Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🍀🐞MISS🐞🍀
    05. Studeni 2020. 21:27

Ja isto nazlost nisam danas sve pohvatala, puno ste pisale a nisam nikako mogla stalno citati .koliko sam skuzila, imamo 3 lijepe betice ! Jako mi je drago i nadam se da cu i ja uskoro vidit taj lijepi nalaz 
    Piky ,Bela drzite se obe ! Nemam sta pametno za rec,samo saljem podrsku❤️
    MilaSt slazem se s aurorom ne gubi vrijeme,ali eto tvoja je odluka ..
    Moj UZV je sutra, nadam se da su folikulici nesto narasli, sad u 22h ide prvi Cetrotid! 

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Ruska1986
    05. Studeni 2020. 21:29

Nikitta

Ruska1986 imam sve dogovoreno. No, vidjet ćemo kako će to zaista biti. Do zadnjeg trena će bit neizvjesno radi korone i svega. Hvala ti 🙏🏼❤️

Nadajmo se sto prije! 🙏🏻🙏🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

05. Studeni 2020. 21:33

miss1502

Bozma

Bjankaa, za Ubiquinol je preporuka 600mg, 3 puta dnevno po 200mg. Ali kako je skup, ja pijem jednu od 200mg ujutro i 1 navecer. Nadam se da ce bit dovoljno
    Bozma ,koji kupis ? Mozes li nam ostavit sliku?

Prije sam i ja uzimala ove jeftinije sa iHerba, a sad sam odlučila uzet točno sve što je navedeno u onoj knjizi koju smo spominjale, i brendove koje je ona preporučila. Sve sam našla na iHerbu. Dugo sam se mislila između Jarrow Formulas i Doctor's Best (njega i njihovu Alfa lipoic sam pila prije postupka u kojem sam dobila blastice, ali je veće pakiranje pa košta 600kn) na kraju sam uzela Jarrow jer mi je bio jeftiniji.
    https://hr.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Ubiquinol-with-Kaneka-200-mg-120-Softgels/41054
    https://hr.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Ubiquinol-QH-Absorb-200-mg-60-Softgels/36528

Evo ispod su preporuke brendova, ali nije sve za svakoga, Ja sam sebi zapisala koliko čega za nizak AMH i visoke godine (uzela sam prenatale, Q10, R-Lipoic-Acid, Vitamin E, NAC, Melatonin, Vitamin D i vitamin C) E sad...vidjet ćemo hoće li bit ikakve razlike u kvaliteti stanica
    https://itstartswiththeegg.com/supplements/

Ruska1986
    05. Studeni 2020. 21:34

AuroraB

Imam osjećaj ko da vodim utrku s ovim forumom🙄 Full se trudim sve pročitati, ali svejedno ne stignem, pa više ne znam što sam preskočila, što nisam…
    Pikynemam savjet jer ne znam uopće koliko se može biti u takvoj situaciji bez negativnih posljedica… bilo bi dobro da prihvatiš našu pomoć i privatno to obaviš radi svojeg psihičkog zdravlja kao i fizičkog.
    Bela, nemoj očajavati toliko, to je nešto što se mora uraditi zbog tvojeg zdravlja, a bebici ćeš isto olakšati, ona sama si ne može pomoći, zato si ti tu. To je viša sila.
    MilaSTsvaka čast travama i bapskim pričama, ali ako želiš bebu, a ne želiš gubiti vrijeme- pravac na postupak. To je moje mišljenje….
    Nirvana, Ruska i ostale trudnice, blago vama na trudnoćama❤😊 Zbog takvih poput vas i vjerujem u ove postupke i da se briga i muka na kraju isplati…

Meni je trenutno najveca zelja(al bez ikakvog prenemaganja)da sto vise vas zatrudni i, najbitnije, da sve bude u najboljem redu! A i bit ce 🙂 samo netko ima vise srece u pocetku, netko kasnije ali vjerujem da ce svima biti uspjesno 🙂🙂 Mora bit 💪🏻💪🏻💪🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

AuroraB
    05. Studeni 2020. 21:48

Bozma

miss1502

Bozma

Bjankaa, za Ubiquinol je preporuka 600mg, 3 puta dnevno po 200mg. Ali kako je skup, ja pijem jednu od 200mg ujutro i 1 navecer. Nadam se da ce bit dovoljno
    Bozma ,koji kupis ? Mozes li nam ostavit sliku?

