisam ni sama pametna ali zato vi jeste pa sam dosla da vas pitam😉

Nadam se da neka cura ovdje zna jer ja nemam pojma o nicemu navedenom! Ali ne znam zast mislim da kod nas ne testiraju embrije? Nekako mi se cini preskupo nesto za nasu HR.. A mozda i grijesim..

Tako je, PGD ne rade u Hrvatskoj... To se onda mora ici negdje van na postupak..
    E sad kariotipizaciju, vjerojatno je mislio na kariograme.. To je druga stvar.. Tu se rade kariogrami oba partnera mi smo to radili i glupost po meni eto... Jer moze biti svasta a ne mora bit nista.. Moze biti sto i je kod vecine partnera uredni kariogrami a nema implantacije ili spontani kao kod mene, a moze biti i da nesto s kariogramom od jednog partera nije u redu a svejedno kad se spoje jajna i spermić nastane savrseno zdrava beba.... Dakle napravite kariograme a opet sve opcije otvorene i nista ne znas🙄🙄🙄

05. Studeni 2020. 20:49

More2309 gdje si nam ti? 💓💓

Ruska1986
    05. Studeni 2020. 20:50

LUCIJA007

More2309 gdje si nam ti? 💓💓

Da, to i mene zanima... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• LucyLou
    05. Studeni 2020. 20:52

LUCIJA007

Ruska1986

LucyLou

Tako je, PGD ne rade u Hrvatskoj… To se onda mora ici negdje van na postupak..
    E sad kariotipizaciju, vjerojatno je mislio na kariograme.. To je druga stvar.. Tu se rade kariogrami oba partnera mi smo to radili i glupost po meni eto… Jer moze biti svasta a ne mora bit nista.. Moze biti sto i je kod vecine partnera uredni kariogrami a nema implantacije ili spontani kao kod mene, a moze biti i da nesto s kariogramom od jednog partera nije u redu a svejedno kad se spoje jajna i spermić nastane savrseno zdrava beba…. Dakle napravite kariograme a opet sve opcije otvorene i nista ne znas🙄🙄🙄

Ruska, znam, mislim da kod nas nije ni dozvoljeno testiranje embrija...

Lucija, a to sam si i ja mislila, da vjerojatno i da napravimo, nece previse pokazati. Postoje kariogram i kariotipizacija - e sad, koja je razlika, ne znam. Ali koliko vidim Podobnik radi kariotipizaciju... Ma ne znam vise sto misliti o tim dodatnim pretragama...mozda je na kraju stvarno sve stvar srece i pravog trenutka...

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

Lana3
    05. Studeni 2020. 20:53

Sanjich🤞🤰

Slee

Sanjich da, postala je mlaka jer je doslo previse zena pa zene vise ne mogu biti otvorene i brbljati o svemu. Mi smo tu na forumu znale bas pretjerivati i kako bi na dan natukle masu stranica odlucile napraviti fejs kako bi se lakse pratile. Sve je bilo super na pocetku dok je bilo nas par s foruma, kasnije je to preslo u nesto sluzbeno sve i bezveze, ai nije mi zao sto smo selile tamo jer sam i osobno upoznala par cura s kojima brbljam svakodnevno.
    Bas mi je drago da je i forum ponovo zazivio, tu mi je jedino nespretno sto kad se nakupi puno stranica ne stizem sve citati pa mislim da cu ipak ovdje ostati vise leteca nego sveprisutna jer ovaj i iduci mjesec imam posla ko u prici.

Da.. Zato jer ste primile nas koje smo naknadno usle u grupu..nikog ne znamo, mozda tek krenule u sve i postavljamo glupa pitanja i tako.. To umori na kraju stalno ista pitanja i u krug..
    Upalilo bi da je grupa bila tajna i bez dodavanja novih zena.. Kolko god onom tko nije u grupi to bilo zao..

O kojoj stranici na fejsu se radi? Nisam upućena. 

🧔 33 👩 33
    1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
    2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)

• Mare0208
    05. Studeni 2020. 20:54

Točkicaa 
    Tvoj odgovor od neki dan sam tek danas isto vidjela. Jesi li slikala papir sa potrebnim nalazima? Nisam uspjela pronaći.. možes li molim te uslikati (opet) pa da riješim sve što trebam. I tako ću slj tjedan opet na humanu. 

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

05. Studeni 2020. 21:03

LucyLou

LUCIJA007

Ruska1986

LucyLou

Tako je, PGD ne rade u Hrvatskoj… To se onda mora ici negdje van na postupak..
    E sad kariotipizaciju, vjerojatno je mislio na kariograme.. To je druga stvar.. Tu se rade kariogrami oba partnera mi smo to radili i glupost po meni eto… Jer moze biti svasta a ne mora bit nista.. Moze biti sto i je kod vecine partnera uredni kariogrami a nema implantacije ili spontani kao kod mene, a moze biti i da nesto s kariogramom od jednog partera nije u redu a svejedno kad se spoje jajna i spermić nastane savrseno zdrava beba…. Dakle napravite kariograme a opet sve opcije otvorene i nista ne znas🙄🙄🙄
    Ruska, znam, mislim da kod nas nije ni dozvoljeno testiranje embrija…

Lucija, a to sam si i ja mislila, da vjerojatno i da napravimo, nece previse pokazati. Postoje kariogram i kariotipizacija - e sad, koja je razlika, ne znam. Ali koliko vidim Podobnik radi kariotipizaciju… Ma ne znam vise sto misliti o tim dodatnim pretragama…mozda je na kraju stvarno sve stvar srece i pravog trenutka…

Ne da nije dozvoljeno nego u Hrvatskoj ne postoji uopce ta mogućnost (predimplantacijska dijagnoza embrija PGD)nemamo mi tu skupu tehnologiju . To je dosta skupa pretraga i tko zna da li ce to ikad zazivjeti u Hrvatskoj....
    Mozda dok mi budemo u menopauzi.. Kaze meni Lucinger za PGD-ja vjerojatno necu vise biti ziv a ti ces biti u menopauzi 🙄😂😂😂... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.