Prije sam i ja uzimala ove jeftinije sa iHerba, a sad sam odlučila uzet točno sve što je navedeno u onoj knjizi koju smo spominjale, i brendove koje je ona preporučila. Sve sam našla na iHerbu. Dugo sam se mislila između Jarrow Formulas i Doctor's Best (njega i njihovu Alfa lipoic sam pila prije postupka u kojem sam dobila blastice, ali je veće pakiranje pa košta 600kn) na kraju sam uzela Jarrow jer mi je bio jeftiniji.
    https://hr.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Ubiquinol-with-Kaneka-200-mg-120-Softgels/41054
    https://hr.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Ubiquinol-QH-Absorb-200-mg-60-Softgels/36528

Evo ispod su preporuke brendova, ali nije sve za svakoga, Ja sam sebi zapisala koliko čega za nizak AMH i visoke godine (uzela sam prenatale, Q10, R-Lipoic-Acid, Vitamin E, NAC, Melatonin, Vitamin D i vitamin C) E sad…vidjet ćemo hoće li bit ikakve razlike u kvaliteti stanica
    https://itstartswiththeegg.com/supplements/

Ja ne znam kam sam mislila sve ovo vrijeme dosad (a imala sam ga!) da nisam pila ništa osim prentala i omege pred kraj. Stalno je bilo kao sa menom je sve u redu, ne trebam se šopati pa eto ti na iznenadenja! Sad se ja sjetim mjesec dana prije 2. postupka😬 
    I još nešto, stalno se tu priča o tome kako treba slušati sebe a ja i dalje kao ga to ne radim i idem glavom kroz zid. Osjećam da trebam piti taj proxeed još 2-3 mjeseca i onda u Petrovu lijepo na Menopur i kod svoje dobre doktorice. Ali pritišće me strah da ako ne odem sad u 12mj., a poslije se nešto zakomplicira s koronom i ne odem ni u Petrovu u 2.mj, da sam svjesno potratila još vremena. Kao da ga nisam potratila sve do sad, do svoje 34.god kad sam gradila karijeru i zidove, a za dijete sam mislila da će doći kad pucnem s prstima.
    Morala sam sad to malo izbaciti iz sebe. 🙃

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

05. Studeni 2020. 21:56

Nikitta

LucyJa sam radila kariotip, pardon, muž i ja, na uputnicu na Sv. Duhu. Ne znam na kakvu kariotipizaciju dr. misli? Za HLA ne znam, pričale smo nedavno Lucija i ja, ona zna sigurno? Ja nisam radila. Koliko znam radi se na Rebru.

Da i meni je rekao na Rebru.. Drugo nista ne znam tj sto i kako dalje ukoliko rezultati ne bi bili ok dobivala bi imunoglobulin tako nesto nemam pojma🙄

• LucyLou
    05. Studeni 2020. 21:56

Lucija, hvala ti na ovoj informaciji! Bas cu se raspitati za opciju preko HZZO...ono, imam jos malo mjesta u fasciklu, pa neka se nadje i taj nalaz. 😉
    Nikitta, mislio je na kariotip. Koliko vidim, to je jedno te isto, a kariogram je nesto drugo...ili sam ja pobrkala sve loncice? 
    Ruska, ti dobivas novi zadatak - strazaris nad potpisima i bacas trudnicku prasinu po nama trudilicama. Moze? 😘

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Studeni 2020. 21:58

AuroraB, jako je važno da odluke ne donosiš s mjesta panike - jer onda obično donosimo pogrešne odluke. Ako sad odlučiš odjuriti na postupak, a ti i tvoje tijelo niste spremni na to, velika je vjerojatnost da će biti neuspješno. A to ti je veći "gubitak vremena" nego da si daš ta dva mjeseca o kojima pričaš. 
    Sjedni sa sobom, vidi kako se osjećaš, i napravi po tome. Na kraju krajeva, ti i tvoje tijelo ste najveći faktor u ovoj priči. 
    Nije ti zadnji vlak.
    Meni je recimo teško bilo donijeti odluku hoću li vratiti jedan ili dva zametka, baš s tog mjesta panike. A onda sam si stala, i rekla - što bi napravila da znaš da imaš vremena i da nema pritiska? I odluka je bila jasna.
    Prije transfera sam pitala i doktoricu - da li sam došla u točku kad moram ići na sve ili ništa, ili još nisam. I onda se složila sa mojom odlukom i rekla da, ako sad i ne upali, imam vremena za 3 mjeseca donijeti drukčiju odluku.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Studeni 2020. 22:00

Danas čekamo još more2309 i Pepsi, a od jučer nam je ostala Lala1982
    Djevojke, nadam se da negdje slavite i mazite svoje bebice i zato nam se ne javljate 

💔💔💔

Ruska1986
    05. Studeni 2020. 22:00

LucyLou

Lucija, hvala ti na ovoj informaciji! Bas cu se raspitati za opciju preko HZZO…ono, imam jos malo mjesta u fasciklu, pa neka se nadje i taj nalaz.😉
    Nikitta, mislio je na kariotip. Koliko vidim, to je jedno te isto, a kariogram je nesto drugo…ili sam ja pobrkala sve loncice?
    Ruska, ti dobivas novi zadatak - strazaris nad potpisima i bacas trudnicku prasinu po nama trudilicama. Moze? 😘

Na zapovjed! 🧏‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.